Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, valadsk είπε μου αρέσει που κάθεσαι καi εξηγείς στο insomnia αν δεν πληρώνεις πριν καν βεβαιωθεί ο ένφια, πριν καν βγει εκκαθαριστικό εφορίας, είσαι χαραμοφάης και τζαμπατζής. Ακόμη δεν το έχεις μάθει? Γιατί το λες; Δεν ξέρω... Εγώ απλά προσπαθώ να βοηθήσω αν μπορώ και αν γνωρίζω φυσικά
Skrobo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, sdancer75 είπε Τι να περιμένουν ρε φίλε, δύο δουλειές κάνει ο άνθρωπος να μεγαλώσει τρία παιδιά και μαζεύτηκε το νταβατζιλίκι του ΕΝΦΙΑ για να ξεπληρωθούν τα φαγωμένα των κομμάτων. Τον χρέωσαν από το πουθενά και ρίχνουμε την ευθύνη στους πολίτες; Έλεος Απο περιέργεια, ξες τι χρωστάει; Γιατι εγω με 2 μαγαζία, 3 σπίτια και χωράφια πληρώνω 2 χιλιάδες τον χρόνο. Για να μαζευτούν σε σημείο να σε κάνουν κατάσχεση και να δημιουργείτε πρόβλημα (αντι να γινει μια φορα ενα 500ρι και να ξεχρεώσει) σημαινει ή οτι το έχει παραμελήσει αρκετά ή οτι πληρώνει τρελά πολλα λεφτά σε ένφια. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2023 από Skrobo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Skrobo είπε Απο περιέργεια, ξες τι χρωστάει; Γιατι εγω με 2 μαγαζία, 3 σπίτια και χωράφια πληρώνω 2 χιλιάδες τον χρόνο. Για να μαζευτούν σε σημείο να σε κάνουν κατάσχεση και να δημιουργείτε πρόβλημα (αντι να γινει μια φορα ενα 500ρι και αν ξεχρεώσει) σημαινει ή οτι το έχει παραμελήσει αρκετά ή οτι πληρώνει τρελά πολλα λεφτά σε ένφια. Ναι μου είπε ότι έχει 1/3 σχεδόν τόκους αλλά και 400-500€ να είναι ο ΕΝΦΙΑ όταν σου μένουν καθαρά 800-900€ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να τα πληρώσει, εκτός και αν σταματήσουμε να τρώμε κιόλας
Skrobo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, sdancer75 είπε Ναι μου είπε ότι έχει 1/3 σχεδόν τόκους αλλά και 400-500€ να είναι ο ΕΝΦΙΑ όταν σου μένουν καθαρά 800-900€ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να τα πληρώσει, εκτός και αν σταματήσουμε να τρώμε κιόλας Δεν θα πω στον φίλο σου πως να ζει την ζωή του, και σίγουρα δεν ειναι ευκολα τα πράγματα για κανέναν. Καθαρή περιέργεια ηταν, γιατι, πχ, το ενα σπιτι μου μένει η μάνα μου ειναι ρετιρέ στην Χαριλάου, 80 τετραγωνικά. Ο ΕΝΦΙΑ του ηταν 260 ευρώ. Αν έχει κάτι ανάλογο, με 100 ευρω τον μήνα, με 3 κατασχέσεις εχει ξεμπερδέψει. Αν χρωστάει 3-4-5 χρόνια + τόκους, να πάει να κάνει ρύθμιση, δεν παίζει να ξεμπερδέψει διαφορετικά. Με τόκους και νέο φόρο κάθε χρόνο θα του πάρει δεκαετία+ για να τα αποπληρώσει με κατασχέσεις.
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 22 λεπτά πριν, sdancer75 είπε Ναι προφανώς τόσο περίπου μου είπε, περίπου στο κατοστάρικο αλλά για μια τέτοια περίπτωση ακόμη και αυτά είναι σημαντικά για να συνεχίσει να πληρώνει δάνεια κτλ Εγω θα πω απλα οτι , οτι δεν πληρωνει σημερα, το μεταβιβαζει εντόκως στα παιδιά του.
rodosf1 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Προφανώς χρωστάει χρόνια κ τόκους ο φίλος. Η αιτία άγνωστη. Πάντως με νορμαλ ενα σπίτι είναι 100-250/έτος σε δέκα άτοκες δόσεις πλέον ο ΕΝΦΙΑ. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου ξέρω γω είναι παραπάνω.
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Skrobo είπε Αν χρωστάει 3-4-5 χρόνια + τόκους, να πάει να κάνει ρύθμιση, δεν παίζει να ξεμπερδέψει διαφορετικά. Με τόκους και νέο φόρο κάθε χρόνο θα του πάρει δεκαετία+ για να τα αποπληρώσει με κατασχέσεις. ποτε δεν θα ξεμπλέξει. Ο φιλος υδραυλικος που εχω ξανααναφερει, ερχοταν το ΤΕΒΕ το πεταγε στα σκουπιδια. Εφορια δεν πληρωνε ποτέ. Ηταν ο "απλας" της παρέας. Με έλεγε τσιγγούνη (γιατι δεν ετρωγα το ΤΕΒΕ στα γκομενακια). Ξεκινησε πριν καποια χρονια να πληρωνει πια. Εχει και γυναικα, εχει και δυο παιδια τωρα, και μου λεει "α ρεεε ποσο δικιο ειχες". Του ειπα να παει να παρει επαγγελματικο δανειο (ηταν φθηνα πριν 6-7 χρονια), και να τα πληρωσει ντουκου να γινει ψαλιδι στους τοκους που τρωει απο την εφορία. Δεν το έκανε. Να μην στα πολυλογώ... το χρεος δεν πρεπει να ειναι 40κ πραγματικό. Εχουν περασει 25 χρονια. Ειναι στις 100δοσεις, και θα συνεχισει να πληρώνει. Στο παρελθον ουτε ξερω κατα καιρους ποσα ειχε πληρωσει. 2 φορες τον ειχε παρει η ΔΙΑΣ μεσα και την εβγαλε απο Παρασκευη μεχρι Δευτερα στο κρατητηριο να του πηγαινω σουβλάκια. Οποιος χρωσταει πρεπει να το λαβει σοβαρα υποψιν του. Να ψαξει τις εναλλακτικες του και να βαλει σοβαρο προγραμμα αποπληρωμης. Αλλιώς θα τον ακολουθουν αυτον και τους κληρονόμους τα χρέη για μια ζωή και μαζί με αυτά το αγχος και το στρές. 2
valadsk Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, andreaspA είπε Εγω θα πω απλα οτι , οτι δεν πληρωνει σημερα, το μεταβιβαζει εντόκως στα παιδιά του. πολύ απόλυτο, εκτός αν αγνοώ κάτι. υπάρχει και η αποποίηση κληρονομιάς αν είναι τόσα τα χρέη 2
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, valadsk είπε πολύ απόλυτο, εκτός αν αγνοώ κάτι. υπάρχει και η αποποίηση κληρονομιάς αν είναι τόσα τα χρέη Για σκέψου το ξανά αυτό που έγραψε.Ξέχνα τις κληρονομιές .
Skrobo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ο φιλος υδραυλικος που εχω ξανααναφερει, ερχοταν το ΤΕΒΕ το πεταγε στα σκουπιδια. Εφορια δεν πληρωνε ποτέ. Αν έλεγες "πατέρας" αντι για φιλος, θα ελεγα οτι είσαι κάποιο απο τα αδερφια μου. 110 χιλιάδες το έφτασε ο δικός μου. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, andreaspA είπε Εγω θα πω απλα οτι , οτι δεν πληρωνει σημερα, το μεταβιβαζει εντόκως στα παιδιά του. Εγώ του είπα κάτι άλλο, αν δεν μπορεί να το πληρώσει ας το αφήσει και ας του το πάρουν οι τράπεζες να ησυχάσει από τους όλους τους πολιτικούς και τραπεζικούς νταβατζήδες να βρει τη ησυχία του. Ας τα πάρουν τα τούβλα να τα κάνουν κορνίζες και τα παιδιά του να φύγουν από την Ελλάδα να βρουν προκοπή. Δεν αξίζει με τίποτα αυτός ο αγώνας επιβίωσης
papoys1 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Ρε φιλε τι ψάχνεις. Τραπεζες , εφορία , κομματα πολιτικοί ,ΜΜΕ δημοσιογράφοι κώλος και βρακί είναι. Αυτοί μεταξύ τους ολα τα κανονίζουν και δεν πληρώνουν μία οπως μεγαλοδημοσιογράφος που ολο ρυθμίσεις είναι και δεν βλέπουν το ευρώ του στην Εφορία.😜 Πες του "φίλου" η πληρώνει όπως κάνουμε οι περισσότεροι , κανοντας το σ.... παξιμαδι και βάζοντας την ουρά στα σκέλια , η χάνει το σπίτι και είναι κρίμα για 2,3 5 χιλιάδες να χάσει το σπίτι. Κανείς δεν θα τον λυπηθεί άσχετα τι λένε ειδικά αυτό τον καιρό από μπαλκόνια και τηλεοράσεις.🤣 2
kostasbm Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, sdancer75 είπε Εγώ του είπα κάτι άλλο, αν δεν μπορεί να το πληρώσει ας το αφήσει και ας του το πάρουν οι τράπεζες να ησυχάσει από τους όλους τους πολιτικούς και τραπεζικούς νταβατζήδες να βρει τη ησυχία του. Ας τα πάρουν τα τούβλα να τα κάνουν κορνίζες και τα παιδιά του να φύγουν από την Ελλάδα να βρουν προκοπή. Δεν αξίζει με τίποτα αυτός ο αγώνας επιβίωσης τι λες βρε άνθρωπε......αυτή είναι η συμβουλή που του δινεις ?? νταβαντζηδες έβαλε μόνος του στο κεφάλι του...δεν τον υποχρέωσε κανείς.....άφησε τον ΕΝΦΙΑ πάνω από 5 χρόνια τουλάχιστον για να του κάνουν παρακράτηση ενώ με τις δόσεις θα το είχε εξωφλησει...και φταίνε όλοι οι άλλοι που αναφέρεις εκτός από τον ιδιο .....αν πάει αύριο να κάνει διακανονισμό θα σταματατησει η παρκρατηση ..απλά πράγματα....
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Προσπερνάω διαφορά ποστ και κουβέντες διότι το thread πάει να γίνει κλασσικό flame σαν αυτα που άνοιγαν σωρηδόν μέχρι το 15-16 με τους φόρους και τα σχετικά. Να φροντίσει να έχει δηλωμένο τον λογαριασμό του στους ακατασχετους λογαριασμούς. Θα του κατασχεται ένα ποσόν και πάνω ότι και να εισπράττει θα φεύγουν για την εφορία. Βρίσκουν όλους τους λογαριασμους του με βάση το ΑΦΜ. Είτε είναι κύριος δικαιούχος. Αν είναι κάπου συνδικαιουχος τότε θα κστασχουν ότι βρουν μέχρι ένα όριο που ορίζεται από το συνολικό ποσόν του λογαριασμού δια του πλήθους των συνδικαιουχων. Μόνη νόμιμη και ρεαλιστική λύση ο διακανονισμός. Μη νόμιμες λύσεις που μπορεί να τον βάλουν σε άλλους μπελάδες και προβλήματα μελλοντικά, πληρωμή μισθού είτε στο χέρι, είτε κατάθεση σε άλλον λογαριασμό που φαίνεται μόνο τρίτο άτομο και να του δίνει τα λεφτά το άτομο εκείνο. Δύσκολο να γίνουν όλα αυτά και μπορεί να μπείτε και οι δύο σε μπελάδες. Ο μεν φόρος που μαζεύτηκε απλήρωτος είτε θα πληρωθεί αναγκαστικά μέσω κατάσχεσης του ακινήτου είτε αν χρειαστεί ποτέ πιστοποιητικό μη οφειλών θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Επίσης τυχόν επιστροφές από φόρο εισοδήματος η κάποιου λάθους θα συμψηφιστουν. Edit: Σε περοπτωση που χρωστάει και σε τράπεζες και σε κράτος. Προηγείται η απαίτηση του κράτους σε κατασχέσεις και πλειστηριασμο και μετα ότι μείνει το κατάσχει η τράπεζα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2023 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις