spectaculator Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε Υπαρχει καποια αποφαση,νομος,πολ που να το συνοδευει αυτο η βασιζομαστε στο οτι το ειπες και εγω ειμαι ασχετος αρα εχεις δικιο Ορίστε μια: https://www.rodiaki.gr/article/312994/egine-lathos-kai-zhtoyn-ta-lefta-pisw-apo-65-ergazomenoys Υπάρχει και άλλη μια για μεγαλύτερο ποσό, στη περίπτωση που σου είπα. Θα στη βρω το απόγευμα γιατί τώρα έχω δουλειά. 1
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε Πολύ καλή ερώτηση. Η αποζημείωση πρέπει να καταβάλεται σε μία δόση, το ακριβές ποσό, και δεν επιτρέπεται κανενός είδους συμψηφισμός. Διαφορετικά, μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην επιθεώρηση εργασίας, και τότε ο κάθε εργοδότης θα έχει προβλήματα πολύ μεγαλύτερα των 1000 ευρώ. Με πολλή μεγάλη επιφύλαξη αυτό που θα πω.. Πριν κανά 2 χρόνια, ένας οδηγός της εταιρείας που δουλεύω είχε εξαφανιστεί με λεφτά του ταμείου (κάπου στα 600 ευρώ) και απάντησε στα τηλ 2-3 ημέρες μετά, όταν και έμαθε για την απόλυση του... Τα λεφτά τα είχε φάει και δεν είχε να τα γυρίσει. Βγήκε η απόλυση του με όσα δικαιούται και κόψαμε μια χειρόγραφη απόδειξη και έγινε συμψηφισμός και η τελική κατάθεση ήταν όσα δικαιούται μείον την απόδειξη. Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες δυστυχώς, αλλά ο συμψηφισμός με τα χρήματα της αποζημίωσης γίνεται. 1
Narayan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Παιδιά πρώτον σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας να απαντήσετε ακόμα και πικροχολα... Πρώτον και κυριότερο, δεν είπα πουθενά και το γράψει αρκετές φορές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ. Δεύτερον εξήγησα ένα σωρό φορές τι ακριβώς έγινε αλλά πραγματικά πιστεύω πια πως απλά ο καθένας θέλει να κάνει το σωστό και απλά να κουνήσει το δάχτυλο στον άλλο. Τρίτον να ευχαριστήσω θερμά όσους πραγματικά μπήκαν στο κόπο να γράψουν κάτι για να με βοηθήσουν. Να πω πως ακόμα ψάχνω τον υπεύθυνο στα τηλέφωνα και μέχρι τώρα η κλήση μου προωθείται. Και τέλος επειδή κατάλαβα ότι έχω να κάνω κυρίως και κατά πλειοψηφία με κτήνη και όχι με ανθρώπους (όχι μόνο στην εταιρεία που εργάζομαι) θα στείλω γραπτώς με μειλ και αναλυτικά ότι έγινε και τι μπορώ να κάνω εγώ αν θέλουν ας απαντήσουν αν δε θέλουν ας με τρέξουν στα δικαστήρια. Έχασα 10 χρόνια από την αγωνία και τη στεναχώρια μου με όλη αυτή την ιστορία και άλλα τόσα από τις περισσότερες των απαντήσεων εδώ μεσα!!!!! (Θα βάζω όσα θαυμαστικά μου αρέσει 🤪). Το πολύ πολύ να με δείτε πρώτη είδηση στα κανάλια... Δείτε και σε τι στάδιο είναι η αίτηση στον ΟΑΕΔ επειδή έχω την εντύπωση πως έχει απορριφθεί, καθώς φαίνεται η μισθοδοσία σας να μην διακόπηκε.
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Ποια κλοπή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μην μου ταράζεσαι!
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ορίστε μια: https://www.rodiaki.gr/article/312994/egine-lathos-kai-zhtoyn-ta-lefta-pisw-apo-65-ergazomenoys Υπάρχει και άλλη μια για μεγαλύτερο ποσό, στη περίπτωση που σου είπα. Θα στη βρω το απόγευμα γιατί τώρα έχω δουλειά. αυτο αφορα αποφαση δημου για τους εργαζομενους του δημου για λαθος του δημου ωπου πληρωναν λεφτα για χρονια δεν ειναι νομοθεσια που αφορα οποιονδηποτε Ολα αυτα επειδη εγω ειμαι ασχετος και εσυ οχι.Τουλαχιστον εγω δεν μπερδευω τις ασχετες τοπικες αποφασεις ενος δημου που δεν αφορουν κανεναν περα απο τον δημο Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από chrisxkar
gorge18 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, tweety2022 είπε όσοι απαντούν νομίζουν πως θέλω να καταχραστω χρήματα που δε μου ανήκουν!!!! Εμμ... Ναι! Αυτο εννοείς απο τα αρχικα σου μηνύματα 4 ώρες πριν, tweety2022 είπε Εμ βέβαια... Όταν κάνουμε εμείς λάθος μας κυνηγάνε σα το Ροχαμη αν κάνουν εκείνοι πρέπει να τα πάρουν πίσω, μην και τους λείψει καμία διανυκτέρευση από τις καλοκαιρινές τους διακοπές!!!! Κοντεύω να τρελαθώ θα πρέπει να δουλέψω δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ για να ισοφαρίσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ λάθος. Και το παιδί εν τω μεταξύ θα το βγάζω έξω στο κήπο να βοσκαει γκαζόν μέχρι να αρχίσει να με ξαναπληρωνει... Εσενα τι λογος σου πέφτει για το αν οι εργοδότες σου κανουν διακοπες και τι διακοπες κανουν; (Επειδή μου το εχουν κανει και εμενα αυτο να μου λεει ο υπαλληλος μου ωραια με πλήρωσες εμενα, εσυ ομως τι εβγαλες.) Η λογική αυτη ειναι απλα αδιανόητη... Εσυ ψαχνεις πως θα κρατήσεις τα χρηματα και "παρακαλας" να σου πουμε οτι καλα κανεις. Απο την στιγμη που οπως ειπες και εσυ δουλευεις 8 χρονια και τους γνωρίζεις θα επρεπε να αποδεχτεις και το λαθος τους και να μη ψαχνεις να χρεωσεις υπαληλο ή λογιστήριο. Και στο κατω κατω απο αυτα που λες καταλαβαινω οτι δεν τους πολυ συμπαθείς κιόλας. Τι κάθεσαι εκει; Φυγε αν δεν σου αρεσει. Φαντάζομαι θα υπαρχει κοσμος που παρακαλαει για δουλεια... Προσωπικά υπαληλους που σκέφτονται ετσι για την εταιρια μου δεν τους θελω... 2 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, tweety2022 είπε Είμαι σε άδεια ανατροφής τέκνου (4μηνο της ΔΥΠΑ όπου οι δύο πρώτοι μήνες είναι μετ' αποδοχών από τον ΟΑΕΔ και δύο άνευ) από το Μάρτιο. Αν καταλαβα καλα,ηταν να παρεις τα μισα απο οσα πηρες. 4 ώρες πριν, tweety2022 είπε Κοντεύω να τρελαθώ θα πρέπει να δουλέψω δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ Δεν πηρες τα διπλα απο οσα επρεπε να παρεις;
elpenor Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Ευχαριστως, 50 ευρω. Ντροπή.... δες λίγο τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ.... 25% με ατομικό εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ το χρόνο και 75% κάτω από 12000. Αν έχεις ιδέα από το κόστος ζωής σήμερα δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα άλλο, αν δεν έχεις ευχαρίστως με 50 ευρώ να σου εξηγήσω.... 2
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, gorge18 είπε Προσωπικά υπαληλους που σκέφτονται ετσι για την εταιρια μου δεν τους θελω... Δε θα μεινει πολυ καιρο ακομα,αν εχει μεταφερει στην εταιρια εστω και το 1/10 του δραματος που διαβαζω εδω. 26 λεπτά πριν, mechpanos είπε Να γράψω ότι υπάρχει νομοθεσία προστασίας της μητρότητας και το βλέπω λίγο δύσκολο να απολυθεί, όσο είναι σε άδεια λοχείας; Ας το γράψω. Ειναι αδεια ανατροφης,οχι λοχειας. Καλο ειναι ηδη να αρχισει να ψαχνει για δουλεια. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από StamTheMan 2
gorge18 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, tweety2022 είπε Σε λίγο έχω ραντεβού που κατάφερα με πολύ κόπο και παρακάλια να κανονίσω ώστε να το συζητήσουμε διότι δεν ήταν πρόθυμοι σε καμία συνεννόηση/διαπραγμάτευση και ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι για να μην πάω τελείως "αδιαβαστη" 2 ώρες πριν, tweety2022 είπε Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση τη Πέμπτη που μιλήσαμε αλλα δε με άφησε να ολοκληρώσω ούτε μια πρόταση, η απάντηση ήταν αυτολεξεί: " δεν είναι δικό μου πρόβλημα, ?
spectaculator Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, chrisxkar είπε αυτο αφορα αποφαση δημου για τους εργαζομενους του δημου για λαθος του δημου ωπου πληρωναν λεφτα για χρονια δεν ειναι νομοθεσια που αφορα οποιονδηποτε Ολα αυτα επειδη εγω ειμαι ασχετος και εσυ οχι.Τουλαχιστον εγω δεν μπερδευω τις ασχετες τοπικες αποφασεις ενος δημου που δεν αφορουν κανεναν περα απο τον δημο Έλα μωρέ, επιμένεις σαν να μην πω τι. Ορίστε: https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/57314-αποδοχές-αχρεωστήτως-καταβληθείσες-νομολογία-και-εγκύκλιοι-του-υπουργείου-απασχόλησης/ Αναφορά σε κείμενο Αποδοχές αχρεωστήτως καταβληθείσες. Εάν ο εργοδότης κατέβαλε εκ πλάνης μισθό πλέον του οφειλομένου, δικαιούται να αναζητήσει αυτόν σύμφωνα με τους κανόνες περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, οπότε μπορεί να προκύψει ζήτημα συμψηφισμού του μισθού προς την εκ του αδικαιολογήτου πλουτισμού απαίτηση (άρθρα 440-442 και 664 του Αστικού Κώδικα). Κατά την κρίση των δικαστηρίων (Πρωτ.Αθηνών 7487/52, Πρωτ.Βόλου 183/52), ο μισθός που καταβλήθηκε εκ παραδρομής θεωρείται ως προκαταβολή έναντι του μέλλοντος να καταβληθεί μισθού και νομίμως κρατείται από τις αποδοχές που επακολουθούν. Εν όψει των ανωτέρω, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναζητούν από τους εργαζόμενους τα καταβληθέντα σε αυτούς ποσά, λόγω αδικαιολογήτου πλουτισμού, συμψηφίζοντας (παρακρατώντας) μέρος των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων, μέχρι τότε που θα εξοφληθούν τα ποσά τα οποία αδικαιολόγητα καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις. Μετά την αφαίρεση των απολύτως αναγκαίων προς διατροφή και συντήρηση αυτών και των οικογενειών τους ποσών από τους μισθούς, τα υπόλοιπα μπορεί να συμψηφίζονται. Κατά την άποψη του Υπουργείου Εργασίας η καταβολή αποδοχών σε εργαζόμενο μεγαλυτέρων από αυτές που προβλέπονται από την οικεία Σ.Σ.Ε. , όχι με πρόθεση του εργοδότη να καταβάλλει αυξημένες αποδοχές, αλλά από λάθος υπολογισμό της αύξησης, δεν θεμελιώνει για τον εργαζόμενο επιχειρησιακή συνήθεια, πολύ περισσότερο έθιμο, υπέρ αυτού. Ο εργοδότης μπορεί αφότου αντιλήφθηκε το λανθασμένο υπολογισμό, να εφαρμόσει για τον εφεξής χρόνο τον ορθό τρόπο υπολογισμού των αποδοχών, χωρίς τούτο να αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του εργαζόμενου, επειδή η ενέργεια αυτή για τον εργοδότη σημαίνει συμμόρφωση και εφαρμογή από το νόμο. Σε καμιά πάντως περίπτωση, ο εργαζόμενος δεν νομιμοποιείται να αξιώσει από την επιχείρηση να υπολογίζει εσφαλμένα τις αποδοχές, προς όφελός του και μάλιστα κατά παράβαση όρων της Σ.Σ.Ε. ή Νόμου (Εγκ.Υπ.Εργ.2452/89, Εγκ.Υπ.Εργ.2056/99 «περί συμψηφισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων στο μισθό» Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας 2000, σελ.1392). Πηγή: Πρακτικός οδηγός ασφαλιστικών-εργατικών θεμάτων, ΠΙΜ, 5η έκδοση, σελ.856. Γκεγκε; 2
Ducatista Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Παιδιά η κοπέλα από όσο κατάλαβα είναι μόνη της χωρίς βοήθεια και κάνει επίσης την διαχείρηση των οικονομικών και ζει... πλέον οι εποχές είναι όντως δύσκολες να βγεις και τα 1000 για έναν γονέα με παιδί είναι δύσκολο ποσο μάλλον αν έχει και ενοίκιο οπότε καλύτερα είναι να μην κρίνουμε ετσι εύκολα.. η κοπέλα παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος και δεν έκανε κάτι σκόπιμα δεν ψάχνει ουτε να τα φάει ούτε κάτι αν ήταν τέτοια φαντάζομαι ότι ούτε καν θα είχε ιδρώσει το αυτί της.! Είναι λογικο αφού τα χρήματα τελείωσαν να μην μπορεί να τα δώσει πίσω μαζεμένα... επίσης μια μεγάλη εταιρεία ειναι λογικο εφόσον έχει μερίδιο ευθύνης να αποδεχτεί μια πρόταση δόσεων για την εταιρεια φαντάζομαι δεν είναι κάτι αυτό.... άνθρωποι είμαστε λάθη γίνονται... 4 2
DrFreeman Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 hours ago, Leleouras said: που δεν έθιξε κάνεις για να μην γίνει κακός, ενώ όλοι το σκέφτηκαν είναι να κάνεις παιδιά απερίσκεπτα. Ποιος είπε πως η κοπέλα έκανε παιδί απερίσκεπτα; Ξέρεις την ιστορία της; Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα εν πάση περιπτώσει; 1
mechpanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για πόσο καιρό την προστατευεί;Γιατί το παιδάκι είναι 1,5 έτους. A οκ...εγώ κατάλαβα ότι ήταν στην άδεια λοχείας μετά τον τοκετό. Problem.
DrFreeman Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 hours ago, Ukforthemoment said: Το διάβασα αλλά εκτός αν ο πατέρας δεν είναι εν ζωή δεν βλέπω πως αλλιώς δεν μπορεί να συνεισφέρει για το παιδί του. Οπως και να έχει δεν χρειάζεται η κοπέλα να μας το αναλύσει,είναι δικό της προσωπικό ζήτημα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων εν ζωή που αδιαφορούν για τα παιδιά τους - ασχέτως αν είναι εν ζωή. Καθόλου ασυνήθιστο θα έλεγα μάλιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις