Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 42 λεπτά πριν, jim_p είπε Για να μην ανοιγω νεο θεμα, ρωταω εδω. Θελω απο συστημα με hdmi out να δωσω σε οθονη με dvi in. Γινεται με καλωδιο απο dvi σε hdmi? Το αναποδο (συστημα με dvi > σε οθονη με hdmi) σιγουρα γινεται, το εχω κανει στο παρελθον. (3!) DVI-D ?
hp8 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 dvi τι πχ https://www.e-shop.gr/lanberg-ad-0014-bk-hdmim-dvi-df-24-1-single-link-adapter-p-PER.757481 https://www.e-shop.gr/lanberg-single-link-with-gold-plated-connectors-hdmim-dvi-dm18-1-cable-05m-black-p-PER.758671
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Με 99,9% σιγουρια, ειναι dvi d αυτο στην οθονη. Εχω επισης εναν ανταπτορα με θηλυκο hdmi και αρσενικο dvi d, το αναποδο δηλαδη απο αυτο που προταθηκε. Μπορω να χρησιμοποιησω αυτον στην οθονη? Τον εχω χρησιμοποιησει παλιοτερα για να συνδεσω στο dvi της gpu καλωδιο hdmi και εχει δουλεψει κανονικα, εδωσε ακομα και ηχο. (2!) Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από jim_p
hp8 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) εχω αυτό της φωτο dvi 18+1 αρσενικο σε hdmi θηλυκο και λειτουργεί Δηλ καλώδιο hdmi αρσνικο και από τις 2 πλευρές Φευγει απο την καρτα γραφικών Μπαίνει στο hdmi θηλυκο του ανταπτορα και το αρσενικο dvi 18+1 πάει στην οθόνη ειναι σαν αυτο) Spoiler Spoiler Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από hp8 1
draculias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 καλησπέρα σε όλους, ερώτηση (ψιλοσχετική με το νήμα αυτό θεωρώ). Κατάσταση: η σύνδεση τηλεόρασης με pc χρόνια τώρα ήταν με καλώδιο dvi (pc) με hdmi (τηλεόραση). Την δουλειά μου (movie streaming) βέβαια την κάνω χρόνια με δικτυακό σκληρό και θα παραμείνει έτσι. Απλά κάποιες φορές που προέκυψε πρόβλημα με το router ή και που έσκασε ο παλιός δικτυακός, χρησιμοποιούσα την παλιά σύνδεση dvi-to-hdmi για να βλέπω απευθείας από το pc πορσωρινά. Τώρα (με την έλευση νέας smart τηλεόρασης) όταν επιχειρούσα την σύνδεση αυτή, ναι μεν δούλευε κανονικά, αλλά μου έβγαλε και notification ότι είναι outdated (1.4 hdmi γαρ...) και προτείνεται να το αλλάξω σε hdmi 2.0. Για εμένα προφανώς και δεν προτείνεται απλά, αλλά επιβάλλεται διότι έχω ξεκινησει να κάνω stream και 4k ταινίες. Το πρόβλημα: Πήρα λοιπόν 5μετρο hdmi 2.0 αλλά συνειδητοποίησα πως πέρα από την δεσμευμένη υποδοχή hdmi (για το monitor) οι υπόλοιπες δεν είναι hdmi, αλλά display ports (x3) 🙃 Η ερώτηση: δύο ερωτήσεις βασικά: 1) εφόσον εκμεταλλευτώ την παλιά υποδοχή dvi, ψάχνω για adapter dvi-to-hdmi για να κάνω την δουλειά μου, αλλά θα έχει την δυνατότητα να αποδώσει σωστά ως 2.0 hdmi για 2160p ταινίες τώρα που "εμπλέκεται" και το dvi-to-hdmi adapter στην μία πλευρά της σύνδεσης?? ή 2) ψάχνω και αγοράζω καλώδιο display port-to-hdmi και κάνω την δουλειά μου? και "κάνουν" όλα αυτά τα display ports για τα hdmi 2.0 ή είναι "παλιά" και θα το κάνουν downgrade σε 1.4? όποιος μπορεί να βοηθήσει κύριοι, και ευχαριστώ.
hp8 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 50 λεπτά πριν, draculias είπε η σύνδεση τηλεόρασης με pc χρόνια τώρα ήταν με καλώδιο dvi (pc) με hdmi (τηλεόραση). οι υπόλοιπες δεν είναι hdmi, αλλά display ports (x3) δεν αναφέρεις τίποτα για την κάρτα του pc Μήπως μια νέα κάρτα με hdmi και display ports θα ήταν μια καλή λύση ?
draculias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 sorry, δεν ήμουν ξεκάθαρος. Η τηλεόραση έχει μόνο hdmi ports για video connections (3 hdmi 2.0, 1 hdmi 2.1 δεσμευμένη για ps5) Η κάρτα στο pc είναι που έχει 1 hdmi/1 dvi/3 display ports. Νομίζω δλδ ότι είναι display port υποδοχείς. GeForce GTX 960
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 57 λεπτά πριν, draculias είπε 1) εφόσον εκμεταλλευτώ την παλιά υποδοχή dvi, ψάχνω για adapter dvi-to-hdmi για να κάνω την δουλειά μου, αλλά θα έχει την δυνατότητα να αποδώσει σωστά ως 2.0 hdmi για 2160p ταινίες τώρα που "εμπλέκεται" και το dvi-to-hdmi adapter στην μία πλευρά της σύνδεσης? Όχι δεν είναι δυνατόν να βγάλεις 4k περιεχόμενο μέσω dvi 58 λεπτά πριν, draculias είπε 2) ψάχνω και αγοράζω καλώδιο display port-to-hdmi και κάνω την δουλειά μου? και "κάνουν" όλα αυτά τα display ports για τα hdmi 2.0 ή είναι "παλιά" και θα το κάνουν downgrade σε 1.4? όποιος μπορεί να βοηθήσει κύριοι, και ευχαριστώ. Εξαρτάται καθαρά από την έκδοση displayport της κάρτας γραφικών σου. Θεωρώ αρκετά δύσκολο να έχεις κάρτα με dp version λιγότερο από 1.2, οπότε θα έλεγα οτι με dp to hdmi adapter θα πάρεις 4k περιεχόμενο σε 60hz. https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort Ιδανικός θα ήταν μετατροπέας displayport σε hdmi 2.0 όπου υποστηρίζεται 40/60hz, πάντα με την προϋπόθεση οτι δεν έχεις displayport version<1.2 1
hp8 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 13 λεπτά πριν, draculias είπε Η τηλεόραση έχει μόνο hdmi ports για video connections 3 hdmi 2.0, Η κάρτα στο pc είναι που έχει 1 hdmi/1 dvi/3 display ports. Νομίζω δλδ ότι είναι display port υποδοχείς. GeForce GTX 960 η κάρτα σου λογικά βγάζει αυτές τις εξόδους βουλεύεσαι με hdmi Θα μου πεις θέλεις και άλλη μια για οθόνη? οκ Βάλε ένα hdmi switch 1
draculias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βλέπω από εδώ link πως μόνο με display port θα μπορέσω να τρέξω 4k stream, σωστά? Maximum DP resolution: 4096 x 2160 @ 60 Hz Maximum DVI resolution: 2560 x 1600 δηλαδή ένα τέτοιο? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2023 από draculias
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 24 λεπτά πριν, draculias είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βλέπω από εδώ link πως μόνο με display port θα μπορέσω να τρέξω 4k stream, σωστά? Maximum DP resolution: 4096 x 2160 @ 60 Hz Maximum DVI resolution: 2560 x 1600 δηλαδή ένα τέτοιο? Λάθος(;) Όπως σωστά σου είπε και ο hp το hdmi version της κάρτας σου είναι 2.0 οπότε μπορεί επίσης να μεταφέρει περιεχόμενο 4k/60hz, το αναφέρει και στο link που παραθέτεις. Ο παραπάνω αντάπτορας ωστόσο δείχνει σωστός, καλύτερα σε αυτές τις περιπτώσεις να περιλαμβάνεις τα χαρακτηριστικά ή το μοντέλο για διασταύρωση στοιχείων 1
hp8 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 50 λεπτά πριν, draculias είπε μόνο με display port θα μπορέσω να τρέξω 4k stream, σωστά? σύμφωνα με αυτό https://el.wikipedia.org/wiki/Ανάλυση_4K και το hdmi της κάρτας σου σε καλύπτει Η οποία στο hdmi δεινει 4096 χ 2160
draculias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 για την hdmi κάρτα μου ναι το υποστηρίζει, απλά είναι "δεσμευμένη" για το monitor, hdmi switch δεν θα ήθελα, δεν είναι λάθος επιλογή, θα το προτιμούσα αν ήταν η μοναδική λύση στο πρόβλημά μου. οπότε την αξιοποίηση της hdmi υποδοχής της κάρτας σαν σενάριο την αφήνουμε εκτός (για την περίπτωσή μου). Με dvi επιβεβαιώσαμε πως έχει ταβάνι, δεν φτάνουμε τα 2160p, οπότε πάει και αυτό. άρα μιλάμε για σενάριο display port από κάρτα σε hdmi στην τηλεόραση. Μιας και έχω αγοράσει ήδη 5μετρο hdmi 2.0, μιλαμε για display port to hdmi adapter. και για να είμαι συγκεκριμένος μιας και από το σκρουτζ έχει ελλειπείς πληροφορίες (ότι να ναι βασικά) να παραθέσω το link αυτό σαν υποψήφια επιλογή. 1
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 33 λεπτά πριν, draculias είπε για την hdmi κάρτα μου ναι το υποστηρίζει, απλά είναι "δεσμευμένη" για το monitor, hdmi switch δεν θα ήθελα, δεν είναι λάθος επιλογή, θα το προτιμούσα αν ήταν η μοναδική λύση στο πρόβλημά μου. οπότε την αξιοποίηση της hdmi υποδοχής της κάρτας σαν σενάριο την αφήνουμε εκτός (για την περίπτωσή μου). Με dvi επιβεβαιώσαμε πως έχει ταβάνι, δεν φτάνουμε τα 2160p, οπότε πάει και αυτό. άρα μιλάμε για σενάριο display port από κάρτα σε hdmi στην τηλεόραση. Μιας και έχω αγοράσει ήδη 5μετρο hdmi 2.0, μιλαμε για display port to hdmi adapter. και για να είμαι συγκεκριμένος μιας και από το σκρουτζ έχει ελλειπείς πληροφορίες (ότι να ναι βασικά) να παραθέσω το link αυτό σαν υποψήφια επιλογή. Μια χαρά επιλογή φαίνεται ο αντάπτορας που παραθέτεις. Σε περίπτωση που δεν το έχεις σκεφτεί κι εφόσον το μόνιτόρ σου καλύπτεται από την ανάλυση του dvi, μπορείς απλά να κάνεις τράμπα τα καλώδια, να πάρεις το dvi για το μόνιτορ και το hdmi για την tv. Θα σου έρθει πιο οικονομικά. 1
draculias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Μια χαρά επιλογή φαίνεται ο αντάπτορας που παραθέτεις. Σε περίπτωση που δεν το έχεις σκεφτεί κι εφόσον το μόνιτόρ σου καλύπτεται από την ανάλυση του dvi, μπορείς απλά να κάνεις τράμπα τα καλώδια, να πάρεις το dvi για το μόνιτορ και το hdmi για την tv. Θα σου έρθει πιο οικονομικά. Σωστή επιλογή και αυτό, με dvi έτσι κι αλλιώς για το monitor δεν θα έχω θέμα, μιας και η οθόνη του monitor δεν υποστηρίζει παραπάνω απο FHD. Θα το δω και θα αποφασίσω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα