Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι κανονικα απλα ο λογαριασμος καλυτερα να ειναι στο ονομα της εταιρειας και οχι στο προσωπικο ονομα του επιχειρηματια .Απλα να εχεις επικοινωνια και με email γιατι οι τηλεφωνικες δεν αποτελουν καμια αποδειξη ενω τα mail μενουν σαν αποδειξη

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Μα εδώ μου λένε ότι και από την εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί δάνειο και θα έχω και πάλι επιτόκιο!!!! Είναι δυνατόν από δικό τους λάθος να βρεθώ έτσι μπλεγμένη;;;; Να τα πάρουν τα λάθος πίσω δε λέω το αντίθετο αλλά ας τα πάρουν λίγα λίγα.... Γιατί να με χρεώσουν και τόκους από πάνω;;;; Τι είναι αυτό;;;;

Δω μέσα ακούς ότι να 'ναι. Θα το συζητήσεις και θα βρεθεί λύση. Θα σε κυνηγήσει νομικά ο εργοδότης σου μόνο αν πας να του τη φέρεις. Σε καμιά περίπτωση σπασμωδικές-κατινιάρικες ή ότι απολίτιστες αντιδράσεις. Συζήτηση όμορφα και ωραία, θα καταλάβει πως έχεις πρόβλημα και θα το κανονίσει. Ούτως ή άλλως μισθοδοσία είναι. Κανονίζεται!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Ρώτησα και ποιο πριν αν μπορώ να κινηθώ νομικά ώστε να "τους αναγκάσω να το δεχτούν" αλλά απάντηση καμία...... 

Όχι! Πρέπει να τους μαλακώσεις, όχι να τους αγριέψεις χειρότερα!

Σε περίοδο άδειας δεν μπορούν να σε απολύσουν! Μετά την επιστροφή σου μπορούν, αλλά χαμένοι βγαίνουν αυτοί! Στο κάτω κάτω, είναι δικό τους το φταίξιμο! Τα λεφτά δεν υπάρχουν, τέλος! Πάμε σαν άνθρωποι να βρούμε μια λύση!

Επεξ/σία από lyda94
  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

ναι κανονικα απλα ο λογαριασμος καλυτερα να ειναι στο ονομα της εταιρειας και οχι στο προσωπικο ονομα του επιχειρηματια .Απλα να εχεις επικοινωνια και με email γιατι οι τηλεφωνικες δεν αποτελουν καμια αποδειξη ενω τα mail μενουν σαν αποδειξη

Σε ευχαριστώ, ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!! Θα ενημερώσω εκ νέου για το πως πήγε η κατάσταση.... Ας ελπίσουμε να λυθεί....

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Δω μέσα ακούς ότι να 'ναι. Θα το συζητήσεις και θα βρεθεί λύση. Θα σε κυνηγήσει νομικά ο εργοδότης σου μόνο αν πας να του τη φέρεις. Σε καμιά περίπτωση σπασμωδικές-κατινιάρικες ή ότι απολίτιστες αντιδράσεις. Συζήτηση όμορφα και ωραία, θα καταλάβει πως έχεις πρόβλημα και θα το κανονίσει. Ούτως ή άλλως μισθοδοσία είναι. Κανονίζεται!

Συγνωμη μαν μου τι σε χαλασε σε αυτο που απαντησα?Σε πειραξε που εγραψα για τοκους?Για πες μου εσυ ποια ειναι η σωστη λογιστικη και φορολογικη αντιμετοπιση.Οχι επειδη γραφουμε οτι να ναι εμεις οι ασχετοι

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Μπορεί να μην έχω απόλυτο δίκιο αλλά δε μπορεί να με αντιμετωπίζουν σαν να φταίω εγώ για όλο αυτό;;; Εγώ έκανα τη μεταφορά;;; Εγώ το πήρα χαμπάρι δύο μήνες μετά;;;

Εσύ τα "έφαγες" βέβαια χωρίς να είναι δικά σου χρήματα, και όταν στο επισημαίνουν αντιδράς άσχημα...

14 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αν πάει και μιλήσει έτσι όπως γράφει εδώ μέσα, δεν την βλέπω να τα βγάζει πέρα. Τα τρία θαυμαστικά στο τέλος κάθε πρότασης in real life μεταφράζονται σε τσιρίδες και υφάκι.

• Like 6
Δημοσ.

Μια ειναι η λυση..Τα επιστρεφεις με δοσεις οταν επιστρεψεις!

Βεβαια αυτο το "δεν ηξερα απο που μου μπηκαν 600,700€ κ τα ξοδεψα " δεν στεκει κ πολυ..Δε μιλάμε οτι μπηκανε 30€ κ δεν πηρε κανεις χαμπάρι!

Τον Φλεβαρη,σταματησαν συνάδελφο κ καταλαθος δεν τον είχαν βγαλει απ τη λιστα των πληρωμών κ τον πληρωσαν κ Μαρτιο...Τον επαιρνε η λογιστρια τηλέφωνο κ όταν καταλαβε τι είχε γινει,δεν το ξανασηκωσε κ εμεινε εκει το θεμα..

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Narayan είπε

Εσύ τα "έφαγες" βέβαια χωρίς να είναι δικά σου χρήματα, και όταν στο επισημαίνουν αντιδράς άσχημα...

Αν πάει και μιλήσει έτσι όπως γράφει εδώ μέσα, δεν την βλέπω να τα βγάζει πέρα. Τα τρία θαυμαστικά στο τέλος κάθε πρότασης in real life μεταφράζονται σε τσιρίδες και υφάκι.

Είπαμε, όχι μαγκιες και τσαμπουκάδες γιατί σίγουρα θα μπει σε μπελάδες!

16 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Συγνωμη μαν μου τι σε χαλασε σε αυτο που απαντησα?Σε πειραξε που εγραψα για τοκους?Για πες μου εσυ ποια ειναι η σωστη λογιστικη και φορολογικη αντιμετοπιση.Οχι επειδη γραφουμε οτι να ναι εμεις οι ασχετοι

Εμένα λεβεντιά μου δεν με πείραξε τίποτα! Το πόσο άσχετος είσαι κάνει μπαμ! Μισθό πήρε κι όχι δάνειο από τράπεζα. Για τι τόκους και φορολογική αντιμετώπιση μιλάς;
(άμα λέω πως η αρλούμπα πάει σύννεφο... το ίδιο με την ορθογραφία!)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε προβληματίζει εδώ που μερικοί δείχνουν το μοχθηρό και ανάλγητο εαυτό τους κάνοντας επιθετικά σχόλια. απέναντι σε μια μάνα με μονογονεϊκή οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει με τα νύχια και δόντια ένα παιδί. Αυτή η κοπελιά, έχει ένα παιδάκι και το ανατρέφει σε εχθρικό  περιβάλλον, με μηδαμινές κοινωνικές παροχές, μισθούς της πλάκας και τολμάει κάποιος να της κάνει και εξυπνακίστικα σχόλια του στιλ "Δεν ξέρει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της;" Πόσο μπορεί να ξεπέσει το ανθρώπινο είδος;

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Είπαμε, όχι μαγκιες και τσαμπουκάδες γιατί σίγουρα θα μπει σε μπελάδες!

Εμένα λεβεντιά μου δεν με πείραξε τίποτα! Το πόσο άσχετος είσαι κάνει μπαμ! Μισθό πήρε κι όχι δάνειο από τράπεζα. Για τι τόκους και φορολογική αντιμετώπιση μιλάς;
(άμα λέω πως η αρλούμπα πάει σύννεφο... το ίδιο με την ορθογραφία!)

Επειδη φαινεται!!! ποσο ασχετος ειμαι θελω να θυμηθεις ή να παρεις τον εξιδεικευμενο λογιστη σου τηλεφωνο και να τον ρωτησεις μηπως η νομοθεσια λεει πως ποσα ανω των 3 μισθων ή επιστροφη προκαταβαλων με δοσεις θεωρουνται υποχρεωτικα δανεια και εχουν αναγκη χαρτοσυμανσης και ορισμου τοκου,οπως και επισης να τον ρωτησεις αν τυχον πρεπει να θεσουν και τον λογο δανεισμου γιατι διαφορετικα παιρνει by default σαν ελαχιστο επιτοκιο το καταναλωτικου/αναληψης μετρητων απο τον πινακα μεσων επιτοκιων.

Επισης κοιτα να δεις που εμαθα οτι η ορθογραφια σχετιζεται και με τις γνωσεις σε ολα τα αντικειμενα

Επειδη παλι ειμαι ασχετος πρεπει να γραψω πως ακομα αν η εταιρεια δεν το βαλει σαν δανειο η δεν ορισει επιτοκιο οι ορκωτοι της εταιρειας η ακομα και αν αυτοι ,το προσπερασουν ο φορολογικος ελεγχος θα θεωρησει πως η εταιρεια κακος δεν εχει βαλει επιτοκιο και θα φορολογηθει για αυτα τα εσοδα των τοκων σαν να τα πηρε.

Αλλα τι να ξερω εγω πες τα εσυ που τα ξερεις καλυτερα

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με την λογική της κοπέλας έχουμε τα εξής:

1) Εάν η εταιρία σου βάλει από λάθος παραπάνω χρήματα, τα παίρνεις τα τρως και δεν τα επιστρέφεις ποτέ και βγαίνεις και απο πάνω. Δικό τους λάθος ας προσέχανε!

2) Εάν η εταιρία σου βάλει λιγότερο μισθό από αυτό που δικαιούσαι, τότε κάνεις μανούρα και φυσικά ζητάς τα δεδουλευμένα.

Άρα τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου! Εγώ αυτά βλέπω.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Να μη δεχτεί να πληρώσει κανένα τόκο. Να επιστρέψει τα χρήματα μήνα-μήνα. Και αν δεν συμφωνεί η εταιρία, ας το κάνει και μονομερώς.

Ποσό των 1000 ευρώ δεν είναι μεγαλύτερο των 3 μισθών.

Μπορεί να τα πληρώσει και από την αποζημείωση, αν απολυθεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kalmik είπε

Mε προβληματίζει εδώ που μερικοί δείχνουν το μοχθηρό και ανάλγητο εαυτό τους κάνοντας επιθετικά σχόλια. απέναντι σε μια μάνα με μονογονεϊκή οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει με τα νύχια και δόντια ένα παιδί. Αυτή η κοπελιά, έχει ένα παιδάκι και το ανατρέφει σε εχθρικό  περιβάλλον, με μηδαμινές κοινωνικές παροχές, μισθούς της πλάκας και τολμάει κάποιος μπλα μπλα μπλα

Στον βωμό του συναισθηματισμού, σφάξαμε την ατομική ευθύνη και τις επιπτώσεις από τις προσωπικές επιλογές. 🙄😏

Επεξ/σία από Narayan
  • Like 3
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε

Να μη δεχτεί να πληρώσει κανένα τόκο. Να επιστρέψει τα χρήματα μήνα-μήνα. Και αν δεν συμφωνεί η εταιρία, ας το κάνει και μονομερώς.

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος αν υπαρχει τμηματικη καταβολη παλι θεωρειται δανειο.

Σιγουρα δεν θεωρειται δανειο αν υπαρχει εφαπαξ καταβολη αλλα στην τμηματικη παλι νομιζω επρεπε να χαρακτηριστει δανειο

17 λεπτά πριν, ViktorBKK είπε

Διευκρινίσεις για το πότε η προκαταβολή μισθού θεωρείται δάνειο του εργοδότη στον εργαζόμενο και επιβαρύνεται με τέλος χαρτοσήμου παρέσχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με έγγραφο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, όταν ο εργαζόμενος λαμβάνει προκαταβολή από το μισθό του και αυτή η προκαταβολή αφαιρείται εντός τριών μηνών από τη μισθοδοσία του, τότε δεν συνιστά δάνειο και δεν επιβαρύνεται με τέλος χαρτοσήμου 2% ή 3%.

Σε περίπτωση όμως που η προκαταβολή μισθού εξοφλείται σταδιακά και πέραν του τρίμηνου από τις αποδοχές του εργαζομένου τότε θεωρείται δάνειο και υπόκεινται σε τέλος χαρτοσήμου 3% ή 2%.

Πιο απλά εάν ένας εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ λάβει εντός του Σεπτέμβριου προκαταβολή 500 ευρώ από το μισθό του και το ποσό αυτό του αφαιρεθεί από τη μισθοδοσία του την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή του πιστωθούν μόνον τα υπόλοιπα 500 ευρώ τότε δεν θα πληρώσει τέλος χαρτοσήμου. Το ίδιο θα συμβεί και εάν το ποσό αυτό του αφαιρεθεί από τη μισθοδοσία και των μηνων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Εάν η προκαταβολή όμως που θα λάβει το Σεπτέμβριο κατατμηθεί σε 4 δόσεις, ήτοι του γίνει παρακράτηση από το μισθό 100 ευρώ μηνιαίως έως τον Ιανουάριο, τότε θα επιβαρυνθεί με τέλος χαρτοσήμου, καθώς θεωρείται πως έχει λάβει δάνειο από τον εργοδότη του.

Αλλα ας ξαναγραψω στον φιλτατο spectaculator τι ξερω "εγω ο λεβεντης που ειμαι ασχετος και κανει μπαμ" και απο την ορθογραφια μου

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 1
Δημοσ.

Ας πληρώσει τότε δικηγόρο η εταιρία για να πάρει τον τόκο απο τα 1000 ευρώ.

Κάποια πράγματα στην πραγματική ζωή δεν είναι όπως σας τα μαθαίνουν στο ΤΕΙ Λογιστικης.

Αν υπάρξει ρήξη στη σχέση με τον εργαζόμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα είναι τυχερή η εταιρία αν πάρει τα 1000 ευρώ πίσω, που ούτε αυτά θα πάρει.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...