Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, G.TH. είπε

Απαγορεύεται το κορνάρισμα

Μπορεί να έχεις δίκιο. Επιτρέπεται σε κάποιες περιστάσεις. Άρα εσύ τί λες; Πώς θα πρέπει να περιμένω και βουβά μάλιστα;

Όπως είπα απλά θέλω να μάθω τι έπρεπε να κάνω. Το είχα πάρει απόφαση πριν πάρω το δίπλωμα ότι θα προσπαθήσω να ακολουθώ τον νόμο και τον κώδικα ακόμα και εάν κάποιες φορές θα με δυσκολεύει. Για παράδειγμα δεν θα παρκάρω στη διάβαση. Εάν χρειαστεί θα κάνω μία ώρα κύκλους για να βρω πάρκινγκ ή θα παρκάρω ένα χιλιόμετρο μακριά.

Edit:

Η δική μου άποψη είναι, από ότι τουλάχιστον έχω καταλάβει από τον ΚΟΚ που τον έχω φρέσκο: Μάλλον έπρεπε να περιμένω όσο και εάν καθυστερούσε επειδή είναι και δεξιά και έχω και STOP. Άρα παραχωρώ προτεραιότητα τελεία και παύλα. Δεν λέει στον ΚΟΚ για πόση ώρα θα πρέπει να περιμένω για να περάσει. Όπως αυτές οι εικονίτσες αν τις θυμάστε στο τεστ που ρωτάνε ποιο αυτοκίνητο πρέπει να περάσει πρώτο. Άρα συμπεραίνω ότι αυτός έπρεπε να περάσει πρώτος.

Έπρεπε να το αντιμετωπίσω σαν να είχε σταματήσει μπροστά μου. Και τότε θα περίμενα γιατί δεν θα είχα άλλη επιλογή. Και στην αρχική περίπτωση (που δεν είναι μπροστά μου) δεν έχω άλλη νόμιμη επιλογή. Άσχετο το γεγονός ότι μπορώ να παρανομίσω πιο εύκολα και να περάσω.

Edit 2:

Έχω διαβάσει τις αρχικές απαντήσεις που λένε ότι έκανα καλά. Απλά δεν κατάλαβα αν το λένε επειδή είναι νόμιμο ή επειδή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεμπερδέψεις.

Επεξ/σία από Πετρος1990a
Δημοσ.

Πρεπει να ειναι απο τα λιγα θεματα σε αυτο το section που ανταποκρινονται πληρως στον τιτλο του section ("μπλα-μπλα").

Πετρος, εσυ εκανες αυτο που επρεπε να κανεις. Σταματησες στο STOP σου, περιμενες, ο αλλος πεταγε χαρταετο, περασες, τελειωσε εκει η ιστορια. Επρεπε να παραχωρησεις προτεραιοτητα στο βλακα, το εκανες, αν δεν την εκμεταλλευτηκε ειναι δικο του προβλημα. Αν ειναι δυνατον δηλαδη επειδη εχουμε STOP να καθομαστε να περιμενουμε τον καθε μυαλοφυγοδικο που παιζει με το κινητο την ωρα που οδηγει. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρε Πέτρο όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι άστο να πάει αφού δνε έπαιξες ξύλο και δεν τράκαρες όλα καλά, αυτό το ζητούμενο στην οδήγηση στην χώρα; μας. Τώρα τα περι το ποιος είχε δίκιο κτλ δεν θα βγάλεις άκρη, σοιυ παραθέτω προχθεσινό συμβάν:

σταματημένος σε διασταύρωση, ξεκινάει ο μπροστά ξεκινάω και εγώ, ξαφνικά βάζει όπισθεν (είδε θέση για παρκάρισμα) και μου σκάει επάνω, κατεβαίνει από το αμάξι και μου λέει το Θεϊκό: "εσύ έρχεσαι από πίσω εσύ φταις"!!!!!! Τι ψάχνεις να βρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, antonis35 είπε

ξαφνικά βάζει όπισθεν και μου σκάει επάνω

Τέτοια λέγε σε νέο οδηγό, να μην το ξαναπιάσω το αυτοκίνητο!  Πλάκα κάνω εννοείται, καλά κάνεις και τα λες για να ξέρω τι γίνεται. Τί ήταν και αυτό πάντως;

3 ώρες πριν, geomrk είπε

απλα κορναρε

Ήμουν σε κατοικημένη περιοχή εάν και όπως είπα κόρναρα μία φορά.

Edit:

Προτείνω να ανοίξει megathread "Τι χοντρό μου συνέβη στον δρόμο". Προτείνετε κανά καλύτερο τίτλο μάλλον.

Επεξ/σία από Πετρος1990a
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε

..........Προτείνω να ανοίξει megathread "Τι χοντρό μου συνέβη στον δρόμο". Προτείνετε κανά καλύτερο τίτλο μάλλον.

Spoiler

Εγώ μια μέρα είχα φάει μπάμιες απο προχθές , και μου συνέβη ενα χοντρό στο δρόμο , άσε... 

😁😁

Δεν φταίω εγω , εσείς το πήγατε στον πάτο το thread 

Επι της ουσίας , εγώ θα κόρναρα συνέχεια μέχρι να σηκώσει τα μάτια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και το άλλο (ακραίο) σενάριο...

Να σου κάνει νόημα να περάσεις και να πέσει πάνω σου!

Εκεί τι κάνεις (νόμιμα);

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Πετρος1990a είπε

Μπορεί να έχεις δίκιο. Επιτρέπεται σε κάποιες περιστάσεις. Άρα εσύ τί λες; Πώς θα πρέπει να περιμένω και βουβά μάλιστα;

Όπως είπα απλά θέλω να μάθω τι έπρεπε να κάνω. Το είχα πάρει απόφαση πριν πάρω το δίπλωμα ότι θα προσπαθήσω να ακολουθώ τον νόμο και τον κώδικα ακόμα και εάν κάποιες φορές θα με δυσκολεύει. Για παράδειγμα δεν θα παρκάρω στη διάβαση. Εάν χρειαστεί θα κάνω μία ώρα κύκλους για να βρω πάρκινγκ ή θα παρκάρω ένα χιλιόμετρο μακριά.

Edit:

Η δική μου άποψη είναι, από ότι τουλάχιστον έχω καταλάβει από τον ΚΟΚ που τον έχω φρέσκο: Μάλλον έπρεπε να περιμένω όσο και εάν καθυστερούσε επειδή είναι και δεξιά και έχω και στο STOP. Άρα παραχωρώ προτεραιότητα τελεία και παύλα. Δεν λέει στον ΚΟΚ για πόση ώρα θα πρέπει να περιμένω για να περάσει. Όπως αυτές οι εικονίτσες αν τις θυμάστε στο τεστ που ρωτάνε ποιο αυτοκίνητο πρέπει να περάσει πρώτο. Άρα συμπεραίνω ότι αυτός έπρεπε να περάσει πρώτος.

Έπρεπε να το αντιμετωπίσω σαν να είχε σταματήσει μπροστά μου. Και τότε θα περίμενα γιατί δεν θα είχα άλλη επιλογή. Και στην αρχική περίπτωση (που δεν είναι μπροστά μου) δεν έχω άλλη νόμιμη επιλογή. Άσχετο το γεγονός ότι μπορώ να παρανομίσω πιο εύκολα και να περάσω.

Edit 2:

Έχω διαβάσει τις αρχικές απαντήσεις που λένε ότι έκανα καλά. Απλά δεν κατάλαβα αν το λένε επειδή είναι νόμιμο ή επειδή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεμπερδέψεις.

Υπάρχει στον ΚΟΚ και  το https://www.glavopoulos.com/kok-034/

ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση

1. Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις.

2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:

Δεν μπορεί κάποιος να σταματήσει στον δρόμο για όσο θέλει, οφείλει να είναι σε κίνηση εκτός αν υπάρχει θέμα για να κινηθεί με ασφάλεια,  στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο για εκείνον

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Εκεί τι κάνεις (νόμιμα);

Τον σπας στο ξυλο (νομιμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, sdikr είπε

δεν ισχύει κάτι τέτοιο για εκείνον

Το ξέρω αυτό. Η ερώτηση είναι η εξής, εγώ τί κάνω εφόσον αυτός είναι και δεξιά και έχω και STOP και από τον ΚΟΚ είμαι υποχρεωμένος να παραχωρήσω προτεραιότητα; . Τα είπα και πιο πάνω βασικά.

Σκέψου εάν τρακάραμε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμένα.

Επεξ/σία από Πετρος1990a
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Εκεί τι κάνεις (νόμιμα);

Μου έχει τύχει σε διασταυρώσεις ουκ ολίγες φορές. 'Υπερβολικά ευγενικοί' άνθρωποι κάνουν την χειρονονομία 'πέρνα' παρότι έχουν προτεραιότητα. Καταλήγουμε να παίζουμε την κολοκυθιά με νοηματική 'μα όχι πέρνα εσύ δεν θέλω χάρη!'

Συμβουλεύω σε τέτοιες περιπτώσεις να επιμένεις (γενικά μιλάμε όχι εδώ που ο άλλος έπαιζε κομπολόι) γιατί οτιδήποτε και να γίνει εσύ θα φταις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε

Το ξέρω αυτό. Η ερώτηση είναι η εξής, εγώ τί κάνω εφόσον αυτός είναι και δεξιά και έχω και STOP και από τον ΚΟΚ είμαι υποχρεωμένος να παραχωρήσω προτεραιότητα; . Τα είπα και πιο πάνω βασικά.

Θεωρητικά περιμένεις να ξεκινήσει. Το οτι αυτος πράτει αδίκημα συμφωνα με τον ΚΟΚ (παρακώληση κυκλοφορίας) δεν σου δίνει εσένα το δικαίωμα να αγνοήσεις τον ΚΟΚ. Το ΣΤΟΠ σε περιορίζει μέχρι να ελευθερωθεί ο δρόμος, όχι μεχρι το "νταξ, μπορω να περάσω χωρίς να ενοχλώ πολυ".
Αν ειχα αναμένα αλαρμ, θα μπορούσες να περάσεις, αφου βεβαιωθεις οτι ειναι σταματημένος και δεν υπαρχει κίνδυνος, γιατι εχει κάνει έκτακτη στάση. 

Στην πράξη, παιζεις λιγο κορνα (που και αυτο απαγορεύεται) και αν δεν αλλάξει κάτι, περνάς. Αν γίνει κάποιο ατύχημα, θα ειναι πολύ δύσκολο να βρείς το δίκαιο σου.  

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Skrobo είπε

Θεωρητικά περιμένεις να ξεκινήσει. Το οτι αυτος πράτει αδίκημα συμφωνα με τον ΚΟΚ (παρακώληση κυκλοφορίας) δεν σου δίνει εσένα το δικαίωμα να αγνοήσεις τον ΚΟΚ. Το ΣΤΟΠ σε περιορίζει μέχρι να ελευθερωθεί ο δρόμος, όχι μεχρι το "νταξ, μπορω να περάσω χωρίς να ενοχλώ πολυ".
Αν ειχα αναμένα αλαρμ, θα μπορούσες να περάσεις, αφου βεβαιωθεις οτι ειναι σταματημένος και δεν υπαρχει κίνδυνος, γιατι εχει κάνει έκτακτη στάση. 

Στην πράξη, παιζεις λιγο κορνα (που και αυτο απαγορεύεται) και αν δεν αλλάξει κάτι, περνάς. Αν γίνει κάποιο ατύχημα, θα ειναι πολύ δύσκολο να βρείς το δίκαιο σου.  

Ευχαριστώ, και εγώ αυτό είχα συμπεράνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...