Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε

Ας πληρώσει τότε δικηγόρο η εταιρία για να πάρει τον τόκο απο τα 1000 ευρώ.

Κάποια πράγματα στην πραγματική ζωή δεν είναι όπως σας τα μαθαίνουν στο ΤΕΙ Λογιστικης.

Αν υπάρξει ρήξη στη σχέση με τον εργαζόμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα είναι τυχερή η εταιρία αν πάρει τα 1000 ευρώ πίσω, που ούτε αυτά θα πάρει.

1) εχω γραψει την βελτιστη λυση σε τοσες σελιδες στην οποια θα ειναι καλυμενη νομικα και δεν θα μπορεσει κανενα δικαστηριο να πει κατι και παραλληλα να αποπληρωσει την υποχρεωση της χωρις να ζοριστει και

2) Τι passive aggresive απαντηση ειναι αυτη?Πρωτον δεν ειμαι λογιστης,δευτερον θα θελαν να βγαινουν απο πανεπιστημια οικονομικων/λογιστικης εχοντας τετοιες γνωσεις και τριτο μπηκα σε μια διαδικασια να δωσω συμβουλες απο καποια χ χρονια εμπειριας και οτι μεταπτυχιακο/α μπορει να εχω για να βγει ο καθενας να μου πεταξει την εξυπναδα του

3)Τα λεφτα αν θελει η εταιρεια μπορει να τα παρει δικαστικα αλλα επειδη εδω θελουμε να βοηθησουμε την κοπελα και οχι να την κανουμε να τρεχει για 1000 ευρω σε δικαστηρια και σε δικηγορους προτινουμε μια καλη λυση

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

1) εχω γραψει την βελτιστη λυση σε τοσες σελιδες στην οποια θα ειναι καλυμενη νομικα και δεν θα μπορεσει κανενα δικαστηριο να πει κατι και παραλληλα να αποπληρωσει την υποχρεωση της χωρις να ζοριστει και

2) Τι passive aggresive απαντηση ειναι αυτη?Πρωτον δεν ειμαι λογιστης,δευτερον θα θελαν να βγαινουν απο πανεπιστημια οικονομικων/λογιστικης εχοντας τετοιες γνωσεις και τριτο μπηκα σε μια διαδικασια να δωσω συμβουλες απο καποια χ χρονια εμπειριας και οτι μεταπτυχιακο/α μπορει να εχω για να βγει ο καθενας να μου πεταξει την εξυπναδα του

Ως επαγγελματίας, δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στις συμβουλές που δίνεις. Δεν εφάπτονται της πραγματικότητας. Ορθά σε χαρακτήρισε ο Spectaculator.

Σχέσεις χρέους στην πραγματική αγορά προστατεύονται μόνο από collateral και τίποτα άλλο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εργασιακή σχέση είναι το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που έχει η εταιρία για να πάρει τα χρήματά της πίσω.

Δικαστικά, ο δικηγόρος θα στοιχίσει περισσότερο από το ποσό της οφειλής.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε

Ως επαγγελματίας, δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στις συμβουλές που δίνεις. Δεν εφάπτονται της πραγματικότητας. Ορθά σε χαρακτήρισε ο Spectaculator.

Σχέσεις χρέους στην πραγματική αγορά προστατεύονται μόνο από collateral και τίποτα άλλο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εργασιακή σχέση είναι το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που έχει η εταιρία για να πάρει τα χρήματά της πίσω.

Aν την απολύσουν δεν θα της τα κρατήσουν απο την αποζημίωση;

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε

Δεν θέλω να εμπλακώ στον όμορφο διάλογό σας, αλλά όποιος έχει καταβάλει εύλογες προσπάθειες να επιλύσει μια διαφορά με κάποιον και τελικά αναγκαστεί από αυτόν τον κάποιον να πάει στο δικαστήριο για να βρει το δίκιο του και εφόσον έχει πραγματικά δίκιο και το βρει, πάντα ζητάει και τα δικαστικά έξοδα από τον αντίδικο (που τον ανάγκασε να φτάσει μέχρι το δικαστήριο αντί να τα βρουν λογικά μεταξύ τους). 

Άρα, το πόσο θα κοστίσει ο δικηγόρος θα έπρεπε να προβληματίζει περισσότερο αυτόν που έχει άδικο, όχι αυτόν που έχει δίκιο.

Δημοσ.

Ο έξυπνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα ειναι η ΟΡ να ισχυριστεί πως λόγω του λάθους του λογιστηρίου να συνεχίσει τη μισθοδωσία, της έκοψε ο ΟΑΕΔ το επίδομα. Κι επειδή ξέρω πως λειτουργεί ο ΟΑΕΔ, μάλλον γι'αυτό τον λόγο δεν το έχει λάβει ακόμα, έχει απορριφθεί η αίτηση επειδή φαίνεται πως πληρώνεται ακόμα και η ΟΡ απλά περιμένει να δει τα λεφτά που δεν θα έρθουν ποτέ στο ΑΤΜ.

Οπότε να ζητήσει να γίνει αντιλογισμός της μισθοδοσίας Μαρτίου και Απριλίου ως προκαταβολές Ιουνίου και Ιουλίου, να κυνηγήσει τον ΟΑΕΔ με βεβαίωση από την εταιρεία πως έτσι έχουν τα πράγματα ώστε να μπει κάποια στιγμή το επίδομα, και να αποπληρώσει με αυτό όσο υπόλοιπο έχει μείνει, αφαιρόντας μισθούς Ιουνίου και Ιουλίου. Μέχρι τότε με δανεικά, ακούγεται σκληρό αλλά αν δεν έκανε το λάθος το λογιστήριο πάλι δανεικά θα χρειάζοταν μέχρι να μπει το επίδομα από ΟΑΕΔ.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Επειδη φαινεται!!! ποσο ασχετος ειμαι θελω να θυμηθεις ή να παρεις τον εξιδεικευμενο λογιστη σου τηλεφωνο και να τον ρωτησεις μηπως η νομοθεσια λεει πως ποσα ανω των 3 μισθων ή επιστροφη προκαταβαλων με δοσεις θεωρουνται υποχρεωτικα δανεια και εχουν αναγκη χαρτοσυμανσης και ορισμου τοκου,οπως και επισης να τον ρωτησεις αν τυχον πρεπει να θεσουν και τον λογο δανεισμου γιατι διαφορετικα παιρνει by default σαν ελαχιστο επιτοκιο το καταναλωτικου/αναληψης μετρητων απο τον πινακα μεσων επιτοκιων.

Επισης κοιτα να δεις που εμαθα οτι η ορθογραφια σχετιζεται και με τις γνωσεις σε ολα τα αντικειμενα

Επειδη παλι ειμαι ασχετος πρεπει να γραψω πως ακομα αν η εταιρεια δεν το βαλει σαν δανειο η δεν ορισει επιτοκιο οι ορκωτοι της εταιρειας η ακομα και αν αυτοι ,το προσπερασουν ο φορολογικος ελεγχος θα θεωρησει πως η εταιρεια κακος δεν εχει βαλει επιτοκιο και θα φορολογηθει για αυτα τα εσοδα των τοκων σαν να τα πηρε.

Αλλα τι να ξερω εγω πες τα εσυ που τα ξερεις καλυτερα

Όλο όσο γράφεις είναι άσχετο αλλά κρατώ αυτό:

43 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Επειδη φαινεται!!! ποσο ασχετος ειμαι θελω να θυμηθεις ή να παρεις τον εξιδεικευμενο λογιστη σου τηλεφωνο και να τον ρωτησεις μηπως η νομοθεσια λεει πως ποσα ανω των 3 μισθων ή επιστροφη προκαταβαλων με δοσεις θεωρουνται υποχρεωτικα δανεια και εχουν αναγκη χαρτοσυμανσης και ορισμου τοκου...

1. Κανείς δεν μίλησε για 3 μισθούς ή περισσότερα

2. Σε περίπτωση εσφαλμένης κατάθεσης, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα εκ παραδρομής επιστρέφονται άτοκα και χωρίς να δημιουργουν βιοποριστικά ζητήματα από τους εργαζόμενους. Υπάρχει προηγούμενο σε περίπτωση που δεκάδες τεχνικοί εταιρείας είχαν πάρει αυξήσεις που δεν συμβάδιζαν με τα προσόντα τους και τους ζητήθηκε επιστροφή με αναδρομικά τριετίας (πολύ περισσότερα κια πό τους 3 μισθούς που πέταξες).

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πρώτον σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας να απαντήσετε ακόμα και πικροχολα... Πρώτον και κυριότερο, δεν είπα πουθενά και το γράψει αρκετές φορές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ. Δεύτερον εξήγησα ένα σωρό φορές τι ακριβώς έγινε αλλά πραγματικά πιστεύω πια πως απλά ο καθένας θέλει να κάνει το σωστό και απλά να κουνήσει το δάχτυλο στον άλλο. Τρίτον να ευχαριστήσω θερμά όσους πραγματικά μπήκαν στο κόπο να γράψουν κάτι για να με βοηθήσουν. Να πω πως ακόμα ψάχνω τον υπεύθυνο στα τηλέφωνα και μέχρι τώρα η κλήση μου προωθείται. Και τέλος επειδή κατάλαβα ότι έχω να κάνω κυρίως και κατά πλειοψηφία με κτήνη και όχι με ανθρώπους (όχι μόνο στην εταιρεία που εργάζομαι) θα στείλω γραπτώς με μειλ και αναλυτικά ότι έγινε και τι μπορώ να κάνω εγώ αν θέλουν ας απαντήσουν αν δε θέλουν ας με τρέξουν στα δικαστήρια. Έχασα 10 χρόνια από την αγωνία και τη στεναχώρια μου με όλη αυτή την ιστορία και άλλα τόσα από τις περισσότερες των απαντήσεων εδώ μεσα!!!!! (Θα βάζω όσα θαυμαστικά μου αρέσει 🤪). Το πολύ πολύ να με δείτε πρώτη είδηση στα κανάλια... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πολύ καλή ερώτηση. Η αποζημείωση πρέπει να καταβάλεται σε μία δόση, το ακριβές ποσό, και δεν επιτρέπεται κανενός είδους συμψηφισμός.

Διαφορετικά, μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην επιθεώρηση εργασίας, και τότε ο κάθε εργοδότης θα έχει προβλήματα πολύ μεγαλύτερα των 1000 ευρώ.

Επεξ/σία από ViktorBKK
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Παιδιά πρώτον σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας να απαντήσετε ακόμα και πικροχολα... Πρώτον και κυριότερο, δεν είπα πουθενά και το γράψει αρκετές φορές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ. Δεύτερον εξήγησα ένα σωρό φορές τι ακριβώς έγινε αλλά πραγματικά πιστεύω πια πως απλά ο καθένας θέλει να κάνει το σωστό και απλά να κουνήσει το δάχτυλο στον άλλο. Τρίτον να ευχαριστήσω θερμά όσους πραγματικά μπήκαν στο κόπο να γράψουν κάτι για να με βοηθήσουν. Να πω πως ακόμα ψάχνω τον υπεύθυνο στα τηλέφωνα και μέχρι τώρα η κλήση μου προωθείται. Και τέλος επειδή κατάλαβα ότι έχω να κάνω κυρίως και κατά πλειοψηφία με κτήνη και όχι με ανθρώπους (όχι μόνο στην εταιρεία που εργάζομαι) θα στείλω γραπτώς με μειλ και αναλυτικά ότι έγινε και τι μπορώ να κάνω εγώ αν θέλουν ας απαντήσουν αν δε θέλουν ας με τρέξουν στα δικαστήρια. Έχασα 10 χρόνια από την αγωνία και τη στεναχώρια μου με όλη αυτή την ιστορία και άλλα τόσα από τις περισσότερες των απαντήσεων εδώ μεσα!!!!! (Θα βάζω όσα θαυμαστικά μου αρέσει 🤪). Το πολύ πολύ να με δείτε πρώτη είδηση στα κανάλια... 

Μίλα και με το HR  και με το λογιστήριο.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν μπορούν να κάνουν εκκαθάριση μόνοι τους, θα πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης και μετά να διεκδικήσουν τα λεφτά τους. 
Σημείωση: Σε περίπτωση που η απόλυση ειναι για αξιόποινη πράξη, δεν καταβάλετε αποζημιωση. Αν πχ ο εργοδότης πάει την κοπέλα σε δική για κλοπή και δικαιωθεί, μπορεί να την απολύσει χωρίς να πληρώσει αποζημίωση. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Έλα ρε συ, τους βλέπεις σαν κτήνη γιατί από τη μια είσαι αγχωμένη και από την άλλη ψάχνεις για συμβουλές εκεί που ο καθένας πετά το κοντό και το μακρύ του! Ψυχραιμία και πάντα βγαίνει η άκρη (δεν γίνεται αλλιώς).

• Like 2
Δημοσ.

Να γράψω ότι υπάρχει νομοθεσία προστασίας της μητρότητας και το βλέπω λίγο δύσκολο να απολυθεί, όσο είναι σε άδεια λοχείας; Ας το γράψω.

Συνεχίστε τώρα.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Δεν μπορούν να κάνουν εκκαθάριση μόνοι τους, θα πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης και μετά να διεκδικήσουν τα λεφτά τους. 
Σημείωση: Σε περίπτωση που η απόλυση ειναι για αξιόποινη πράξη, δεν καταβάλετε αποζημιωση. Αν πχ ο εργοδότης πάει την κοπέλα σε δική για κλοπή και δικαιωθεί, μπορεί να την απολύσει χωρίς να πληρώσει αποζημίωση. 

Ποια κλοπή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Όλο όσο γράφεις είναι άσχετο αλλά κρατώ αυτό:

1. Κανείς δεν μίλησε για 3 μισθούς ή περισσότερα

2. Σε περίπτωση εσφαλμένης κατάθεσης, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα εκ παραδρομής επιστρέφονται άτοκα και χωρίς να δημιουργουν βιοποριστικά ζητήματα από τους εργαζόμενους. Υπάρχει προηγούμενο σε περίπτωση που δεκάδες τεχνικοί εταιρείας είχαν πάρει αυξήσεις που δεν συμβάδιζαν με τα προσόντα τους και τους ζητήθηκε επιστροφή με αναδρομικά τριετίας (πολύ περισσότερα κια πό τους 3 μισθούς που πέταξες).

Υπαρχει καποια αποφαση,νομος,πολ που να το συνοδευει αυτο η βασιζομαστε στο οτι το ειπες και εγω ειμαι ασχετος αρα εχεις δικιο.

ξεχασες να κρατησεις αυτο που λεει πως αν οι καταβολες ειναι περισσοτερες απο 3 και σε ποσο μικροτερο των 3 μισθων θεωρειται παλι δανειο

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Να γράψω ότι υπάρχει νομοθεσία προστασίας της μητρότητας και το βλέπω λίγο δύσκολο να απολυθεί, όσο είναι σε άδεια λοχείας; Ας το γράψω.

Συνεχίστε τώρα.

Για πόσο καιρό την προστατευεί;Γιατί το παιδάκι είναι 1,5 έτους. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...