cb_papi Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει το εξής ιστορικό: Το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε κανονικά, μετά κλάπηκε (και δηλώθηκε κλοπή). Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο βρέθηκε από την αστυνομία σε τυχαίο έλεγχο, αλλά με παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου και άσχετες πινακίδες. Αποδόθηκε πίσω στον ιδιοκτήτη του από την αστυνομία, αλλά δεν έχει πλέον πινακίδες γιατί πρέπει να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ και να βγει καινούργια άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες. Επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν έχει τη δυνατότητα και τον χρόνο να ολοκληρώσει τη διαδικασία της έκδοσης καινούργιας άδειας κυκλοφορίας, υπάρχει τρόπος να μεταβιβαστεί η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου σε εμένα χωρίς άδεια κυκλοφορίας (σαν κουφάρι δηλαδή) και να κάνω εγώ τις απαραίτητες ενέργειες για να την εκδόσω; Ενδιαφέρει το υπουργείο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης; Για να αποφύγω κάποιες ερωτήσεις: Ο πωλητής θέλει ουσιαστικά να μου το χαρίσει χωρίς να ασχοληθεί με τη διαδικασία να βγάλει καινούργια άδεια κυκλοφορίας, απλώς λογικά θα βάλουμε κάποιο ευτελές τίμημα για να το αγοράσω τυπικά. Ο πωλητής και εγώ γνωριζόμαστε. Δεν βρήκα το αυτοκίνητο σε αγγελία, και απλά θέλει να μου το χαρίσει. Αν θέλω το παίρνω για βόλτα το αυτοκίνητο ή στο σπίτι μου χωρίς να μου το μεταβιβάσει, αλλά και πάλι δεν έχει πινακίδες ή ασφάλεια. - οπότε δύσκολο να το κυκλοφορήσω. Το αυτοκίνητο έχει αξία ακόμα και ως μεταχειρισμένο και είναι σε εξαιρετική κατάσταση (εξάλλου η αστυνομία το βρήκε σε τυχαίο έλεγχο στο δρόμο). Δεν είναι αυτοκίνητο που θα πήγαινε για απόσυρση. Ο πωλητής είναι εταιρεία που κλείνει, και επειδή η έκδοση νέας άδειας κυκλοφορίας απ'ότι μου έχουν πει γίνεται μόνο αφού περάσει το όχημα από δημόσιο ΚΤΕΟ, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου να την κάνει η εταιρεία. Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία, ας με ενημερώσει! Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από cb_papi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Αξίζει να μπλέξεις με κάτι που έχει τέτοιο παρελθόν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cb_papi Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αξίζει να μπλέξεις με κάτι που έχει τέτοιο παρελθόν; Ναι. Προφανώς δεν διάβασες το σημείο που γράφω "Για να αποφύγω κάποιες ερωτήσεις". Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από cb_papi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonepeeler Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Η αίτηση για επανέκδοση άδεια οδήγησης γίνεται online. Ας κάνει την αίτηση και μιά υπεύθυνη δήλωση να πας να την παραλάβεις εσύ. Μετά παίρνεις το όχημα, το πας εσύ ΚΤΕΟ και είστε έτοιμοι. Αλλιώς να δεν κάνω λάθος, μόνο ανταλλακτικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, cb_papi said: Ενδιαφέρει το υπουργείο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης; Σοβαρά τώρα; Αλήθεια, εφόσον είναι πράγματι όπως τα λες δλδ το μόνο που χρειάζεται για να βγει άδεια είναι να περάσει το όχημα από δημόσιο (?!?!?!?!?!) ΚΤΕΟ, τότε γιατί δεν σε εξουσιοδοτεί ώστε να βγάλεις εσύ την άδεια και να μπορέσει να μεταβιβαστεί κανονικά; Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από Joshua21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, cb_papi είπε Ναι. Προφανώς δεν διάβασες το σημείο που γράφω "Για να αποφύγω κάποιες ερωτήσεις". To διάβασα όλο το κείμενο σου ΠΡΙΝ κάνεις την τροποποίηση.Τότε που δεν είχες βάλει την τρίτη παρατήρηση και η δευτερη δεν ήταν έτσι διατυπωμένη. Πήγαινε σε ενα διαμεσολαβητη να σε βοηθήσει,λογικά αφου είναι εταιρία θέλει να κοπεί και τιμολόγιο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Προσωπικά αυτο το "δεν εχει χρονο να ασχοληθεί" ή το "δεν θελει" μου χτυπαει καμπανακι. Και τσαμπα που το δεινει θα ειναι απιθανο σχεδον να μπορει να βγει αδεια. αν δεν εχει και αριθμο πλαισιου, χαιρετίσματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Απο την στιγμη που εχει παραποιημενο αριθμο πλαισιου πρεπει πρωτα να καθαρισει αυτο το προβλημα (αν γινεται) και μετα να γινει οποια μεταβιβαση, κτλ. Προφανως για τετοιες διαδικασιες θα πρεπει να παει σε δημοσιο ΚΤΕΟ (υποψιαζομαι στο Ελληνικου). Προσωπικα παντως, δεν θα εμπλεκα με τετοιο οχημα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cb_papi Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Σοβαρά τώρα; Αλήθεια, εφόσον είναι πράγματι όπως τα λες δλδ το μόνο που χρειάζεται για να βγει άδεια είναι να περάσει το όχημα από δημόσιο (?!?!?!?!?!) ΚΤΕΟ, τότε γιατί δεν σε εξουσιοδοτεί ώστε να βγάλεις εσύ την άδεια και να μπορέσει να μεταβιβαστεί κανονικά; Ναι, πρέπει να περάσει από δημόσιο ΚΤΕΟ, εκτός αν γνωρίζεις με βεβαιότητα κάτι διαφορετικό όπου θα με ενδιέφερε να το μάθω γιατί προσωπικά είμαι ανίδεος. Το θέμα είναι το δημόσιο ΚΤΕΟ (με το οποίο έχουμε μιλήσει ήδη) έχει τις γνωστές παθογένειες του δημοσίου, και αν δεν λαδώσεις δεν προχωράει η κατάσταση γρήγορα. Προφανώς δεν με ενδιαφέρει να λαδώσω τον κάθε δημόσιο υπάλληλο, και επειδή η εταιρεία πρέπει να κλείσει σύντομα δεν υπάρχει ο χρόνος να γίνει η διαδικασία χωρίς λάδωμα. Αν μεταφερόταν σε εμένα σαν κουφάρι το αυτοκίνητο και είχα τη δυνατότητα να εκδόσω ο ίδιος την άδεια με τις τυπικές διαδικασίες, θα το έκανα και ας έπαιρνε 6 μήνες. Αυτή είναι η ερώτηση μου. 1 ώρα πριν, SaFiS είπε Απο την στιγμη που εχει παραποιημενο αριθμο πλαισιου πρεπει πρωτα να καθαρισει αυτο το προβλημα (αν γινεται) και μετα να γινει οποια μεταβιβαση, κτλ. Προφανως για τετοιες διαδικασιες θα πρεπει να παει σε δημοσιο ΚΤΕΟ (υποψιαζομαι στο Ελληνικου). Προσωπικα παντως, δεν θα εμπλεκα με τετοιο οχημα… Ναι το ΚΤΕΟ δεν είχε θέμα με τον παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Ούτε εγώ θα αγόραζα από τρίτο άτομο τέτοιο όχημα, αλλά μου το χαρίζουν ουσιαστικά. Η θεία μου είναι ο πωλητής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) αν δεν κάνω λάθος η μεταβίβαση οχήματος που ανήκει σε εταιρεία θέλει έξτρα χαρτιά, συσταση δσ, απόφαση πώλησης περιουσιακού στοιχείου κλπ δεν είναι εύκολη η διαδικασία η οποία πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον λογιστή. προφανώς η εταιρεία δεν μπαίνει σε αυτή τη χρονοβόρα και με χρηματικά έξοδα διαδικασία. τώρα, παραποιημένα στοιχεία πλαισίου, πρέπει πρώτα να πάει η εταιρεία να φτιάξει την παραποίηση και μετά να γίνει η μεταβίβαση... αν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις ξεκίνα από το λογιστή φυσικά με εξουσιοδότηση από την εταιρεία... Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από kokos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Burgos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 ΔΣ κλπ χρειάζονται αν είναι ΑΕ. Αν είναι μια ΟΕ η προσωπική δε χρειάζεται τίποτα. Απλά κατά τη μεταβίβαση θα βγει ένα ποσό σαν υπεραξία που αν το αυτοκίνητο είναι παλιό δεν θα είναι μεγάλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 21 hours ago, cb_papi said: Ναι, πρέπει να περάσει από δημόσιο ΚΤΕΟ, εκτός αν γνωρίζεις με βεβαιότητα κάτι διαφορετικό όπου θα με ενδιέφερε να το μάθω γιατί προσωπικά είμαι ανίδεος. Το θέμα είναι το δημόσιο ΚΤΕΟ (με το οποίο έχουμε μιλήσει ήδη) έχει τις γνωστές παθογένειες του δημοσίου, και αν δεν λαδώσεις δεν προχωράει η κατάσταση γρήγορα. Αυτό με το δημόσιο ΚΤΕΟ δεν το καταλαβαίνω, εφόσον τα ιδιωτικά είναι ισότιμα γιατί πρέπει σε δημόσιο; Επίσης η διαδικασία του ελέγχου ΚΤΕΟ είναι 30 λεπτά, πόσο πιο γρήγορα να προχωρήσει αυτή η διαδικασία με λάδωμα? Εκτός και είσαι σίγουρος πως το αυτοκίνητο έχει σοβαρές ελλείψεις και δεν θα περάσει τον έλεγχο, που και πάλι υπάρχει λύση. Για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος με το πρόβλημα σου θα πρέπει πρώτα να καταλάβει ποιο ακριβώς είναι, και αν δεν γίνεις πιο σαφής δεν πρόκειται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Για να είναι όλοι σωστοί πρέπει να γίνει μεταβίβαση στο ονομα σου εφόσον θες να το κυκλοφορείς νόμιμα. Δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο που το οδηγάει όποιος θέλει. Πλήρωσε κάποιον να τα κάνει όλα για σας. Απλά μια υπευθυνη δήλωση θα κάνει ο ιδιοκτήτης και θα τα κάνει όλα ο μεσολαβητής. Θα πληρώσεις κανά 500άρικο συνολικά. Ενα αυτοκίνητο έχει υποχρεώσεις στο ποιος φαίνεται ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ Ασφάλεια Τέλη Τεκμήριο Υπαίτιος σε περίπτωση ατυχήματος Όλα αυτά δένουν και με τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση ατυχήματος. Πλήρωσε να στα κάνουν όλα σωστά. Χρόνος του ιδιοκτήτη δεν χρειάζεται, οπότε μην τα ρίχνεις σε αυτον. 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος με το πρόβλημα σου θα πρέπει πρώτα να καταλάβει ποιο ακριβώς είναι, και αν δεν γίνεις πιο σαφής δεν πρόκειται. Δεν θέλει να χαλάσει ούτε 1€, αλλά να πάρει τσάμπα αμάξι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα