Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στη Meta για μεταφορά δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 3 εβδομάδες - εν μέσω ακατάσχετης ηλεκτρονικής, τοξικής, εκλογικής παπαρολογίας -  απεγκατέστησα το fb & το insta από το κινητό μου και μαντέψτε: ΗΡΕΜΗΣΕ το κεφάλι μου..! Αξία ανεκτίμητη. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα..!

Το επόμενο βήμα (που δε θα αργήσει) είναι η διαγραφή των λογαριασμών μου.

Όσο για τα πρόστιμα, α) δε νομίζω να τα πληρώσει ποτέ, β) ακόμα κι αν τα πληρώσει, θα έχει βγάλει πολλαπλάσια ως τότε..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε, το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι απλά κλέβει δεδομένα, αλλά ότι μεταφέρει δεδομένα πολιτών της ΕΕ στις ΗΠΑ. 

Οκ.

Η CiA θα ψάξει να βρει άλλον τρόπο για να κατασκοπευει δεδομένα Ευρωπαίων. Ακολουθεί το Plan B. 

38 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

Πριν 3 εβδομάδες - εν μέσω ακατάσχετης ηλεκτρονικής, τοξικής, εκλογικής παπαρολογίας -  απεγκατέστησα το fb & το insta από το κινητό μου και μαντέψτε: ΗΡΕΜΗΣΕ το κεφάλι μου..! Αξία ανεκτίμητη. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα..!

Το επόμενο βήμα (που δε θα αργήσει) είναι η διαγραφή των λογαριασμών μου.

Όσο για τα πρόστιμα, α) δε νομίζω να τα πληρώσει ποτέ, β) ακόμα κι αν τα πληρώσει, θα έχει βγάλει πολλαπλάσια ως τότε..

Μάλλον δεν τα χρησιμοποιούσες με τρόπο τέτοιο που να μην σου δημιουργούν πρόβλημα. Εγώ δεν είχα κανένα θέμα, απλά δεν συμμετέχω σε πολιτικά. 

Το insta δεν έχει καμία σχέση, απλά σηκώνεις τις φωτογραφίες σου στο προφίλ και αποκτάς η όχι ακόλουθους. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Αυτοί, φίλε μου θα πρέπει να κινηθούν ατομικά και να διεκδικήσουν επιπλέον ποσό από την εταιρία…

μάλιστα η πιθανότητα να την κερδίσουν είναι 100% εγγυημένη μετά και από την απόφαση της ΕΕ και το πρόστιμο που επέβαλε…

ΥΓ: για να μην γίνεται τόσο μπέρδεμα, όπως τα πρόστιμα που βάζει το οποιοδήποτε κράτος δεν μοιράζονται στους πολίτες τους αλλά επιστρέφεται ως φοροαπαλλαγές και λοιπές παροχές, έτσι και εδώ…

Γιατί? αν μοιραστούν 1 φορά για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ τι θα γίνει???. Μήπως ξεχνάς ότι ο κουρβανάς τους χάνει από παντού ..... έχει διαρροές ο άτιμος!!. Οσο για τις φοροαπαλλαγές και λοιπές παροχές μάλλον φέρε 2 πάρε 1.

Τα πρόστιμα για τέτοιες υποθέσεις θα πρέπει να υπολογίζονται σε ποσοστά επί της εκατό (ούτε καν των χιλίων) και κάπου που να πονάει. Ας πούμε... 10% στον περσινό ετήσιο τζίρο! ...ας πούμε...

46 λεπτά πριν, toxoths73 είπε

Γιατί? αν μοιραστούν 1 φορά για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ τι θα γίνει???. Μήπως ξεχνάς ότι ο κουρβανάς τους χάνει από παντού ..... έχει διαρροές ο άτιμος!!. Οσο για τις φοροαπαλλαγές και λοιπές παροχές μάλλον φέρε 2 πάρε 1.

Μπορείς να μου πεις το μηχανισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ώστε να μοιράσουν τα χρήματα από το πρόστιμο? 

13 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μπορείς να μου πεις το μηχανισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ώστε να μοιράσουν τα χρήματα από το πρόστιμο? 

Spoiler

Ενα εσυ - ενα εγω, δύο εσυ - δυο εγω. Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ενα εσυ - ενα εγω, δύο εσυ - δυο εγω. Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα..

Ποια είναι το εσύ και ποιος είναι το εγώ…?

Εγώ πχ δεν έχω FB, να πάρω μέρισμα?

Επεξ/σία από AtiX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά που συμφωνώ με την ΕΕ, μία ξένη εταιρία να κλέβει προσωπικά δεδομένα προς μία χώρα που δεν είναι μέλος.

Εγώ βέβαια έσβησα το FB μου μια και καλή το 2016 περίπου ενώ έμπαινα όλο και λιγότερο από το 2014 με την συμπεριφορά της εταιρίας. Ησύχασε το κεφάλι μου από τότε αλλά έχασα πολλούς φίλους που έκανα μέσω διαδικτύου.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Litsman3d είπε

Τα πρόστιμα για τέτοιες υποθέσεις θα πρέπει να υπολογίζονται σε ποσοστά επί της εκατό (ούτε καν των χιλίων) και κάπου που να πονάει. Ας πούμε... 10% στον περσινό ετήσιο τζίρο! ...ας πούμε...

Μέγιστο πρόστιμο 20 εκατομμύρια ευρώ, ή 4% του παγκόσμιου τζίρου, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο. Αυτό λέει ο ευρωπαϊκός και ελληνικός νόμος

Επεξ/σία από transparent
  • Like 1

και οπως παντα ο εντελως αναλφαβητος πολιτικα χρηστης του ινσομνια διαβαζει το αρθρο ως αφορμη για λεφτα λεφτα και δεν καταλαβαινει το συμφερον του

οτι δηλαδη ειτε η φαψεβοοκ θα φυγει ειτε θα σταματησει να παρεχει  προσωποποιημενη πληροφορηση στο χρηστη

προφανως στην ΕΕσσδ δεν εχουν ακουσει την εννοια της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗς ΕΥΘΥΝΗς

πχ στα αιφονια σου βγαινει ενα μνμ που λεει θελεις η εφαρμογη να χρησιμοποιησει την τοποθεσια σου

αποφασιζεις και παιρνεις την ευθυνη της αποφασης σου

φυσικα αυτα ειναι ψιλα φιλελευθερα γραμματα για τον ευρωπαιο χαζοελληνα που σου λεει φαψεβοοκ = κακια εταιρια που θελει να πινει το αιμα με καλαμακι

απο την αλλη καλα να παθει ο ζουκεπεργκ να πτωχευσει η μετα μια ωρα αρχυτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...