Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Filia310 είπε

Θα θέλατε να μου εξηγήσετε για τα 1600? 

1)Έξοδα φακέλου τι εννοείτε? Τον Φάκελο για το υποθηκοφυλακείο?

2) είναι τα έξοδα του συμβολαιογράφου μέσα σε αυτό το ποσό των 1600€?

3) είναι μέσα στα έξοδα των 1600 η παράσταση του δικηγόρου στο δικαστήριο για την προσγείωση?

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε 

ΕΞΟΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ

Είναι το ποσό που χρεώνει το κτηματολόγιο για την εγγραφή ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ. 

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ

Είναι τα έξοδα τελικού φακέλου έλεγχος συμβολαίου κτλπ

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Έξοδα δικηγόρου τράπεζας, όχι του δικού σας δικηγόρου αυτά είναι έχτρα (θα χρειαστείτε δικηγόρο) εάν δεν έχετε θα σας πούνε να βάλει η τράπεζα δικό της αλλά εχει χρέωση 250~

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MorcyGr είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε 

ΕΞΟΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ

Είναι το ποσό που χρεώνει το κτηματολόγιο για την εγγραφή ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ. 

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ

Είναι τα έξοδα τελικού φακέλου έλεγχος συμβολαίου κτλπ

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Έξοδα δικηγόρου τράπεζας, όχι του δικού σας δικηγόρου αυτά είναι έχτρα (θα χρειαστείτε δικηγόρο) εάν δεν έχετε θα σας πούνε να βάλει η τράπεζα δικό της αλλά εχει χρέωση 250~

Καλή χρονιά επίσης, και με το καλό να τελειώσετε και εσείς με όλες τις διαδικασίες.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, εμείς μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει τον συμβολαιογράφο για το συμβόλαιο του σπιτιού,  έχουμε πληρώσει το κτηματολόγιο και περιμένουμε τα χαρτιά από το κτηματολόγιο για να τα καταθέσουμε στο υποθηκοφυλακείο μαζί με το συμβόλαιο.

Ακόμη είναι να πληρώσουμε το υποθηκοφυλακείο (500-700 μου είπαν)και τον δικηγόρο της τράπεζας συν τον δικό μας δικηγόρο. 

Σωστά? Ή κάτι μου διαφεύγει? Γιατί αγχώθηκα με τα 1600 που διάβαζα και η κοπέλα που είχε αναλάβει το δάνειο αποχώρησε από την τράπεζα (απόλυση)

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Filia310 είπε

Καλή χρονιά επίσης, και με το καλό να τελειώσετε και εσείς με όλες τις διαδικασίες.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, εμείς μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει τον συμβολαιογράφο για το συμβόλαιο του σπιτιού,  έχουμε πληρώσει το κτηματολόγιο και περιμένουμε τα χαρτιά από το κτηματολόγιο για να τα καταθέσουμε στο υποθηκοφυλακείο μαζί με το συμβόλαιο.

Ακόμη είναι να πληρώσουμε το υποθηκοφυλακείο (500-700 μου είπαν)και τον δικηγόρο της τράπεζας συν τον δικό μας δικηγόρο. 

Σωστά? Ή κάτι μου διαφεύγει? Γιατί αγχώθηκα με τα 1600 που διάβαζα και η κοπέλα που είχε αναλάβει το δάνειο αποχώρησε από την τράπεζα (απόλυση)

Εμεις έχουμε ολοκληρώσει έγινε και η εκταμίευση 😁 με το καλό και στα δικά σας! Δεν ξέρω το ποσό που είναι το δάνειο σας αλλά, σας παραθέτω ένα παράδειγμα τι πόσα να περιμένετε για δάνειο 100.000€

ΕΞΟΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ (κατά προσέγγιση): 1.120,00€ (950,00€ δικαιώματα του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής  + 170,00€ έκδοση πιστοποιητικών)

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ: 196,00€ (50,00€ Νομικός Έλεγχος στους προκατόχους + 50,00€ Νομικός Έλεγχος στο Νέο Συμβόλαιο + 31,00€ Αμοιβή για Σύνταξη Δικογράφων και λοιπών Νομικών Ενεργειών + 65,00€ Σημείωμα Εγγραφής Προσημείωσης)

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ (από την πλευρά της Αιτούσας Τράπεζας): 298,84€

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, MorcyGr είπε

Εμεις έχουμε ολοκληρώσει έγινε και η εκταμίευση 😁 με το καλό και στα δικά σας! Δεν ξέρω το ποσό που είναι το δάνειο σας αλλά, σας παραθέτω ένα παράδειγμα τι πόσα να περιμένετε για δάνειο 100.000€

ΕΞΟΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ (κατά προσέγγιση): 1.120,00€ (950,00€ δικαιώματα του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής  + 170,00€ έκδοση πιστοποιητικών)

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ: 196,00€ (50,00€ Νομικός Έλεγχος στους προκατόχους + 50,00€ Νομικός Έλεγχος στο Νέο Συμβόλαιο + 31,00€ Αμοιβή για Σύνταξη Δικογράφων και λοιπών Νομικών Ενεργειών + 65,00€ Σημείωμα Εγγραφής Προσημείωσης)

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ (από την πλευρά της Αιτούσας Τράπεζας): 298,84€

Καλορίζικο τότε το νέο σας σπίτι!!!

Η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί πολύ και έχω αγχωθει με το τι είναι να πληρώσω ακόμη, εγώ υπολόγιζα ότι ακόμη είναι να πληρώσω το υποθηκοφυλακείο και τα έξοδα παράστασης των δικηγόρων (του δικού μου και της τράπεζας)

Ήδη έχω πληρώσει 1200 το συμβολαιογράφο, ήδη έχω πληρώσει 500 το κτηματολόγιο, και περιμένω να πάρω το συμβόλαιο και τα χαρτιά από το κτηματολόγιο για το υποθηκοφυλακείο. 

Έχω καταθέσει το συμβόλαιο στην τράπεζα.

Κόστος αγοράς είναι και σε εμάς 100000€ όμως σε περιφέρεια όχι σε Αττική 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Filia310 είπε

Καλορίζικο τότε το νέο σας σπίτι!!!

Η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί πολύ και έχω αγχωθει με το τι είναι να πληρώσω ακόμη, εγώ υπολόγιζα ότι ακόμη είναι να πληρώσω το υποθηκοφυλακείο και τα έξοδα παράστασης των δικηγόρων (του δικού μου και της τράπεζας)

Ήδη έχω πληρώσει 1200 το συμβολαιογράφο, ήδη έχω πληρώσει 500 το κτηματολόγιο, και περιμένω να πάρω το συμβόλαιο και τα χαρτιά από το κτηματολόγιο για το υποθηκοφυλακείο. 

Έχω καταθέσει το συμβόλαιο στην τράπεζα.

Κόστος αγοράς είναι και σε εμάς 100000€ όμως σε περιφέρεια όχι σε Αττική 

Δεν χρειάζεται να πας σε υποθηκοφυλακείο! Θα πάτε σε ειρηνοδικειο για την απόφαση προσημείωσης, και από κει και πέρα την ίδια μέρα θα πρέπει να κάνεις κατάθεση στο περίπου αυτά τα λεφτά ώστε να τα κάνουν όλα αυτοί λογικά 😜

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πήρα την έγκριση από την ΕΑΤ αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να δώσει πλέον το σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση ξέρετε εάν μπορώ να πάρω κάποια παράταση πέρα από τις 60 μέρες που μου δίνουν; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SpitiMou είπε

Καλησπέρα σας,

Πήρα την έγκριση από την ΕΑΤ αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να δώσει πλέον το σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση ξέρετε εάν μπορώ να πάρω κάποια παράταση πέρα από τις 60 μέρες που μου δίνουν; 

Καλησπέρα! 

Σε ποιο στάδιο είσαι? Έχεις δώσει προκαταβολή? Χαρτιά έχεις πάει στην τράπεζα σχέδια? Κάποιο προσύμφωνο?

Δημοσ.

Δεν έχω δώσει τίποτα ούτε προκαταβολή ούτε χαρτιά. Είχα δηλώσει στην τράπεζα ποιο ακίνητο ήθελα και πριν από μερικές ημέρες μου ήρθε η έγκριση από την ΕΑΤ. Το θέμα είναι πως πρέπει να βρω διαφορετικό σπίτι μιας και ο ιδιοκτήτης δεν το πουλάει πλέον. Όμως δεν προλαβαίνω μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SpitiMou είπε

Δεν έχω δώσει τίποτα ούτε προκαταβολή ούτε χαρτιά. Είχα δηλώσει στην τράπεζα ποιο ακίνητο ήθελα και πριν από μερικές ημέρες μου ήρθε η έγκριση από την ΕΑΤ. Το θέμα είναι πως πρέπει να βρω διαφορετικό σπίτι μιας και ο ιδιοκτήτης δεν το πουλάει πλέον. Όμως δεν προλαβαίνω μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο. 

Ρώτα την τράπεζα σου. Είναι αρκετά πιθανό να σου δώσουν μια μικρή παράταση για να βρεις νέο σπίτι.

Ενναλακτικά πάρε στο 1555 να ρωτήσεις την ΔΥΠΑ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικασία, ενδεικτικά να αναφέρω τα έξοδα για να έχετε μια εικόνα:

Αξία ακινήτου 130.000 , Δάνειο 108.000

image.png.d0e8ab1c5b2049282a5d417eb802f315.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, nikosss11 said:

Καλησπέρα σε όλους μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικασία, ενδεικτικά να αναφέρω τα έξοδα για να έχετε μια εικόνα:

Αξία ακινήτου 130.000 , Δάνειο 108.000

image.png.d0e8ab1c5b2049282a5d417eb802f315.png

Ωραίος! 👍
Καλορίζικο το σπίτι! 

Το δάνειο 83% της αξίας του ακινήτου, πρακτικά, περίπου τι προϋποθέσεις εισοδήματος ή επαγγελματικής κατάστασης, είχε (αν είχε);
πχ, Δύο μισθοί σε μια οικογένεια; 5-10 χρόνια σε μια εταιρία; Είδος επαγγέλματος;

Επεξ/σία από neced2
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, neced2 είπε

Ωραίος! 👍
Καλορίζικο το σπίτι! 

Το δάνειο 83% της αξίας του ακινήτου, πρακτικά περίπου τι προϋποθέσεις εισοδήματος ή επαγγελματικής κατάστασης, είχε (αν είχε);
πχ, Δύο μισθοί σε μια οικογένεια; 5-10 χρόνια σε μια εταιρία; Είδος επαγγέλματος;

Ευχαριστώ πολύ. Η Τράπεζα ανάλογα με το μισθό σου δίνει μεγαλύτερο δάνειο, αλλά δεν υπάρχει κάποιο Stadar. Χοντρικά για ένα άτομο στον ιδιωτικό τομέα με 1400 μισθό μπορείς να πάρεις μέχρι 120.000, πάνω από 1000 γύρω στα 100.000. Τα πιο σημαντικά είναι :

1)Να είσαι μέσα στο όριο εισοδήματος 10.000-16.000 (δεν ξέρω αν αλλάξει με το νέο πρόγραμμα)

2)Το πόσο που θα το εκτιμήσει η τράπεζα. Για παράδειγμα αν το ακίνητο πωλείται 150.000 και η τράπεζα το εκτιμήσει 120.000  το max που μπορείς να πάρεις είναι 108.000 , τα υπόλοιπα πρέπει να τα βάλεις μόνος σου. Αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα, λόγω της αύξησης των τιμών.

3)Τα έγγραφα του σπιτιού. Αν υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα η διαδικασία αργεί πολύ γιατί μπλέκει κτηματολόγιο, συμβολαιογράφοι κτλπ. Επείδη τα σπίτια είναι 15+ πολλά απο αυτά έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά.

Επεξ/σία από nikosss11
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 minutes ago, nikosss11 said:

Ευχαριστώ πολύ. Η Τράπεζα ανάλογα με το μισθό σου δίνει μεγαλύτερο δάνειο, αλλά δεν υπάρχει κάποιο Stadar. Χοντρικά για ένα άτομο στον ιδιωτικό τομέα με 1400 μισθό μπορείς να πάρεις μέχρι 120.000, πάνω από 1000 γύρω στα 100.000. Τα πιο σημαντικά είναι :

1)Να είσαι μέσα στο όριο εισοδήματος 10.000-16.000 (δεν ξέρω αν αλλάξει με το νέο πρόγραμμα)

2)Το πόσο που θα το εκτιμήσει η τράπεζα. Για παράδειγμα αν το ακίνητο πωλείται 150.000 και η τράπεζα το εκτιμήσει 120.000  το max που μπορείς να πάρεις είναι 108.000 , τα υπόλοιπα πρέπει να τα βάλεις μόνος σου. Αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα, λόγω της αύξησης των τιμών.

3)Τα έγγραφα του σπιτιού. Αν υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα η διαδικασία αργεί πολύ γιατί μπλέκει κτηματολόγιο, συμβολαιογράφοι κτλπ. Επείδη τα σπίτια είναι 15+ πολλά απο αυτά έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά.

Χρήσιμες πληροφορίες. 👍

Η δόση πόσο καθορίστηκε για το δάνειο των 108Κ€ και για πόσα χρόνια;

Επίσης, ζητήθηκε από τη τράπεζα κάποιο άλλο εγγυητικό περιουσιακό στοιχείο, ώστε να διασφαλίσει ή να αυξήσει το ποσό δανειοδότησης;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, neced2 είπε

Χρήσιμες πληροφορίες. 👍

Η δόση πόσο καθορίστηκε για το δάνειο των 108Κ€ και για πόσα χρόνια;

Επίσης, ζητήθηκε από τη τράπεζα κάποιο άλλο εγγυητικό περιουσιακό στοιχείο, ώστε να διασφαλίσει ή να αυξήσει το ποσό δανειοδότησης;

Ναι το ποσό του δανείου μπορεί να αυξηθεί αν έχεις κάποιον εγγυητή η αν δεν έχεις χρωστούμενα σε πιστωτικές. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κάποια εγγύηση από κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο. Σε εμένα δε ζητήθηκε κάποια εγγύηση. Για τις 108.000 για 30 χρόνια αποπληρωμή, η δόση βγαίνει 391 το μήνα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MorcyGr @nikosss11Από όταν φύγουν τα χαρτιά της εκταμίευσης από την τράπεζα προς ΔΥΠΑ για την τελική έγκριση εκταμίευσης πόσο καιρό σας πήρε; 

Εμάς έχει 2 βδομάδες που τα έστειλε η τράπεζα και ακόμη κανένα νέο.

Επεξ/σία από zestikios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...