Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Νομίζω ότι αυτή την λύση πρέπει να ακολουθήσεις,να επιστρέψεις στην εργασία σου ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Επίσης πρέπει να βάλεις και τον πατέρα στο πλάνο να προσφέρει στο παιδί του. Ειπε πως δεν υπαρχει πατερας.
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Είσαι το λιγότερο προσβλητική σε ανθρώπους που δεν ξέρεις και προσπαθούν σε βοηθήσουν. Καληνύχτα. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι που απαντήσατε είσαστε λόρδοι ευγένειας!!!! 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ειπε πως δεν υπαρχει πατερας. Αυτό αφορά εμένα και το παιδί μου. Δε θα βγάλω όλα μου την οικογενειακή κατάσταση στη δημοσιότητα για να μου φερθούν ανθρώπινα!!!! Δεν έχετε ξανακουσει για μονογονεϊκές οικογένειες;;;; Λέτε να ήταν ολονων επιλογή τους να βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση;;;
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Ειπε πως δεν υπαρχει πατερας. Το διάβασα αλλά εκτός αν ο πατέρας δεν είναι εν ζωή δεν βλέπω πως αλλιώς δεν μπορεί να συνεισφέρει για το παιδί του. Οπως και να έχει δεν χρειάζεται η κοπέλα να μας το αναλύσει,είναι δικό της προσωπικό ζήτημα. 2
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Leleouras είπε κατ εμε το μεγαλύτερο λάθος που δεν έθιξε κάνεις για να μην γίνει κακός, ενώ όλοι το σκέφτηκαν είναι να κάνεις παιδιά απερίσκεπτα. επι της ουσίας πάρε ένα καταναλωτικό δάνειο να τα επιστρέψεις ώστε να έχεις έτσι ευκολία στις δόσεις αν δεν δεχτούν η νομίζεις ότι με άλλους τρόπους θα έχεις θέμα η ζήτα απο κανένα φίλο/λη να σου δανείσει και του τα δίνεις σιγά σιγά Εσύ όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά να κάνεις συμβόλαιο με τη ζωή σου να στα φέρει βολικά.... Είμαστε κι εμείς που μας τυχαίνουν ανάποδες και δυσάρεστες καταστάσεις χωρίς να τις επιλέξουμε!!!!! Το δάνειο δε το είχα σκεφτεί... Όταν μιλάμε για τέτοια μικρά ποσά είναι άμεση η εκταμίευση;;; Γνωρίζει κανείς;;; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από tweety2022
Leleouras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 minutes ago, tweety2022 said: Εσύ όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά να κάνεις συμβόλαιο με τη ζωή σου να στα φέρει βολικά.... Είμαστε κι εμείς που μας τυχαίνουν ανάποδες και καταστάσεις χωρίς να τις επιλέξουμε!!!!! η ζωή είναι έτσι που συμβαίνουν πράγματα χωρίς να επιλέξουμε, είτε είναι αναποδιές είτε χάρες ξέρεις τι μπορείς να κάνεις όμως; να είσαι έτοιμος/μη για κάθε ενδεχόμενο γιατί το όπως στρώνεις κοιμάσαι ταιριάζει γάντι εδώ 3 1 1
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Εσύ όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά να κάνεις συμβόλαιο με τη ζωή σου να στα φέρει βολικά.... Είμαστε κι εμείς που μας τυχαίνουν ανάποδες και δυσάρεστες καταστάσεις χωρίς να τις επιλέξουμε!!!!! Το δάνειο δε το είχα σκεφτεί... Όταν μιλάμε για τέτοια μικρά ποσά είναι άμεση η εκταμίευση;;; Γνωρίζει κανείς;;; Και μετα θα βρεθεις να χρωστας τα κερατα σου απο το δανειο, επειδη ακριβως δεν εχεις κανει κανενα συμβολαιο να σου ερθουν ολα βολικα. Και στο τελος θα σου παρουν και το σπιτι λογω κοκκινου δανειου.
spectaculator Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 56 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Σε καμία περίπτωση δε λέω να τα βάλει ο υπάλληλος από τη τσέπη του...!!!! Μάλλον δε κατάλαβες τι είπα... Κ το θέμα μου είναι πως να το διαχειριστώ... Απλά αγανακτώ γιατί προφανώς είμαι σε δύσκολη θέση. Και ναι τα πήρα τα χρήματα καθώς νόμιζα ότι ήταν από τον ΟΑΕΔ, που να φανταστώ πως μια τόσο μεγάλη εταιρεία στην οποία δουλεύω, κάνει τέτοια λάθη και μάλιστα τα παίρνει χαμπάρι 1,5+ μήνα μετά;;;;; Είναι αδιανόητο όλο αυτό που συμβαίνει!!!!! Αν δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα λίγα θα είναι ευχής έργον αλλά η εταιρεία στη οποία εργάζομαι δεν είμαι σίγουρη ότι θα το δεχτεί καθώς θα επιστρέψω για εργασία μετά τον Αύγουστο Μα καλά δεν είδες από ποιόν μπήκαν τα χρήματα στον λογαριασμό σου; Μήπως η μόνη σχέση που έχεις με τον λογαριασμό σου είναι αποκλειστικά αυτή με το ΑΤM; 7 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Εσύ όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά να κάνεις συμβόλαιο με τη ζωή σου να στα φέρει βολικά.... Είμαστε κι εμείς που μας τυχαίνουν ανάποδες και δυσάρεστες καταστάσεις χωρίς να τις επιλέξουμε!!!!! Το δάνειο δε το είχα σκεφτεί... Όταν μιλάμε για τέτοια μικρά ποσά είναι άμεση η εκταμίευση;;; Γνωρίζει κανείς;;; Αν οι σχέσεις σου με τον εργοδότη σου είναι καλές, μίλα μαζί του να σου κρατήσει το ποσό που θα επιστρέψεις λίγα-λίγα κάθε μήνα. Μην πας σε δάνειο! 3
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Leleouras είπε η ζωή είναι έτσι που συμβαίνουν πράγματα χωρίς να επιλέξουμε, είτε είναι αναποδιές είτε χάρες ξέρεις τι μπορείς να κάνεις όμως; να είσαι έτοιμος/μη για κάθε ενδεχόμενο γιατί το όπως στρώνεις κοιμάσαι ταιριάζει γάντι εδώ Εύχομαι να μη σου συμβεί ότι σε μένα!!!! Μόνο αυτό έχω να πω!!!! 6 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Και μετα θα βρεθεις να χρωστας τα κερατα σου απο το δανειο, επειδη ακριβως δεν εχεις κανει κανενα συμβολαιο να σου ερθουν ολα βολικα. Και στο τελος θα σου παρουν και το σπιτι λογω κοκκινου δανειου. Στο ενοίκιο μένω δεν έχω κάτι να μου πάρουν και μιλάμε για δάνειο έως 1600€. Τι στην ευχή;;; Πόσο επιτόκιο να έχει;;; Πόση να είναι η ρημαδα η δόση;;;
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Εύχομαι να μη σου συμβεί ότι σε μένα!!!! Μόνο αυτό έχω να πω!!!! Στο ενοίκιο μένω δεν έχω κάτι να μου πάρουν και μιλάμε για δάνειο έως 1600€. Τι στην ευχή;;; Πόσο επιτόκιο να έχει;;; Πόση να είναι η ρημαδα η δόση;;; Για καταναλωτικο δανειο? ασε, 18%. Καλυτερα να τρως ενα μηνα μακαρονια παρα να παρεις τετοιο δανειο. Σιγουρα δε θα επαιρνα δανειο στην περιπτωση σου, ειδικα απο τη στιγμη που δεν φταις εσυ για το λαθος του λογιστηριου. Ας τους να κουρευονται.
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μα καλά δεν είδες από ποιόν μπήκαν τα χρήματα στον λογαριασμό σου; Μήπως η μόνη σχέση που έχεις με τον λογαριασμό σου είναι αποκλειστικά αυτή με το ΑΤM; Αν οι σχέσεις σου με τον εργοδότη σου είναι καλές, μίλα μαζί του να σου κρατήσει το ποσό που θα επιστρέψεις λίγα-λίγα κάθε μήνα. Μην πας σε δάνειο! Όντως είναι μόνο με το ΑΤΜ Οι σχέσεις με τον εργοδότη μου είναι παντελώς απρόσωπες και τυπικές είναι μεγάλη εταιρεία και οι υπεύθυνοι και οι μανατζαρεοι αλλάζονται πολυ συχνά. Έχω να κάνω με το γραφείο προσωπικού. Σε λίγο έχω ραντεβού που κατάφερα με πολύ κόπο και παρακάλια να κανονίσω ώστε να το συζητήσουμε διότι δεν ήταν πρόθυμοι σε καμία συνεννόηση/διαπραγμάτευση και ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι για να μην πάω τελείως "αδιαβαστη" αλλά αντί αυτού έχω λάβει μόνο κριτική με δύο ευτυχώς εξαιρέσεις με πιθανές εναλλακτικές. Ο υπεύθυνος προσωπικού ο οποίος είναι στη θέση αυτή με τον οποίο θα μιλήσω είναι στην εταιρεία και τη θέση αυτή από τον Φεβρουάριο, δε με ξέρει δε τον ξέρω και απλά μου απαίτησε το πόσο να επιστραφεί άμεσα!!! Δεν σήκωνε διαπραγμάτευση εξ αρχής... Απλά τον επρηξα στα τηλέφωνα το Σάββατο που κανονικά δε δουλεύει και μου είπε να μιλήσουμε Δευτέρα. 2
ViktorBKK Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Είμαι εργοδότης, και δεν καταλαβάινω για ποιό λόγο να μην συμφωνήσει η εργοδοσία σου να κρατήσει από το μισθό ένα πόσο 100-200 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί η διαφορά. Το καταναλωτικό δάνειο με 18% επιτόκιο, δεν θα εξοφληθεί ποτέ.
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Για καταναλωτικο δανειο? ασε, 18%. Καλυτερα να τρως ενα μηνα μακαρονια παρα να παρεις τετοιο δανειο. Σιγουρα δε θα επαιρνα δανειο στην περιπτωση σου, ειδικα απο τη στιγμη που δεν φταις εσυ για το λαθος του λογιστηριου. Ας τους να κουρευονται. Μα το θέμα μου δεν είναι τι θα τρώω εγώ, εμένα ειλικρινά δε με νοιάζει τρώω και φρυγανιές σκέτες με νερό, τα έξοδα του παιδιού με προβληματίζουν!!!! 1 λεπτό πριν, ViktorBKK είπε Είμαι εργοδότης, και δεν καταλαβάινω για ποιό λόγο να μην συμφωνήσει η εργοδοσία σου να κρατήσει από το μισθό ένα πόσο 100-200 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί η διαφορά. Το καταναλωτικό δάνειο με 18% επιτόκιο, δεν θα εξοφληθεί ποτέ. Ούτε εγώ το καταλαβαίνω, αλλά τι να κάνω;;;; Να τους υποχρεωσω με το ζόρι να το δεχτούν;;;; Για αυτό άνοιξα και το θέμα για να δω τι μπορώ να κάνω;;; Πως να τους πείσω;;; Ρώτησα και ποιο πριν αν μπορώ να κινηθώ νομικά ώστε να "τους αναγκάσω να το δεχτούν" αλλά απάντηση καμία......
ViktorBKK Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Και πώς θα πάρουν λεφτά που δεν υπάρχουν; Θα βάλουν δικηγόρο να πληρώσουν κι άλλα λεφτά επιπλέον; Να σε απολύσουν με 8 χρόνια προυπηρεσία, πάλι είναι ασύμφορο. Η πιο συμφέρουσα επιλογή για την εργοδοσία είναι να καλύψεις τη διαφορά με εργασία. Ζήτα να κάνεις και καμία υπερωρία. Edit: Άσε τις μαγκιές με τα δικαστικά, πήγαινέ το στο φιλότιμο να τα βρείτε, δεν είναι και τόσο σπουδαίο θέμα. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από ViktorBKK 2
rodosf1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Αφού προανέφερες ότι αν είχες μάθει ότι ο ΟΑΕΔ αργεί να πιστώσει το ποσό θα επέστρεφες νωρίτερα στην εργασία κόβοντας την άδεια, γιατί δεν το κάνεις και τωρα; Και χρήματα θα έχεις κ ολα καλα, αφού λες ότι θα επέστρεφες στην εργασία και υπό άλλα ενδεχόμενα.
tweety2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, ViktorBKK είπε Και πώς θα πάρουν λεφτά που δεν υπάρχουν; Θα βάλουν δικηγόρο να πληρώσουν κι άλλα λεφτά επιπλέον; Να σε απολύσουν με 8 χρόνια προυπηρεσία, πάλι είναι ασύμφορο. Η πιο συμφέρουσα επιλογή για την εργοδοσία είναι να καλύψεις τη διαφορά με εργασία. Ζήτα να κάνεις και καμία υπερωρία. Edit: Άσε τις μαγκιές με τα δικαστικά, πήγαινέ το στο φιλότιμο να τα βρείτε, δεν είναι και τόσο σπουδαίο θέμα. Καμία μαγκιά και καμιά όρεξη δεν έχω ειλικρινά... Το καλύτερο θα ήταν να δεχτεί από την αρχή να επιστρέψω στη δουλειά και να μου κραταει 150€ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί για να μπορώ. Να ανταπεξέλθω. Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση τη Πέμπτη που μιλήσαμε αλλα δε με άφησε να ολοκληρώσω ούτε μια πρόταση, η απάντηση ήταν αυτολεξεί: " δεν είναι δικό μου πρόβλημα, το πρόβλημα μου είναι το μείον που εμφανιζεται και το οποίο έχεις πάρει εσυ, το οποίο θα πρέπει επιστραφεί εντός 5ημερων. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ειλικρινά με στεναχωρεί όλο αυτό και έρχομαι σε δύσκολη θέση αλλά θα πρέπει να το διευθετήσεις άμεσα" και απλά μου το έκλεισε. Εγώ είχα μείνει άφωνη και σε σοκ και μετά δε μου ξανασηκωσε τηλέφωνο μέχρι που τον επρηξα το Σάββατο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις