Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Εχω την ευκαιρια να παρω μια 5700 gpu με "παρτε τωρα πληρωστε αργοτερα" οποτε κοιταω να κανω μια οικονομικη αναβαθμιση το πισι μου. 

Τα specs ειναι τα εξης:

CPU: Intel i5 4670K
Ram: Corsair 4x4GB DDR3 @ 1600MHz
Mobo: Gigabyte Z87X-OC-CF
Gpu: AMD Radeon R9 280X DirectCU II TOP
HD: Samsung SSD 840 Evo Pro, Samsung SSD 860 EVO
Monitors: DELL U2412M, DELL P2720D
Psu: XFX TS 650W
case: ενα corsair 10ετιας+

Θα ηθελα να ειναι οσο πιο vfm γινεται διοτι δεν παιζει φραγκο και ειναι ομως κατι που πρεπει να γινει διοτι τον χρησιμοποιω τον υπολογιστη καθημερινα.

Οσο για games, θα θελα να παιξω rdr2 και witcher 3 που τα χω αχτι τοσα χρονια αλλα δεν λιωνω ιδιαιτερα σε απαιτητικα games. Χρησιμοποιω photoshop αρκετα, αν και οχι με ιδιαιτερες απαιτησεις και παλι.

Ευχαριστω πολυ. 

Επεξ/σία από zer_raiden
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zer_raiden είπε

Καλησπερα,

Εχω την ευκαιρια να παρω μια 5700 gpu με "παρτε τωρα πληρωστε αργοτερα" οποτε κοιταω να κανω μια οικονομικη αναβαθμιση το πισι μου. 

Τα specs ειναι τα εξης:

CPU: Intel i5 4670K
Ram: Corsair 4x4GB DDR3 @ 1600MHz
Mobo: Gigabyte Z87X-OC-CF
Gpu: AMD Radeon R9 280X DirectCU II TOP
HD: Samsung SSD 840 Evo Pro, Samsung SSD 860 EVO
Monitors: DELL U2412M, DELL P2720D
Psu: XFX TS 650W
case: ενα corsair 10ετιας+

Θα ηθελα να ειναι οσο πιο vfm γινεται διοτι δεν παιζει φραγκο και ειναι ομως κατι που πρεπει να γινει διοτι τον χρησιμοποιω τον υπολογιστη καθημερινα.

Οσο για games, θα θελα να παιξω rdr2 και witcher 3 που τα χω αχτι τοσα χρονια αλλα δεν λιωνω ιδιαιτερα σε απαιτητικα games. Χρησιμοποιω photoshop αρκετα, αν και οχι με ιδιαιτερες απαιτησεις και παλι.

Ευχαριστω πολυ. 

Τι θες να αναβαθμίσεις και τι μπάτζετ έχεις;

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής αυτός θα ζοριστεί να πουσάρει την 5700, την είχα μαζί με 4790Κ @4,4 και πάλι σε παιχνίδια που ήθελαν επεξεργαστή, η κάρτα ήταν στο 50-60%.

Δημοσ.

Καταρχας το συστημα ολο το εχω απο το μακρινο '14. Με καθημερινη χρηση, ειτε λιγοτερο ειτε περισσοτερο καθε μερα. Θελω να αναβαθμισω τα κομματια που χρειαζονται για να κουμπωσει η καρτα πανω και να λειτουργει σωστα. Οσο για το μπατζετ, δεν μπορω να πω ενα συγκεκριμενο ποσο γιατι δεν ξερω ποσο μπορει να κοστισει αυτη η αναβαθμιση. Προφανως μπορει να παει ειτε πολυ φθηνα ειτε πολυ ακριβα για αυτο θα ηθελα να ειναι κατι ενδιαμεσο προς το φθηνο. Ο επεξεργαστης ειναι αυτος που μου δημιουργει κυριως προβληματα τωρα γιατι κανει spikes τη θερμοκρασια στο θεο και κρασαρει το πισι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να βγει πρόταση χωρίς budget.

Το ενδιάμεσο για σένα μπορεί να είναι 500ευρω, για μένα 300, για κάποιον άλλο στο 1,5χιλιαρικο και όλοι θα έχουν δίκιο.

Οπότε ξεκινά από αυτό.

Κάτι με αντίστοιχη διάρκεια που είχε το δικό σου (προφανώς κανείς δεν μπορεί να είναι απολυτος σε αυτό) θα ήταν πάντως

13500 (βασικά ο 13600 είναι αντίστοιχος 4670 αλλά θεωρώ ότι έχει πολύ καλό vfm)

b660/b760 32gb ram(με ενδεχόμενο να πας στα 64gb κάποια στιγμή)

Υ.γ Ομολογώ πως δεν κατάλαβα την φράση "Πάρτε τώρα πληρώστε αργότερα" για την 5700, αλλά εάν την έχεις βρει πάνω από 150ευρω δεν θεωρείτε ευκαιρία όταν η 6600 έχει φτάσει το 200ευρω καινούργια.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις/προτασεις σας.

Μετα απο σκεψη, ειπα να θεσω το budget στα 400. 

Οπου στην ουσια απο οτι καταλαβαινω χρειαζομαι τα παντα, cpu, mobo, ram και psu. 

Η καρτα λοιπον ειναι φιλου που εφτιαξε ενα αποτυχημενο mining rig και δεν το δουλεψε πολυ και του μειναν. Οποτε θα μου την δωσει τωρα και στα λεφτα τα βρισκουμε καποια στιγμη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zer_raiden είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις/προτασεις σας.

Μετα απο σκεψη, ειπα να θεσω το budget στα 400. 

Οπου στην ουσια απο οτι καταλαβαινω χρειαζομαι τα παντα, cpu, mobo, ram και psu. 

Η καρτα λοιπον ειναι φιλου που εφτιαξε ενα αποτυχημενο mining rig και δεν το δουλεψε πολυ και του μειναν. Οποτε θα μου την δωσει τωρα και στα λεφτα τα βρισκουμε καποια στιγμη. 

Ryzen 5600 - 120€

B550 ds3h - 87€

Aegis 32gb 3200mhz cl16 - 60€

Seasonic g12-gc550 - 70€

337€ + μεταφορικά

Το τροφοδοτικο είναι σε καλη τιμη και άμεσα διαθέσιμο.Το 650αρι έχει 100€ αλλά κι αυτό σε καλυπτει μια χαρά. 

Αν θες να εξαντλησεις το μπάτζετ βάλε τον ryzen 5700x αλλά πραγματικα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. 

Δίσκο αν χρειαστείς μελλοντικά πας στο kc3000. 

Επεξ/σία από bonorov
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...