fakiris31 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Απλά έκανες το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν παίρνουν λεφτά δεν ασχολούνται από που είναι … τα θεωρούνε καλοδεχούμενα όπως και όταν ένας λογαριασμός έρθει ποιο κάτω νομίζουν ότι την γλύτωσαν και μετά τα δίνουν μαζεμένα καλως η κακός θα πρέπει να τα γυρίσεις και αν πας με τσαμπουκά θα βγεις χαμένη . Αφού η εταίρο είναι απρόσωπη καλό είναι να επικοινωνήσεις με mail fax κλπ ώστε να υπάρχουν αποδείξεις για την πρόθεση σου.
spectaculator Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, chrisxkar είπε https://www.cnn.gr/oikonomia/story/96168/pitsilis-pote-i-prokatavoli-misthoy-theoreitai-daneio-kai-pote-oxi Δεν είναι δάνειο, δεν είναι προκαταβολή μισθού, όλα τα έξοδα της εκ παραδρομής απόδοσης μισθού βαρύνουν τον εργοδότη. Μιλάς επίσης για τρεις μισθούς, κλπ, κλπ. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο εργοδότης είναι: Αναφορά σε κείμενο Έχει γίνει επίσης δεκτό από τα δικαστήρια (Πρωτ.Αθ.7487/52-Πρωτ.Βόλου 183/52) ότι ο μισθός που καταβλήθηκε εκ παραδρομής αποτελεί καταβολή που επέχει θέση μισθού και συνεπώς μπορεί να προταθεί από τον εργοδότη προς συμψηφισμό κατά οφειλομένου προς τον μισθωτό μέλλοντος μισθού. Θεωρείται δηλαδή ως προκαταβολή έναντι του μέλλοντος να οφείλεται μισθού και νομίμως παρακρατείται από τις αποδοχές που επακολουθούν. Και το 2% να ήταν, στα 1000€ θα είναι ένα 20€. Άλλο να σου παρακρατεί ένα λογικό ποσό το μήνα κι άλλο να σου ζητήσει αύριο έναν ολόκληρο μισθό. 1
ViktorBKK Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Επειδή είναι χίλια πεντακόσια posts όχι δεν τα διάβασα όλα. Αυτό που βλέπω εγώ να γίνεται, είναι να της λένε στην καλύτερη να δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα-λίγα από τον μισθό, στην χειρότερη να απαιτήσουν να τα κρατήσουν με την μία που δεν το βλέπω σωστό. Εν πάσει περιπτώσει, οι εταιρείες που έχουν τους εργαζόμενους με το βασικό, δεν μπορούν να απαιτούν να τα έχει ο άλλος "ντούκου", επειδή έκαναν αυτές μια βλακεία και τα λεφτά καταναλώθηκαν. Πες ότι χρωστούσε εφορία, και της είχε κάνει κατάσχεση, και έχοντας περάσει το ακατάσχετο με το ποσό που κατατέθηκε, της τα παρακρατούσε η εφορία. Ή είχε πάγιες εντολές, που έμεναν πίσω και πληρώνονταν όταν είχε ποσό ο λογαριασμός, βρέθηκε ποσό και το τράβηξαν αυτόματα... Πάλι θα ρίχναμε στην κοπέλα το φταίξιμο; Είναι ξεκάθαρο φάουλ του λογιστηρίου, ναι μεν επωφελήθηκε η ίδια του ποσού, όχι όμως με δική της υπαιτιότητα και όχι κακοπροαίρετα. Τώρα πρέπει και οι δυο πλευρές να εργαστούν από κοινού για να βρεθεί μια λύση και η εταιρεία να πάρει πίσω τα λεφτά της, και η κοπέλα να μπορεί να τα δίνει αλλά να μπορεί να ζει κιόλας. Δεν θα πέσει έξω και το ταμείο της εταιρείας, για ένα χιλιάρικο. Καλά τα λέει η κοπέλα αλλά έτσι είναι οι μεγάλες εταιρείες, πατάνε πίεση οι από πάνω στους πιο κάτω ψυχρά και απρόσωπα αντί ωραία και ανθρώπινα να βρούνε μια λύση όπως θα έκαναν όλοι οι λογικοί άνθρωποι. Εδώ στην εφορία να χρωστάς, μπορείς να κάνεις διακανονισμό σε 12 ή και περισσότερες δόσεις, και θεωρείσαι ενήμερος. Το ίδιο ισχύει και για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία.
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Ναι παρολα αυτα το λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις συγνωμη που ησουν αγενης και προσπαθουσες να μειωσεις γιατι εν τελει ουτε ασχετος ειμαι ουτε λαλακιες εγραφα.Εγω δεν ειπα ποσα θα πρεπει να δωσει ειπα πως θα θεωρηθει δανειο και τελειωσε η υποθεση
Skrobo Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tweety2022 είπε Ποια κλοπή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Το οτι ιδιοποιήθηκες πράγμα που δεν σου ανήκει, μπορεί να θεωρηθεί κλοπή (ή υπεξαιρεση). Γενικα ειναι αρκετά σύνθετο, απλα το έδωσα σαν παράδειγμα. Γενικά, σε αντίθεση με οτι πιστεύει ο κόσμος, το να βρείς ενα 50ρικο στο πάτωμα και να το κρατήσεις ΔΕΝ ειναι νόμιμο. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Skrobo
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 56 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Ποια κλοπή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Θα σου προτεινα να κοψεις λιγο απο την εμφαση που δινεις σε καθε ποστ σου. Γενικα,χαλαρωσε λιγο και προσπαθησε να εισαι πιο ευγενικη σε ατομα που προσπαθουν να σε βοηθησουν. Δεν καταλαβαινεις ποσο λαθος εισαι,ενω προσπαθουν να στο εξηγησουν 10 ατομακαι αντιδρας σε οποιον εχει διαφορετικη γνωμη απο τη δικη σου. 4
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, mechpanos είπε Επειδή είναι χίλια πεντακόσια posts όχι δεν τα διάβασα όλα. Αυτό που βλέπω εγώ να γίνεται, είναι να της λένε στην καλύτερη να δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα-λίγα από τον μισθό, στην χειρότερη να απαιτήσουν να τα κρατήσουν με την μία που δεν το βλέπω σωστό. Εν πάσει περιπτώσει, οι εταιρείες που έχουν τους εργαζόμενους με το βασικό, δεν μπορούν να απαιτούν να τα έχει ο άλλος "ντούκου", επειδή έκαναν αυτές μια βλακεία και τα λεφτά καταναλώθηκαν. Πες ότι χρωστούσε εφορία, και της είχε κάνει κατάσχεση, και έχοντας περάσει το ακατάσχετο με το ποσό που κατατέθηκε, της τα παρακρατούσε η εφορία. Ή είχε πάγιες εντολές, που έμεναν πίσω και πληρώνονταν όταν είχε ποσό ο λογαριασμός, βρέθηκε ποσό και το τράβηξαν αυτόματα... Πάλι θα ρίχναμε στην κοπέλα το φταίξιμο; Είναι ξεκάθαρο φάουλ του λογιστηρίου, ναι μεν επωφελήθηκε η ίδια του ποσού, όχι όμως με δική της υπαιτιότητα και όχι κακοπροαίρετα. Τώρα πρέπει και οι δυο πλευρές να εργαστούν από κοινού για να βρεθεί μια λύση και η εταιρεία να πάρει πίσω τα λεφτά της, και η κοπέλα να μπορεί να τα δίνει αλλά να μπορεί να ζει κιόλας. Δεν θα πέσει έξω και το ταμείο της εταιρείας, για ένα χιλιάρικο. Καλά τα λέει η κοπέλα αλλά έτσι είναι οι μεγάλες εταιρείες, πατάνε πίεση οι από πάνω στους πιο κάτω ψυχρά και απρόσωπα αντί ωραία και ανθρώπινα να βρούνε μια λύση όπως θα έκαναν όλοι οι λογικοί άνθρωποι. Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ αλλά λόγω σύγχυσης από τη Πέμπτη έχω πολύ θολωμένο μυαλό.... Να σαι καλά.... 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από StamTheMan
mechpanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Να σαι καλά.... Κι εσύ, και μην αγχώνεσαι, με θάρρος να είσαι ειλικρινής, πρότεινέ τους ένα πλάνο που και αυτοί να παίρνουν τα λεφτά και εσύ να μπορείς να περνάς και όλα θα πάνε καλά! Αν ο "μάνατζερ" σου φανεί αυστηρός, στείλε mail σε HR, λογιστήριο, ζήτα και στοιχεία από το πιο top management επικαλέσου την εταιρική κοινωνική ευθύνη κάνε νύξη σε θέματα προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών και πόσο πιστεύεις ότι η εταιρεία θα είναι δίπλα σου τόνισε ότι πιστεύεις στην εταιρεία ότι είναι η οικογένειά σου κλπ (σε κάτι τέτοια αρέσκονται οι ceos) και τέλος πάντων δώσε να καταλάβουν την θέση σου... 1 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ αλλά λόγω σύγχυσης από τη Πέμπτη έχω πολύ θολωμένο μυαλό.... Να σαι καλά.... Μη σου κανει εντυπωση που δεν παιρνει κανεις το μερος σου,ετσι που κανεις. Και αν κρινω απο τον τροπο που γραφεις εδω,αν εχεις μεταφερει εστω και ελαχιστα απο αυτα στην εταιρια,ειδικα στο "μανατζαρεο" που του χαλασες το ρεπο με τα 100 τηλεφωνα,μη σου κανει εντυπωση που δεν τον νοιαζει το πως θα βρεις ακρη. 1
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Θα σου προτεινα να κοψεις λιγο απο την εμφαση που δινεις σε καθε ποστ σου. Γενικα,χαλαρωσε λιγο και προσπαθησε να εισαι πιο ευγενικη σε ατομα που προσπαθουν να σε βοηθησουν. Δεν καταλαβαινεις ποσο λαθος εισαι,ενω προσπαθουν να στο εξηγησουν 10 ατομακαι αντιδρας σε οποιον εχει διαφορετικη γνωμη απο τη δικη σου. Δε θεωρώ ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Εσύ όταν θα σου συμβεί το ίδιο κ θα είσαι στην ίδια θέση που είμαι κ εγώ αντιμετώπισε το χαλαρά. Να σε πουν κλέφτη, να σου δώσουν απλά ένα τελεσίδικο από την εργασία σου, να μη μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο να το ρυθμίσεις αξιοπρεπως το όποιο θέμα προέκυψε, να έχεις περάσει τη ταλαιπωρία του Ταντάλου το τελευταίο ενάμιση χρόνο, να σου έχει γυρίσει όλη η ζωή τούμπα τόσο που να θυμίζει μεξικάνικη σαπουνόπερα μέσα σε μερικά λεπτά και μέσα σε όλα να έχεις μια αθώα ψυχή που εξαρτάται από σένα κ μόνο χωρίς να είναι τίποτα από όλα αυτά επιλογή σου. Εσύ τότε άραξε κ δες το χαλαρά, μη δίνεις έμφαση καθόλου. Εγώ λυπάμαι αλλά δε μπορώ να ηρεμήσω!!!!
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, tweety2022 είπε Δε θεωρώ ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Εσύ όταν θα σου συμβεί το ίδιο κ θα είσαι στην ίδια θέση που είμαι κ εγώ αντιμετώπισε το χαλαρά. Να σε πουν κλέφτη, να σου δώσουν απλά ένα τελεσίδικο από την εργασία σου, να μη μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο να το ρυθμίσεις αξιοπρεπως το όποιο θέμα προέκυψε, να έχεις περάσει τη ταλαιπωρία του Ταντάλου το τελευταίο ενάμιση χρόνο, να σου έχει γυρίσει όλη η ζωή τούμπα τόσο που να θυμίζει μεξικάνικη σαπουνόπερα μέσα σε μερικά λεπτά και μέσα σε όλα να έχεις μια αθώα ψυχή που εξαρτάται από σένα κ μόνο χωρίς να είναι τίποτα από όλα αυτά επιλογή σου. Εσύ τότε άραξε κ δες το χαλαρά, μη δίνεις έμφαση καθόλου. Εγώ λυπάμαι αλλά δε μπορώ να ηρεμήσω!!!! Και ακομα συνεχιζεις το δραμα.Δε θα σε λυπηθουμε παραπανω με ολο αυτο,ουτε και παιζει και ρολο αν σε λυπηθουμε εμεις. Αμφιβαλω οτι σε ειπαν κλεφτη. Διαβασε τι εχω γραψει 4-5 ποστ παραπανω. 1
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Μη σου κανει εντυπωση που δεν παιρνει κανεις το μερος σου,ετσι που κανεις. Και αν κρινω απο τον τροπο που γραφεις εδω,αν εχεις μεταφερει εστω και ελαχιστα απο αυτα στην εταιρια,ειδικα στο "μανατζαρεο" που του χαλασες το ρεπο με τα 100 τηλεφωνα,μη σου κανει εντυπωση που δεν τον νοιαζει το πως θα βρεις ακρη. Αλήθεια τώρα;;;; Διάβασες καθόλου τι έγινε με το μανατζαρεο;;;; Προσπαθώ από τη Πέμπτη σε εργάσιμες ώρες να το βρω κ είναι άφαντος. Για να τα μεταφέρω στην εταιρεία θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν τα τηλέφωνα. Και ναι μετά από τον τρόπο που μου φέρθηκαν δε ήξερα να τους κάνω και τεμεναδες.
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Αλήθεια τώρα;;;; Διάβασες καθόλου τι έγινε με το μανατζαρεο;;;; Προσπαθώ από τη Πέμπτη σε εργάσιμες ώρες να το βρω κ είναι άφαντος. Για να τα μεταφέρω στην εταιρεία θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν τα τηλέφωνα. Και ναι μετά από τον τρόπο που μου φέρθηκαν δε ήξερα να τους κάνω και τεμεναδες. Διαβασα ναι. Επισης βλεπω τον τροπο που απαντας σε οποιον εχει διαφορετικη αποψη απο τη δικη σου και ειμαι σιγουρος οτι καπως ετσι το χειριστηκες γενικοτερα. 1
stef157 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Αλήθεια τώρα;;;; Διάβασες καθόλου τι έγινε με το μανατζαρεο;;;; Προσπαθώ από τη Πέμπτη σε εργάσιμες ώρες να το βρω κ είναι άφαντος. Για να τα μεταφέρω στην εταιρεία θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν τα τηλέφωνα. Και ναι μετά από τον τρόπο που μου φέρθηκαν δε ήξερα να τους κάνω και τεμεναδες. Για ποιόν λόγο ακριβώς ο "μανατζαρέος" θα έπρεπε να ασχοληθεί μαζί σου; Λάθος του λογιστηρίου - payroll είναι. Μαζί τους βγάλε άκρη. Δηλαδή βρέθηκαν 1600€ στον λογαριασμό σου ξαφνικά και τα έφαγες σε 1,5 μήνα και ζητάς και τα ρέστα απο πάνω. Δηλαδή σε αυτόν τον 1,5 μήνα δεν μπήκανε άλλα λεφτά; Δεν αναρωτήθηκες τι ήταν τα 1600€; Και απο ότι καταλαβαίνω δεν έχεις καν internet banking. Ένας νέος άνθρωπος εν έτη 2023 να πηγαίνει σε ΑΤΜ να βλέπει κίνηση λογαριασμού. Ακόμα και εκεί γράφει αιτιολογία. Εμ είσαι κουκουρουκου εμ ζητάς και τα ρέστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις