Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Όχι είναι βλακεια να το γράψεις πλησίον σε οτιδήποτε για 800 μέτρα. Τόσο απέχει η Ομόνοια από εμένα που μένω κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και θέλω 10-15 λεπτά περπάτημα για να φτάσω.

9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

800 μέτρα για τα οποία θα χρειαστώ περίπου 10 -12 λεπτά, εγώ όχι, δεν το θεωρώ κοντά

8 ώρες πριν, panostza είπε

Περπατάω πολύ και μου αρέσει να περπατάω καθημερινά όσο μπορώ. Αλλά 800μ , όχι, δεν το θεωρώ κοντά (άλλο που εγώ θα το έκανα με τα πόδια ευχαρίστως)

Είμαι από επαρχία που δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία  και   ο εμπορικός δρόμος της αγοράς έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και πολλοί απέχουν από τον δρόμο και πάνω από χιλιόμετρο.  Το όχημα είναι απαραίτητο. Στην Αθήνα μου φαίνονται πιο μικρές οι αποστάσεις έχει κόσμο και μαγαζιά και ξεχνιέσαι ενώ εκεί που μένω ή αυλές θα δεις ή χωράφια και το περπάτημα είναι πιο βαρετό. (είναι αραιοκατοικημένη περιοχή με λίγους μόνιμους κατοίκους)

Επεξ/σία από EVMENHS
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, EVMENHS είπε

Είμαι από επαρχία που δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία  και   ο εμπορικός δρόμος της αγοράς έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και πολλοί απέχουν από τον δρόμο και πάνω από χιλιόμετρο.  Το όχημα είναι απαραίτητο. Στην Αθήνα μου φαίνονται πιο μικρές οι αποστάσεις έχει κόσμο και μαγαζιά και ξεχνιέσαι ενώ εκεί που μένω ή αυλές θα δεις ή χωράφια και το περπάτημα είναι πιο βαρετό.

Οταν βγαίνεις κάθε μέρα για κάπου για να πας στην δουλειά, το ίδιο βαρετό σου φαίνεται, καταστήματα σπίτια και λοιπά δεν παίζουν κανέναν ρόλο, αυτα είναι μόνο άμα βγαίνεις έξω με φίλους ή για χάζεμα. Μπορεί να έχεις μια άλλη οπτική λόγω επαρχίας, αλλά το ίδιο θα διαπιστώσεις κι άμα μείνεις μόνιμα Αθήνα. 

Δημοσ.

Ας ξεκινησουμε με κατι που πολλοι αγνοουν.
Ποιο ειναι αυτο;Οτι απλα,πολλοι αγνοουν ποσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι 100-200-800 μετρα ( σε ευθεια οχι να πρεπει να στριψεις και σε 6 γωνιες ) .

Θα εκπλαγειτε με το ποσος κοσμος δε μπορει να υπολογισει τετοιες αποστασεις,και μαλιστα με το ποσο εξω πεφτουν.

Πολλες παραγγελιες που εχω παραδωσει,επειδη ειναι εκτος δρομολογιων εντελως,σου λενε στριψε στο ταδε σημειο και ειναι το σπιτι δεξια στα 100-200-500  μετρα.

Ουτε ενας δεν το εχει πετυχει ποτε,με εξωφρενικη αποκλιση.

Για μενα γραψε πλησιον σταση μετρο  και σε παρενθεση,γραψε 800 μετρα.

• Like 1
Δημοσ.

"Δίπλα" = <1 λεπτό περπάτημα, βγαίνεις από το σπίτι σου περνάς 1-2 δρόμους και μπήκες στο μετρό.
"Κοντά" = ~5 λεπτά, άντε κανένα 7λεπτο...
Οτιδήποτε παραπάνω, είναι "υπάρχει μετρό στην περιοχή", ούτε κοντά είναι, ούτε δίπλα!!!

Αστεία ιστορία, όταν σπούδαζα μια φίλη από την παρέα είχε νοικιάσει Αμπελόκηπους οδό Λαρίσης, 2 λεπτά από το μετρό Πανόρμου. Το σπίτι το είχε νοικιάσει ο αδερφός της, ο οποίος ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερός μας, οπότε δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα του μετρό όταν έπιασαν το σπίτι, εργοτάξιο η πέριξ περιοχή και του λέει η ιδιοκτήτρια "τι να σου πάρω παιδάκι μου, είναι και τα έργα του μετρό, πες μου εσύ τι δίνεις να το κλείσουμε" :) :) :) 
Μια χαρά τους έκατσε!!!

Δημοσ.

"800 μέτρα από σταθμό Μετρό" είναι η πιο σωστή διατύπωση.

"Πλησίον" μπορεί να είναι για κάποιον που είναι σε καλή φυσική κατάσταση, για κάποιον που έχει κινητικά προβλήματα σίγουρα δεν είναι.

Γενικά η έκφραση απόστασης με χρήση επιρρήματος ή χρόνου είναι υποκειμενική. Έχω δει αγγελία που ανέφερε πως το μαγαζί είναι 5 λεπτά από το Μετρό, εννοώντας πως είναι 5 λεπτά με το αυτοκίνητο και χωρίς κίνηση, μία απόσταση 3 χιλιομέτρων. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Narayan είπε

Έχω δει αγγελία που ανέφερε πως το μαγαζί είναι 5 λεπτά από το Μετρό, εννοώντας πως είναι 5 λεπτά με το αυτοκίνητο και χωρίς κίνηση, μία απόσταση 3 χιλιομέτρων. 

Σαν να λέμε πως ο Ήλιος απέχει "μόνο" 8 λεπτά από τη Γη 😄

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή δεν γίνεται νήμα που έφτασε 3 σελίδες να έχει μόνο 1 σελίδα ουσία, ούτε να αποτελεί αφορμή για να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, με προσωπικές επιθέσεις:

Μένουμε στο ότι το "κοντά" και "μακριά" είναι υποκειμενικό, την πολύ εύλογη εναλλακτική να αναφερθεί η απόσταση και το νήμα κλειδώνει.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...