Joshua21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 21 λεπτά πριν, caveneo είπε Γιατί περίσσεψε πετρέλαιο. Βάλαμε 4 φορές πετρέλαιο. Την τελευταία φορά που βάλαμε δεν το κάψαμε όλο. Έχει περισσέψει μέσα στη δεξαμενή. Ε και? Αν πράγματι όπως λες το πετρέλαιο που μπήκε πληρώθηκε από το αποθεματικό τότε όσο περίσσεψε θα μείνει κάβα για τον επόμενο χειμώνα, δεν έχει καμία δουλειά με αυτό ο ένοικος που αποχώρησε. 21 λεπτά πριν, caveneo είπε Πώς θα υπολογίσω πόσο έκαψε ο καθένας; Αφού είναι κεντρική η θέρμανση. Δεν έχει θερμιδομετρητες ή ωρομετρητες (αν το λέω σωστα). Κάνοντας αναγωγή το κόστος του καταναλωθέν πετρελαίου με τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος. 1
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, caveneo είπε Πώς θα υπολογίσω πόσο έκαψε ο καθένας; Αφού είναι κεντρική η θέρμανση. Δεν έχει θερμιδομετρητες ή ωρομετρητες (αν το λέω σωστα). Βάζεις 1000 λίτρα πετρέλαιο. Τα πληρώνεις απο το αποθεματικό. Μετράς τη δεξαμενή. Είχε 100 Λίτρα με 1€ και βάζεις 1000 Λίτρα με 1.4€ Μετά απο ένα μήνα που βγαίνουν τα κοινόχρηστα έχεις κάψει 300 λίτρα. Πληρώνουν βάσει κατανομής όλα τα διαμερίσματα 100λ*1€ + 200λ*1,4€. Εσείς τους βάζατε και πλήρωναν προκαταβολικά όσο πετρέλαιο αγοράζετε? Εντελώς λάθος η όλη φάση. Για αυτό έφυγε η κοπελα. Κανείς δεν σας τα έχει πει όλα αυτα? Κοινόχρηστα ανά μήνα Αγορές πετρελαίου μέχρι 2 φορές το χρόνο. Όχι κάθε μήνα απο λίγο. Απαράδεκτο για όλους. Ο καθένας πληρώνει ανά μήνα ότι καίει, όχι προκαταβολικά τους επόμενους 3 μήνες Για ακόμα πιο σωστή και οικονομική χρήση της κεντρικής θέρμανσης, προσθήκη αισθητηρίου θερμοκρασίας εξωτερικού χώρου που το καλοριφέρ να ανοίγει αυτόματα σε συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία (πχ <15 βαθμούς). Δεν γίνεται να έχει έξω 20 βαθμούς και να ανοίγει το καλοριφέρ γιατί η θέρμανση ειναι κεντρική και δεν γίνεται αλλιως. Αποστολή κοινοχρήστων και με mail. Γίνεται αυτόματα απο την εταιρία που εκδίδει τα κοινόχρηστα. Τέλος άνοιγμα ΑΦΜ και λογαριασμού πολυκατοικίας. Πληρωμές κοινοχρήστων μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2023 από sphinxgr 2
caveneo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Εγώ που ανέλαβα πριν 1,5 χρόνο έτσι το έκαναν όλοι οι διαχειριστές. Προπληρωμή πετρελαίου γίνεται. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Ενδιαφέρουσες όλες!
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, caveneo είπε Εγώ που ανέλαβα πριν 1,5 χρόνο έτσι το έκαναν όλοι οι διαχειριστές. Προπληρωμή πετρελαίου γίνεται. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Ενδιαφέρουσες όλες! Το ότι το έκαναν στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι για πάντα. Βελτιωνόμαστε και δείχνουμε το δρόμο στους επόμενους. Επίσης το αποθεματικό πρέπει να είναι για παλιές πολυκατοικίες 500€ / Διαμέρισμα και για καινούργιες 250€. Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν έχω λεφτά στο αποθεματικό.
gakost Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Εγώ θα σου έλεγα να διαβάσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας τι λέει και να μην ακούς τι πιστεύω εγώ ή ο καθένας στο ιντερνετ. 2
caveneo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, gakost είπε Εγώ θα σου έλεγα να διαβάσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας τι λέει και να μην ακούς τι πιστεύω εγώ ή ο καθένας στο ιντερνετ. Καλά εννοείται αυτό. 18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το ότι το έκαναν στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι για πάντα. Βελτιωνόμαστε και δείχνουμε το δρόμο στους επόμενους. Επίσης το αποθεματικό πρέπει να είναι για παλιές πολυκατοικίες 500€ / Διαμέρισμα και για καινούργιες 250€. Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν έχω λεφτά στο αποθεματικό. Αυτό για τα λεφτά ανά διαμέρισμα προκύπτει από κάπου;
GeorgeKatz Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Προσωπικά δεν θα έκανα κάτι για 30κάτι ευρώ. Μην με παρεξηγείς, αλλά κάποια έξοδα στην πολυκατοικία είναι κυλιόμενα και όχι μηνιαία, για παράδειγμα: κάθε Αύγουστο κάνουμε συντήρηση καυστήρα κάθε Φεβρουάριο κάνουμε αναγόμωση πυροσβεστήρες κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο φέρνουμε Κηπουρό, για μια μικρή πρασιά που υπάρχει κ.ο.κ. Αν ο ενοικιαστής φύγει ένα μήνα μετά τη δαπάνη, ε πλήρωσε μια υπηρεσία που θα απολαύσει ο επόμενος. Όπως και να έχει τα κοινόχρηστα αφορούν το διαμέρισμα και είναι ανεξάρτητα αν υπάρχει κάτοικος μέσα ή όχι ή αλλάζει κάθε 6 μήνες. Από την άλλη πλευρά, αν ο ενοικιαστής μπει Οκτώβριο στο κτίριο, ε θα βρει τον καυστήρα έτοιμο συντηρημένο και σε λειτουργία με χρήματα που πλήρωσε ο κάτοικος του Σεπτεμβρίου. Έτσι πάνε αυτά, κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις στη μετάβαση / μετακόμιση. Σου προτείνω, ως διαχειριστής, να έχεις ομοιόγραφα τις δαπάνες του κτιρίου κατανεμημένες μέσα στο έτος και όλα θα πάνε καλά 👍 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Εσείς τους βάζατε και πλήρωναν προκαταβολικά όσο πετρέλαιο αγοράζετε? Λόγω τις κατάστασης που επικρατεί με τα κοινόχρηστα, και νομικά (αν δεν πληρώσει ο ενοικιαστής, τα χρέη πάνε στον ιδιοκτήτη) και ως πιστολιές, σε αρκετές γενικές συνελεύσεις, που ψηφίζουν μόνο ιδιοκτήτες, αποφασίζεται η προπληρωμή του καύσιμου από τους κατοίκους του κτιρίου στην αρχή της σεζόν, διαφορετικά ο καυστήρας δεν λειτουργεί καθόλου. Δε διαφωνώ με την προσέγγιση αυτή, δεν είναι σωστό 2-3 κακοπληρωτές να φάνε όλο το αποθεματικό της πολυκατοικίας στη θέρμανση. 2
JakeKaufman Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, SilentVoice είπε Το πετρέλαιο αντιστοιχεί στο διαμέρισμα. νομίζω εδώ είναι η ουσία. το πετρέλαιο αυτό δεν ανοίκει στην οικογένεια που έφυγε, αλλά στο διαμέρισμα.
fakiris31 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Εγώ κατάλαβα (αν κατάλαβα σωστα) ότι αποθεματικό δεν υπήρχε και δεν είχε και καθόλου πετρέλαιο και αν έχει 20 σπίτια η οικοδομή οι 10 να βάλουν πετρέλαιο και οι άλλοι μα μείνουν εκτός . (Τυχαία νούμερα) και έδωσαν στην αρχή από 200€ ο καθένας για να γεμίσουν. Μετά από ένα χρόνο ο ένας αποφάσισε να φύγει και λέει να του γυρίσει τα λεφτά. αν είναι έτσι τα λεφτά θα πρέπει να τα γυρίσει στον ενοικιαστή καθώς δεν ήταν αποθεματικού η κάτι άλλο . Απλά είχαν ξεμείνει και βρήκαν ένα τρόπο να δουλέψει η θέρμανση παλι Σαν να δίνεις εγγύηση και μετά να στην γυρνάει πίσω .
kalmik Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Πολύ σχολαστικός ο κύριος διαχειριστής που ξεκίνησε το θέμα (και καλά κάνει ίσως). Όμως το ελάχιστο πετρέλαιο που μένειστον πάτο (5,6εκ.) δεν επιμερίζεται. Είναι κατά κάποιο τρόπο η "σαβούρα". Αν πας να το κάψεις στα 2-4εκ. o καυστήρας σταματάει. Προς τι λοιπόν η συζήτηση;
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Βάζεις 1000 λίτρα πετρέλαιο. Τα πληρώνεις απο το αποθεματικό. Μετράς τη δεξαμενή. Είχε 100 Λίτρα με 1€ και βάζεις 1000 Λίτρα με 1.4€ Μετά απο ένα μήνα που βγαίνουν τα κοινόχρηστα έχεις κάψει 300 λίτρα. Πληρώνουν βάσει κατανομής όλα τα διαμερίσματα 100λ*1€ + 200λ*1,4€. Εσείς τους βάζατε και πλήρωναν προκαταβολικά όσο πετρέλαιο αγοράζετε? Εντελώς λάθος η όλη φάση. Για αυτό έφυγε η κοπελα. Κανείς δεν σας τα έχει πει όλα αυτα? Κοινόχρηστα ανά μήνα Αγορές πετρελαίου μέχρι 2 φορές το χρόνο. Όχι κάθε μήνα απο λίγο. Απαράδεκτο για όλους. Ο καθένας πληρώνει ανά μήνα ότι καίει, όχι προκαταβολικά τους επόμενους 3 μήνες Για ακόμα πιο σωστή και οικονομική χρήση της κεντρικής θέρμανσης, προσθήκη αισθητηρίου θερμοκρασίας εξωτερικού χώρου που το καλοριφέρ να ανοίγει αυτόματα σε συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία (πχ <15 βαθμούς). Δεν γίνεται να έχει έξω 20 βαθμούς και να ανοίγει το καλοριφέρ γιατί η θέρμανση ειναι κεντρική και δεν γίνεται αλλιως. Αποστολή κοινοχρήστων και με mail. Γίνεται αυτόματα απο την εταιρία που εκδίδει τα κοινόχρηστα. Τέλος άνοιγμα ΑΦΜ και λογαριασμού πολυκατοικίας. Πληρωμές κοινοχρήστων μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το ότι το έκαναν στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι για πάντα. Βελτιωνόμαστε και δείχνουμε το δρόμο στους επόμενους. Επίσης το αποθεματικό πρέπει να είναι για παλιές πολυκατοικίες 500€ / Διαμέρισμα και για καινούργιες 250€. Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν έχω λεφτά στο αποθεματικό. εχεις κανει ποτε διαχειριστης ?
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε εχεις κανει ποτε διαχειριστης ? Δυστυχώς πολλά χρόνια, σε παραπάνω από μια πολυκατοικίες παράλληλα. Τι δεν σου αρεσει δηλαδή που κάνεις καλύτερα? 3 ώρες πριν, caveneo είπε Αυτό για τα λεφτά ανά διαμέρισμα προκύπτει από κάπου; Εμπειρικό είναι. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν χοντρά προβλήματα, αρχίζει και αποδίδει. Όταν σε παλιά πολυκατοικία αρχίσουν και θέλουν επισκευές οι προσόψεις των μπαλκονιών, υγρομονώσεις, βαψίματα, αντικατάστάσεις καυστήρα, υδρορροες κλπ και δεν έχεις αποθεματικό, πάει, χάθηκε το παιχνίδι απο τα αποδυτήρια.....
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Δυστυχώς πολλά χρόνια, σε παραπάνω από μια πολυκατοικίες παράλληλα. Τι δεν σου αρεσει δηλαδή που κάνεις καλύτερα? Εμπειρικό είναι. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν χοντρά προβλήματα, αρχίζει και αποδίδει. Όταν σε παλιά πολυκατοικία αρχίσουν και θέλουν επισκευές οι προσόψεις των μπαλκονιών, υγρομονώσεις, βαψίματα, αντικατάστάσεις καυστήρα, υδρορροες κλπ και δεν έχεις αποθεματικό, πάει, χάθηκε το παιχνίδι απο τα αποδυτήρια..... το πως κανεις δυο παραγγελιες πετρελαιου τον χρονο με 250€ αποθεματικο ανα διαμερισμα. Ειμαστε 12 διαμερισματα. Εχουμε 6000€ αποθεματικο και μας εσωσε ο θεος φετος τον χειμωνα που δεν εκανε κρυο. 7 κυβικα πετρελαιο θελουμε κανονικα. Πως θα τα πληρωσεις με δυο παραλαβες ? Εχεις περασει απο πολυκατοικιες δηλαδη που πληρωναν ολοι κοινοχρηστα στην ωρα τους? γιατι εδω μεσα εχουν ξεποδαριαστει οι ντελιβεραδες στο πηγαινε ελα, αλλα κοινοχρηστα πληρωνει ο καθενας οποτε γουσταρει. Στον μπαστουνοβλαχο επανω θα του ζητησω email? ΑΦΜ ? Θα δημοσιευουμε και ισολογισμο ? Ποσα θα παιρνει ο διαχειριστης για να τα κανει ολα αυτα? γιατι εγω τσαμπα δεν τα κανω.
caveneo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Σε εμάς πληρώνουν κανονικά όλοι! Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Θα έλεγα να αφήσεις το θέμα ως έχεις και να μην επικοινωνήσεις με κανέναν, εκτός αν μιλήσει μαζί σου ο ενοικιαστής και στο ζητήσει. Ξέρω ότι μπορεί να μην είναι απόλυτα ηθικό αυτό που γράφω αλλά προτεραιότητα για τον διαχειριστή πέραν από το να είναι σωστός, είναι και να μην έχει πολλές σκοτούρες πάνω από το κεφάλι του. Ο ενοικιαστής αν μιλήσεις μαζί του περί επιστροφής δεν θα είναι αρνητικός θα σε ευχαριστήσει κιόλας, δεν αποκλείεται όμως μετά να έχει και κάποια άλλη απαίτηση από εσένα να του επιστραφεί κάποιο ποσόν, μην με ρωτήσεις το τι μπορεί να είναι αυτό, τα λέω αυτά με βάση το τι έχω ακούσει και τι γίνεται με τον κάθε παράξενο στις πολυκατοικιες. Ο ιδιοκτήτης δεν ξέρω αν θα δεχτεί να πληρώσει αυτός στον ενοικιαστή. Μπορεί να είναι συνεργασιμος αλλά μπορεί να έχετε και διενέξεις, ο επόμενος ενοικιαστής αν του ζητηθεί να πληρώσει αυτό που έμεινε μπορεί και να μην δεχτεί. Επίσης έχε υπόψην πως αν καταγράφεται κάπου αυτή η δαπάνη επιστροφης χρημάτων και έχουν πρόσβαση άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας μπορεί να σου ζητήσουν τον λόγο και να σε κράξουν. Δεν ξέρω πως τα πάτε στην πολυκατοικία σας. Πάνω από όλα πράξε αυτό που νομίζεις εσύ σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα