Προς το περιεχόμενο

Πως να αυξήσετε τη ταχύτητα σας στο internet

fotisman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε Windows xp pro, πάτε να συνδεθείτε στο Internet και σας έρχεται κάπως… αργά; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σανιδώσετε τη σύνδεση και να σπιντάρετε κάπως το εργαλείο σας:

Εξ ορισμού τα Windows xp δεσμεύουν το 20% από το συνολικό εύρος – bandwidth του modem σας όταν είναι συνδεμένο στο Internet. Το δεσμευμένο αυτό bandwidth χρησιμοποιείται για κάποιες υπηρεσίες που λέγονται Quality of Services (QOS), τις οποίες ένας απλός χρήστης desktop υπολογιστή δε χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ. Για να κάνετε το modem σας να αποδίδει τα μέγιστα, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βηματάκια:

1. Από το Start menu (Έναρξη) πατήστε run (εκτέλεση) και γράψτε gpedit.msc

2. Στην ομάδα "Computer Configuration" πατήστε το μικρό "+" στα αριστερά της υποομάδας "administrative templates".

3. Βρείτε την υποομάδα "network" και ανοίξτε τη πατώντας στο κουμπί "+" στα αριστερά της.

4. Κάντε κλικ πάνω στην υποομάδα "QOS Packet Scheduler"

5. Στο δεξί παράθυρο εμφανίζονται ορισμένες επιλογές. Κάντε δεξί κλικ σ' αυτήν που λέει "Limit Reservable Bandwidth" και διαλέξτε Properties.

6. Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί πατήστε στο "Enabled" και μετά στο κουτάκι από κάτω που γράφει "Bandwidth Limit (%)", αλλάξτε την τιμή σε 0.

7. Πατήστε "Apply" και μετά "Ok", τραβήξτε του και μια επανεκκίνηση και είστε τζιτζί!

Δημοσ.

Το έχουμε ακούσει/διαβάσει πολλές φορές. Είναι ένας ΜΥΘΟΣ. Στην πράξη δεν δεσμεύεται ούτε 1% από το bandwidth στις dial-up συνδέσεις. Μη μου πει κανείς ότι το άλλαξε και είδε διαφορά. Εγώ με την ISDN64 έπιανα 7.6KB/s χωρίς να το απενεργοποιήσω. Τα ίδια και με τη DSL, φτάνω 45-46KB/s.

Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρο το link από το site της microsoft που εξηγεί ακριβώς που εφαρμόζεται. Αν θυμάμαι καλά μόνο στα LAN connections εφαρμόζεται αυτό.

Δημοσ.

Δεν σπιντάρει τίποτα. Όπως είπε και ο Teoulas είναι μύθος... Αν θυμάμαι καλά χρησιμεύει σε download για updates και άλλες υπηρεσίες όπου αντι να τραβάνε όλο το bandwidth χρησιμοποιούν μόνο κάποιο ποσοστό (πχ 20%) για να μην κολάνε την σύνδεση...

Δημοσ.

Κοίτα να δεις που το κείμενο που είχα γράψει πριν δύο χρόνια είναι ακόμα επίκαιρο εν έτει 2004 και μεσουρανούσης της ADSL (Another Deep SLeep)

Πηγή: http://www.ftou.gr/foles/stuff/news_item.asp?NewsID=18

Δεν είναι μύθος, όντως έχει δοκιμαστεί και βελτιώνει το bandwidth, ανεπαίσθητα όμως (περίπου κατά 20%). Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν έχει αλλάξει το ποσοστό αυτό μετά το Service Pack 1.

Δημοσ.

20% είναι αναιπαίσθητο; Αν κέρδιζα 20% bandwidth θα το είχα καταλάβει, πίστεψέ με...

Πείτε ότι θέλετε, εγώ πιστεύω αυτό που διάβασα στη knowledge base της microsoft.

Δημοσ.

Παιδιά το κείμενο δεν το έχω γράψει εγώ! Απλά το έκανα , με βοηθησε και είπα να το δημοσιεύσω.

Πηγή : http://www.ftou.gr

(Συγνώμη που παράλειψα να το γράψω απο την αρχή)

Τώρα δεν ξέρω αν το έγραψε ο agrippas. Στο ftou.gr λέει απο Webmaster.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...