Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, f3d0n είπε

Δεν είμαι "του χώρου", αλλά 30€ για format το 2023 δεν είναι πολλά εφόσον μέσα σε 1-2 λεπτά έχει γίνει; Θα μου φαινόταν πιο λογικό 10-30€ το backup που λογικα θα είναι πιο χρονοβόρο και άλλα 10-15€ το format.

Δηλαδή εσύ χρεώνεις τη δουλειά σου με την ώρα που σου πήρε να την τελειώσεις ή με τις ώρες που ξόδεψες για να πάρεις αυτές τι γνώσεις που χρειάζονται για να κάνεις τη δουλειά σου σε 1-2 λεπτά;; Και στην τελική, όπως έγραψαν και άλλοι, αν νομίζει ο πελάτης ότι είναι τόσο εύκολο που παίρνει 1-2 λεπτά ας το κάνει μόνος του το format. Win-win και για τις δύο πλευρές.

Συγγνώμη αν το ύφος μου μπορεί να φαίνεται επιθετικό αλλά δεν είναι. Απλώς την συγκεκριμένη ατάκα την ακούω συχνά και στη δουλειά μου γι' αυτό το λόγο σχολίασα.

• Like 8
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, f3d0n είπε

Δεν είμαι "του χώρου", αλλά 30€ για format το 2023 δεν είναι πολλά εφόσον μέσα σε 1-2 λεπτά έχει γίνει; Θα μου φαινόταν πιο λογικό 10-30€ το backup που λογικα θα είναι πιο χρονοβόρο και άλλα 10-15€ το format.

Και στον γιατρό πας για 15 λεπτά εξέτασης και πληρώνεις 50€ χωρίς απόδειξη και λες και ευχαριστώ! Δεν πληρώνεις τα λεπτά αλλά τις γνώσεις. Και ένα format έχει τόσες παραμέτρους και προβλήματα που μπορούν να προκύψουν που δεν μπορείς να φανταστείς.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Bitbit είπε

Εγώ δε κατάλαβα πως έγινε. Του έκανες τη δουλειά και όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής σου είπε ότι ο τάδε θα χρέωνε 25€;

Πάντως αυτή είναι συνηθισμένη ατάκα.

Πχ ο τάδε χρεώνει μόνο 5€ ή στο ebay το πουλάνε μόνο 5€. 

Αποκλείεται να το ακούς πρώτη φορά. Επίσης μιλάμε για νόμιμο επάγγελμα ή όχι;

Θα μπορούσες να γλίτωνες το USB αν χρησιμοποιούσες κάποιο δικό σου απλά για τη μεταφορά, εκτός αν το ήθελε ο πελάτης.

Μήπως ο άλλος είναι κανένας φοιτητής; 

Το USB το ήθελε ο πελάτης να το δώσει άλλου, για αυτό έγινε και η αγορά. Όσο για τον άλλον τεχνικό, πολύ πιθανό είναι να είναι κανένας μαθητής - φοιτητής που το κάνει για ένα κομμάτι ψωμί!

Δημοσ.

Και εγω πάντως πάνω απο 50 θα ζήταγα με το usb δικο του. 
Τον χρονο μου δεν τον πεταω στα σκουπιδια. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

κατω απο 60ευρω +ΦΠΑ ανα ώρα με ελάχιστη χρέωση μια ώρα δεν αξίζει καποιος να ασχολείται με οτιδήποτε (ΔΕΝ ειμαι κομπιουτερας), τώρα αν το τελικό ποσό ειναι μεγάλο τότε παιζει μεγάλη έκπτωση. 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, UnholyDemoniX είπε

Καλησπέρα στην ομάδα! Είχα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τις τιμές μου από έναν πελάτη και θα ήθελα να δω αν εγώ είμαι πολύ ακριβώς ή αν ο άλλος τεχνικός που του είπε την τιμή αυτή πολύ φθηνός... Ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε να του αγοράσω ένα USB για να του πάρω ένα backup από το λάπτοπ του το οποίο μετά έπρεπε να κάνω φορμάτ. Η τιμή πήγε ως εξής 15€ το USB (128gb), 30€ το format, 10€ το backup και τέλος 5€ χρεωσα το ότι το πήρα από τον χώρο του και έτρεχα Αιγάλεω από Πειραιά για να του βρω το USB. Σύνολο λοιπόν 60 ευρώ...

Ο άλλος τεχνικός για όλα αυτά σύμφωνα πάντα με τον πελάτη ζήτησε 25 ευρώ...

Είμαι εγώ λοιπόν πολύ ακριβώς ή μας δουλεύει ο άλλος?

ΥΓ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΚΡΑΖΩ ΤΟΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟ.

Νομιζω οτι στην ερωτηση σου απαντησες και μονος σου! 

Απο κει και περα μπορεις να δινεις απαντησεις στο ιδιο υφος..

Το θεμα ειναι οτι το αναφερεις γιατι αρχιζεις και προβληματιζεσαι με τα εσοδα/εξοδα!!!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ρε μαγκες πως θα πρεπει να παρει καποιοσ για να μου βαλει 2 λειτουργικα σε ενα macbook (os &windows) se 2 partition ? να μπουταρει και να διαλεγω εγω α που θα τρεχει ?

Offtop,bootcamp ψάξτε 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ας το κάνει μονος του ο πελατης τότε αφού είναι 2 λεπτά υπόθεση.

Μα οι περισσότεροι κάτω των 50 ετών πλέον μόνοι μας τα κάνουμε. Ένα απλό google search και έχει 1000 βίντεο DIY. Εάν είσαι από αυτούς που θέλουν να εκμεταλλεύονται μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν την γνώση για εύκολο χρήμα, τι να σου πω...

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Μα οι περισσότεροι κάτω των 50 ετών πλέον μόνοι μας τα κάνουμε. Ένα απλό google search και έχει 1000 βίντεο DIY. Εάν είσαι από αυτούς που θέλουν να εκμεταλλεύονται μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν την γνώση για εύκολο χρήμα, τι να σου πω...

"Οι περισσότεροι που μπαίνουν στο insomnia."

Fixed

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μια βρύση αλλάζει σε 5 λεπτά. Ο υδραυλικός πόσα πρέπει να πάρει?

Μια σύνδεση σε ένας φως είναι 2 καλώδια. Ο ηλεκτρολόγος πόσα πρέπει να πάρει?

Ενα χράτσα χρούτσα στο αμάξι είναι ένα βίδωμα 30sec μιας βίδας στην ανάρτηση που λάσκαρε. Πόσα πρέπει να πάρει ο μηχανικός?

Εάν κάνω κάτι λάθος με την βρύση πιθανά να πλημμυρίσω το σπίτι και να τρέχω. Εάν κάνω λάθος με την σύνδεση 2 καλωδίων μπορεί να πάθω ηλεκτροπληξια και να πεθάνω. Εάν παω να βιδωσω μια βίδα στο αυτοκίνητο και το κάνω χειρότερα, πιθανά να προκαλέσω μεγαλύτερη ζημιά. Εάν κάνω format (πόσα λάθος ποια να πάει) το πολύ πολύ πάω σε ένα τεχνικό δίνω 30€ και τελείωσε η υπόθεση. 

Επισης, πχ εχει έρθει και ηλεκτρολόγος να δει για ποιο λόγο δεν έπιαναν καλά τα κανάλια της τηλεόρασης στο σπίτι του πατέρα μου και του έδωσε ένα αποκωδικοποιητη να βάλει. Η τηλεόραση μετά έπιανε όλα τα κανάλια και ο μάστορας δεν χρέωσε καν "εργατικά" πάρα μόνο τα έξοδα του αποκωδικοποιητη (που πιθανά από εκεί έβγαλε κάτι). Αυτό που θέλω να πω λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει. 

9 ώρες πριν, zanskou είπε

αν ειναι 1-2 λεπτά, υπάρχει και το σελφ-σέρβις. 

Δεν τον πήγε κανείς με το ζόρι στον τεχνικό. 

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της απάντησής σου. Είπα εγώ ότι τον χρέωσε με το ζόρι; Ο TS ρώτησε εάν οι τιμές του είναι λογικές γιατί ο πελάτης του ξινησε και του απάντησα. 

7 ώρες πριν, stef157 είπε

Και στον γιατρό πας για 15 λεπτά εξέτασης και πληρώνεις 50€ χωρίς απόδειξη και λες και ευχαριστώ! Δεν πληρώνεις τα λεπτά αλλά τις γνώσεις. Και ένα format έχει τόσες παραμέτρους και προβλήματα που μπορούν να προκύψουν που δεν μπορείς να φανταστείς.

Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά παρόλα αυτά δεν το θεωρώ σωστό να συμβαίνει γενικά. Παράδειγμα πήγαμε με την γυναίκα μου σε ένα οφθαλμίατρο ο οποίος μας παρέπεμψε σε άλλο γνωστό του γιατρό. Παρόλο που εξέτασε την γυναίκα μου και του ξοδέψαμε την ώρα (κάνα 20 λεπτό), δεν δέχτηκε να πάρει λεφτά από εμάς. Για αυτό λέω που και που καλό είναι να υπάρχει και φιλότιμο. 

• Confused 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Αυτό που θέλω να πω λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει. 

Το "φιλότιμο" όμως δε συνδέεται με την εργασία χωρίς αμοιβή με κάποιο τρόπο.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Εάν κάνω format (πόσα λάθος ποια να πάει) το πολύ πολύ πάω σε ένα τεχνικό δίνω 30€ και τελείωσε η υπόθεση. 

Αν ο υπολογιστής είναι εργαλείο δουλειάς και όχι να βλέπεις youtube, μπορείς εύκολα σε μια ημέρα να χάσεις 100αδες €. 

Τέλος όπως έγραψα πιο πάνω, ανέλαβα να κάνω ένα format στο τσάμπα και μου έφαγε 15 ώρες κοντά. 

Άλλη φορά είχα πάλι τσάμπα αναλάβει να κάνω format σε φορητό πάλι χωρίς χρέωση και με το που τον άνοιξα κάηκε... 

Οπότε το 5 λεπτά υπόθεση, δεν ισχύει πάντα... 

*και ναι, είμαι της δουλειάς. Δεν τα ανέλαβα για να μάθω. 

**πλέον κόπηκε το τσάμπα στα πάντα

• Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Τότε να του το κάνεις "εσύ".Δεν τον ανάγκασε κανείς να πάει στον επαγγελματία.Δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν,η ώρα και οι γνώσεις μου για την εργασία μου έχουν μια τιμή,αν μπορεί ο πελάτης ας την κάνει μονος του να γλυτώσει την αμοιβη μου.Οπως και εγώ δεν ξέρω/θέλω να ασχοληθώ με κάτι και θα πληρώσω έτσι πρέπει να πληρωθώ και εγώ.Δεν είναι κανείς μονοπώλιο.

Οσο για το φιλότιμο .......πόσες μερίδες βγάζει; 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Αν ο υπολογιστής είναι εργαλείο δουλειάς και όχι να βλέπεις youtube, μπορείς εύκολα σε μια ημέρα να χάσεις 100αδες €. 

Τέλος όπως έγραψα πιο πάνω, ανέλαβα να κάνω ένα format στο τσάμπα και μου έφαγε 15 ώρες κοντά. 

Άλλη φορά είχα πάλι τσάμπα αναλάβει να κάνω format σε φορητό πάλι χωρίς χρέωση και με το που τον άνοιξα κάηκε... 

Οπότε το 5 λεπτά υπόθεση, δεν ισχύει πάντα... 

*και ναι, είμαι της δουλειάς. Δεν τα ανέλαβα για να μάθω. 

**πλέον κόπηκε το τσάμπα στα πάντα

Φαντάζομαι ο πελάτης που τσιγκουνεύτηκε να δώσει 30€ για format δεν θα είχε τον υπολογιστή του για επαγγελματική δουλειά, αλλά για καμιά πασιέντζα! 

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τότε να του το κάνεις "εσύ".Δεν τον ανάγκασε κανείς να πάει στον επαγγελματία.Δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν,η ώρα και οι γνώσεις μου για την εργασία μου έχουν μια τιμή,αν μπορεί ο πελάτης ας την κάνει μονος του να γλυτώσει την αμοιβη μου.Οπως και εγώ δεν ξέρω/θέλω να ασχοληθώ με κάτι και θα πληρώσω έτσι πρέπει να πληρωθώ και εγώ.Δεν είναι κανείς μονοπώλιο.

Οσο για το φιλότιμο .......πόσες μερίδες βγάζει; 

Βγαίνω off topic και το σχόλιο μου είναι γενικό (δεν πάει στον TS), αλλά με το "φιλότιμο" μπορεί να μην βγάλεις λεφτά εκείνη την στιγμή, αλλά μπορεί με μια καλή κουβέντα και ένα καλό review να βγάλεις πολύ "ψωμι" στο μέλλον. 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...