Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Πρώτη μετεκλογική εκπομπή για το τεχνολογικό μας podcast, με πρώτο θέμα το τεράστιο πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η Meta στην Ευρωπαική Ένωση εξαιτίας των δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών που επεξεργάζονται σε servers των ΗΠΑ.

Με αφορμή την πληροφορία για τη δημιουργία ενός Twitter κλώνου από το Instagram, συζητάμε για τα social media και κυρίως για το TikTok που η χρήση του απαγορεύτηκε σε μία πολιτεία των ΗΠΑ.

Συνεχίζουμε με τις εκλογές και κυρίως τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας στην όλη διαδικασία και διάφορα προβλήματα που αναφέρθηκαν. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια συζήτηση για ταινίες που είδαμε πρόσφατα όπως το Air αλλά κυρίως για τη νέα πολιτική του YouTube σε ότι αφορά την εμφάνιση διαφημίσεων στις εφαρμογές του στις έξυπνες τηλεοράσεις και στους υπολογιστές.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:41 - Σχόλια
19:20 - Meta
21:06 - Social Media
22:05 - Instagram
26:32 - Εκλογές
35:20 - YouTube
39:13 - WhatsApp
42:10 - Movies & TV Shows

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να έχεις και με πολύ φτηνότερο τρόπο premium youtube.

image.png.1f3b4d5871e1552ea25a2a94a6b22547.png

Μόλις αγόρασα μια ετήσια για 1.290 ρούπια Ινδίας που γίνετε κοντά στα 14-15 ευρώ το χρόνο και κοντά στα 16-17 είναι αν διαλέξετε Τουρκία.

Επεξ/σία από Paragontas-x
  • Like 1
Δημοσ.

Με αφορμή το βίντεο στο μουσείο πληροφορικής, θυμήθηκα την ιστορία μου. Ποτέ δεν μου ήμουν πολύ καλό μαθητής γιατί βαριόμουν το σχολείο. Στα 35 μου έχω καλές σπουδές στην πληροφορική και δουλεύω στο AI. Τα έφερε η ζωή έτσι γιατί κάπου στην 3η δημοτικού ο ξάδερφός μου μου χάρισε τον παλιό του υπολογιστή, έναν Amstrad PC 1512 με πράσινη οθόνη και μου έδειξε πως να τρέχω το Robocop και το Alley Cat. Το 1988 είχα δικό μου PC και μάλιστα με Internet 56kbps.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Μπορείς να έχεις και με πολύ φτηνότερο τρόπο premium youtube.

image.png.1f3b4d5871e1552ea25a2a94a6b22547.png

Μόλις αγόρασα μια ετήσια για 1.290 ρούπια Ινδίας που γίνετε κοντά στα 14-15 ευρώ το χρόνο και κοντά στα 16-17 είναι αν διαλέξετε Τουρκία.

Προς το παρών μένω με revanced στο κινητό και adblock στο pc. Για boxakia υπάρχουν λύσεις για να σου κόβουν τις διαφημίσεις και μέχρι τώρα λειτουργούν μια χαρά. Αν στο μέλλον δούμε τα σκούρα μάλλον θα πάμε προς Τουρκία όπως και στις υπόλοιπες συνδρομές.   

Δημοσ.

Το θέμα είναι όμως ότι στις smart tv δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να κόψεις τις διαφημίσεις.

Με κάτι dns που λένε ότι τις κόβουν δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει κανένα.

42 λεπτά πριν, ZoReN είπε

Προς το παρών μένω με revanced στο κινητό και adblock στο pc. Για boxakia υπάρχουν λύσεις για να σου κόβουν τις διαφημίσεις και μέχρι τώρα λειτουργούν μια χαρά. Αν στο μέλλον δούμε τα σκούρα μάλλον θα πάμε προς Τουρκία όπως και στις υπόλοιπες συνδρομές.   

Τι ακριβώς κάνει αυτή η εφαρμογή για το κινητό που λες?

Είναι κάτι σαν adblocker για το youtube app στα κινητά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Το θέμα είναι όμως ότι στις smart tv δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να κόψεις τις διαφημίσεις.

Με κάτι dns που λένε ότι τις κόβουν δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει κανένα.

Τι ακριβώς κάνει αυτή η εφαρμογή για το κινητό που λες?

Είναι κάτι σαν adblocker για το youtube app στα κινητά?

Σε boxaki την έχω περάσει. Κατεβάζεις το apk και κάνεις εγκατάσταση. smart tube και μια άλλη είναι. Σε smart tv πάνω σε δικό της λογισμικό δεν την έχω δοκιμάσει. dns δεν έχω αλλάξει ποτέ. 

Ναι είναι ακριβώς αυτό. Στην ουσία πλέον βλέπεις youtube από αυτήν την εφαρμογή. Κόβει όλες τις διαφημίσεις. Στο youtube θα βρεις βιντεάκια για το τι κάνει και πως να την αγκαταστίσεις 

Επεξ/σία από ZoReN
Δημοσ.

Μήπως ξέρετε πότε θα κυκλοφορήσουν τα trackers για android από την chipolo;

Υποθέτω ότι τα κινητά θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα δεδομένα εντοπίσουν το tracker. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Και η ASICS ακρωνύμιο είναι: Anima Sana In Corpore Sano (νους υγιής εν σώματι υγιεί). 

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα, συγχαρητήρια για την εκπομπή. ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική!

Το αθλητικό σχόλιο του Κώστα πολύ εύστοχο. Η εκπομπή στο μουσείο πληροφορικής πολύ συγκινητική :-( 

Μπορείτε να πείτε ποιο είναι το box με τα παλιά παιχνίδια γιατί δεν κατάλαβα τι είναι αυτό? 

Τα παιδιά της πίτσας πάντως, μπορείτε να τα κάνετε με zero zero pizza στο Χολαργό :-)

Δημοσ.

Δεν βλέπω διαφημίσεις από ποτέ !! Στο YouTube βγάζω σπυράκια στην ιδέα και μόνο !! Premium και Άγιος ο θεός !! Στην tv με COSMOTE tv box απλά μπαίνεις αργότερα από ότι βλέπεις και από ελληνικό κανάλι και το βάζεις να παίξεις από την αρχή !! Και παραλείψεις απλά τις διαφημίσεις!!! Τοοοοσοοο απλαααα 😅

Δημοσ.
Στις 23/5/2023 στις 10:42 ΜΜ, Gentleman88 είπε

Με αφορμή το βίντεο στο μουσείο πληροφορικής, θυμήθηκα την ιστορία μου. Ποτέ δεν μου ήμουν πολύ καλό μαθητής γιατί βαριόμουν το σχολείο. Στα 35 μου έχω καλές σπουδές στην πληροφορική και δουλεύω στο AI. Τα έφερε η ζωή έτσι γιατί κάπου στην 3η δημοτικού ο ξάδερφός μου μου χάρισε τον παλιό του υπολογιστή, έναν Amstrad PC 1512 με πράσινη οθόνη και μου έδειξε πως να τρέχω το Robocop και το Alley Cat. Το 1988 είχα δικό μου PC και μάλιστα με Internet 56kbps.

Ακολουθούν διευκρινίσεις. Ο Amstrad ήρθε στα χέρια μου μεταχειρισμένος μετά απο 6-7 χρόνια από ότι αγοράστηκε, κάπου το 1994. Όχι δεν ήταν της εποχής μου μια και εγώ γεννήθηκα το 1988. Το 1996 είχα το πρώτο μου PC με Windows 95. Internet 56 kbps είχα το 1998 και όχι το 1988. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι έμπλεξα από μικρός και αυτό μου έδωσε κατεύθυνση στην ζωή μου χωρίς να το καταλάβω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...