neced2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 3 hours ago, nikosss11 said: Ναι το ποσό του δανείου μπορεί να αυξηθεί αν έχεις κάποιον εγγυητή η αν δεν έχεις χρωστούμενα σε πιστωτικές. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κάποια εγγύηση από κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο. Σε εμένα δε ζητήθηκε κάποια εγγύηση. Για τις 108.000 για 30 χρόνια αποπληρωμή, η δόση βγαίνει 391 το μήνα. Ευχαριστώ για τις χρησιμότατες πληροφορίες.
Filia310 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 16 ώρες πριν, nikosss11 είπε Καλησπέρα σε όλους μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικασία, ενδεικτικά να αναφέρω τα έξοδα για να έχετε μια εικόνα: Αξία ακινήτου 130.000 , Δάνειο 108.000 Καλημέρα, καλορίζικο το νέο σας σπίτι. έξοδα δικηγόρου σας 1500 τι είναι αυτό? Εμείς είμαστε στον β νομικό έλεγχο και είναι ακόμη να γίνει η προσημειωση, όπου ρώτησα στην τράπεζα και μας είπαν ότι θα είναι 300 ο δικηγόρος της τράπεζας συν 300 ο δικός μας δικηγόρος συν 150 τα παράβολα στο ειρηνοδικείο συν 1000 η προσημειωση στο υποθηκοφυλακείο. Θεωρώ ότι θα είναι τα τελευταία έξοδα και δεν θα μας βγάλουν κάτι άλλο. Όπου να σημειώσω όταν ξεκίνησε η διαδικασία του δανείου αυτά τα έξοδα της προσημειωσης δεν μας τα είχαν κοστολόγησει τόσο. Δάνειο 90000 1
nikosss11 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Στις 24/1/2024 στις 8:45 ΜΜ, zestikios είπε @MorcyGr @nikosss11Από όταν φύγουν τα χαρτιά της εκταμίευσης από την τράπεζα προς ΔΥΠΑ για την τελική έγκριση εκταμίευσης πόσο καιρό σας πήρε; Εμάς έχει 2 βδομάδες που τα έστειλε η τράπεζα και ακόμη κανένα νέο. Δεν αργεί πάνω μήνα. Είχε καθυστερήσει και εμένα γενικά λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων ! Στις 25/1/2024 στις 8:30 ΠΜ, Filia310 είπε Καλημέρα, καλορίζικο το νέο σας σπίτι. έξοδα δικηγόρου σας 1500 τι είναι αυτό? Εμείς είμαστε στον β νομικό έλεγχο και είναι ακόμη να γίνει η προσημειωση, όπου ρώτησα στην τράπεζα και μας είπαν ότι θα είναι 300 ο δικηγόρος της τράπεζας συν 300 ο δικός μας δικηγόρος συν 150 τα παράβολα στο ειρηνοδικείο συν 1000 η προσημειωση στο υποθηκοφυλακείο. Θεωρώ ότι θα είναι τα τελευταία έξοδα και δεν θα μας βγάλουν κάτι άλλο. Όπου να σημειώσω όταν ξεκίνησε η διαδικασία του δανείου αυτά τα έξοδα της προσημειωσης δεν μας τα είχαν κοστολόγησει τόσο. Δάνειο 90000 Τα χρήματα αυτά για το δικηγόρο δεν είναι υποχρεωτικό κόστος. Απλά έβαλα δικό μου δικηγόρο για να με βοηθήσει γενικότερα με το θέμα. Ήταν σε επαφή με την τράπεζα με τον συμβολαιογράφο και τον πωλητή. Με διευκόλυνε πολύ και έτρεξε πολύ καλύτερα το θέμα αποτί θα το έκανα μόνος μου. 1
Ntina1989 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σας,εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο,έχει γίνει όλη η διαδικασία ,έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια ,έχει γίνει μεταγραφή ,όμως απ' την τράπεζα μου είπαν πως δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο θέμα και δεν γνωρίζουν αν θα πάρουμε τελική έγκριση (εφόσον έχουμε ήδη πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής μας)το πρόβλημα μας είναι το εξής ,ο ένας απ' τους ιδιοκτήτες έχει οφειλές στο δημόσιο και η μόνη λύση για ν έπαιρνε φορολογική ενημερότητα ήταν το ποσό που του αντιστοιχούσε απ' την πώληση να πάει σε ταυτότητες οφειλών όπως κ αναγράφεται στο συμβόλαιο που κάναμε .ερχεται όμως η τράπεζα τώρα και μου λένε πως δεν έχουν τύχει ξανά σε κάτι τέτοιο.έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;έχω φρικαρει
Kanou13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σε όλους, είμαι κάτοικος εξωτερικού αλλά κάνω φορολογική και στην Ελλάδα(ώντας ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου αλλά οχι πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα). Γνωρίζετε αν θα ξανά ανοίξει το πρόγραμμα και αν ναι υπάρχει κάποιο κριτήριο που με αποκλείει σαν δικαιούχο λόγο φορολογικής δήλωσης και στο εξωτερικό ? Ευχαριστώ πολύ!
Metaksas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Διαβαζω από φθινόπωρο ανοιγει το προγραμμα σπιτι μου 2 με μεγαλύτερα ποσά, ηλικία που μπορείς να πάρεις κ πιο καινούργιο σπιτι. Ξερουμε κάτι επίσημο;
stel106 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 1/8/2024 στις 8:07 ΜΜ, Metaksas είπε Διαβαζω από φθινόπωρο ανοιγει το προγραμμα σπιτι μου 2 με μεγαλύτερα ποσά, ηλικία που μπορείς να πάρεις κ πιο καινούργιο σπιτι. Ξερουμε κάτι επίσημο; θα ανακοινωθει λογικα τωρα απο την ΔεΘ και θα ανοιξει απο την νεα χρονια ξανα το προγραμμα
stefani49 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον σύντροφο μου να βγάλουμε άκρη με τις προϋποθέσεις του καινούριου προγράμματος. Απευθύνετε μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια? Επίσης αν ο ένας από τους δυο είχε μηδενικό εισόδημα τα τελευταία δυο χρονιά και ο άλλος έβγαζε πάνω από 10000 τον χρόνο, μπορεί να ανεβεί στα 28.0000 το όριο? Επίσης το όριο 28000 είναι ανά άτομο η είναι το συνολικό που βγάζει το ζευγάρι τον χρόνο? Και τελευταία απορία όταν μιλάμε για ετήσιο εισόδημα είναι το καθαρό ποσό που παίρνουμε η το μικτό του μισθού μας?
jimmy213 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 37 minutes ago, stefani49 said: Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον σύντροφο μου να βγάλουμε άκρη με τις προϋποθέσεις του καινούριου προγράμματος. Απευθύνετε μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια? Επίσης αν ο ένας από τους δυο είχε μηδενικό εισόδημα τα τελευταία δυο χρονιά και ο άλλος έβγαζε πάνω από 10000 τον χρόνο, μπορεί να ανεβεί στα 28.0000 το όριο? Επίσης το όριο 28000 είναι ανά άτομο η είναι το συνολικό που βγάζει το ζευγάρι τον χρόνο? Και τελευταία απορία όταν μιλάμε για ετήσιο εισόδημα είναι το καθαρό ποσό που παίρνουμε η το μικτό του μισθού μας? Γι' αυτά που ξέρω: 1. 28Κ είναι το σύνολο του ζευγαριού, όχι ατομικό. 2. Πάντα τα μικτά εννοούνται σε προγράμματα.
MorcyGr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, stefani49 είπε Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον σύντροφο μου να βγάλουμε άκρη με τις προϋποθέσεις του καινούριου προγράμματος. Απευθύνετε μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια? Επίσης αν ο ένας από τους δυο είχε μηδενικό εισόδημα τα τελευταία δυο χρονιά και ο άλλος έβγαζε πάνω από 10000 τον χρόνο, μπορεί να ανεβεί στα 28.0000 το όριο? Επίσης το όριο 28000 είναι ανά άτομο η είναι το συνολικό που βγάζει το ζευγάρι τον χρόνο? Και τελευταία απορία όταν μιλάμε για ετήσιο εισόδημα είναι το καθαρό ποσό που παίρνουμε η το μικτό του μισθού μας? Καλησπέρα! Δεν έχει να κάνει για το πρόγραμμα από που έρχονται τα λεφτά απλά δεν πρέπει να είναι πάνω από το πρόγραμμα. Το θέμα θα είναι στην τράπεζα εάν θα σας δώσουν το δάνειο. Είναι ρίσκο για την τράπεζα να δώσει δάνειο όταν βλέπουν ότι ο 1νας έχει εισόδημα. Δεν είναι μόνο για ζευγάρια με γάμο ή χωρίς μπορεί και κάποιος μόνος του να κάνει αίτηση, εάν θα εγκριθεί από την τράπεζα είναι άλλο θέμα. Τα λεφτά που λέει είναι πάντα μικτά Εδιτ : το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ έχει μεγαλύτερο επιτόκιο από το Σπίτι μου Ι δεν είναι το ίδιο. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2024 από MorcyGr
MikeJ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Με τη σύντροφό μου δεν είμαστε παντρεμένοι. Εκείνη έχει ως ατομικό εισόδημα λίγο παραπάνω από το όριο των 20 χιλιάδων που σημαίνει ότι δε θα μπορούσε να πάρει το δάνειο μόνης της. Εγώ έχω τώρα χαμηλό εισόδημα στη τελευταία φορολογική που σημαίνει ότι σαν παντρεμένοι θα ήμασταν εντός του ορίου για 2 άτομα. Αν κάνουμε σύμφωνο συμβιωσης ή γάμο κλπ θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση άμεσα ως ζευγάρι με άθροισμα εισοδήματος ή πρέπει να περάσει ένας χρόνος να κάνουμε φορολογική σαν παντρεμένοι;
MorcyGr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, MikeJ είπε Με τη σύντροφό μου δεν είμαστε παντρεμένοι. Εκείνη έχει ως ατομικό εισόδημα λίγο παραπάνω από το όριο των 20 χιλιάδων που σημαίνει ότι δε θα μπορούσε να πάρει το δάνειο μόνης της. Εγώ έχω τώρα χαμηλό εισόδημα στη τελευταία φορολογική που σημαίνει ότι σαν παντρεμένοι θα ήμασταν εντός του ορίου για 2 άτομα. Αν κάνουμε σύμφωνο συμβιωσης ή γάμο κλπ θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση άμεσα ως ζευγάρι με άθροισμα εισοδήματος ή πρέπει να περάσει ένας χρόνος να κάνουμε φορολογική σαν παντρεμένοι; Αυτό θέλει ΚΥΑ για να απαντηθεί διότι το 23 όπου είναι η φορολογική δήλωση σας δεν αναφέρεστε σαν ζευγάρι. Ακόμα και χωριστά να κάνετε φορολογικές δηλώσεις Οπότε είναι πολύ πιθανό 90% να μην σας περάσει το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να βγει η κυα για 100%. 1
MikeJ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, MorcyGr said: Αυτό θέλει ΚΥΑ για να απαντηθεί διότι το 23 όπου είναι η φορολογική δήλωση σας δεν αναφέρεστε σαν ζευγάρι. Ακόμα και χωριστά να κάνετε φορολογικές δηλώσεις Οπότε είναι πολύ πιθανό 90% να μην σας περάσει το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να βγει η κυα για 100%. Ναι όντως αν και λογικά αυτό θα είναι το ίδιο όπως και στη πρώτη έκδοση του προγράμματος γι αυτό έλεγα αν είχε κάποιος εμπειρία που να είχε παντρευτεί πρόσφατα και να έκανε αίτηση, προτού κάνει φορολογική ως παντρεμένος και ήξερε ως τι τους αντιμετώπισε η τράπεζα (ως 2 ανύπαντρους ή 1 ζευγάρι). Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2024 από MikeJ
giwrgos_777 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Ζηταω συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση σε ενα θεμα που μπορει να απασχολησει αρκετους. Τελικα μετα απο πολυ κοπο αποκτησαμε το δικο μας σπιτι με το προγραμμα σπιτι μου!!!! 3
vasilistimplalexis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Είμαστε οικογένεια με 2 παιδιά. Στις προϋποθέσεις του "Σπίτι μου 2" αναφέρει ότι πρέπει να αποδεικνύεται μέσω του Ε9 ότι δεν διαθέτουμε κάποια άλλη κατοικία η οποία είναι κατάλληλη για μόνιμη. Έχω ένα ετοιμόρροπο χρέπι στο χωριό γύρω στα 50 τ.μ. και ένα μικρό σπίτι 56 τ.μ. στο όνομά μου στον Βόλο. Μπορεί να θεωρηθεί κάποιο από τα 2 παραπάνω κατάλληλο για μόνιμη κατοικία και να απορριφθώ από το πρόγραμμα; Σημειωτέον, έχω μόνιμη οργανική θέση και εγώ και η σύζυγός μου στην Αθήνα και ενδιαφέρομαι για κατοικία στην Αθήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα