Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Έχει συμβεί μια παρεξήγηση με τον εργοδότη και θέλω τα φώτα σας. Θα σας εξηγήσω τι έχει γίνει από την αρχή. Είμαι σε άδεια ανατροφής τέκνου (4μηνο της ΔΥΠΑ όπου οι δύο πρώτοι μήνες είναι μετ' αποδοχών από τον ΟΑΕΔ και δύο άνευ) από το Μάρτιο. Ο εργοδότης κι εγώ έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (Εργάνη και ΔΥΠΑ) αλλά, έχει γίνει λάθος από το λογιστήριο και ενώ έπρεπε να σταματήσουν να με πληρώνουν από το Μάρτιο εκείνοι με πλήρωσαν για το Μάρτιο και μου έδωσαν και το δώρο Πάσχα. Εγώ όταν μπήκαν τα χρήματα, δεν μπήκα να δω από που μπήκαν αλλά τα ξόδεψα καθώς νόμιζα πως ήταν από τον ΟΑΕΔ για το τετράμηνο που είμαι σε άδεια. Με παίρνει λοιπόν η υπεύθυνη προσωπικού τηλέφωνο και μου λέει: "Νιώθω πολύ άσχημα αλλά έχει γίνει κάποιο λάθος στο λογιστήριο και κατά λάθος πληρώθηκε για Μάρτιο και δώρο Πάσχα ενώ δεν έπρεπε και τώρα πρέπει να μας τα επιστρέψεις το ποσό είναι 1000+€ τα οποία εγώ δεν έχω όμως να τους τα δώσω πίσω. Και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση, αν ήμουν ταμίας σε μια επιχείρηση και έκανα κάποιο λάθος σε κάποια συναλλαγή και έβγαινα μείον στο ταμείο μου, δε θα με έβαζαν να τα βάλω από τη τσέπη μου ώστε να είναι σωστό το ταμείο;; (Ρητορική η ερώτηση καθώς όχι μόνο θα τα έβαζα από τη τσέπη μου χωρίς να τους νοιάζει πως και τι, αλλά θα μου έβγαζαν και τη ρετσίνια του κλέφτη).  Άρα λοιπόν τι κάνω;;; Μακάρι να τα είχα να τους έδινα πίσω αλλά μεγαλώνω και ένα παιδί, τι φταίω εγω που έκαναν λάθος;;; (Που να φανταστώ πως μια μεγάλη εταιρεία θα έκανε τέτοιο λάθος;;;) Και τέλος τι να τους αντιπροτεινω;;; Μπορούν να πάνε δικαστικά;; Τι μπορεί να γίνει αν πάνε δικαστικά;;;

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δώρο Πάσχα θα έπρεπε να λάβεις μέρος του. Ζήτησε αναλυτική κατάσταση και θα στα κρατήσουν από το μισθό σου όταν επιστρέψεις όσα πήρες από λάθος. Σαν να πήρες προκαταβολή μισθού μηνος Ιουλίου πχ. Να πάνε υπέρ πατρίδος τα χρήματα δεν παίζει. 

• Like 6
Δημοσ.

Εμ βέβαια... Όταν κάνουμε εμείς λάθος μας κυνηγάνε σα το Ροχαμη αν κάνουν εκείνοι πρέπει να τα πάρουν πίσω, μην και τους λείψει καμία διανυκτέρευση από τις καλοκαιρινές τους διακοπές!!!! Κοντεύω να τρελαθώ θα πρέπει να δουλέψω δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ για να ισοφαρίσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ λάθος. Και το παιδί εν τω μεταξύ θα το βγάζω έξω στο κήπο να βοσκαει γκαζόν μέχρι να αρχίσει να με ξαναπληρωνει... 

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχει συμβεί μια παρεξήγηση με τον εργοδότη και θέλω τα φώτα σας. Θα σας εξηγήσω τι έχει γίνει από την αρχή. Είμαι σε άδεια ανατροφής τέκνου (4μηνο της ΔΥΠΑ όπου οι δύο πρώτοι μήνες είναι μετ' αποδοχών από τον ΟΑΕΔ και δύο άνευ) από το Μάρτιο. Ο εργοδότης κι εγώ έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (Εργάνη και ΔΥΠΑ) αλλά, έχει γίνει λάθος από το λογιστήριο και ενώ έπρεπε να σταματήσουν να με πληρώνουν από το Μάρτιο εκείνοι με πλήρωσαν για το Μάρτιο και μου έδωσαν και το δώρο Πάσχα. Εγώ όταν μπήκαν τα χρήματα, δεν μπήκα να δω από που μπήκαν αλλά τα ξόδεψα καθώς νόμιζα πως ήταν από τον ΟΑΕΔ για το τετράμηνο που είμαι σε άδεια. Με παίρνει λοιπόν η υπεύθυνη προσωπικού τηλέφωνο και μου λέει: "Νιώθω πολύ άσχημα αλλά έχει γίνει κάποιο λάθος στο λογιστήριο και κατά λάθος πληρώθηκε για Μάρτιο και δώρο Πάσχα ενώ δεν έπρεπε και τώρα πρέπει να μας τα επιστρέψεις το ποσό είναι 1000+€ τα οποία εγώ δεν έχω όμως να τους τα δώσω πίσω. Και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση, αν ήμουν ταμίας σε μια επιχείρηση και έκανα κάποιο λάθος σε κάποια συναλλαγή και έβγαινα μείον στο ταμείο μου, δε θα με έβαζαν να τα βάλω από τη τσέπη μου ώστε να είναι σωστό το ταμείο;; (Ρητορική η ερώτηση καθώς όχι μόνο θα τα έβαζα από τη τσέπη μου χωρίς να τους νοιάζει πως και τι, αλλά θα μου έβγαζαν και τη ρετσίνια του κλέφτη).  Άρα λοιπόν τι κάνω;;; Μακάρι να τα είχα να τους έδινα πίσω αλλά μεγαλώνω και ένα παιδί, τι φταίω εγω που έκαναν λάθος;;; (Που να φανταστώ πως μια μεγάλη εταιρεία θα έκανε τέτοιο λάθος;;;) Και τέλος τι να τους αντιπροτεινω;;; Μπορούν να πάνε δικαστικά;; Τι μπορεί να γίνει αν πάνε δικαστικά;;;

Λάθη γίνονται και ναι η πρώτη ενέργεια είναι να τα ζητήσουν απο αυτόν που ωφελήθηκε.Και όχι δεν μπορείς να απαιτείς να  τα πληρώσει ο υπάλληλος απο την τσέπη του.Εσύ πρέπει να βοηθήσεις να βρεθεί μια λύση και όχι να το παίζεις δεν ξέρω,δεν με νοιάζει.Εχεις απολυθεί απο εκεί;Δεν θα επιστρέψεις για εργασία;Κάνε ένα διακανονισμό με τι μελλοντικές σου απολαβές.

19 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Εμ βέβαια... Όταν κάνουμε εμείς λάθος μας κυνηγάνε σα το Ροχαμη αν κάνουν εκείνοι πρέπει να τα πάρουν πίσω, μην και τους λείψει καμία διανυκτέρευση από τις καλοκαιρινές τους διακοπές!!!! Κοντεύω να τρελαθώ θα πρέπει να δουλέψω δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ για να ισοφαρίσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ λάθος. Και το παιδί εν τω μεταξύ θα το βγάζω έξω στο κήπο να βοσκαει γκαζόν μέχρι να αρχίσει να με ξαναπληρωνει... 

τα λεφτά τα πήρες  όμως.

• Like 8
  • Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Kάνε διακανονισμό να στα κρατάνε λίγα λίγα από το μισθό σου. Να πληρωνεις δηλ ένα ποσό που να μπορείς να ζήσεις μηναίως πχ αν χρωστάς €1.000 αμοίβεσαι με €1.000 ευρώ να σου κρατήσουν €100 ανα μήνα και σε 10 δόσεις να ξεμπερδέψεις.

• Like 5
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Κοντεύω να τρελαθώ θα πρέπει να δουλέψω δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ

Αφού έχεις ήδη πληρωθεί :P

• Like 7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

και τα έχει φάει ήδη.Εκεί είναι το πρόβλημα.

Δε διαφωνώ, αλλά αυτό είναι άλλο από το «χωρίς να πληρωθώ» (ενώ τα 'χει ήδη πληρωθεί).

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και όχι δεν μπορείς να απαιτείς να  τα πληρώσει ο υπάλληλος απο την τσέπη του.

Σε καμία περίπτωση δε λέω να τα βάλει ο υπάλληλος από τη τσέπη του...!!!! Μάλλον δε κατάλαβες τι είπα... Κ το θέμα μου είναι πως να το διαχειριστώ... Απλά αγανακτώ γιατί προφανώς είμαι σε δύσκολη θέση. Και ναι τα πήρα τα χρήματα καθώς νόμιζα ότι ήταν από τον ΟΑΕΔ, που να φανταστώ πως μια τόσο μεγάλη εταιρεία στην οποία δουλεύω, κάνει τέτοια λάθη και μάλιστα τα παίρνει χαμπάρι 1,5+ μήνα μετά;;;;;  Είναι αδιανόητο όλο αυτό που συμβαίνει!!!!! Αν δεχτούν να τα κρατήσουν λίγα λίγα θα είναι ευχής έργον αλλά η εταιρεία στη οποία εργάζομαι δεν είμαι σίγουρη ότι θα το δεχτεί καθώς θα επιστρέψω για εργασία μετά τον Αύγουστο 

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω το άγχος σου και το θυμό σου για την κατάσταση που έμπλεξες καθώς δεν φταις! Από ότι κατάλαβα έχεις να λάβεις λεφτά και από τον ΟΑΕΔ, σωστά? Γιατί δεν κάνετε έναν διακανονισμό να τους τα δώσεις πίσω λίγα λίγα όταν σου καταθέσει τα λεφτά ο ΟΑΕΔ? Και μετά ότι περισσέψει, αναγκαστικά, ότι λένε και οι υπόλοιποι, στα κρατάνε ως προκαταβολή...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Δε διαφωνώ, αλλά αυτό είναι άλλο από το «χωρίς να πληρωθώ» (ενώ τα 'χει ήδη πληρωθεί).

Ούτε και εγώ διαφωνώ με εσένα.Η κοπελιά δεν το καταλαβαίνει.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Όταν θα επιστρέψω στη δουλειά θα πρέπει να εργαστώ Αύγουστο και Σεπτέμβριο χωρίς να πληρωθώ και αυτό με βγάζει εκτός του προγραμματισμού μου, συγνώμη κιόλας που δε το είχα υπολογίσει από πριν!!!!

Δημοσ.

Όταν πάρεις τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ να τα δώσεις στην εταιρεία. Εκτός αν θέλεις να τα κρατήσεις και αυτά και απλά ψάχνεις να δεις αν μπορούν να σε κυνηγήσουν.

Bad news 

Δες το άρθρο 24 του νόμου 4354/2015

https://www.forin.gr/laws/law/3442/4354-2015-diaxeirish-twn-mh-eksuphretoumenwn-daneiwn-mistho-logikes-ruthmiseis-kai-alles-epeigouses-diatakseis-efarmoghs-ths-sumfwnias#!/?article=22307,22307

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Καταλαβαίνω το άγχος σου και το θυμό σου για την κατάσταση που έμπλεξες καθώς δεν φταις! Από ότι κατάλαβα έχεις να λάβεις λεφτά και από τον ΟΑΕΔ, σωστά? Γιατί δεν κάνετε έναν διακανονισμό να τους τα δώσεις πίσω λίγα λίγα όταν σου καταθέσει τα λεφτά ο ΟΑΕΔ? Και μετά ότι περισσέψει, αναγκαστικά, ότι λένε και οι υπόλοιποι, στα κρατάνε ως προκαταβολή...

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην πληρωθώ από τον ΟΑΕΔ καθώς θα φανεί μισθοδοσία ενώ δε θα έπρεπε γι'αυτό έχω πελαγωσει

2 λεπτά πριν, gx2 είπε

Όταν πάρεις τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ να τα δώσεις στην εταιρεία. Εκτός αν θέλεις να τα κρατήσεις και αυτά και απλά ψάχνεις να δεις αν μπορούν να σε κυνηγήσουν.

Bad news 

Δες το άρθρο 24 του νόμου 4354/2015

https://www.forin.gr/laws/law/3442/4354-2015-diaxeirish-twn-mh-eksuphretoumenwn-daneiwn-mistho-logikes-ruthmiseis-kai-alles-epeigouses-diatakseis-efarmoghs-ths-sumfwnias#!/?article=22307,22307

Μακάρι να τα πάρω από τον ΟΑΕΔ για να τους τα δώσω. Το θέμα είναι ότι από τον ΟΑΕΔ θα τα πάρω από ότι έμαθα πριν λίγο από Αύγουστο και μετά και αυτοί τα θέλουν άμεσα. Συν ότι παίζει να μη πληρωθώ από τον ΟΑΕΔ λόγω του ότι μπήκε μισθοδοσία ενώ δεν έπρεπε!!! 

Δημοσ.

Ας σε βοηθήσει ο σύζυγος τότε. Με όσα μπορείτε. Το θέμα είναι να δείξεις στην εταιρεία σου ότι έχεις θέληση να τα επιστρέψεις απλά λόγω αδυναμίας ας γίνει κάποια συνεννόηση - διακανονισμός. Δεν νομίζω να σου πάρουν το κεφάλι αν τους ενημερώσεις για την κατάσταση. Αυτοί προφανώς τα ζητάνε γιατί είτε υποθέτουν ότι μπορείς να τα γυρίσεις είτε δεν γνωρίζουν την οικονομική σου αδυναμία. Πρώτα τους ενημερώνεις και μετά πράτεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...