vastegial_74 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, panostza είπε Περιμένω όταν φτιάξεις ένα σύστημα διαχείρισης πληρωμών δικό σου, αντίστοιχων προδιαγραφών, με χαρά να ενταχθώ και να είναι τζάμπα φυσικά. Αυτά τα λέει ο Γιάνης... Μόνο που τα λεφτά σου θα είναι σε ένα κρατικό ταμείο με την "εγγύηση" του κράτους...
nlogginidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, ppanos7 είπε Η κλάψα των ελεύθερων επαγγελματιών με ξεπερνάει σε αυτή τη χώρα.... Δουλεύεις, κόβεις απόδειξη τέλος. Οι μισθωτοί δηλαδή είναι κορόιδα? Κι εσύ πελάτη . την ζητάς , παντού , είναι δικαίωμά σου. 9/10 ο πελάτης ζητάει να μην κόψουμε απόδειξη για να ωφεληθεί το ΦΠΑ. Καλημερα 59 λεπτά πριν, valadsk είπε Θα μπορούσε το taxis να δημιουργήσει ένα wallet να βάζεις εκεί τα χρήματά σου ή ένα ποσό, και σκανάρωντας το qr code του wallet του εμπόρου να μεταφέρονταν άμεσα τα χρήματα της αγοράς σου. Taxis σε taxis. Κάτι σαν το δήμητρα δηλαδή αν κάτσει κάποιος και το διαβάσει (και όχι από τα συστημικά μμε) Σε ποια χώρα; Εδώ τις υποχρεωτικές από το κράτος ασφαλιστικές εισφορές μας υποχρεώνει να τις πληρώνουμε μέσω τραπεζών ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Δεν υπάρχει τρόπος καταβολής τους απευθείας στον ασφαλιστικό φορέα χωρίς προμήθεια. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ ετησίως δωράκι στις τραπεζες
dtk-386 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, nlogginidis είπε 9/10 ο πελάτης ζητάει να μην κόψουμε απόδειξη για να ωφεληθεί το ΦΠΑ. Καλημερα Οπου κυκλοφορώ και έχω ουρά μπροστά μου (και έχω εκατοντάδες περιπτώσεις) οπότε και παρατηρώ δεν συμβαίνει αυτό που λες.
valadsk Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, vastegial_74 είπε Αυτά τα λέει ο Γιάνης... Μόνο που τα λεφτά σου θα είναι σε ένα κρατικό ταμείο με την "εγγύηση" του κράτους... και τώρα είναι στις τράπεζες, με προμήθειες με την εγγύηση του κράτους. Αλλά τέλος γιατι θα κλειδωθεί.
nlogginidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Οπου κυκλοφορώ και έχω ουρά μπροστά μου (και έχω εκατοντάδες περιπτώσεις) οπότε και παρατηρώ δεν συμβαίνει αυτό που λες. Συμβαίνει σε όλους τους κλάδους παροχής υπηρεσιών. Δεν υπάρχει μόνο το λιανεμποριο αδερφέ μου.
dtk-386 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, nlogginidis είπε Συμβαίνει σε όλους τους κλάδους παροχής υπηρεσιών. Δεν υπάρχει μόνο το λιανεμποριο αδερφέ μου. Δεν βγάζω άμοιρους ευθυνών τους καταναλωτές αλλά όταν καλείς υδραυλικό, ηλεκτρολόγο όταν πας στο γιατρό και σου λέει πρώτα την τιμή χωρίς απόδειξη και όταν του ζητήσεις απόδειξη σου βάζει σε αυτό το ποσό και 24% ΦΠΑ ε τότε συγνώμη αλλά αυτό ονομάζεται εξαπάτηση. Ειδικά σε ανθρώπους που μετράνε και το ευρώ. 1
Ducatista Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 23 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Δεν βγάζω άμοιρους ευθυνών τους καταναλωτές αλλά όταν καλείς υδραυλικό, ηλεκτρολόγο όταν πας στο γιατρό και σου λέει πρώτα την τιμή χωρίς απόδειξη και όταν του ζητήσεις απόδειξη σου βάζει σε αυτό το ποσό και 24% ΦΠΑ ε τότε συγνώμη αλλά αυτό ονομάζεται εξαπάτηση. Ειδικά σε ανθρώπους που μετράνε και το ευρώ. Αυτο ακριβως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις σου λένε την προσφορά όταν λες για απόδειξη λένε ότι η προσφορά ήταν χωρίς ΦΠΑ οπότε εκεί έρχεται και η έξτρα χρέωση! Μιλάμε το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο... γιαυτό παιδιά σε όλες τις προσφορές λέμε ξεκαθαρα τιμή με ΦΠΑ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο φυσικά το ιδιο και σε γιατρούς δικηγόρους κλπ 1
famas Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 0,60% προμήθεια σε μεγάλο νοσοκομείο, χωρίς καθόλου άλλα έξοδα. Συναλλαγές από 2,79€ μέχρι όριο κάρτας.
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 33 minutes ago, dtk-386 said: Δεν βγάζω άμοιρους ευθυνών τους καταναλωτές αλλά όταν καλείς υδραυλικό, ηλεκτρολόγο όταν πας στο γιατρό και σου λέει πρώτα την τιμή χωρίς απόδειξη και όταν του ζητήσεις απόδειξη σου βάζει σε αυτό το ποσό και 24% ΦΠΑ ε τότε συγνώμη αλλά αυτό ονομάζεται εξαπάτηση. Ειδικά σε ανθρώπους που μετράνε και το ευρώ. Η ουσία είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, και ο λόγος είναι ότι έτσι έχει επικρατήσει εδώ και δεκαετίες επειδή και τους δύο συναλλασόμμενους τους βολεύει να μην κοπεί απόδειξη, και φυσικά όλοι το γνωρίζουν. Άσε που ο ΕΕ δεν έχει επιλογή, πχ ο υδραυλικός δεν θα πει ότι για μια εργασία θέλει 124€ γιατί θα φανεί ακριβός στον πελάτη σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που ανακοινώνουν τιμή για "μαύρα", ακόμα και αν διευκρινίσει ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Καμία σχέση με εξαπάτηση, εξαπάτηση θα ήταν αν ο ΕΕ σου έλεγε τόσο με φπα και στο τέλος να στον ζητούσε έξτρα. Άσχετα την οικονομική κατάσταση του πελάτη. 1
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Ξέρει κανείς που κάνω καταγγελία για μη κατοχή pos? Έχω βαρεθεί στην πόλη μου να πηγαίνω σε μαγαζιά και να μην δέχονται κάρτα.. και δε λν μιλάω για περίπτερα. Πρέπει να τρέχω να βγάζω μετρητά και να ξανά πηγαίνω να τους πληρώσω επειδή το έχουν κάνει καραμέλα.
vs_skg Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 13 ώρες πριν, sstratos είπε Οτι μας αναγκάζει το κράτος να πληρώνουμε για κάτι με το ζόρι Όπως μας αναγκάζει να πληρώνουμε για ασφάλεια αυτοκινήτου. Να την πληρώνει και αυτή το κράτος αφού είναι υποχρεωτική;
LiquidTroll Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Το θεμα ειναι το εξης με τους περιπτεραδες. Οταν αγοράζεις τσιγάρα, το κέρδος τους ειναι 15-20 λεπτα. Οποτε σου λενε οτι οταν ειναι τοσο μικρο το κερδος μου, γιατι να δεχτω να πληρωσεις με καρτα? Τα τσιγαρα ειναι κραχτης, δεν βγαζουνε λεφτα απο αυτο, αλλα απο ολα τα αλλα. Υπήρξε περιπτερας στο κεντρο της Αθηνας που μου ειπε "Παρε και τιποτε αλλο, οχι μονο τσιγαρα", για να πληρωσω με καρτα.
FalseShepherd Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 16 ώρες πριν, kon1to είπε για τις επιχειρήσεις που αναφέρεσαι οι προμήθειες είναι γύρω στο 1% με 2%, οπότε τι χασούρα να έχει; αμα κάνεις μεγάλο τζίρο μπορεί να είναι και κάτω του 1%... οπότε δεν αποφεύγουν το pos για την προμήθεια, αλλά για να μην χρειαστεί να κόψουν απόδειξη, ή επειδή απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. Όντως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά όταν κάποιος πάει να αγοράσει τσιγάρα από ένα μίνι μάρκετ που από τα πακέτα τσιγάρα βγάζει κέρδος ούτε 5 λεπτά και πληρώσεις τα τσιγάρα με κάρτα, όπως καταλαβαίνεις μπαίνει μέσα το μαγαζί.
Skrobo Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 14 λεπτά πριν, kazantzidis είπε Πρέπει να τρέχω να βγάζω μετρητά και να ξανά πηγαίνω να τους πληρώσω επειδή το έχουν κάνει καραμέλα. Δεν χρειάζεται να σκας καν με καταγγελία. "Χιλια συγνώμη, δεν εχω μετρητά, αυριο που θα ξαναπεράσω θα σας πληρώσω". Ακριβώς η ίδια απάντηση που θα έδινες αν σου έλεγα "το pos ειναι χαλασμένο" διλαδη. Ναι. τυπικά δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις, αλλα τι θα κάνουν καταγελλία στην αστυνομία για κλοπή επειδή δεν είχαν POS?
sdikr Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 16 ώρες πριν, Skrobo είπε Οπως είπαν και οι παραπάνω, όλοι κινούνται κοντά στο 1% συνολικά (και για τον πάροχο και για την τράπεζα). Μόνο οι AmEx ειναι κοντά στο 3% αλλα ειναι πολύ σπάνιες (και μόνο τα POS της Alpha και Viva τις δέχονται). Ολα τα έξοδα προμήθειας εκπίπτουν από τα έσοδα. Αυτο που πρέπει να καταλάβουν οι επιεχειρηματίες ειναι οτι τους συμφέρει να έχουν POS παρά την προμήθεια. Πέρυσι, πχ, πλήρωσα λιγο παραπάνω απο 2 χιλιάδες σε προμήθειες. Τα κέρδος που θα έχανα αν ΔΕΝ ειχα POS απο άτομα που δεν είχαν καθόλου μετρητά και δεν κάθησαν / απο άτομα που ειχαν λίγα μετρητά και παρήγγειλαν λιγότερο / απο άτομα που ειπαν "να παει να γαμηθει, δεν καθόμαστε", θα ηταν μεγαλύτερο απο 2 χιλιάδες. Οσο αφορά τις αποδείξεις, σε μαγαζία με κίνηση, δεν ειναι καν υποχρεωτικό να κόβεις απόδειξη μαζί με την πληρωμή σε POS, δεν υπάρχει ακόμα ενα-προς-ενα αντιστοιχία. Υποτίθεται οτι θα το έκαναν φέτος, αλλα είμαστε ακόμα στο περίμενε. Μίλησα τις προάλες με την Mellon technologies που διαχειρίζεται τα τερματικά για την συνδρομή μου, και οταν τους ρώτησα για το νεο πρόγραμμα μου είπαν οτι δεν εχουν ενημερωθεί ακόμα αυτοί για τα specs απο το κράτος, που υποτίθεται οτι σχεδιάζουν το software. Καλό 2024+ Δεν χρειάζεται να είναι ενα προς ένα, αυτοί θα δούνε τις κινήσεις που έχεις χτυπήσει στο Pos, θα δούνε τις αποδείξεις που έχεις στην ταμιακή αν έχει διαφορά μεγάλη θα σου έρθουν επίσκεψη. 13 ώρες πριν, nlogginidis είπε Όλο το νόημα. Μπράβο αδερφέ μου. Θέλεις με κάρτα; Κανένα πρόβλημα. Μόλις 1% επιπλέον. Να έβλεπα μετά όλες τις θεωρίες του έλα μωρέ λίγα είναι... Δηλαδή δεν μετακυλάει ο καταστηματάρχης το ενοίκιο, ρεύμα κλπ έξοδα στον πελάτη; Το πρόβλημα είναι πως με την κάρτα φαίνονται τα έσοδα, όχι το 1% που το έχουν βάλει ήδη μέσα στην τιμή, όπως και το ενοίκιο κλπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις