Tlykog Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Και τώρα είδα ότι εσύ είχες γράψει αυτά τα παραπάνω, γι' αυτό και απάντησες. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, έπεσα 100% μέσα. Αν αυτό μόνο έχεις να μου απαντήσεις, τότε καταλαβαίνω ότι δεν έχεις πραγματικά επιχειρήματα γι αυτά που γράφεις. Δικαιωμά σου. Δημοκρατία έχουμε. Απλά όσα γράφονται χωρίς επιχειρήματα λαμβάνονται υπόψη, από τους σόφρωνες, ανάλογα...
MikeKata Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 30 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Αυτές τις παπαριες να μην λέγατε. Τίποτα δεν ξεκίνησε και δεν ανακαλύφθηκε χωρίς το κέρδος ή την δόξα ή και τα δύο ως καρότο. Αυτό που κάποιοι (ίσως) κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια, να το κοιτάξετε. Μερικά πράγματα που εφευρέθηκαν (άλλο πράγμα η "ανακάλυψη") χωρίς σκοπό το κέρδος και τα χρησιμοποιείς καθημερινά. 1. Ζώνη ασφαλείας 3 σημείων. Ανοιχτή πατέντα, δωρεάν προς όλους, για την κοινή ασφάλεια. https://www.volvobuses.com/en/news/2019/jul/the-three-point-seat-belt-an-innovation-that-saved-over-1-million-lives.html 2. Linux kernel. Ο Linus δεν πήγαινε για καμιά δόξα, κανένα κέρδος, ούτε που το είχε σκεφτεί. Το χόμπυ του έκανε. Και αυτός και οι άλλοι χιλιάδες που το ανέπτυξαν δωρεάν πριν μπουν στο χορό οι ιδιωτικές εταιρείες. Παρομοίως και όλα τα προγράμματα του GNU project. Και αν ρωτήσεις "γιατί" το αναφέρω, γιατί οι server που σου διανέμουν καθημερινά τις σελίδες στο internet τρέχουν πάνω σε αυτό. 3. Το WWW (μιας και είμαστε στο θέμα) από τον Tim Berners Lee. Πάλι δωρεάν, αυτή τη φορά χωρίς καν πατέντα. Έτσι στα γρήγορα, γιατί μερικά σχόλια είναι, κυριολεκτικά, υπερβολικά. Στο θέμα μας πάλι, όπως αναφέρει κι άλλος συμφορουμίτης, δεν είπε κανένας να το διαθέσουν δωρεάν. Εξέφρασαν την ευχή να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης χρεώνοντας υπερβολικές τιμές, απομυζώντας ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 31 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Αν διαφωνείς πες μου τι έχεις κατασκευάσει εσύ με την ομάδα σου Τέτοιου ύφους σχόλια του στυλ "τι έχεις κάνει εσύ" καλό είναι να τα ρωτάμε πρώτα στον εαυτό μας πριν τα πούμε στους άλλους. Πρώτον, κανείς δε σου χρωστάει να σου πει τι έχει κάνει για να εκφέρει την άποψή του, ώστε να μην τη χαρακτηρίσεις "παπαριές". Δεύτερον, αμφιβάλλω πολύ αν εδώ στο forum ασχολούνται πολλοί με την έρευνα (στατιστικά αν το πάρεις σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού πόσοι είναι ερευνητές), οπότε, θα μπορούσε να το αντιστρέψει κάποιος και να σε ρωτήσει "εσύ τι έχεις κατασκευάσει", μιας και, πιθανότατα, ούτε εσύ έχεις δημιουργήσει κάποια εφεύρεση δωρεάν. Οπότε, καλό είναι να λείπουν... 2
ikaruga24 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ρε παλικάρι μου εσύ καταλαβαίνεις τί γράφεις ή απλά διαφωνείς για να διαφωνήσεις; Επειδή, κάποτε, ίσως και στο πρόσφατο παρελθόν, εμφανίστηκε κάποιος με μία ακραία θέση που περιείχε ΚΑΠΟΙΑ από τα στοιχεία που αναφέρω, παρουσιασμένα με άλλο τρόπο και άλλο σκοπό, αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως η άποψή μου "τσουβαλιάζεται" μαζί με τη δική μου και κατηγοριοποιείται στην ίδια κατηγορία; Πλάκα μου κάνεις; Δεν έχεις εκούσει για επιτροπές πχ αθέμητου ανταγωνισμού; Επιτροπή κεφαλαιαγοράς; Τί νομίζεις ότι κάνουν; Προσπαθούν να ελέγξουν το καπιταλιστικό σύστημα με σκοπό να δουλεύει σωστά, όχι να του εναντιωθεί. Ο σωστός καπιταλισμός δουλεύει μόνο με έλεγχο. Δεν έγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι θα πρέπει να δίνεται δωρεάν στους πολίτες απευθείας από τις εταιρείες. Απαντάς άλλα αντί άλλων και ζητάς και τα ρέστα. Α μάλιστα, τώρα το δέχομαι. Βέβαια αυτό δεν εμφανίστηκε στο αρχικό μήνυμα και εύκολα βγαίνει συμπέρασμα ότι θες να μπει το κράτος μπάστακας. @MikeKata παραβλέπω τα αστεία επιχειρήματα περί δωρεάν διότι δεν έχουν καμία σοβαρή αξία στην συγκεκριμένη συζήτηση. Δεύτερον, σαφώς και μπορώ να μιλάω για παπαριες και να θέλω να μάθω το ποιόν του άλλου που ζητάει κάτι τέτοιο χωρίς ο ίδιος να προσφέρει τίποτα. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να παραθέσω τέτοια πειστήρια καθώς δεν πιστεύω στο τζάμπα και είμαι θετικός στο να υπάρχει τεχνολογία έναντι σοβαρού αντιτίμου από το να μην υπάρχει καθόλου. Το τεράστιο παράδειγμα της Αμερικής στο θέμα της ιατρικής είναι παραπάνω από εμφανές. Περισσότερες από τις μισές τεχνολογίες, εξοπλισμοί και φάρμακα χρησιμοποιούνται σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν το κέρδος. Αν μη τι άλλο το κράτος που έχει μπει μέσα στην επιστήμη πιο πολύ ζημιά έκανε παρά καλό. 1
MikeKata Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε παραβλέπω τα αστεία επιχειρήματα περί δωρεάν διότι δεν έχουν καμία σοβαρή αξία στην συγκεκριμένη συζήτηση. "παραβλέπω τα έμπρακτα παραδείγματα εφευρέσεων που αντιτίθεται σε αυτό που είπα ότι "Τίποτα δεν ξεκίνησε και δεν ανακαλύφθηκε χωρίς το κέρδος ή την δόξα" γιατί πήρα χαμπάρι ότι δεν ισχύει και καλύτερα να το παίξω χαλαρός". There, fixed. 10 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Δεύτερον, σαφώς και μπορώ να μιλάω για παπαριες και να θέλω να μάθω το ποιόν του άλλου που ζητάει κάτι τέτοιο χωρίς ο ίδιος να προσφέρει τίποτα. Λάθος. Θα είχες κάθε λόγο να μιλήσεις για "παπαριές" και να ζητάς το "ποιόν" του άλλου αν α) ήταν επιστημονικό ζήτημα, όπου υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα και έλεγε ανυπόστατες "παπαριές" Ή β) αν εσύ πρώτος είχες εφεύρει κάτι για το κοινό καλό και έδινες το παράδειγμα. Εδώ είναι ένα ζήτημα στο οποίο χωράνε ΑΠΟΨΕΙΣ και επιχειρήματα. Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Το να χρησιμοποιείς την κλασσική τακτική του πληκτρολογίου "και ποιος είσαι εσύ" για να αποφύγεις να απαντήσεις σε επιχειρήματα, έχει και την ανάλογη κριτική. Το αντιστρέφω λοιπόν. "Τι έχεις κάνει εσύ" για να μιλάς και να υπερασπίζεσαι ότι όλες οι εφευρέσεις γίνονται με σκοπό το κέρδος; 12 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Το τεράστιο παράδειγμα της Αμερικής στο θέμα της ιατρικής είναι παραπάνω από εμφανές. Περισσότερες από τις μισές τεχνολογίες, εξοπλισμοί και φάρμακα χρησιμοποιούνται σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν το κέρδος. Αν μη τι άλλο το κράτος που έχει μπει μέσα στην επιστήμη πιο πολύ ζημιά έκανε παρά καλό. Πάμε πάλι στο αρχικό δηλαδή. "Αποφεύγω να σχολιάσω δωρεάν εφευρέσεις που δεν έγιναν με σκοπό το κέρδος, αλλά από την άλλη βρίσκω ευκαιρία να σχολιάσω εφευρέσεις που έχουν σκοπό το κέρδος, μπας και στηρίξω επιχείρημα". Κοινώς: "Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω". Υ.Γ. Όσο για το "παπαριές", αν δεν κατανόησες ότι, ο σωστός τρόπος όταν συνομιλείς με κάποιον είναι να μιλάς σαν άνθρωπος, όχι σα γηπεδικός, δεν πρόκειται και να κατανοήσεις πότε λες εσύ ο ίδιος "παπαριές". Μάθε να μιλάς, για να γίνεται και συζήτηση. Υ.Γ.2. Μην ξεχνιόμαστε. Εσύ ήσουν αυτός που είπε ότι τίποτα δεν εφευρίσκεται (αν ξέρεις κιόλας τη διαφορά "εφεύρεσης" και "ανακάλυψης") χωρίς να έχει σκοπό το κέρδος. Και ήσουν και απόλυτος μάλιστα. Σε αυτό, λοιπόν, σου απάντησα. 1 1
Tlykog Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Α μάλιστα, τώρα το δέχομαι. Βέβαια αυτό δεν εμφανίστηκε στο αρχικό μήνυμα και εύκολα βγαίνει συμπέρασμα ότι θες να μπει το κράτος μπάστακας. @MikeKata παραβλέπω τα αστεία επιχειρήματα περί δωρεάν διότι δεν έχουν καμία σοβαρή αξία στην συγκεκριμένη συζήτηση. Δεύτερον, σαφώς και μπορώ να μιλάω για παπαριες και να θέλω να μάθω το ποιόν του άλλου που ζητάει κάτι τέτοιο χωρίς ο ίδιος να προσφέρει τίποτα. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να παραθέσω τέτοια πειστήρια καθώς δεν πιστεύω στο τζάμπα και είμαι θετικός στο να υπάρχει τεχνολογία έναντι σοβαρού αντιτίμου από το να μην υπάρχει καθόλου. Το τεράστιο παράδειγμα της Αμερικής στο θέμα της ιατρικής είναι παραπάνω από εμφανές. Περισσότερες από τις μισές τεχνολογίες, εξοπλισμοί και φάρμακα χρησιμοποιούνται σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν το κέρδος. Αν μη τι άλλο το κράτος που έχει μπει μέσα στην επιστήμη πιο πολύ ζημιά έκανε παρά καλό. Λογιστής είμαι. Βγάζω χρήματα από ιδιωτικές επιχειρήσεις και καθημερινά αντιμετωπίζω την κρατική παράνοια της ελληνικής πραγματικότητας, που κάνει τη δουλειά μου δυσκολότερη. Για ποιο λόγο να θέλω το κράτος μπάστακα; Πχ η επιτροπη κεφαλαιαγοράς που ελέγχει το χρηματιστήριο (βασικό κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος) είναι ΝΠΔΔ. Εκεί "κολλάει" η κρατική παρέμβαση. Το κράτος πρέπει να επεμβαίνει όχι για να περιορίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά για να προστατεύει τους πολίτες και τις άλλες επιχειρήσεις πχ από καρτέλ και αθέμητο ανταγωνισμό. Πρακτικές που δεν χωράνε σε κανένα σύστημα, καπιταλιστικό και μη. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από Tlykog
Georgios Pappas Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Η τεχνολογία τα σπάει. Τι φοβερά πράγματα θα δημιουργήσει ο άνθρωπος άμα δεν αυτοκαταστραφεί πρώτα.
mindreader Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Που το πανε, που το φερνουν, στα εμφυτευματα γυρνα η κουβεντα. Να συνηθιζει ο κοσμος σιγα σιγα. 1
ff7lucas Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 άντε σιγά σιγά να τελειώνουμε και με τα βιάγκρα που βαράνε και καρδιά...
gjp1000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 https://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/a-paralysed-man-walks-again-after-a-miracle-spinal-cord-implant-in-japan/articleshow/89445193.cms
lost2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Μέσα στο χαλί της χώρας μου, το να διαβάζω τέτοιες είδησης , είναι ότι καλύτερο. Μπράβο .
Mr_Laptop Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Τεράστια συγχαρητήρια στην επιστήμη….. μακάρι να τελοιπιηθει και να μπορέσουν να περπατήσουν και να σηκωθούν κιαλοι άνθρωπο…… το θέμα ειναι να μην το χρεώνουν μια περιουσία…..
tzavardin Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Στις 26/5/2023 στις 5:41 ΜΜ, RTW4ever είπε Άρχισαν πάλι τα κομμουνιστικά εδώ μέσα, οι μοχθηρές εταιρείες, θάνατος στο κέρδος, όλα δωρεάν στο λαό κλπ. κλπ. 1. Φτιάξτε τα εσείς αν μπορείτε και δώστε τα δωρεάν. 2. Εναλλακτικά, πληρώστε εσείς τα δις που απαιτούνται για την έρευνα, δοκιμές κλπ. και μετά επίσης δώστε τα δωρεάν. Τι, όχι; Πότε θα καταλάβετε ότι η δουλειά και ο χρόνος του άλλου πρέπει να πληρωθεί; Πότε θα απαλλαγείτε από τα αριστερά σύνδρομα; Όπως όλα τα σχετικά με την τεχνολογία, στην αρχή θα είναι πανάκριβα και προσιτά σε ελάχιστους, και σταδιακά με την πάροδο των ετών, πιο φτηνά και πιο προσιτά. Γιατί, αυτοί που πραγματικά τα φτιάχνουν αυτά, εννοώ το επιστημονικό δυναμικό που ερευνά και το εργατικό που παράγει, αυτό θα επωφεληθεί από την οποία αισχροκέρδεια; Τι κλάσμα του τελικού κέρδους (πρόσεξε όχι συνολικής τιμής, που αφορά και πάγιο κεφάλαιο, μηχανές κλπ) θα πάρουν σε αμοιβή; Αριστερό σύνδρομο είναι να προβληματιζομαστε για το πώς παράγεται και διατίθεται κάτι που έχει σχέση με την υγεία μας. Το δικό σου που υπερασπίζεται κηφήνες που παίρνουν αποφάσεις για το τι και πώς παράγεται και καρπώνονται κέρδη από τη δουλειά άλλων, προσφέροντας τίποτα πραγματικά, ενώ δεν ανήκεις καν σε ένα τέτοιο κλειστό κλαμπ, είναι χατζηαβατικό ή της Στοκχόλμης; 2 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, tzavardin είπε Γιατί, αυτοί που πραγματικά τα φτιάχνουν αυτά, εννοώ το επιστημονικό δυναμικό που ερευνά και το εργατικό που παράγει, αυτό θα επωφεληθεί από την οποία αισχροκέρδεια; Τι κλάσμα του τελικού κέρδους (πρόσεξε όχι συνολικής τιμής, που αφορά και πάγιο κεφάλαιο, μηχανές κλπ) θα πάρουν σε αμοιβή; Αριστερό σύνδρομο είναι να προβληματιζομαστε για το πώς παράγεται και διατίθεται κάτι που έχει σχέση με την υγεία μας. Το δικό σου που υπερασπίζεται κηφήνες που παίρνουν αποφάσεις για το τι και πώς παράγεται και καρπώνονται κέρδη από τη δουλειά άλλων, προσφέροντας τίποτα πραγματικά, ενώ δεν ανήκεις καν σε ένα τέτοιο κλειστό κλαμπ, είναι χατζηαβατικό ή της Στοκχόλμης; 1, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. 2. Θάνατος στους κηφήνες κεφαλαιούχους που πίνουν το αίμα του λαού. 3. Σύνδρομο Στοκχόλμης; Ομίχλη στο μυαλό; Ξυδάκης και σία; Συνεχίστε έτσι, δε σχολιάζω άλλο.
rodosf1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εξαιρετική η εφεύρεση κ η εφαρμογή της! Για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι επιτροπές βιοηθικης σε κάθε χώρα κ δεν περιμένουν προειδοποίηση από το forum του insomnia για να εγκρίνουν/απορριψουν κάτι. Δείτε για παράδειγμα τη διαδικασία εμφύτευσης, ελέγχου λειτουργίας και αντικατάστασης βηματοδοτη σε ασθενή και θα καταλάβετε πως λειτουργεί το σύστημα win win υπέρ ασθενούς κ εταιρείας κατασκευής. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από rodosf1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα