Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cheap-r-ass είπε

Απλά έγραψα για αυτά τα 2, μπορώ να σου πω για μεταφορά backup από server σε server (με τοπικό unzip, edit και μετά rezip) και από 7zip ήταν πάντα όμως χωρίς εξαίρεση corrupted το αρχείο στην μεταφορά. Έχω χάσει αρκετές ώρες με το 7zip και πειράματα. Ακόμα και support άνοιξα και τους έβαλα την διαδικασία και ότι γινόταν replicate σε κάθε pc, είτε intel είτε amd. Απλά δεν τους ένοιαζε. Το ίδιο και μένα, blacklisted και η ζωή συνεχίζεται.
Και όταν λέω αργό, φαντάσου τώρα να είσαι σε threadripper με 64Τ και raid0 nvme pci-e gen4 δίσκους και να κάνει unzip και rezip πιο αργά και από assist του Καραγκούνη!

δεν είναι οτι δε σε πιστεύω , απλά ποτέ δε μου έτυχε , ένα stress test που είχα κάνει ήταν 700gb με audio program/libraries  ,

εννοείται ο καθένας επιλέγει το εργαλείο που τον βολεύει

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 hour ago, cheap-r-ass said:

Καμία σχέση το 7zip με το winrar, όσες φορές το δοκίμασα το 7zip τράβαγα τα μαλλιά μου. Αργό και με κακή συμπίεση. Υποστηρίζω ανοιχτό λογισμικό αλλά το 7zip προσωπικά το κατατάσσω στο κακό λογισμικό. Αλλά αν κάποιους τους βολεύει, πάσο!
Τώρα για crack, εγώ έχω εδώ και 20 χρόνια license αρχείο που παίζει πάντα χωρίς να πειράζω το .exe (να μην στείλει κανείς prive, δεν το μοιράζω) και κάνει updates μια χαρά.

Θετικό ότι θα μπει στο λειτουργικό

Γιατί κάποιος να σου στείλει pm? 

Επίσης και το σπάσιμο στο winrar (δεν ξέρω γιατί να το χρειάζεται κάποιος) μια χαρά ένα registry αρχείο είναι ποου απλά προσθέτει license. Ούτε ιός ούτε τίποτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cheap-r-ass είπε

Καμία σχέση το 7zip με το winrar, όσες φορές το δοκίμασα το 7zip τράβαγα τα μαλλιά μου. Αργό και με κακή συμπίεση. Υποστηρίζω ανοιχτό λογισμικό αλλά το 7zip προσωπικά το κατατάσσω στο κακό λογισμικό. Αλλά αν κάποιους τους βολεύει, πάσο!
Τώρα για crack, εγώ έχω εδώ και 20 χρόνια license αρχείο που παίζει πάντα χωρίς να πειράζω το .exe (να μην στείλει κανείς prive, δεν το μοιράζω) και κάνει updates μια χαρά.

Θετικό ότι θα μπει στο λειτουργικό

Υπάρχει χύμα στο google , το κειμενο που γράφεις σε ένα αρχείο κειμένου , το αποθηκεύεις σαν .key , αν θυμάμαι καλά και όταν το πετάξεις στο φάκελο εγκατάστασης σου βγάζει unlimited company licence  η κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και ήμουν χρήστης και υποστηρικτής του  7zip για χρόνια, ξαναγύρισα σε winrar. Όταν κάνω δεξί κλίκ add new archive από σκληρό δίσκο σε ένα usb stick το 7zip εκανε ένα προσωρινό αρχείο στο δίσκο και μετά αντιγραφή στο usb ενώ το winrar απευθείας. Επίσης εκανα ΧΖ compression σε αρχεία σέρβερ σε λίνουχ λόγο υψηλής συμπίεσης αλλά δεν είναι αξιόπιστο όπως διάβασα και το αντικατέστησα με το winrar best compression που είναι αξιόπιστο και αντίστοιχης συμπίεσης αρχεία. Γενικά σε ταχύτητα ή πυκνότητα συμπίεσης/αποσυμπίεσης θεωρώ το winrar την πιο καλή/βολική επιλογή.

Επεξ/σία από Athoz
  • Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη τί θα πει ότι το WinRar "να το σέβεται και να μην “βομβαρδίζει” με σχετικά μηνύματα."

Αφού *ΚΑΘΕ* φορά που πας να ανοίξεις ένα rar ή zip αρχείο με WinRar σου πετάει το μήνυμα να αγοράσεις. 

Πώς ακριβώς δηλαδή δεν βομβαρδίζει με σχετικά μηνύματα?

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Αυτή αφορά την εγγενή υποστήριξη αρχείων RAR και όχι μόνο, κάτι που οι χρήστες των Windows περίμεναν δεκαετίες.

Μαζί με τα Tabs στον File Explorer, μαζί με τα καλύτερα και περισσότερα εργαλεία για τα workspaces, πλέον με τα 11 θα περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να κάνουμε resize το taskbar.

Δεν βαριέσαι; Πως αλλιώς θα αποκτήσει ενδιαφέρον η ζωή;

Αναφορά σε κείμενο

Η Microsoft αναφέρει ότι η υποστήριξη για τις νέες μορφές αρχείων θα κάνει την εμφάνισή της σε ένα μελλοντικό δοκιμαστικό build των Windows 11 αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Αααα τελικά θα κάνουν ντεμπούτο μαζί με τα tabs του File Explorer ;

Αναφορά σε κείμενο

Με την προσθήκη υποστήριξης rar αρχείων σε επίπεδο λειτουργικού, ο μεγάλος χαμένος είναι το δημοφιλές εργαλείο WinRAR, το οποίο αποτελούσε την κύρια επιλογή των χρηστών Windows εδώ και χρόνια

Στο οποίο δεν έχει δώσει κανένας ούτε 1 ευρώ. Ένα Sad reaction για όποιον έχει subscription στο winrar.

Αναφορά σε κείμενο

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη των tar, 7-zip, rar, gz και άλλων είναι εξαιρετικά νέα για τους χρήστες των Windows 11 οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαθιστούν εφαρμογές τρίτων για να έχουνπρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. 

Θα......

Δημοσ.

Μπραβο στην ms που 20 χρονια μετα τα xp βαζει μια opensource βιβλιοθηκη στο λειτουργικο της για να ανοιγει δημοφιλη αρχεια συμπιεσης. Επισης, η libarchive ειναι μονο για να ανοιγει αρχεια rar, δεν μπορει να δημιουργησει
https://github.com/libarchive/libarchive/wiki/LibarchiveFormats

Σχετικα με το 7zip vs winrar. Καλο το 7zip αλλα εχει 2 θεματα σε σχεση με το winrar: δεν μπορει να δημιουργησει rar αρχεια και το ui του ειναι κακασχημο.

(10)

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xemis είπε

αντε με πείσατε, θα τα εγκαταστήσω

περιμενε δεν εχει υποστηριξει για εκτυπωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, korakios είπε

το οτι αρκετοί δεινόσαυροι είχαν μέχρι και σπασμένη εκδοση του winrar αντί του δωρεάν 7zip με ξεπερνούσε χρόνια , πιστεύω δε θα αλλάξει κάτι και πάλι 😛

Το winrar έχει διάφορα καλούδια που το 7zip δεν τα έχει.

Και για αυτά κάποιος μπορεί να το προτιμά. 2 που μου έρχονται στο μυαλό που δεν υποστηρίζει το 7zip.

Δυνατότητα αποθήκευσης των κωδικών σου χωρίς να χρειάζεται να τα γράφεις κάθε φορά. Ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους δουλεύουν πολύ με συμπιέσεις και αποσυμπιέσεις αρχείων και θέλουν όλα να έχουν κωδικό.

Δυνατότητα αποσυμπίεσης πολλαπλών αρχείων το καθένα σε ξεχωριστό φάκελο. Στο 7zip δεν υποστηρίζεται από το gui.

Υποστήριξη του context menu των win11, αν είσαι σε 11 καλύτερα να πας στο nanazip (fork του 7zip) για να μπορείς να κάνεις τη δουλειά εύκολα.

Σωστή εγκατάσταση του προγράμματος στο σύστημα, στη συσχέτιση των αρχείων αναφέρομαι. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ να στο εξηγήσω. Το 7zip χρησιμοποιεί τον τρόπο των windows xp και σου αφήνει ένα registry κουκλί αν το απεγκαταστήσεις.

Γενικά μιλάς για ένα πρόγραμμα που αναβαθμίζεται συνέχεια, έχει κάνει 4 το 2023 νομίζω και αποκαλείς δεινόσαυρό όποιον το χρησιμοποιεί για ποιο λόγο ακριβώς; Επειδή δεν είναι τζάμπα; Ή γιατί δεν έχει εμφάνιση και εικονίδια των windows 95 σαν το 7zip; 😄

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aypnia είπε

Γενικά μιλάς για ένα πρόγραμμα που αναβαθμίζεται συνέχεια, έχει κάνει 4 το 2023 νομίζω και αποκαλείς δεινόσαυρό όποιον το χρησιμοποιεί για ποιο λόγο ακριβώς; Επειδή δεν είναι τζάμπα; Ή γιατί δεν έχει εμφάνιση και εικονίδια των windows 95 σαν το 7zip; 😄

γιατί για το 99,9% των χρηστών είναι άχρηστο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Athoz είπε

Αν και ήμουν χρήστης και υποστηρικτής του  7zip για χρόνια, γύρισα σε winrar. Όταν κάνω δεξί κλίκ add new archive από σκληρό δίσκο σε ένα usb stick το 7zip εκανε ένα προσωρινό αρχείο στο δίσκο και μετά αντιγραφή στο usb ενώ το winrar απευθείας. Επίσης εκανα ΧΖ compression σε αρχεία σέρβερ σε λίνουχ λόγο υψηλής συμπίεσης αλλά δεν είναι αξιόπιστο όπως διάβασα και το αντικατέστησα με το winrar best compression που είναι αξιόπιστο και αντίστοιχης συμπίεσης αρχεία. Γενικά σε ταχύτητα ή πυκνότητα συμπίεσης/αποσυμπίεσης θεωρώ το winrar την πιο καλή/βολική επιλογή.

Το WinRar είναι ίσως το μόνο app που μου λείπει στα 4-5 χρόνια αλλαγής σε MacOS. 

A-Zippr Pro και Keka δεν μου καλύπτουν την εξής ανάγκη. Να έχω ένα zip/rar αρχείο, και να κάνω drag πάνω του/μέσα του ένα άλλο αρχείο ώστε να το βάζει μέσα. 

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί για το 99,9% των χρηστών είναι άχρηστο

Άρα δεν είναι για δεινόσαυρους όπως θέλεις να πιστεύεις, αλλά για μερακλήδες 🤪

Δημοσ.

".......κάτι που οι χρήστες των Windows περίμεναν δεκαετίες"

Αυτό !!!!

Τώρα νιώθω οτι μεγάλωσα. Νόμιμος χρήστης winrar 3.2 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...