Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και το παλιό είχε κλειδώσει ανοίγω νέο καθώς έχω μια ερωτηση

Ήταν κάποια μέλη που είχανε γράψει ότι έκαναν σε περισσότερες από 1 τράπεζες αίτηση. Πλήρωσαν κάτι; Του έκοψε η άλλη τράπεζα γιατί είχανε κάνει αίτηση σε άλλη; 
ρωταω καθώς μου έκανε προέγκριση η εθνικη αλλά για πολύ μικρό πόσο όποτε λέω να πάω και δε άλλη. Το έχει ψάξει κάποιος;

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν σε εμποδίζει κανένας να κάνεις αιτήσεις σε διαφορετικές τράπεζες. Απλα στο τέλος πρέπει να προχωρήσεις με μία μόνο. Προσωπικά έκανα στην Αλφα πρώτα και μετα στην eurobank. Στην eurobank ήρθε προεγκριση μεσα σε 2 εβδομάδες ενω στην άλφα ακομα περιμένω.

Δημοσ.

Οκ θα πάω σήμερα να ρωτήσω και από κοντά γιατί από το τηλ η μια μου είπε μπορώ να κάνω η άλλη μου είπε θα μου δώσει άκυρο το σύστημα καθώς δείχνει ότι έχω εγκριθεί σε άλλη τράπεζα .

Δημοσ.

Η μια τράπεζα μου είπε μπορώ να κάνω όσες αιτήσεις θέλω η άλλη ότι το σύστημα της ΔΥΠΑ θα απορρίψει τις αιτήσεις εφόσον έχει βγει προέγκριση σε άλλη .

Στη ΔΥΠΑ είπανε μπορείς να κανείς σε όλες αλλά ότι σου λέει η τράπεζα αν λέει θα ακυρωθεί θα ακυρωθεί 
Αντε βγάλε άκρη το τι ισχύει… Όποτε αν υπάρχει κανείς που πήρε προέγκριση από 2 τράπεζες  ας μας ενημερώσει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariaprkp είπε

Σε ποσες μερες σας απαντησαν οτι πηρατε προεγκριση γενικα;

Από όταν έκανα την αίτηση μετά από 40 μέρες αλλά γύρω στις 7 με 10 από όταν είπα ότι βρήκα σπιτι γιατί με έπαιρναν και ρωτούσανε ενδιάμεσα. Βέβαια καλύτερα να μην έδειξαν καθώς το ποσό είναι αστείο για σπιτι και νιώθω ότι με κοροϊδεύουν. 
Απλα δεν ξέρω ποιος βγάζει το ποσό άλλος λέει είναι θέμα καταστήματος άλλος τράπεζας άλλος ότι όλες δίνουν τα ίδια ποσά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fakiris31 είπε

Από όταν έκανα την αίτηση μετά από 40 μέρες αλλά γύρω στις 7 με 10 από όταν είπα ότι βρήκα σπιτι γιατί με έπαιρναν και ρωτούσανε ενδιάμεσα. Βέβαια καλύτερα να μην έδειξαν καθώς το ποσό είναι αστείο για σπιτι και νιώθω ότι με κοροϊδεύουν. 
Απλα δεν ξέρω ποιος βγάζει το ποσό άλλος λέει είναι θέμα καταστήματος άλλος τράπεζας άλλος ότι όλες δίνουν τα ίδια ποσά 

Ειμαι στις 35 μερες και καπως ανησυχησα.

Γενικα ενα μπαχαλο στο τι ισχυει σε διαφορα  που προκυπτουν με αυτο το προγραμμα.Καλυτερα να πατε απο κοντα να σας πουν.

Κριμα οι 40 μερες που σας καθυστερησαν στην ουσια.Λογικα θα μπορειτε να κανετε αιτηση σε αλλη τραπεζα και

εφοσον εχετε βρει και σπιτι θα προχωρησει και η αιτηση γρηγοροτερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariaprkp είπε

Ειμαι στις 35 μερες και καπως ανησυχησα.

Γενικα ενα μπαχαλο στο τι ισχυει σε διαφορα  που προκυπτουν με αυτο το προγραμμα.Καλυτερα να πατε απο κοντα να σας πουν.

Κριμα οι 40 μερες που σας καθυστερησαν στην ουσια.Λογικα θα μπορειτε να κανετε αιτηση σε αλλη τραπεζα και

εφοσον εχετε βρει και σπιτι θα προχωρησει και η αιτηση γρηγοροτερα.

Σε ποια τράπεζα αργούν τόσο; Εθνικη ήμουν εγώ και από άλλους που ξέρω alpha και euro bank απάντησαν στον μήνα 

Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα,

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος αν το ποσο που εν τελει θα σου χρηματοδοτησει η τραπεζα ειναι σε πρωτη φαση το μαξ που θα ορισει ο εκτιμητης της τραπεζας  για το ακινητο;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, fakiris31 είπε

Σε ποια τράπεζα αργούν τόσο; Εθνικη ήμουν εγώ και από άλλους που ξέρω alpha και euro bank απάντησαν στον μήνα 

Στην πειραιως. Τι να πω; ισως παιζει ρολο και η περιοχη.

11 ώρες πριν, akritis είπε

Καλησπερα και απο εμενα,

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος αν το ποσο που εν τελει θα σου χρηματοδοτησει η τραπεζα ειναι σε πρωτη φαση το μαξ που θα ορισει ο εκτιμητης της τραπεζας  για το ακινητο;

Το ποσο που θα σου δωσουν ειναι αναλογα με το εισοδημα σου.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, akritis είπε

Καλησπερα και απο εμενα,

Αν ο εκτιμητής το εκτίμηση λιγότερο από αυτό που θα αγοράσεις θα δώσει 90% της εκτίμησης αν το εκτίμηση περισσότερο από την τιμη αγοράς θα δώσει 90% από την τιμη αγοράς 

Δημοσ.

Καλησπερα, Στα δικαιολογητικα αναφερει οτι θελει

Αναφορά σε κείμενο

Δήλωση Στοιχείων Ακινήτου (Ε9) τελευταίου έτους και
Πιστοποιητικό Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)

Εγω που δεν εχω ακινητο και δεν εχω κανει δηλωση Ε9, τι θα του δωσω?

Καπου αλλου διαβασα το παρακατω

Αναφορά σε κείμενο

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν διαθέτει κανείς ακίνητο και δεν μπορεί να εκτυπώσει τέτοια πιστοποιητικά;

Εκτυπώνεται πιστοποιητικό (από το taxisnet), στο οποίο αναφέρεται ότι δεν γίνεται σχετική δήλωση και υποβάλλεται από τον αιτούντα μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.

Αλλα και παλι απο που το εκτυπωνεις το πιστοποιητικο απο το taxisnet?

Εχω μπερδευτει λιγο, εσεις που εχετε κανει ηδη αιτηση τι δικαιολογητικα δωσατε?
Ευχαριστω

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sapap1 είπε

Καλησπερα, Στα δικαιολογητικα αναφερει οτι θελει

Εγω που δεν εχω ακινητο και δεν εχω κανει δηλωση Ε9, τι θα του δωσω?

Καπου αλλου διαβασα το παρακατω

Αλλα και παλι απο που το εκτυπωνεις το πιστοποιητικο απο το taxisnet?

Εχω μπερδευτει λιγο, εσεις που εχετε κανει ηδη αιτηση τι δικαιολογητικα δωσατε?
Ευχαριστω

Μπες στην εφαρμογή του Ε9 και τα εκτυπώνεις κανονικά , άσχετα αν έχεις η όχι ακίνητο στο όνομα σου. Αν δεν έχεις ακίνητο , οι φόρμες που θα κατεβάσεις θα είναι κενές.Το  έκανα εγώ πρόσφατα όταν μου ζήτησε η Εθνική για αίτηση στεγαστικού δανείου τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά και τους τα έστειλα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Μπες στην εφαρμογή του Ε9 και τα εκτυπώνεις κανονικά , άσχετα αν έχεις η όχι ακίνητο στο όνομα σου. Αν δεν έχεις ακίνητο , οι φόρμες που θα κατεβάσεις θα είναι κενές.Το  έκανα εγώ πρόσφατα όταν μου ζήτησε η Εθνική για αίτηση στεγαστικού δανείου τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά και τους τα έστειλα.

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση,
Το προβλημα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει τιποτα για εκτυπωση. Στις δηλωσεις Ε9 γραφει "Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9".
Αν πατησω "Δημιουργία δήλωσης Ε9" και μετα Οριστική υποβολή δήλωσης Ε9 μου λεει "Δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια στη δήλωση. Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία ενέργεια ώστε να την υποβάλετε οριστικά."
Βεβαια οταν παταω "Δημιουργία δήλωσης Ε9" μου εμφανιζει "Προεπισκόπηση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2023, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα από τη δήλωση (σε αρχείο .xls)" και ειναι ενα excel με 3 φυλλα υποχρεος/οικοπεδα/γηπεδα οπου ειναι κενα.

Αντιστοιχα για τα Πιστοποιητικά "Έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2023" και μου εχει να επιλεξω χρηση και Α.Τ.ΑΚ. Ή μηπως δεν χρειαζεται Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ ή το βγαζω απο αλλου?

Τι μπερδεμα και τουτο.
**Εχω κλεισει και εγω ραντεβου για την Τεταρτη στην Εθνικη, να δουμε πως θα παει και αυτο 😆

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sapap1 είπε

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση,
Το προβλημα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει τιποτα για εκτυπωση. Στις δηλωσεις Ε9 γραφει "Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9".
Αν πατησω "Δημιουργία δήλωσης Ε9" και μετα Οριστική υποβολή δήλωσης Ε9 μου λεει "Δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια στη δήλωση. Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία ενέργεια ώστε να την υποβάλετε οριστικά."
Βεβαια οταν παταω "Δημιουργία δήλωσης Ε9" μου εμφανιζει "Προεπισκόπηση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2023, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα από τη δήλωση (σε αρχείο .xls)" και ειναι ενα excel με 3 φυλλα υποχρεος/οικοπεδα/γηπεδα οπου ειναι κενα.

Αντιστοιχα για τα Πιστοποιητικά "Έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2023" και μου εχει να επιλεξω χρηση και Α.Τ.ΑΚ. Ή μηπως δεν χρειαζεται Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ ή το βγαζω απο αλλου?

Τι μπερδεμα και τουτο.
**Εχω κλεισει και εγω ραντεβου για την Τεταρτη στην Εθνικη, να δουμε πως θα παει και αυτο 😆

Στην εφαρμογή Ε9 δεν επιλέγεις καμία καρτέλα (το αφήνεις στην αρχική σελίδα) , στα αριστερά (κάτω από το username) σου επιλέγεις το έτος , πχ 2023 , στις εκτυπώσεις κάτω κάτω , επιλέγεις "εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2023"  & "εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2023" , αντίστοιχα για τα υπόλοιπα έτη εφόσον ζητηθούν , εμένα τουλάχιστον αυτά μου είπαν να εκτυπώσω.

ΥΓ.Δεν έχω ακίνητο στο όνομά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...