Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους-ες! Είμαι διαχειριστής στην πολυκατοικία, ανέλαβα πρώτη φορά και παραμένω για δεύτερο χρόνο. Ένας ενοικιαστής που έμενε από πέρυσι αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω αυξημένου κόστους θέρμανσης. Το θέμα είναι ότι όταν βάλαμε πετρέλαιο πέρυσι είχαμε ξεκινήσει από το μηδέν (δεν είχε καθόλου πετρέλαιο η δεξαμενή). Τώρα που αποχώρησε από το διαμέρισμα έχει η δεξαμενή μέσα 6 εκατοστά πετρέλαιο που είναι γύρω στα 20 λίτρα κάθε εκατοστό. Είναι χρήματα που έχει πληρώσει κανονικά και ας ήταν αυξημένα! Δεν θα πρέπει με κάποιον τρόπο να του επιστρέψω αυτό που του αναλογεί; Και μετά αυτά θα τα ζητήσω λογικά από τον επόμενο ενοικιαστή; Ρώτησα έναν παλιό διαχειριστή τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση και μου είπε πως εμείς δεν το κάναμε ποτέ αυτό στους αποχωρούντες και δεν βρέθηκε κάποιος να μας πει κάτι ή να ζητήσει τα λεφτά!!! Περίεργο;

Δημοσ.

Καθόλου περίεργο, η συντριπτική πλειοψηφία των διαχειριστών δεν ξέρουν που παν τα 4 (κατά κανόνα το κάνουν ως αγγαρεία), αλλά και οι λίγοι που ξέρουν δεν κάθονται να ασχοληθούν ειδικά όταν δεν παραπονιέται κανένας.

Αλήθεια, από τα 120 λίτρα που έχουν μείνει πόσα αναλογούν στον ενοικιαστή που αποχωρεί; Για πόσα λεφτά μιλάμε;

Δημοσ.

Δεν είναι και λίγα, αλλά εφόσον ο ενοικιαστής δεν τα ζήτησε καν θα ασχοληθείς εσύ να του τα επιστρέψεις;

Δημοσ.

Μα αφού είναι δικά του χρήματα. Πληρωμένα και αυτός αποχωρεί. Πρέπει να μου τα ζητήσει αυτός ενώ εγώ ξέρω ότι είναι δικά του;

• Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.

Ο ιδιοκτήτης θα τα δώσει στον ενοικιαστή (τα αποθεματικά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη) και θα τα εισπράξει από το νέο ενοικιαστή. Εσύ δεν μπλέκεις.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ekechagi είπε

Ο ιδιοκτήτης θα τα δώσει στον ενοικιαστή (τα αποθεματικά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη) και θα τα εισπράξει από το νέο ενοικιαστή. Εσύ δεν μπλέκεις.

Α δεν γνώριζα αυτό. Ακόμη καλύτερα. Άρα πρέπει να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη. Σε ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, caveneo said:

Α δεν γνώριζα αυτό. Ακόμη καλύτερα. Άρα πρέπει να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη. Σε ευχαριστώ.

Αυτό θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που το πετρέλαιο είχε πληρωθεί από το αποθεματικό, σύμφωνα με ότι έγραψες όμως μου έμεινε η εντύπωση πως πληρώθηκε απευθείας σε σένα από τους ένοικους που θα χρησιμοποιούσαν την κεντρική θέρμανση.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που το πετρέλαιο είχε πληρωθεί από το αποθεματικό, σύμφωνα με ότι έγραψες όμως μου έμεινε η εντύπωση πως πληρώθηκε απευθείας σε σένα από τους ένοικους που θα χρησιμοποιούσαν την κεντρική θέρμανση.

Από το αποθεματικό πληρώνονταν το πετρέλαιο. Και με την έκδοση των κοινοχρήστων τα επέστρεφα στο αποθεματικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα έχει πληρώσει ο άνθρωπος , πρέπει να του επιστραφούν. Απλούστατο. 

Έπειτα θα πρέπει να τα πάρεις απο τον επόμενο. 

Η όλη διαδικασία πάντως που ακολούθησες, είναι λάθος. Βάζουμε πετρέλαιο από το αποθεματικό και χρεώνουμε το πόσο έκαψε ο καθένας. Το πετρέλαιο που μένει στη δεξαμενή στα τέλη του χρόνου, λογίζεται ως αποθεματικό. Δεν λογίζεται ως καμένο πετρέλαιο που πληρώνουν τα διαμερίσματα. 

Τέλος τη δεξαμενή ΠΟΤΕ δεν την αφήνουμε να πέσει κάτω απο 10cm (άλλοι θα πουν 5). Αυτά τα 10cm είναι παγιο αποθεματικό στη δεξαμενή. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, caveneo είπε

Από το αποθεματικό πληρώνονταν το πετρέλαιο. Και με την έκδοση των κοινοχρήστων τα επέστρεφα στο αποθεματικό.

Τότε πως γίνεται ο άνθρωπος να έχει πληρώσει παραπάνω από όσο του αναλογεί? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αν τα έχει πληρώσει ο άνθρωπος , πρέπει να του επιστραφούν. Απλούστατο. 

Έπειτα θα πρέπει να τα πάρεις απο τον επόμενο. 

Η όλη διαδικασία πάντως που ακολούθησες, είναι λάθος. Βάζουμε πετρέλαιο από το αποθεματικό και χρεώνουμε το πόσο έκαψε ο καθένας. Το πετρέλαιο που μένει στη δεξαμενή στα τέλη του χρόνου, λογίζεται ως αποθεματικό. Δεν λογίζεται ως καμένο πετρέλαιο που πληρώνουν τα διαμερίσματα. 

Τέλος τη δεξαμενή ΠΟΤΕ δεν την αφήνουμε να πέσει κάτω απο 10cm (άλλοι θα πουν 5). Αυτά τα 10cm είναι παγιο αποθεματικό στη δεξαμενή. 

Πώς θα υπολογίσω πόσο έκαψε ο καθένας; Αφού είναι κεντρική η θέρμανση. Δεν έχει θερμιδομετρητες ή ωρομετρητες (αν το λέω σωστα).

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τότε πως γίνεται ο άνθρωπος να έχει πληρώσει παραπάνω από όσο του αναλογεί? 

Γιατί περίσσεψε πετρέλαιο. Βάλαμε 4 φορές πετρέλαιο. Την τελευταία φορά που βάλαμε δεν το κάψαμε όλο. Έχει περισσέψει μέσα στη δεξαμενή.

Επεξ/σία από caveneo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν διαχειριστής, δεν μπορείς να επιστρέψεις λεφτά για το πετρέλαιο, γιατι δεν τα εισπραξες εσυ.

Το πετρέλαιο αντιστοιχεί στο διαμέρισμα. Εφόσον το διαμέρισμα ξενοικιάζεται και είχε πληρωθεί απο τον ενοικιαστή, μπορείς να ενημερώσεις τον ενοικιαστή οτι έχεις υπολοιπο Χ λίτρα , όπου αντιστοιχούν σε Υ Ευρώ που είχες βάλει, και επειδή θα μείνουν στο διαμέρισμα, αν θέλει να τα ζητήσει απο τον ιδιοκτήτη.

Ενημερώνεις και εσυ τον ιδιοκτήτη αντίστοιχα , για να ξέρει τι του μένει στο διαμέρισμα.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...