Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 28 χρονών και θέλω να σπουδάσω μηχανικός αυτοκινήτων. Λόγω ηλικίας δε με παίρνει να σπουδάσω σε τει/αει οπότε καταλήγω σε ΙΕΚ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Δημόσιο ή Ιδιωτικό; Ξέρω πως η βασική διαφορά είναι πως το ένα είναι δωρεάν και το άλλο επί πληρωμή. Σκεφτόμουν για ιδιωτικό αλλά πολλοί μου λένε καλύτερα σε δημόσιο. Το θέμα είναι πως πήγα σε δημόσιο όταν ήμουν 18 ως τεχνικός δικτύων και έμεινα δυσαρεστημένος. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ!

Υ.Γ.: Παρακαλώ μη σταθείτε σε αυτό που είπα λόγω ηλικίας. Ναι, εννοείται πως όταν έχεις θέληση μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας, το πρόβλημα είναι πως από το 12 που τέλειωσα το σχολείο έχω να ασχοληθώ με τα μαθήματα των πανελληνίων οπότε θα χρειαστώ τουλάχιστον 1 χρόνο μαθήματα για να δώσω πανελλήνιες και τουλάχιστον 4 χρόνια σπουδών. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikeKar94 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 28 χρονών και θέλω να σπουδάσω μηχανικός αυτοκινήτων. Λόγω ηλικίας δε με παίρνει να σπουδάσω σε τει/αει οπότε καταλήγω σε ΙΕΚ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Δημόσιο ή Ιδιωτικό; Ξέρω πως η βασική διαφορά είναι πως το ένα είναι δωρεάν και το άλλο επί πληρωμή. Σκεφτόμουν για ιδιωτικό αλλά πολλοί μου λένε καλύτερα σε δημόσιο. Το θέμα είναι πως πήγα σε δημόσιο όταν ήμουν 18 ως τεχνικός δικτύων και έμεινα δυσαρεστημένος. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ!

Υ.Γ.: Παρακαλώ μη σταθείτε σε αυτό που είπα λόγω ηλικίας. Ναι, εννοείται πως όταν έχεις θέληση μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας, το πρόβλημα είναι πως από το 12 που τέλειωσα το σχολείο έχω να ασχοληθώ με τα μαθήματα των πανελληνίων οπότε θα χρειαστώ τουλάχιστον 1 χρόνο μαθήματα για να δώσω πανελλήνιες και τουλάχιστον 4 χρόνια σπουδών. 

Δεν θα σου πρότεινα καμία από τις δύο επιλογές αλλά αν έχεις μόνο αυτές τότε αναγκαστικά δημόσιο λόγω χρημάτων, στο ιδιωτικό θα ακριβοπληρώσεις για να σου μάθουν τα αυτονόητα, έτσι και αλλιώς τη δουλειά θα την μάθεις στα συνεργεία που θα πας αργότερα για αναζήτηση εργασίας/εμπειρίας.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, MikeKar94 είπε

Και που είναι το κακό να αφιερώσεις 1 χρόνο για πανελληνιες και 4 χρόνια για σπουδές; Στα 33 σου θα είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου και θα έχεις πολύ περισσότερες επαγγελματικές δυνατότητες από τα τελειώσεις ένα απλό ΙΕΚ.

Δημοσ.

Βασικό τι εννοείς μηχανικός αυτοκινήτων?

Στο ΙΕΚ κ στις σχολές του ΟΑΕΔ μαθαίνεις για να γίνεις μάστορας (mechanic). Δεν υπάρχουν σχολές σε ΑΕΙ για κατι τέτοιο.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Δεν θα σου πρότεινα καμία από τις δύο επιλογές αλλά αν έχεις μόνο αυτές τότε αναγκαστικά δημόσιο λόγω χρημάτων, στο ιδιωτικό θα ακριβοπληρώσεις για να σου μάθουν τα αυτονόητα, έτσι και αλλιώς τη δουλειά θα την μάθεις στα συνεργεία που θα πας αργότερα για αναζήτηση εργασίας/εμπειρίας.

Όπως έγραψα, έχω κακή εμπειρία απ´ τα δημόσια, εξού και η ερώτηση. 

6 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Και που είναι το κακό να αφιερώσεις 1 χρόνο για πανελληνιες και 4 χρόνια για σπουδές; Στα 33 σου θα είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου και θα έχεις πολύ περισσότερες επαγγελματικές δυνατότητες από τα τελειώσεις ένα απλό ΙΕΚ.

Πουθενά δεν είναι το κακό. Δεν έχω τη δυνατότητα οικονομικά να στηρίξω 4 χρόνια σπουδών και 1 τουλάχιστον χρόνο προετοιμασία πανελληνίων. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο καλύτερα είναι να έχεις πτυχίο τει/αει. Η ερώτηση μου δεν αποσκοπεί σε αυτό.

15 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

+1 ψήφος για το δημόσιο.

από το 2012 μέχρι το 2023 τι δουλειές / εκπαιδεύσεις έχεις κάνει;

Έχω τελειώσει τεχνικός δικτύων υπολογιστών σε δημόσιο ιεκ όπου και δεν έμαθα τίποτα, πήρα πιστοποίηση πάνω σε αυτό, τελείωσα ηχοληψία μουσική παραγωγή και τεχνολογία και οι δουλειές που έχω κάνει είναι άσχετες των επαγγελμάτων αυτών.

Γιατί δημόσιο;

6 ώρες πριν, bilya είπε

Βασικό τι εννοείς μηχανικός αυτοκινήτων?

Στο ΙΕΚ κ στις σχολές του ΟΑΕΔ μαθαίνεις για να γίνεις μάστορας (mechanic). Δεν υπάρχουν σχολές σε ΑΕΙ για κατι τέτοιο.

Το ξέρω, υπάρχει μηχανολόγος μηχανικός και από εκεί μπορείς να πας για μηχανικός αυτοκινήτων απ´ ότι έχω ρωτήσει καθηγητές. Επίσης αξίζει ιεκ ή σχολή οαεδ για κάτι τέτοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ και όχι ιδιωτικό ΙΕΚ δεν θα σου προσφέρει πραγματικά τίποτα παραπάνω από μια δημόσια σχολή και θα σου κοστίσει και πολύ παραπάνω, δεν ξέρω τι πλύση εγκεφάλου σας κάνουν τα ιδιωτικά ΙΕΚ και τι σας πλασάρουν αλλά μείνετε μακριά.

Η κακή εμπειρία από το δημόσιο τουλάχιστον δεν σου στοίχισε οικονομικά, στο ιδιωτικό θα ματώσουν οι τσέπες σου και δεν θα αποκτήσεις καμία γνώση παραπάνω.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
19 ώρες πριν, MikeKar94 είπε

Το ξέρω, υπάρχει μηχανολόγος μηχανικός και από εκεί μπορείς να πας για μηχανικός αυτοκινήτων απ´ ότι έχω ρωτήσει καθηγητές. Επίσης αξίζει ιεκ ή σχολή οαεδ για κάτι τέτοιο;

Man τι λες. Μηχανολόγος μηχανικός κ μηχανικός αυτοκινήτων είναι διαφορετικά πράγματα. Γι υτο σου γραψα mechanic.

Για να σου δώσω να καταλάβεις με άλλο παράδειγμα. Πας σπουδάζεις πολιτικός μηχανικός αλλά γίνεσαι μπετατζης μετά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...