Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια ειναι η σωστή θέση να μπαίνουν οι παγοκύστες σε φορητό ψυγείο για να κρατούν τα τρόφιμα δροσερά κ παγωμένα ? 

στο επάνω μέρος ? στον πάτο η ενδιάμεσα ? η ερώτηση αφορά για φορητό ψυγείο  σε ιχ 5-6 ωρες ταξίδι και οχι για να πας σε 10-20 λεπτά σε παραλία κ να το αφήσεις κατω απο δέντρα με  σκιά κλπ  (φορητό ψυγείο που εχει μόνωση κ οχι απλό με σκέτο φελιζόλ)

Επεξ/σία από nikolaos888
Δημοσ.

Το έχουμε συζητήσει ξανά, προσωπικά πιστεύω πώς θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν βάλεις στον πάτο, ενδιάμεσα στα τρόφιμα/whatever και από πάνω, ανάλογα και πόσο και με τι θες να το γεμίσεις.

Χαίρω πολύ θα μου πεις, απλά νομίζω ότι με το να βάλεις μόνο κάτω ή πάνω δε νομίζω ότι θα γίνει και κάτι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το έχουμε συζητήσει ξανά, προσωπικά πιστεύω πώς θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν βάλεις στον πάτο, ενδιάμεσα στα τρόφιμα/whatever και από πάνω, ανάλογα και πόσο και με τι θες να το γεμίσεις.

Χαίρω πολύ θα μου πεις, απλά νομίζω ότι με το να βάλεις μόνο κάτω ή πάνω δε νομίζω ότι θα γίνει και κάτι.

Εγω παντως σε ενα ισοθερμικο μαλακο ψυγειακι του Lidl, με 3 παγοκυψελες ψηλα επανω, φερνω κρεατα απο τον χασαπη μετα απο 4 ωρες ταξιδι με το αμαξι, και ειναι πιο παγωμενες οι σακουλες απο οτι ηταν οταν βγηκαν απο το ψυγειο του.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να βάλεις παντού γύρω γύρω ώστε να διατηρείται μια θερμοκρασία συνολικά μέσα στο ψυγείο.

Αν βάλεις μόνο πάνω ή μόνο κάτω θα είναι πολύ μικρή η ποσότητα πάγου που θα έχεις βάλει και μάλλον δεν θα φτάσει. Και δύσκολα θα φτάσει η ψύξη μέχρι την άλλη πλευρά από αυτήν που έβαλες τον πάγο.

Επίσης μέσα στο ψυγειάκι δεν θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα ρεύματα αέρα ώστε να έχει νόημα να βάλεις μόνο πάνω ώστε να πάει ο κρύος αέρας κάτω

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, andreaspA είπε

Εγω παντως σε ενα ισοθερμικο μαλακο ψυγειακι του Lidl, με 3 παγοκυψελες ψηλα επανω, φερνω κρεατα απο τον χασαπη μετα απο 4 ωρες ταξιδι με το αμαξι, και ειναι πιο παγωμενες οι σακουλες απο οτι ηταν οταν βγηκαν απο το ψυγειο του.

ΟΚ, απλά άλλο μέσα στο αυτοκίνητο (ειδικά στην καμπίνα) που με κλιματισμό έχεις κάτω από 30°C και άλλο στην παραλία που έχεις πάνω από 40°C στον ήλιο.

Δηλαδή βάλε κρύες μπύρες μέσα πήγαινε στην παραλία με παγοκύστες μόνο πάνω και δες αν θα είναι κρύες μετά από 4 ώρες.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας φίλοι μου ,σε 1 φορητο ψυγειο που ειδα στον σκλαβενιτη ,το κλασσικο που εχει μπλέ πλαστικο γυρω γυρω ,εχει 1 χαρτι με οδηγια χρησης που γράφει να τις βάζουμε στο επάνω μέρος τις παγοκύστες ,κάτω απο το καπάκι δηλαδή ,σε 1 παρόμοιο στο lidl κ το εχει κ προσφορά 25λιτρα στα 23 ευρώ γράφει να μπούνε ενδιάμεσα ...(αν διάβασα καλα γιατι ηταν πολυ μικρά τα γράμματα κ δεν ειχα μαζί μου τα γυαλιά )

Δημοσ.
11 ώρες πριν, phanispal είπε

ΟΚ, απλά άλλο μέσα στο αυτοκίνητο (ειδικά στην καμπίνα) που με κλιματισμό έχεις κάτω από 30°C και άλλο στην παραλία που έχεις πάνω από 40°C στον ήλιο.

Δηλαδή βάλε κρύες μπύρες μέσα πήγαινε στην παραλία με παγοκύστες μόνο πάνω και δες αν θα είναι κρύες μετά από 4 ώρες.

Τωρα αμα σου πω οτι την τσαντα την φερνω στο τρειλερ, τι θα πεις ? :D

Δημοσ.
12 ώρες πριν, phanispal είπε

ξέχασα να το γράψω κ ζητώ συγνώμη ,οτι στο αμάξι που θα μπούν 2 φορητα ψυγεία ΔΕΝ εχει a/c η κλιματισμό κ το ταξίδι ειναι περιπου 6 ωρες 

Δημοσ.

Ειναι αναλογα το ψυγειο,εαν ειναι απο αυτα που συνδεονται στον αναπτηρα του αυτοκινητου επειδη δημιουργειται ρευμα αερα μεσα στο χωρο του ψυγειου κατω ειναι η καλυτερη θεση,στα υπολοιπα εγω προσωπικα βαζω ενα τετοιο κατω https://katadromeasclub.gr/p/texnitos-pagos-techni-ice-heavy-duty/ και 2-3 παγοκυστες επανω αναλογα βεβαια και το προς τα που θα κινηθω,αποσταση και τι θα εχω μεσα στο ψυγειο αλλα δεν εχω ξεμεινει ποτε απο κρυο νερο ή να εχει αλλοιωθει καποιο φαγωσιμο.

Δημοσ.
14 hours ago, phanispal said:

Θα είναι κρύες, εκτός βέβαια αν το ισοθερμικό είναι εντελώς της πλάκας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...