Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Και σε εμενα δουλεψε, απλα μου κρατησαν το κινητο, στις επομενες εκλογες δεν θα το αφησω. Απο την αλλη στην φιλη μου που πηγε να ψηφισει αλλου, η εφορευτικη την εκραξε αγενεστατα, και τσακωθηκαν γιατι της ειπε "αμαν πια με εσας με τα κινητα"
nick_souvlaki Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Και σε εμενα δουλεψε, απλα μου κρατησαν το κινητο, στις επομενες εκλογες δεν θα το αφησω. Απο την αλλη στην φιλη μου που πηγε να ψηφισει αλλου, η εφορευτικη την εκραξε αγενεστατα, και τσακωθηκαν γιατι της ειπε "αμαν πια με εσας με τα κινητα" Αυτοί σιγά σιγά θα φύγουν... οπότε σε μία 10ετία θα είναι όλοι πλήρως εξοικειωμένοι (2 εκλογές ακόμα... χωρίς την επαναληπτική τώρα). Ήδη φέτος που έκανα μία βόλτα στο σχολείο που ψήφιζα, οι περισσότεροι δικαστικοί ήταν νέοι.
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Αυτοί σιγά σιγά θα φύγουν... οπότε σε μία 10ετία θα είναι όλοι πλήρως εξοικειωμένοι (2 εκλογές ακόμα... χωρίς την επαναληπτική τώρα). Ήδη φέτος που έκανα μία βόλτα στο σχολείο που ψήφιζα, οι περισσότεροι δικαστικοί ήταν νέοι. Σιγα μη περιμενω αλλα 10 χρονια μεχρι να πεθανουν.
Mpiftekis Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Κι εγώ πήγα με το κινητό, έχοντας τη φυσική ταυτότητα ως backup. Μου είπαν ότι μπορώ με το κινητό αλλά λόγω φόρτου του δικτύου θα ήταν καλύτερα με τη φυσική ταυτότητα. Ας ελπίσουμε αν φτιάξουνε τους σερβερ κάποια στιγμή.
JakeKaufman Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 άλλος ένας εδώ, ξεκίνησα με κινητό, κανένα πρόβλημα μου είπε η κοπέλα και σηκώθηκε να φέρει το ταμπλέτ κλπ. της λέω είναι πιο γρήγορα με το δίπλωμα και μου απάντησε ναι, όποτε τελικά έδωσα το δίπλωμα
Fir3fly Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Και εγώ με το κινητό ψηφισα, μου κράτησαν το κινητό όσο φηφιζα αλλά δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα. Ούτε την φυσική ταυτότητα μου ζήτησαν. Όλα καλά!
kanesaxo Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Fir3fly είπε Και εγώ με το κινητό ψηφισα, μου κράτησαν το κινητό όσο φηφιζα αλλά δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα. Ούτε την φυσική ταυτότητα μου ζήτησαν. Όλα καλά! Αυτο δε προβλέπεται! Οπως τα ειπε ο snoob. Σκανάρουν, δίνεις επιβεβαιωση και κωδικο και στη συσκευή του αυτόματα εμφανίζονται τα στοιχεία σου! Ετσι παιρνεις το κινητό σου πισω και ελεγχει τα στοιχεια αυτος απ'το κινητό του. Οντως λιγο αργεί η διαδικασία, απ'το να δώσεις ταυτότητα, γιατι πρεπει να γινει και η επιβεβαίωση!
nick_souvlaki Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Σιγα μη περιμενω αλλα 10 χρονια μεχρι να πεθανουν. Ώπα... δεν είπα ότι θα πεθάνουν... χαχαχα... γενικά δικαστικοί σε εκλογές συνήθως πηγαίνουν νέοι με πιο πολλές αντοχές. Αυτό άλλαξε μέσα στην κρίση... αλλά σιγά σιγά από ότι βλέπω επανέρχεται. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από nick_souvlaki
Fir3fly Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Αυτο δε προβλέπεται! Οπως τα ειπε ο snoob. Σκανάρουν, δίνεις επιβεβαιωση και κωδικο και στη συσκευή του αυτόματα εμφανίζονται τα στοιχεία σου! Ετσι παιρνεις το κινητό σου πισω και ελεγχει τα στοιχεια αυτος απ'το κινητό του. Οντως λιγο αργεί η διαδικασία, απ'το να δώσεις ταυτότητα, γιατι πρεπει να γινει και η επιβεβαίωση! Σε εμένα δεν έγινε έτσι, ειδαν την ταυτότητα στο κινητό, με ρώτησαν και κάποια στοιχεία μου, πχ όνομα πατέρα και ημερομηνία γέννησης. Και αυτό ήταν όλο. Ισως επειδή περίμενε πολύς κόσμος να ψηφίσει, να είχαν απλοποιήσει λίγο τη διαδικασία. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Fir3fly
sdikr Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 39 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Αυτο δε προβλέπεται! Οπως τα ειπε ο snoob. Σκανάρουν, δίνεις επιβεβαιωση και κωδικο και στη συσκευή του αυτόματα εμφανίζονται τα στοιχεία σου! Ετσι παιρνεις το κινητό σου πισω και ελεγχει τα στοιχεια αυτος απ'το κινητό του. Οντως λιγο αργεί η διαδικασία, απ'το να δώσεις ταυτότητα, γιατι πρεπει να γινει και η επιβεβαίωση! Με το quick scan δεν χρειάζεται να δώσεις καν κωδικό και να τον περάσει ο άλλος, ακόμα πιο γρήγορα
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Snoob είπε Στο εκλογικό όπου ήμουν εφορευτική επιτροπή, κανονικότατα έγινε η διαδικασία, με κωδικό που λάμβανε στην εφαρμογή ο χρήστης, ούτε κινητά κρατήθηκαν, ούτε τίποτε. Στο χέρι του κατόχου ήταν το κινητό διαρκώς, από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήμουν από τις 7 που ανοίξαμε, κάθισα μέχρι και την καταμέτρηση σταυρών και του τελευταίου κόμματος (ώρες αφότου οι κομματικοί είχαν φύγει), ήταν μια εξαιρετική διαδικασία, χάρη στην εμπειρότατη δικαστική και τη γραμματέα, που πραγματικά τους βγάζω το καπέλο. Πάρα πολλά νέα παιδιά, ελάχιστα με διαβατήρια, τα περισσότερα με τα κινητά τους. Ήταν ταχύτερο το να αφήσεις ταυτότητα (κυρίως γιατί ούτε οι εφορευτικές ούτε οι ψηφοφόροι ήταν εξοικειωμένοι με τη διαδικασία), αλλά για πρώτη εφαρμογή, υπό συνθήκες εθνικών, νομίζω ήταν πολύ πετυχημένη προσπάθεια. Προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σας λέω τι είδα, όχι φήμες. Είχα πάει σε εφορευτική το 2009. Το όλο ζουμί στις ικανότητες του δικαστικού και του γραμματέα είναι να πετύχουν από τις καταγραφές τους ότι ο αριθμός όλων των φακέλων μέσα στην καλπη είναι ίδιος με τον αριθμό των ψήφων προς τα κόμματα μαζί με άκυρο και λευκό που καταγράφηκαν στο βιβλίο και αυτοί οι δύο αριθμοί να είναι επίσης ίσοι με το πλήθος των ατόμων που σημείωσε ο/η γραμματέας στον εκλογικό κατάλογο. Τότε μόλις τελειώσει η πρώτη καταμέτρηση και ο έλεγχος ολοκληρώνεται επιτυχώς η διαδικασία. Αν οι αριθμοί δεν συμπίπτουν τότε επαναλαμβάνεται όλη η διαδικασία μέτρησης όσο χρειαστεί μέχρι να συμπίπτουν οι αριθμοί, μπορεί να έχει ξημερώσει η επόμενη μέρα και να μην έχουν τελειώσει ακόμα. Όσο για τα κινητά και τα άτομα με τις νέες τεχνολογίες, ούτε σε 10 χρόνια θα έχει ελλείψει αυτό το φαινόμενο απλά θα βαίνει μειούμενο. Γνωρίζω άτομα ακόμα και από τα 45-50 που δυσκολευονται, δεν θέλουν να μάθουν αυτές τις διαδικασίες και βγάζουν καντήλες όταν χρειαστεί να κάνουν κάποια υποχρεωτική χρήση. Στους δε γιατρούς όταν πηγαίνω και ζητάω εισηγητικο φάκελο που είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικός για εμένα αρνουνται την εξυπηρέτηση και σου λένε διαφορα η γκρινιάζουν. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Basilhs23___
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Ψήφισα μέσα σε 5 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα! Σκάναραν το barcode και το κινητό δεν έφυγε στιγμή από τα χέρια μου! Αν μου δημιουργούσαν όποιο πρόβλημα ή μου μιλούσαν όπως αναφέρει ο Ntinaras, θα είχαμε γέλια μες το εκλογικό!
nick_souvlaki Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Πάντως στο μυαλό μου είναι απλό (ή έτσι πιστεύω τουλάχιστον...χαχα). Υπέυθυνη δήλωση ότι ο/η δικαστικός ή ο/η γραμματέας που θα φέρει μαζί του/της ξέρει και έχει την ικανότητα και τον εξοπλισμό να χρησημοποιεί την εφαρμογή, αλλιώς δεν επιλέγεται για της εκλογές. Και τελείωσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα