Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Υπάρχουν στην αγορά καλώδια ηλεκτρολογικα (230V) με διατομή μικρότερη των 0.5 mm^2 ; Αγόρασα έναν αποχνουδωτη ο οποίος περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης. Έχω την εντύπωση ότι είναι διατομής μικρότερης των 0.5 mm^2. Στο καλώδιο επάνω έψαξα καλά και δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη και πληροφορία για αυτό.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν αλλα δε τα βρισκεις σε ηλεκτρολογικά. Ισως σε μαγαζια με ηλεκτρονικά. Κυριως για οικονομία. Πολλες φορές δεν ειναι καν χαλκος . Τωρα για 230v δε νομίζω ομως Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από ΠάρηςΓ
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Όταν λες στην αγορά εννοείς να μπορείς να τα βρεις για να τα αγοράσεις λιανικώς? Αν ναι δεν νομίζω να βρεις, αν ρωτάς γενικότερα αν υπάρχουν τότε ναι.
Kastriot Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μικροσυσκευές ή συσκευές προσωπικής φροντίδας που φορτίζουν απευθείας με 220 (χωρίς μετασχηματιστή) και έχουν κάτι καλωδιάκια τύπου 2x0.35 ή 2x0.20 και συνήθως έχουν ή δύο σύρματα κολλημένα μεταξύ τους (όπως των ηχείων) ή πολύ λεπτή μαλακή μόνωση (όπως ένα απλό καλώδιο φόρτισης κινητού) είναι από εντελώς κινεζιές έως επικίνδυνα εντελώς κινεζιές.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όταν λες στην αγορά εννοείς να μπορείς να τα βρεις για να τα αγοράσεις λιανικώς? Αν ναι δεν νομίζω να βρεις, αν ρωτάς γενικότερα αν υπάρχουν τότε ναι. Ρωταω γενικότερα αν υπάρχουν. Το πάχος του εν λόγω καλωδίου εξωτερικά είναι όμοιο με αυτό των τηλεφώνων RJ11. Η διατομή του εσωτερικού αγωγού δεν έχω ιδέα όμως πόσο είναι γιατί δεν γράφει κάτι. 2 λεπτά πριν, Kastriot είπε Μικροσυσκευές ή συσκευές προσωπικής φροντίδας που φορτίζουν απευθείας με 220 (χωρίς μετασχηματιστή) και έχουν κάτι καλωδιάκια τύπου 2x0.35 ή 2x0.20 και συνήθως έχουν ή δύο σύρματα κολλημένα μεταξύ τους (όπως των ηχείων) ή πολύ λεπτή μαλακή μόνωση (όπως ένα απλό καλώδιο φόρτισης κινητού) είναι από εντελώς κινεζιές έως επικίνδυνα εντελώς κινεζιές. Η συσκευή είναι κινεζική. Το καλώδιο ομοιάζει με RJ11 των τηλεφώνων και μπαίνει στην πρίζα για να φορτίσει την συσκευή.
Kastriot Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ρωταω γενικότερα αν υπάρχουν. Το πάχος του εν λόγω καλωδίου εξωτερικά είναι όμοιο με αυτό των τηλεφώνων RJ11. Η διατομή του εσωτερικού αγωγού δεν έχω ιδέα όμως πόσο είναι γιατί δεν γράφει κάτι. Η συσκευή είναι κινεζική. Το καλώδιο ομοιάζει με RJ11 των τηλεφώνων και μπαίνει στην πρίζα για να φορτίσει την συσκευή. Το κατάλαβα, για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση, αν ερχόσουν στο δικό μου κατάστημα για να ζητήσεις τέτοιο καλώδιο και ήθελες οπωσδήποτε κάτω από 0,50, θα σου πρότεινα καλώδιο ηχείου καθαρό χαλκό 2x0,35 , αναφέροντας σαφώς ότι είναι το πλέον ακατάλληλο για 220V πλην όμως 10 φορές πιο κατάλληλο από αυτό που μάλλον ήδη έχεις. Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή. Με έχει χτυπήσει το ρεύμα με παρόμοια μαλακία. 1
nvel Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 υπάρχουν καλώδια ελέγχου 0.35 αλλά δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν ευρέως, τα 0,50 βρίσκονται και στην ελλάδα εύκολα
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 46 λεπτά πριν, Kastriot είπε Το κατάλαβα, για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση, αν ερχόσουν στο δικό μου κατάστημα για να ζητήσεις τέτοιο καλώδιο και ήθελες οπωσδήποτε κάτω από 0,50, θα σου πρότεινα καλώδιο ηχείου καθαρό χαλκό 2x0,35 , αναφέροντας σαφώς ότι είναι το πλέον ακατάλληλο για 220V πλην όμως 10 φορές πιο κατάλληλο από αυτό που μάλλον ήδη έχεις. Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή. Με έχει χτυπήσει το ρεύμα με παρόμοια μαλακία. Από τι σε χτύπησε το ρεύμα; Λόγω κακής μόνωσης του καλωδίου και διαρροής ρεύματος; Εγώ του έκανα εχτές έναν έλεγχο της αντίστασης μόνωσης, βγαίνει πάνω από 5.5GΩ.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 2 hours ago, Basilhs23___ said: Ρωταω γενικότερα αν υπάρχουν. Το πάχος του εν λόγω καλωδίου εξωτερικά είναι όμοιο με αυτό των τηλεφώνων RJ11. Η διατομή του εσωτερικού αγωγού δεν έχω ιδέα όμως πόσο είναι γιατί δεν γράφει κάτι. Η συσκευή είναι κινεζική. Το καλώδιο ομοιάζει με RJ11 των τηλεφώνων και μπαίνει στην πρίζα για να φορτίσει την συσκευή. Γενικότερα ναι υπάρχουν, ακόμα και 0,08mm. Εντελώς ενδεικτικά το πλακέ τηλεφωνικό καλώδιο (αν εννοείς αυτό γιατί το RJ11 είναι τύπος φις) συνήθως έχει 4 καλώδια 0,27mm.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Γενικότερα ναι υπάρχουν, ακόμα και 0,08mm. Εντελώς ενδεικτικά το πλακέ τηλεφωνικό καλώδιο (αν εννοείς αυτό γιατί το RJ11 είναι τύπος φις) συνήθως έχει 4 καλώδια 0,27mm. Ναι αυτό εννοώ, είναι πλακέ το καλώδιο εξωτερικά ακριβώς όπως τα τηλεφωνικά.
Kastriot Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Από τι σε χτύπησε το ρεύμα; Λόγω κακής μόνωσης του καλωδίου και διαρροής ρεύματος; Εγώ του έκανα εχτές έναν έλεγχο της αντίστασης μόνωσης, βγαίνει πάνω από 5.5GΩ. Στο σημείο που το άκρο του καλωδίου τερματίζει πάνω στο φις που εφάπτεται στην συσκευή, ήταν σαν πρεσαριστό. Εκεί που ένα από τα δύο θηλυκά φισάκια που ενώνονταν με το καλώδιο, ένα κομμάτι μέταλλο είχε βγει εκτός του βύσματος (εξείχε ελάχιστα από το πλαστικό). Όπως το έπιασα για να το συνδέσω στην συσκευή με χτύπησε το ρεύμα. Κατασκευαστικό ήταν το πρόβλημα εν προκειμένω, αλλά μιλάμε για τόσο χαμηλή ποιότητα / ακαταλληλότητα που μετά από μερικά βγάλε-βάλε αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 43 λεπτά πριν, Kastriot είπε Στο σημείο που το άκρο του καλωδίου τερματίζει πάνω στο φις που εφάπτεται στην συσκευή, ήταν σαν πρεσαριστό. Εκεί που ένα από τα δύο θηλυκά φισάκια που ενώνονταν με το καλώδιο, ένα κομμάτι μέταλλο είχε βγει εκτός του βύσματος (εξείχε ελάχιστα από το πλαστικό). Όπως το έπιασα για να το συνδέσω στην συσκευή με χτύπησε το ρεύμα. Κατασκευαστικό ήταν το πρόβλημα εν προκειμένω, αλλά μιλάμε για τόσο χαμηλή ποιότητα / ακαταλληλότητα που μετά από μερικά βγάλε-βάλε αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο Κατάλαβα. Έχω πάθει και εγώ ηλεκτροπληξια, όχι από τέτοιο θέμα αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Με χτύπησε το ρεύμα όταν πήγαινα να συνδέσω ένα διπολικό καλώδιο από ενα πορτατίφ σε ένα πολύπριζο, το ρεύμα κινήθηκε από τα άκρα των δακτύλων μέχρι τον καρπό των χεριων, ένιωθα ένα ήπιο τσούξιμο για λιγες ώρες και έφυγε μόνο του, αλλά ήταν σοκαριστικο, ήμουν σαν χεσμενος για ώρες μέχρι να καλμαρω. 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 7 hours ago, Basilhs23___ said: Ναι αυτό εννοώ, είναι πλακέ το καλώδιο εξωτερικά ακριβώς όπως τα τηλεφωνικά. Υπόψιν από το σχήμα και το πάχος του περιβλήματος δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για την διατομή των καλωδίων. Παρόμοιο πλακέ έχουν πολλές μικροσυσκευές με 2 αγωγούς 0,75mm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα