Izanagi Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Το πρόβλημα είναι το εξής : Το pc bootαρει κανονικά από το κουμπί power του tower μου και η κάρτα γραφικών όχι (nο display signal στην οθόνη). Ο ήχος των windows 11 ακούγεται κανονικά ότι ξεκινά από πίσω, τα fans όλα γυρνάνε και τα rgb τους ανάβουν. Σε αυτή την κατάσταση, αν πατήσω το κουμπί reset του tower η κάρτα παίρνει κανονικά 4/5 φορές. Καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσει επειδή στην αρχή ανοίγουν μια τα ανεμιστήρια της και τα παρακολουθώ οπτικά. Πριν 3 μέρες πήγα τα πάντα σε σπίτι φίλων ( καλώδια όλα) και δεν απέτυχε ούτε μια φορά να ξεκινήσει. Υπέθεσα κακή πρίζα, την άλλαξα και όντως ξαφνικά για 2 μέρες άνοιγε με την μία ότι και να του έκανα. Ξαφνικά σήμερα τ πρωί άρχισε τα ίδια. Το σύστημα είναι Asrock Steel legends Β550m, Be Quiet Straight Power 11 850W, Sapphire 6800xt Pulse, 4 x Patriot Viper Steel 8GB DDR4 (2 kit dual channel, 32gb σύνολο). Είναι όλα καινούργια, 20 ημερών. Δεν έχει μπει xmp, έχει ενεργοποιηθεί το S.M.A και απλά το P.B.O στο enabled (Έγινε δοκιμή και χωρίς αυτά, μετά από cmos clear και δεν άλλαξε κάτι). Έχει γίνει δοκιμή σε όλες τις θύρες της οθόνης και με hdmi, έχει γίνει δοκιμή με κάθε συνδυασμό τοποθέτησης ram. τα καλώδια της κάρτας(2x8pin) είναι 2 ξεχωριστά PCIE πάνω στο τροφοδοτικό. Έγινε και σε windows 10 και σε 11. Έχει γίνει 24h torture test από Prime 95 στο blend και 2-3 tests στο Cinebench δεν έχει βγει απολύτως τίποτα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ διαφορετικό είναι ότι μετά το 2ήμερο που είχε στρώσει δεν έκλεινε ποτέ χωρίς να βγουν ότι usb είχα πάνω(εκτός ποντίκι/ πληκτρολόγιο) και καταλάθος σήμερα πριν ξαναχαλάσει το έκλεισα και το ξανάνοιξα μετά από λίγο με ενσύρματο χειριστήριο xbox συνδεδεμένο σε usb. Υπάρχει κάποια κατεύθυνση στην οποία μπορώ να ψάξω κάτι? Το άνοιγμα της gpu σε περίπτωση που ήρθε ελαττωματική είναι δύσκολη λύση γιατί δεν γνωρίζω κάποιο μαγαζί στην περιοχή μου να το αναλαμβάνει. Ευχαριστώ πολύ.
Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Στις 20/5/2023 στις 2:09 ΜΜ, Izanagi είπε Καλησπέρα. Το πρόβλημα είναι το εξής : Το pc bootαρει κανονικά από το κουμπί power του tower μου και η κάρτα γραφικών όχι (nο display signal στην οθόνη). Ο ήχος των windows 11 ακούγεται κανονικά ότι ξεκινά από πίσω, τα fans όλα γυρνάνε και τα rgb τους ανάβουν. Σε αυτή την κατάσταση, αν πατήσω το κουμπί reset του tower η κάρτα παίρνει κανονικά 4/5 φορές. Καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσει επειδή στην αρχή ανοίγουν μια τα ανεμιστήρια της και τα παρακολουθώ οπτικά. Πριν 3 μέρες πήγα τα πάντα σε σπίτι φίλων ( καλώδια όλα) και δεν απέτυχε ούτε μια φορά να ξεκινήσει. Υπέθεσα κακή πρίζα, την άλλαξα και όντως ξαφνικά για 2 μέρες άνοιγε με την μία ότι και να του έκανα. Ξαφνικά σήμερα τ πρωί άρχισε τα ίδια. Το σύστημα είναι Asrock Steel legends Β550m, Be Quiet Straight Power 11 850W, Sapphire 6800xt Pulse, 4 x Patriot Viper Steel 8GB DDR4 (2 kit dual channel, 32gb σύνολο). Είναι όλα καινούργια, 20 ημερών. Δεν έχει μπει xmp, έχει ενεργοποιηθεί το S.M.A και απλά το P.B.O στο enabled (Έγινε δοκιμή και χωρίς αυτά, μετά από cmos clear και δεν άλλαξε κάτι). Έχει γίνει δοκιμή σε όλες τις θύρες της οθόνης και με hdmi, έχει γίνει δοκιμή με κάθε συνδυασμό τοποθέτησης ram. τα καλώδια της κάρτας(2x8pin) είναι 2 ξεχωριστά PCIE πάνω στο τροφοδοτικό. Έγινε και σε windows 10 και σε 11. Έχει γίνει 24h torture test από Prime 95 στο blend και 2-3 tests στο Cinebench δεν έχει βγει απολύτως τίποτα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ διαφορετικό είναι ότι μετά το 2ήμερο που είχε στρώσει δεν έκλεινε ποτέ χωρίς να βγουν ότι usb είχα πάνω(εκτός ποντίκι/ πληκτρολόγιο) και καταλάθος σήμερα πριν ξαναχαλάσει το έκλεισα και το ξανάνοιξα μετά από λίγο με ενσύρματο χειριστήριο xbox συνδεδεμένο σε usb. Υπάρχει κάποια κατεύθυνση στην οποία μπορώ να ψάξω κάτι? Το άνοιγμα της gpu σε περίπτωση που ήρθε ελαττωματική είναι δύσκολη λύση γιατί δεν γνωρίζω κάποιο μαγαζί στην περιοχή μου να το αναλαμβάνει. Ευχαριστώ πολύ. bios update έχεις κάνει ;
atheatos Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Αφού η κάρτα δούλευε κανονικά σε άλλο pc δοκίμασε ένα ένα τα κομμάτια να δεις τι φταίει. Μνήμες, μητρική , τροφοδοτικό. Το καλωδιο που πάει στην οθόνη είσαι σίγουρος είναι εντάξει? 1
Izanagi Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Bios έχει το τελευταίο μη beta. Ολόκληρο το πισι όπως είναι δούλεψε στο σπίτι των παιδιών και στο δικό μου για τις επόμενες 2 ημέρες χωρίς να πειράξουμε το παραμικρό, το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω πρίζα αμέσως μετά μέχρι που το ξανάκανε.
atheatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Θες να πεις ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό και όχι του pc? Αν ναι φώναξε ηλεκτρολόγο να δει πρίζες και τις ασφάλειες του πίνακα. Λογικά θα έχουν και άλλες συσκευές πρόβλημα και όχι μόνο το pc. Η κάρτα γραφικών τροφοδοτείται από την μητρική και από το τροφοδοτικό . Για μένα πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτά τα δυο κομμάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα