Volga Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Στις 26/5/2023 στις 2:45 ΜΜ, Tlykog είπε Δηλαδή το δίλλημα θα είναι «ή θα σε εκμεταλλευτούμε για να περπατήσεις ή θα μείνεις μια ζωή στο καρότσι;». Δεν το δέχομαι. Υπάρχει και η επιλογή να έχεις την αξιοπρέπεια σου και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτα τα δίλληματα να τα βάλουν εκεί που ξέρουν οι εταιρείες που τα θέτουν. Εκεί πρέπει να μπουν τα κράτη και να βάλουν φρένο. Να φανταστώ εσύ δουλεύεις τσάμπα για το καλό της κοινωνίας ετσι; Δηλαδή η Χ εταιρία θα δουλεύει σε αυτό το project 10-15 χρόνια με 10-20 υπαλλήλους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με μισθό στο θεό για τις γνώσεις τους, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα της και με το κόστος RnD... Και μολις ολοκλήρωθεί, θα πει "Ναι!!! Τώρα που χαλάσαμε δις να το φτιάξουμε ας το δώσουμε τσάμπα γιατί είμαστε γαμάτοι!" Αν θέλει το Ψ κράτος ας πληρώσει την εταιρία τα κόστη, συν τα κέρδη και ας το δώσει τσάμπα στο λαό. 2
Tlykog Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Volga είπε Να φανταστώ εσύ δουλεύεις τσάμπα για το καλό της κοινωνίας ετσι; Δηλαδή η Χ εταιρία θα δουλεύει σε αυτό το project 10-15 χρόνια με 10-20 υπαλλήλους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με μισθό στο θεό για τις γνώσεις τους, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα της και με το κόστος RnD... Και μολις ολοκλήρωθεί, θα πει "Ναι!!! Τώρα που χαλάσαμε δις να το φτιάξουμε ας το δώσουμε τσάμπα γιατί είμαστε γαμάτοι!" Αν θέλει το Ψ κράτος ας πληρώσει την εταιρία τα κόστη, συν τα κέρδη και ας το δώσει τσάμπα στο λαό. Διάβασε και τα αλλά μηνύματα μου. Παρόλο που έχω εργαστεί πολλές φορές τσάμπα, δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο. Το ξεκαθάρισα και σε επόμενα μηνύματα. Διάβασε τα και μετά γράψε πάλι. Συμφωνω με όσα γράφεις. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Tlykog 2
Haldol Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Αυτοί δώσαν στο Human-Machine Interface άλλο νόημα! Όπως και να 'χει το να μπορέσει ένας άνθρωπος παράλυτος να περπατήσει χωρίς να πρέπει να δώσει «εντολές» (με οποιονδήποτε τρόπο), αλλά η διαδικασία να γίνεται ακούσια (όπως σε υγιή άνθρωπο) είναι κάτι που δε το χωράει ο νους.
tzavardin Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, RTW4ever είπε 1, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. 2. Θάνατος στους κηφήνες κεφαλαιούχους που πίνουν το αίμα του λαού. 3. Σύνδρομο Στοκχόλμης; Ομίχλη στο μυαλό; Ξυδάκης και σία; Συνεχίστε έτσι, δε σχολιάζω άλλο. Μάθε να αντιπαρατίθεσαι με επιχειρήματα. Ο κύριος που έχει φτιάξει την παρακάτω πυραμίδα επιχειρημάτων (Paul Graham), φιλελεύθερος είναι, σίγουρα δεν έχει αριστερά ή κομμουνιστικά ή ότι άλλα κολλήματα θες. Δες τι γράφεις σε διαφορετικά άτομα και σε εμένα, και θα καταλάβεις ότι έχεις κάνει κατάληψη στο κάτω μέρος της πυραμίδας, και όχι στο πάνω, πράγμα που δεν τιμά πρώτα από όλα την ίδια την άποψη που θες να υπερασπιστείς. Σίγουρα μάλλον πείθεις μόνο τον εαυτό σου και όχι το συνομιλητή σου. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από tzavardin 2
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, tzavardin είπε Το δικό σου που υπερασπίζεται κηφήνες που παίρνουν αποφάσεις για το τι και πώς παράγεται και καρπώνονται κέρδη από τη δουλειά άλλων, προσφέροντας τίποτα πραγματικά, ενώ δεν ανήκεις καν σε ένα τέτοιο κλειστό κλαμπ, είναι χατζηαβατικό ή της Στοκχόλμης; 2 ώρες πριν, tzavardin είπε Μάθε να αντιπαρατίθεσαι με επιχειρήματα. Ο κύριος που έχει φτιάξει την παρακάτω πυραμίδα επιχειρημάτων (Paul Graham), φιλελεύθερος είναι, σίγουρα δεν έχει αριστερά ή κομμουνιστικά ή ότι άλλα κολλήματα θες. Δες τι γράφεις σε διαφορετικά άτομα και σε εμένα, και θα καταλάβεις ότι έχεις κάνει κατάληψη στο κάτω μέρος της πυραμίδας, και όχι στο πάνω, πράγμα που δεν τιμά πρώτα από όλα την ίδια την άποψη που θες να υπερασπιστείς. Σίγουρα μάλλον πείθεις μόνο τον εαυτό σου και όχι το συνομιλητή σου. Έχω συγκλονιστεί από τα σοβαρά σου επιχειρήματα. Είναι παράδειμα προς μίμηση και δεν μπορεί να σε φτάσει κανείς. Όπως είπα, δε σχολιάζω άλλο. Εξάλλου όσοι έχουν αριστερό σύνδρομο, ό,τι και να γράψεις, θα συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν την ίδια κασέτα. Ο εγκέφαλός τους αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα, οπότε φταίει η πραγματικότητα.
tzavardin Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Έχω συγκλονιστεί από τα σοβαρά σου επιχειρήματα. Είναι παράδειμα προς μίμηση και δεν μπορεί να σε φτάσει κανείς. Όπως είπα, δε σχολιάζω άλλο. Εξάλλου όσοι έχουν αριστερό σύνδρομο, ό,τι και να γράψεις, θα συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν την ίδια κασέτα. Ο εγκέφαλός τους αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα, οπότε φταίει η πραγματικότητα. Μάστορα, από το πρώτο σου σχόλιο έχεις πει όλο κι όλο ένα επιχείρημα. Ότι η δουλειά πρέπει να πληρώνεται. Παρόλο που κανένας δεν είπε ότι πρέπει οτιδήποτε να είναι δωρεάν (τίποτα δεν είναι τσάμπα, ακόμα κι αν είναι από το κράτος, γιατί έχει φόρους, ή ακόμα και στην κοινωνία των κομμουνιστών με τα σύνδρομα ως αντιστάθμισμα εργασία), σου απάντησα σε αυτό ακριβώς το επιχείρημα. Μάλιστα με συγκεκριμένα αντεπιχειρήματα στο σχόλιο, που δεν επιλέγεις να παραθέσεις ολόκληρο. Ακόμα και το κομμάτι που παραθέτεις, έχει νόημα σε σχέση με το υπόλοιπό μου σχόλιο ως επιχείρημα. Σε ξαναρωτάω, λοιπόν, με άλλο τρόπο το ίδιο πράγμα: Τι προσφέρουν ως δουλειά οι επενδυτές ενός fund, που θα καρπωθούν συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του κέρδους σε μια τέτοια επένδυση; πόσο αξίζει η «δουλειά» τους ως ανταμοιβή; Και τελικά γιατί είναι απαραίτητη η δουλειά τους στη διαδικασία αυτή; Εφόσον έχω εγκέφαλο που δεν μπορεί να κατανοήσει την πραγματικότητα, προφανώς θα μπορείς να απαντήσεις εύκολα, αν και στο προηγούμενο μήνυμα δεν είδα να προσπάθησες να το κάνεις. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από tzavardin 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα