Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! Είχα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τις τιμές μου από έναν πελάτη και θα ήθελα να δω αν εγώ είμαι πολύ ακριβώς ή αν ο άλλος τεχνικός που του είπε την τιμή αυτή πολύ φθηνός... Ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε να του αγοράσω ένα USB για να του πάρω ένα backup από το λάπτοπ του το οποίο μετά έπρεπε να κάνω φορμάτ. Η τιμή πήγε ως εξής 15€ το USB (128gb), 30€ το format, 10€ το backup και τέλος 5€ χρεωσα το ότι το πήρα από τον χώρο του και έτρεχα Αιγάλεω από Πειραιά για να του βρω το USB. Σύνολο λοιπόν 60 ευρώ...

Ο άλλος τεχνικός για όλα αυτά σύμφωνα πάντα με τον πελάτη ζήτησε 25 ευρώ...

Είμαι εγώ λοιπόν πολύ ακριβώς ή μας δουλεύει ο άλλος?

ΥΓ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΚΡΑΖΩ ΤΟΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟ.

Δημοσ.

Ρε αδερφέ μπορούσες να πάρεις 30 ευρώ φορμάτ κ μπακαπ.

Τα υπόλοιπα είναι νορμάλ.

Νομίζω ένα 50αρι είναι καλή τιμή για όλα μαζί.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η τιμή σου. Αντε να την έριχνες στο 50αρι. Ο άλλος με τέτοιες τιμές απλά θα κλείσει η θα αλλάξει αντικείμενο, δεν βγαίνεις. 

• Like 1
Δημοσ.

"Aν πληρώνεις σε... μπανάνες, τότε μπορείς ασφαλώς να αναμένεις ότι θα προσλάβεις Πιθήκους".

Κάτω από 50 ευρώ δεν κοστολογείται αυτό που έκανες. Ειδικά αν το έκανες σε τυπικό χρονοδιάγραμμα ΚΑΙ έκανες και ντελίβερυ το πισί, τότε τα 60ε είναι επιβεβλημένα.

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Χαίρομαι που δεν είμαι τρελός εγώ, γιατί όταν άκουσα την τιμή του άλλου φρικαρα! Συμφωνώ πως θα μπορούσα να το κάνω 50, και μάλλον αυτό θα κάνω από εδώ και πέρα, να μειώσω όσο γίνεται τέτοιες αντιδράσεις πελατών! 30 ευρω φορμάτ και μπακαπ

Δημοσ.

Άσχετο αλλά όταν λέμε φορμάτ εννοούμε και επανεγκατάσταση, επαναρρυθμίσεις κλπ;

Ειχα την αίσθηση ότι σκέτο φορμάτ είναι εύκολο. Το χρονοβόρο είναι το μπακ απ και η επανεγκατάσταση.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Άσχετο αλλά όταν λέμε φορμάτ εννοούμε και επανεγκατάσταση, επαναρρυθμίσεις κλπ;

Ειχα την αίσθηση ότι σκέτο φορμάτ είναι εύκολο. Το χρονοβόρο είναι το μπακ απ και η επανεγκατάσταση.

Εννοείται με επανεγκατάσταση! Έβαλα windows, antivirus, updates, libre office και κάποια άλλα απαραίτητα κατά την άποψη μου προγράμματα 

Δημοσ.

Σίγουρα πάντως δεν παίζει να βρήκε άτομο να του το κάνει με 25 ευρώ. Απλά έλεγε παπατζες για να σε παζαρεψει.

Αλλιώς θα πήγαινε στα 25 εξαρχής...

• Like 10
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Εννοείται με επανεγκατάσταση! Έβαλα windows, antivirus, updates, libre office και κάποια άλλα απαραίτητα κατά την άποψη μου προγράμματα 

Σωστός!

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι η τιμη σου.
Τρεμω στην ιδεα του backup σε usb flash και δεν θελω να σκεφτω ποιος αναλαμβανει την ευθυνη αν το στικακι μας αφησει χρονους.
Το οτι πηγες στο χωρο του ευκολα μπορει να ανεβασει και αλλο την τιμη (αν ολα αυτα ειναι νομιμα και οχι στη ζουλα).
Τελος αν εισαι πολυ φτηνος, θα εχεις πελατες που για λιγα ευρω θα σε ζαλιζουν ΟΛΗ ΜΕΡΑ για το οτιδηποτε.

Δημοσ.

Μήπως ο άλλος δεν σκόπευε να του αφήσει το usb και απλά θα περνούσε τα αρχεία ξανά στο φορμαρισμένοι λαπτοπ; Εξοικονομείς 15 ευρώ έτσι 

Δημοσ.

Μια χαρα τιμη ζητησες για ολα αυτα (βαλε και τα πηγαινε-ελα), και λιγα μη σου πω. Ελεος με τους τζαμπατζηδες, αναρωτιεμαι που βρισκουν και τα κανουν.

Δημοσ.

Εγώ δε κατάλαβα πως έγινε. Του έκανες τη δουλειά και όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής σου είπε ότι ο τάδε θα χρέωνε 25€;

Πάντως αυτή είναι συνηθισμένη ατάκα.

Πχ ο τάδε χρεώνει μόνο 5€ ή στο ebay το πουλάνε μόνο 5€. 

Αποκλείεται να το ακούς πρώτη φορά. Επίσης μιλάμε για νόμιμο επάγγελμα ή όχι;

Θα μπορούσες να γλίτωνες το USB αν χρησιμοποιούσες κάποιο δικό σου απλά για τη μεταφορά, εκτός αν το ήθελε ο πελάτης.

Μήπως ο άλλος είναι κανένας φοιτητής; 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...