Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/6/2023 στις 7:08 ΜΜ, tomhalm είπε

καλησπέρα, μήπως υπάρχει καποιος να μου πει ποσό χρόνο έκανε το ΕΑΤ να του εγκρίνει ή όχι το ποσό που ζήτησε;

Καλησπέρα σε όλους

Μήπως έχει κάποιος εικόνα για το χρονικό διάστημα έγκρισης από την ΕΑΤ;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει για τα τετραγωνικά αν έχει επίσημη απάντηση από ΔΥΠΑ? 150 τετραγωνικά μαζί με τους βοηθητικους χώρους?

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει για τα τετραγωνικά αν έχει επίσημη απάντηση από ΔΥΠΑ? 150 τετραγωνικά μαζί με τους βοηθητικους χώρους?

Δημοσ.

από την τράπεζα μου έχουν πει μέχρι 150τμ κύριοι χώροι σε ένα ΑΤΑΚ

και σε δεύτερο ΑΤΑΚ οι βοηθητικοί εγκρίνεται κανονικά. 

υπάρχει και η παρακάτω είδηση που το κάνει πιο ξεκάθαρο στο δεύτερο κύκλο

https://news.b2green.gr/36110/πρόγραμμα-σπίτι-μου-ανοίγει-η-πλατφ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/8/2023 στις 3:27 ΜΜ, mitsibonas είπε

Καλησπέρα σε όλους

Μήπως έχει κάποιος εικόνα για το χρονικό διάστημα έγκρισης από την ΕΑΤ;

Ευχαριστώ!

Καλημέρα! 

Αν η ΕΑΤ δεν δώσει έγκριση μέχρι τις 60 ημέρες τότε ο νομικός έλεγχος από την τράπεζα γίνει μετά τις 60 ημέρες υπάρχει κάποιο πρόβλημα? 

Και για να γίνω πιο αναλυτική, το ακίνητο δηλώθηκε στις 45 ημέρες από την προέγκριση της τράπεζας οπότε και τότε στάλθηκε στην ΕΑΤ για έγκριση , όμως ακόμη δεν έχουμε απάντηση και την Παρασκευή λήγει το χρονικό περιθώριο 60 ημερών. Ακόμη δηλαδή δεν έχουν κατατεθεί τα χαρτιά από πολεοδομία κτλ για νομικό έλεγχο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?

Δημοσ.
Στις 18/6/2023 στις 2:50 ΜΜ, MorcyGr είπε

Έχεις βάλει τα λεφτά στην τράπεζα για τον τεχνικό-νομικό έλεγχο? Εάν ναι τότε έχεις πάρει την έγκριση της ΕΑΤ. Από την μέρα που ήρθε το οκ από την ΕΑΤ έχεις 6 μήνες να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, συμβόλαιά και τέτοια. 

Δηλαδή από την στιγμή που θα πάρουμε το οκ από την ΕΑΤ έχουμε 6 μήνες περιθώριο για να 1)καταθέσουμε την οικοδομική άδεια για τον νομικό έλεγχο από την τράπεζα

2)για να έρθει ο μηχανικός της τράπεζας

3) για να γίνει το συμβόλαιο αγοράς σπιτιού?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν γνωρίζει κάποιος αλλά υπάρχει η εξής απορία.

Έχω ήδη πάρει προέγκριση δανείου και βρίσκομαι στο στάδιο εύρεσης ακινήτου.

Το ακίνητο που θέλω όμως αυτή την στιγμή ενοικιάζεται και το συμβόλαιο ισχύει για ακόμη 2 χρόνια και ο τρέχων ενοικιαστής δεν προτίθεται να αποχωρήσει αν τυχόν προχωρήσει η πώληση. Μήπως γνωρίζεται τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Το μισθωτήριο λύεται αυτομάτως ή συνεχίζει κανονικά ο ενοικιαστής την εκμίσθωση;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
18 hours ago, margas1 said:

Καλησπέρα,

Το ακίνητο που θέλω όμως αυτή την στιγμή ενοικιάζεται και το συμβόλαιο ισχύει για ακόμη 2 χρόνια και ο τρέχων ενοικιαστής δεν προτίθεται να αποχωρήσει αν τυχόν προχωρήσει η πώληση. Μήπως γνωρίζεται τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Το μισθωτήριο λύεται αυτομάτως ή συνεχίζει κανονικά ο ενοικιαστής την εκμίσθωση;

Ευχαριστώ.

Εφόσον το πρόγραμμα είναι για αγορά 1ης κατοικίας δεν γίνεται να υπάρχει ενοικιαστής, προσωπικά δεν πήρα το ρίσκο διότι υπάρχει η δέσμευση του συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη και δεν ήθελα να χάσω χρόνο με νομικά κολλήματα και με πιθανότητα να ακυρωθεί η αίτηση μου.

• Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, margas1 said:

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ.

Δεν μπορεις να τον κουνησεις μεχρι να ληξει το συμβολαιο!

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, ετυχε σε κανεναν να ληξει η 6μηνη προθεσμια για εκταμιευση απο τη μερα εγκρισης της ΕΑΤ; Βρισκομαι στο σταδιο της διορθωσης χιλιοστων στο κτηματολογιο για να γινει το συμβολαιο και να προχωρησει η μεταγραφη και η εκταμιευση, και ολα αυτα με διορια μεχρι Φεβρουαριο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/10/2023 στις 12:49 ΠΜ, Giannismg9 είπε

Καλησπερα, ετυχε σε κανεναν να ληξει η 6μηνη προθεσμια για εκταμιευση απο τη μερα εγκρισης της ΕΑΤ; Βρισκομαι στο σταδιο της διορθωσης χιλιοστων στο κτηματολογιο για να γινει το συμβολαιο και να προχωρησει η μεταγραφη και η εκταμιευση, και ολα αυτα με διορια μεχρι Φεβρουαριο...

Καλημέρα! Εάν έχεις υπογράψει το συμβόλαιο και το έχεις πάει στο κτηματολόγιο 90% παίρνεις παράταση, εάν έχεις πάει και το πιστοποιητικό καταχώρησης 99% παίρνεις παράταση! Εάν δεν έχεις κάνει κανένα από τα 2 εκεί έχεις θέμα! 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Από Απρίλιο που πήραμε την προέγκριση, πριν 1 βδομάδα πήγαμε και τα τελευταια χαρτιά στην τράπεζα και εντός λίγων ημερών/βδομάδων αναμένουμε την εκταμίευση του δανείου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zestikios είπε

Από Απρίλιο που πήραμε την προέγκριση, πριν 1 βδομάδα πήγαμε και τα τελευταια χαρτιά στην τράπεζα και εντός λίγων ημερών/βδομάδων αναμένουμε την εκταμίευση του δανείου.

Κάνατε και την προσημειωση δικαστήριο και τέτοια?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...