Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, ειμαι 20 και αυτο το καλοκαιρι θα κανω αιτηση για εγγραφη στο new york college για computer science.

Θελω να ρωτησω εαν το χαρτι που σου δινουν την ημερα της αποφοιτιας, εχει αξια. Δηλαδη εαν μπορουν να σε προσλαβουν για δουλεια στην ελλαδα η στο εξωτερικο με αυτο το χαρτι. Δεν τα πιστευω πολυ τα κολλεγια στην ελλαδα και μου φαινονται λιγο scam.

Μου εχει πει καποιος πως το χαρτι εχει την ιδια αξια με τα ιεκ

Το χαρτι που σου δινει το κολλεγιο λεγεται "Bsc. Hons in Computing" στο δινουν μετα απο 4 χρονια

Επεξ/σία από e8db8d83nr
Δημοσ.

Καμία.

Το μόνο που ίσως σε βοηθήσει λίγο, θα είναι να κλείνεις συνεντεύξεις μιας και από το τίποτα, καλύτερα να έχεις ένα πτυχίο έστω από κολέγιο.

Από την άλλη. Μπορείς με μικρότερο κόστος να πάρεις βαριές πιστοποιήσεις που θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε ένα βιογραφικό από οποιοδήποτε πτυχίο. Αυτό απαιτεί βέβαια χοντρό διάβασμα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Καμία.

Το μόνο που ίσως σε βοηθήσει λίγο, θα είναι να κλείνεις συνεντεύξεις μιας και από το τίποτα, καλύτερα να έχεις ένα πτυχίο έστω από κολέγιο.

Από την άλλη. Μπορείς με μικρότερο κόστος να πάρεις βαριές πιστοποιήσεις που θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε ένα βιογραφικό από οποιοδήποτε πτυχίο. Αυτό απαιτεί βέβαια χοντρό διάβασμα.

Να παω εαπ?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, e8db8d83nr είπε

Γεια σας, ειμαι 20 και αυτο το καλοκαιρι θα κανω αιτηση για εγγραφη στο new york college για computer science.

Θελω να ρωτησω εαν το χαρτι που σου δινουν την ημερα της αποφοιτιας, εχει αξια. Δηλαδη εαν μπορουν να σε προσλαβουν για δουλεια στην ελλαδα η στο εξωτερικο με αυτο το χαρτι. Δεν τα πιστευω πολυ τα κολλεγια στην ελλαδα και μου φαινονται λιγο scam.

Μου εχει πει καποιος πως το χαρτι εχει την ιδια αξια με τα ιεκ

Το χαρτι που σου δινει το κολλεγιο λεγεται "Bsc. Hons in Computing" στο δινουν μετα απο 4 χρονια

Πρακτικα τα χαρτια των κολλεγιων και ιδιωτικων κλπ, δεν εχουν αξια για προσληψη στο δημοσιο.

Για οτιδηποτε αλλο, εχεις αξια μονο εσυ.

Αν εισαι γαματος, και με χαρτι λυκειου θα σε παρουν, αν εισαι γιδι, ουτε με πτυχιο ΕΜΠ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Πρακτικα τα χαρτια των κολλεγιων και ιδιωτικων κλπ, δεν εχουν αξια για προσληψη στο δημοσιο.

Για οτιδηποτε αλλο, εχεις αξια μονο εσυ.

Αν εισαι γαματος, και με χαρτι λυκειου θα σε παρουν, αν εισαι γιδι, ουτε με πτυχιο ΕΜΠ.

Να μην παω πανεπιστημιο τωτε? Τι το νοημα να πηγαινουν οι αλλοι εαν μπορουν καi σε προσλαβουν χωρις πτυχιο?

Επεξ/σία από e8db8d83nr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, e8db8d83nr είπε

Να μην παω πανεπιστημιο τωτε? Τι το νοημα να πηγαινουν οι αλλοι εαν μπορουν καξ σενπροσλαβουν χωρις πτυχιο?

Αν μπορεις ναι.

Καλυτερα θα ειναι.

Δινεις τωρα πανελλαδικες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αν μπορεις ναι.

Καλυτερα θα ειναι.

Δινεις τωρα πανελλαδικες?

οχι τις απετυχα εδω και 2.5 χρονια

Επεξ/σία από e8db8d83nr
Δημοσ.

Γιατι λετε ανακριβειες;; Τα πτυχια των κολλεγιων αναγνωριζονται πλεον κανονικοτατα για διορισμο στο Δημοσιο, ακομα και για σχολεια! Γιατι πολυ απλα τα κολλεγια δε σου δινουν χαρτι, το μαμα πανεπιστήμιο σού στελνει πτυχιο. Ναι, δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο τα κολλεγια αλλά μη λετε κι ο,τι να ναι και παραπλανειτε τον κοσμο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Γιατι λετε ανακριβειες;; Τα πτυχια των κολλεγιων αναγνωριζονται πλεον κανονικοτατα για διορισμο στο Δημοσιο, ακομα και για σχολεια! Γιατι πολυ απλα τα κολλεγια δε σου δινουν χαρτι, το μαμα πανεπιστήμιο σού στελνει πτυχιο. Ναι, δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο τα κολλεγια αλλά μη λετε κι ο,τι να ναι και παραπλανειτε τον κοσμο.

Νομιζω οι ανθρωποι εχουν τις απαιτουμενες προγραμματιστικες ικανοτητες για να κανουν την δουλεια τους.  Το πανεπιστημiο δεν σου διδασκει και πολλα απο οτι εχω ακουσει απο πολλους. Ο μονος λογος που πηγαινουν ανθρωποι  στα πανεπιστημια computer science ειναι 1) για να κανουν networking με αλλα ατομα, 2)να βρησκουν internships σε εταιριες και 3) το χαρτι bachelors.Τιποτε αλλο, δηλαδη εαν αυτα τα 3 προηγουμενως δεν ηταν απαραιτητα για να βρεις δουλεια σε προγραμματισμο, τοτε θα εβρισκαν ολοι ευκολα.

Για αυτον τον λογο οι αυτοδιδακτοι πρπγραμματιστες δυσκολα βρισκουν δουλεια, αν και ειναι 3x πιο ικανοι απο τους αποφοιτους πανεπιστημιου. Επειδη δεν εχουν κανει τα 3 πραγματα επανω.

Διωρθωστε με εαν εχω κανει λαθος καπου.

Επεξ/σία από e8db8d83nr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, e8db8d83nr είπε

..Το πανεπιστημiο δεν σου διδασκει και πολλα απο οτι εχω ακουσει απο πολλους. Ο μονος λογος που πηγαινουν ανθρωποι  στα πανεπιστημια computer science ειναι 1) για να κανουν networking με αλλα ατομα, 2)να βρησκουν internships σε εταιριες και 3) το χαρτι bachelors.Τιποτε αλλο, δηλαδη εαν αυτα τα 3 προηγουμενως δεν ηταν απαραιτητα για να βρεις δουλεια σε προγραμματισμο, τοτε θα εβρισκαν ολοι ευκολα.

Aυτο ειναι τελειως αναληθες και όποιοι το λενε εχουν εμπάθεια με την τριτοβαθμια εκπαιδευση ή απλα δε μπορουν να περάσουν ουτε απεξω και τα "ριχνουν" στο συστημα.

Εγω ένα μάστερ 2 χρονων πηγα κι εκανα στην Πληροφορικη, μαζι με άλλα παιδια, απο άσχετα αντικειμενα ολοι μας, και τωρα ολοι ασχολουμαστε με τομεις της Πληροφορικης, εμμεσα ή αμεσα.

Όταν ασχολεισαι με αυτο που σπουδαζεις, ναι το μαθαινεις! Οι υπολοιποι που υποτιθεται δε μαθαινουν ειναι γιατι πανε κι ερχονται τουριστες ή/και ασχολουνται περισσότερο με τα κομματικα. Στην κυριολεξια δε γνωριζω ανθρωπο που να σπουδασε Πληροφορικη σε πανεπιστημιο, να του αρεσε το αντικειμενο, αλλά να μην ξερει το Χριστό του..

• Like 1
Δημοσ.

μια μικρή παρατήρηση .....τα κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια.....

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/5/2023 στις 5:47 ΜΜ, Ntinaras είπε

ν εισαι γαματος, και με χαρτι λυκειου θα σε παρουν, αν εισαι γιδι, ουτε με πτυχιο ΕΜΠ.

Σε κάποιες δουλειές ίσως ισχύει αυτό, σε κάθε περίπτωση το πτυχίο από μια καλή σχολή μόνο να σε βοηθήσει μπορεί. Για να καταφέρεις να πάρεις δίπλωμα ΕΜΠ σίγουρα δεν είσαι γίδι.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 1
Δημοσ.

Αδυνατώ να αντιληφθώ την υποτίμηση των πανεπιστημίων και το αν είσαι γαμάτος και με χαρτί λυκείου θα σε πάρουν. Αν είσαι γαμάτος γιατί το μόνο που κατάφερες είναι το απολυτήριο λυκείου;  Δηλαδή δεν γράφει κάποιος τίποτα στις πανελλήνιες αλλά έλα μωρέ τώρα γίδια πάνε στο πανεπιστήμιο. Θα διαβάσω το "hucker for dummies" θα δω και το "net" με την Σάντρα Μπούλοκ και θα δουν το CV μου στην Google και θα πάθουν σπασμούς από την χαρά τους.

Στα κολλέγια της Ελλάδας πας αν δεν περνάς κάπου αλλού. Δεν παρεξηγώ αυτούς που θάβουν τα πανεπιστήμια, δεν είναι εύκολο να σχηματίσεις εικόνα για κάτι που δεν έχεις δει ποτέ.

Και 4 χρόνια ε δεν μπορεί κάτι σου διδάσκει.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 27/5/2023 στις 8:03 ΠΜ, Gingerbread είπε

Αν είσαι γαμάτος γιατί το μόνο που κατάφερες είναι το απολυτήριο λυκείου; 

Πλην ορισμένων περιπτώσεων που μπορεί για οικονομικούς και οικογενειακούς σοβαρούς λόγους να μην πέρασαν σε πανεπιστήμιο εκείνη την χρονική στιγμή της ζωής τους αλλά να έχουν ικανότητες, για τους υπόλοιπους ισχύει αυτό που λες στο ακέραιο. Ένας ικανός νέος επιλέγει να σπουδάσει και να έχει εφόδια σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον πλέον. Ένα τεμπέλης νέος όχι, δεν διαβάζει και παραμένει στουρναρι, όλη μέρα γυρνάει σε καφέ και παίζει παιχνίδια. 

Δημοσ.

Κάθε χαρτί - πτυχίο που θα αποκτήσεις , το οποίο σου προσφέρει γνώση, έχει αξία. Τα κολλέγια σαν υπηρεσία προσφέρουν, θεωρητικά τουλάχιστον, ίδιο επίπεδο γνώσης με το Πανεπιστήμιο, bachelor Θα πάρεις από το ένα bachelor θα πάρεις και από το άλλο. Στο πανεπιστήμιο δεν αποκτάς μόνο γνώση, διαμορφώνεται και ο τρόπος σκέψης. 

Ότι κατεύθυνση ακολουθήσεις, στη μετέπειτα ζωή σου, στην επαγγελματική σου καριέρα, θα πρέπει να ενημερώνεσαι, να διαβάζεις, να αποκτάς πιστοποιήσεις,...,με λίγα λόγια θα πρέπει να υπάρχει εξέλιξη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...