Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοπελια το παρουσιαζεις ποιο τραγικα απο οτι ειναι.

Πρωτον για τον οαεδ μπορει να κανει εναν αντιλογισμο και να φαινεται οτι απλα χρωστας 1000 ευρω στην εταιρεια σαν να πηρες προκαταβολη (βεβαια αν ειναι μεγαλη εταιρεια θα πρεπει να το θεωρησει δανειο και θα τα χρωστας με τοκο γιατι αυτο οριζει ο νομος στις προκαταβολες προσωπικου,θα πρεπει να ορισεται τι δανειο ειναι γιατι ετσι οριζεται και το επιτοκιο αν το αφησεται κενο θα παρει το μεγαλυτερο).

Ξεπερνωντας αυτο το προβλημα για την επιστροφη απλα καντε ενα διακανονισμο για την επιστροφη να σου κρατανε 10% η 20%.Βεβαια αν θεωσουσες οτι ηταν του ΟΑΕΔ και κινηθηκες με αυτα με το που παρεις του ΟΑΕΔ μπορεις απλα να δωσεις ενα ποσο πισω αν οχι ολα γιατι ετσι και αλλιως εσυ υπολογιζες πως θα παρεις ενα ποσο κινηθηκες με αυτα και τωρα θα ξαναπαρεις.

Τα υπολοιπα ειναι κουβεντες ανευ ουσιας και υπερβολικες αντιδρασεις.Θα σε κυνηγησει αν εσυ πας να το παιξεις εξυπνη και πεις δικο σας το λαθος δεν δινω τιποτα πισω.Οπως και να εχει πρεπει να τα δωσεις πισω νομικα

Το ποιο ασφαλες και λιγοτερο μπελαλιδικο ειναι να θεωρηθει δάνειο απο την εταιρεια να κανονισεται τις καταβολες και να πληρωσεις τον νομιμο τοκο και τελειωσε η ιστορια

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Αφού προανέφερες ότι αν είχες μάθει ότι ο ΟΑΕΔ αργεί να πιστώσει το ποσό θα επέστρεφες νωρίτερα στην εργασία κόβοντας την άδεια, γιατί δεν το κάνεις και τωρα; Και χρήματα θα έχεις κ ολα καλα, αφού λες ότι θα επέστρεφες στην εργασία και υπό άλλα ενδεχόμενα.

Ότι θα επιστρέψω είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να βρω τρόπο να τους πείσω να δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα λίγα και όχι όλα μαζί!!!! 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Όντως είναι μόνο με το ΑΤΜ

Οι σχέσεις με τον εργοδότη μου είναι παντελώς απρόσωπες και τυπικές είναι μεγάλη εταιρεία και οι υπεύθυνοι και οι μανατζαρεοι αλλάζονται πολυ συχνά. Έχω να κάνω με το γραφείο προσωπικού. Σε λίγο έχω ραντεβού που κατάφερα με πολύ κόπο και παρακάλια να κανονίσω ώστε να το συζητήσουμε διότι δεν ήταν πρόθυμοι σε καμία συνεννόηση/διαπραγμάτευση και ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι για να μην πάω τελείως "αδιαβαστη" αλλά αντί αυτού έχω λάβει μόνο κριτική με δύο ευτυχώς εξαιρέσεις με πιθανές εναλλακτικές. Ο υπεύθυνος προσωπικού ο οποίος είναι στη θέση αυτή με τον οποίο θα μιλήσω είναι στην εταιρεία και τη θέση αυτή από τον Φεβρουάριο, δε με ξέρει δε τον ξέρω και απλά μου απαίτησε το πόσο να επιστραφεί άμεσα!!! Δεν σήκωνε διαπραγμάτευση εξ αρχής... Απλά τον επρηξα στα τηλέφωνα το Σάββατο που κανονικά δε δουλεύει και μου είπε να μιλήσουμε Δευτέρα.

Πρήξ τον, παρακάλα τον. Μην πας σε δάνειο γιατί τώρα που έχεις ανάγκη αν μπλέξεις με τράπεζες και διαχειριστές δανείων θα σου γίνει η ζωή κόλαση ακόμη και για πενταροδεκάρες!

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε

Κοπελια το παρουσιαζεις ποιο τραγικα απο οτι ειναι.

Πρωτον για τον οαεδ μπορει να κανει εναν αντιλογισμο και να φαινεται οτι απλα χρωστας 1000 ευρω στην εταιρεια σαν να πηρες προκαταβολη (βεβαια αν ειναι μεγαλη εταιρεια θα πρεπει να το θεωρησει δανειο και θα τα χρωστας με τοκο γιατι αυτο οριζει ο νομος στις προκαταβολες προσωπικου,θα πρεπει να ορισεται τι δανειο ειναι γιατι ετσι οριζεται και το επιτοκιο αν το αφησεται κενο θα παρει το μεγαλυτερο).

Ξεπερνωντας αυτο το προβλημα για την επιστροφη απλα καντε ενα διακανονισμο για την επιστροφη να σου κρατανε 10% η 20%.Βεβαια αν θεωσουσες οτι ηταν του ΟΑΕΔ και κινηθηκες με αυτα με το που παρεις του ΟΑΕΔ μπορεις απλα να δωσεις ενα ποσο πισω αν οχι ολα γιατι ετσι και αλλιως εσυ υπολογιζες πως θα παρεις ενα ποσο κινηθηκες με αυτα και τωρα θα ξαναπαρεις.

Τα υπολοιπα ειναι κουβεντες ανευ ουσιας και υπερβολικες αντιδρασεις.Θα σε κυνηγησει αν εσυ πας να το παιξεις εξυπνη και πεις δικο σας το λαθος δεν δινω τιποτα πισω.Οπως και να εχει πρεπει να τα δωσεις πισω νομικα

Απελπιζομαι πραγματικά!!!!! Είπα πουθενά ότι δε θέλω να τα δώσω;;; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tweety2022 είπε

Ότι θα επιστρέψω είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να βρω τρόπο να τους πείσω να δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα λίγα και όχι όλα μαζί!!!! 

Πιστεύω σαν εργοδότης, αυτό ειναι λιγο λογιστικό πρόβλημα για τον εργοδότη, αυτός έχει το θέμα, αυτός έκανε το λάθος, αυτός πρεπει να πάρει τα λεφτά απο το δικό του λογαριασμό για να κλείσει την τρυπα.

Αυτήν την αποψη θα σχηματήσει και ενας δικαστής πιστεύω..

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Πρήξ τον, παρακάλα τον. Μην πας σε δάνειο γιατί τώρα που έχεις ανάγκη αν μπλέξεις με τράπεζες και διαχειριστές δανείων θα σου γίνει η ζωή κόλαση ακόμη και για πενταροδεκάρες!

Μα εδώ μου λένε ότι και από την εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί δάνειο και θα έχω και πάλι επιτόκιο!!!! Είναι δυνατόν από δικό τους λάθος να βρεθώ έτσι μπλεγμένη;;;; Να τα πάρουν τα λάθος πίσω δε λέω το αντίθετο αλλά ας τα πάρουν λίγα λίγα.... Γιατί να με χρεώσουν και τόκους από πάνω;;;; Τι είναι αυτό;;;;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Απελπιζομαι πραγματικά!!!!! Είπα πουθενά ότι δε θέλω να τα δώσω;;; 

Ειπα "θα...αν" δεν ειπα οτι το εκανες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Καμία μαγκιά και καμιά όρεξη δεν έχω ειλικρινά... Το καλύτερο θα ήταν να δεχτεί από την αρχή να επιστρέψω στη δουλειά και να μου κραταει 150€ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί για να μπορώ. Να ανταπεξέλθω. Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση τη Πέμπτη που μιλήσαμε αλλα δε με άφησε να ολοκληρώσω ούτε μια πρόταση, η απάντηση ήταν αυτολεξεί: " δεν είναι δικό μου πρόβλημα, το πρόβλημα μου είναι το μείον που εμφανιζεται και το οποίο έχεις πάρει εσυ, το οποίο θα πρέπει επιστραφεί εντός 5ημερων. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ειλικρινά με στεναχωρεί όλο αυτό και έρχομαι σε δύσκολη θέση αλλά θα πρέπει να το διευθετήσεις άμεσα" και απλά μου το έκλεισε. Εγώ είχα μείνει άφωνη και σε σοκ και μετά δε μου ξανασηκωσε τηλέφωνο μέχρι που τον επρηξα το Σάββατο.

Ο τυπος σου λεει ξεκαθαρα οτι δεν τον ενδιαφερει η υπαρξη σου, κι εσυ καθεσαι να βρεις τροπους να τον εξυπηρετησεις?

Αγνοησε τον, απλα σε τραμπουκιζει, για να γλιτωσει τον κωλο του απο την μαλακια που εκανε.

Εγω μετα απο τετοια συμπεριφορα που εχει, δεν θα επεστρεφα τιποτα, ενω παραλληλα θα εψαχνα και για αλλη δουλεια για plan B

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisxkar είπε

Ειπα "θα...αν" δεν ειπα οτι το εκανες

Συγνώμη για την παρανόηση κοντεύω να χάσω το μυαλό μου με όλο αυτό που έχει γίνει!!!!! Δε μπορώ να σκεφτώ καθαρά!!!!!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Μα εδώ μου λένε ότι και από την εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί δάνειο και θα έχω και πάλι επιτόκιο!!!! Είναι δυνατόν από δικό τους λάθος να βρεθώ έτσι μπλεγμένη;;;; Να τα πάρουν τα λάθος πίσω δε λέω το αντίθετο αλλά ας τα πάρουν λίγα λίγα.... Γιατί να με χρεώσουν και τόκους από πάνω;;;; Τι είναι αυτό;;;;

ναι ειναι γιατι οι καταθεσεις ερχονται με αιτιολογια και η τραπεζα αν σου εκανε καταλαθος καταθεση 1.000.000 αντι για 1.000 θα χρωστουσες 999.000.Τοκος ειναι θα σου βγει ενα μικρο ποσο παραπανω τωρα μην παραπονιεσαι δεν εχεις ολο το δικιο με το μερος σου

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Ο τυπος σου λεει ξεκαθαρα οτι δεν τον ενδιαφερει η υπαρξη σου, κι εσυ καθεσαι να βρεις τροπους να τον εξυπηρετησεις?

Αγνοησε τον, απλα σε τραμπουκιζει, για να γλιτωσει τον κωλο του απο την μαλακια που εκανε.

Εγω μετα απο τετοια συμπεριφορα που εχει, δεν θα επεστρεφα τιποτα, ενω παραλληλα θα εψαχνα και για αλλη δουλεια για plan B

Καλά μετά από όλο αυτό εννοείται θα ψάξω για άλλη δουλειά, δε μπορώ όμως να φύγω έτσι. Έχω υποχρεώσεις, έχω παιδί να μεγαλώσω. Δε μπορώ να τον αγνοήσω... Δεν είμαι κλέφτρα κι αυτοι μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι, λες και τους τα ζήτησα!!!! Δε ψάχνω να βρω τροπο να τον εξυπηρετήσω. Να εξυοηρετηθω εγώ και το παιδάκι μου είναι το θέμα. Μπορείς να διανοηθείς σε τι κατάσταση είμαι ξαφνικά μπλεγμένη από το πουθενά;;;; Και δεν είναι του χαρακτηρα μου να σφυραω κλέφτικα. Θέλω να βρεθεί λύση για όλους μας θέλω να πάμε παρακάτω!!!!! 

2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

ναι ειναι γιατι οι καταθεσεις ερχονται με αιτιολογια και η τραπεζα αν σου εκανε καταλαθος καταθεση 1.000.000 αντι για 1.000 θα χρωστουσες 999.000.Τοκος ειναι θα σου βγει ενα μικρο ποσο παραπανω τωρα μην παραπονιεσαι δεν εχεις ολο το δικιο με το μερος σου

Να σου πω την αλήθεια αν δεχτεί να τα κρατάει λίγα λίγα δε με νοιάζει και τόσο. Μπορεί να μην έχω απόλυτο δίκιο αλλά δε μπορεί να με αντιμετωπίζουν σαν να φταίω εγώ για όλο αυτό;;; Εγώ έκανα τη μεταφορά;;; Εγώ το πήρα χαμπάρι δύο μήνες μετά;;; Εγώ απλά ψάχνω τρόπους να διαπραγματευτώ!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ειναι μικρη εταιρεια πες οτι συμφωνεις να υπογραψεται πως ειναι δανειο προς εσενα πες να βαλουνε και αποπληρωμη σε δεκα δοσεις και τελειωσε η υποθεση.

Απλα πες οτι πρεπει να αντιλογισουν την πληρωμη να μην φαινεται σαν μισθοδοσια γιατι ετσι θα σου δημιουργησουν θεμα με τον οαεδ.Γιατι αν δεν το κανουν και σου δημιουργηθει θεμα με το ταμειο εκει ειναι ευθυνη του εργοδοτη και θα πρεπει μετα αυτος να τρεχει

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.

αν ειναι μικρη εταιρεια πες οτι συμφωνεις να υπογραψεται πως ειναι δανειο προς εσενα πες να βαλουνε και αποπληρωμη σε δεκα δοσεις και τελειωσε η υποθεση

Όπως είπα και πριν είναι μεγάλη εταιρεία. Εν πάση περιπτώσει απλά για αρχή θα ελπίζω απλά να με αφήσει να μιλήσω και βλέπουμε... Ας με βάλουν φυλακή ή ας με εκτελέσουν για 1600€ τι να πω άλλο πραγματικά δε ξέρω!!!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Όπως είπα και πριν είναι μεγάλη εταιρεία. Εν πάση περιπτώσει απλά για αρχή θα ελπίζω απλά να με αφήσει να μιλήσω και βλέπουμε... Ας με βάλουν φυλακή ή ας με εκτελέσουν για 1600€ τι να πω άλλο πραγματικά δε ξέρω!!!!!

Αν ειναι μεγαλη εταιρεια θα πρεπει να ξερουν ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν τον διακανονισμο δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να τα πληρωσεις ολα μαζι και επισης ειναι υποχρεωμενοι να κανουν τον αντιλογισμο.

Αν ειναι μονο μαγαζακι που δεν ξερει απο λογιστικα και οικονομικα θα σου δημιουργησουν θεμα.

Στειλε ενα mail στο λογιστηριο (ξαναλεω mail για να υπαρχει γραπτα) ζητωντας να διακανονιστει αυτο το λαθος γραφοντας το ως προκαταβολη σε προσωπικο και αποπληρωνοντας το σε δοσεις και απο εκει και περα εισαι καλυμενη δεν μπορει να σου κανει νομικα τιποτα γιατι φαινεται η προθεση σου να αποπληρωσεις.Και να μην δεχτει εσυ κανε κανονικα αποπληρωμες πχ καθε 1 του μηνα 100 ευρω (ετσι θα αποδειξεις και την προθεση σου για αποπληρωμη) και εισαι καλυμενη απο ολες τις αποψεις.

Ξερω οτι η εγκυμοσυνη ορμονικα ειναι χεστα περιοδος οποτε συγκρατησε τις ορμονες σου

Δημοσ.

Αν ειναι μεγαλη εταιρεια θα πρεπει να ξερουν ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν τον διακανονισμο δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να τα πληρωσεις ολα μαζι και επισης ειναι υποχρεωμενοι να κανουν τον αντιλογισμο.

Αν ειναι μονο μαγαζακι που δεν ξερει απο λογιστικα και οικονομικα θα σου δημιουργησουν θεμα.

Στειλε ενα mail στο λογιστηριο (ξαναλεω mail για να υπαρχει γραπτα) ζητωντας να διακανονιστει αυτο το λαθος γραφοντας το ως προκαταβολη σε προσωπικο και αποπληρωνοντας το σε δοσεις και απο εκει και περα εισαι καλυμενη δεν μπορει να σου κανει νομικα τιποτα γιατι φαινεται η προθεση σου να αποπληρωσεις.Και να μην δεχτει εσυ κανε κανονικα αποπληρωμες πχ καθε 1 του μηνα 100 ευρω (ετσι θα αποδειξεις και την προθεση σου για αποπληρωμη) και εισαι καλυμενη απο ολες τις αποψεις.

Αυτό είναι πολύ καλό. Αν δε δεχτούν να μου δώσουν λογαριασμό να τους κάνω κατάθεση μπορώ να βρω το iban  τους από τις καταθέσεις της μισθοδοσίας;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...