Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλλαγή γίνεται για κάτι καλλίτερο .Πιο καλά γραφικά πχ . Θα ήθελα μία καλλίτερη κάρτα γραφικών αλλά δεν αξίζει σε αυτό το σύστημα ;; Μου παρουσίασε κάποια προβληματάκια δηλ. μπλε οθόνη. Το πήγα σε τεχνικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostasdg είπε

Η αλλαγή γίνεται για κάτι καλλίτερο .Πιο καλά γραφικά πχ . Θα ήθελα μία καλλίτερη κάρτα γραφικών αλλά δεν αξίζει σε αυτό το σύστημα ;; Μου παρουσίασε κάποια προβληματάκια δηλ. μπλε οθόνη. Το πήγα σε τεχνικό.

Σε ρώτησα και προηγούμενο ποστ και δεν μας έδωσες απάντηση.

Για ποιο λόγο θέλεις "πιο καλά" γραφικά και τι ακριβώς σημαίνει αυτό για σένα?

Επιμένω σε αυτό γιατί εφόσων αναφέρεσεις δουλειές γραφείου τα γραφικά είναι αδιάφορα.Οι ενσωματωματωμενες πλέον είναι 3-4(εκτίμηση είναι δεν το έψαξα ενδελεχώς) ταχύτερες από την κάρτα που έχεις ήδη.

Και καλύπτουν 4κ 60hz οθόνες (που η δική σου λογικά δεν καλύπτει).

Επίσης η αναπαραγωγή ταινιών 4κ δεν είναι πλέον κάτι βαρύ και καλύπτετε και αυτό με οποιοδήποτε σύγχρονο( θα είναι ~20+ φορές πιο γρήγορο από τον e7500)  cpu με ενσωματωμένα γραφικών.

Και η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να σημαίνει μέχρι και 300+ευρω διαφοράς στο τελικό build για αυτό και επιμένω

.Γιατι εάν θες "καλα γραφικά" υπολογίζεις ~230 ευρώ για μια 6600,καλό θα ήταν να άλλαζες και τροφοδοτικό ~60ευρω + την παραπάνω τιμή ενός 5600 από κάποιον 5600g.Προφανως με τα παραπάνω θα μπορείς να παίζεις  αξιοπρεπώς και παιχνίδια αλλά εάν δεν είναι στο ζητούμενο δεν υπάρχει κανένας απόλυτος  λόγος να πας εκεί.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Άργησα να απαντήσω διότι βρίσκομαι για δουλειές εκτός σπιτιού. Παιχνίδια δεν παίζω. Ο γιος μου έχει δικό του υπολογιστή. Επομένως καταλήγω σε  5600g +Τροφοδοτικό και μητρική + Ram . Λογική αναβάθμιση και προσγειωμένη στις ανάγκες μου και όχι με την τρέλα μου .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasdg είπε

Καλησπέρα. Άργησα να απαντήσω διότι βρίσκομαι για δουλειές εκτός σπιτιού. Παιχνίδια δεν παίζω. Ο γιος μου έχει δικό του υπολογιστή. Επομένως καταλήγω σε  5600g +Τροφοδοτικό και μητρική + Ram . Λογική αναβάθμιση και προσγειωμένη στις ανάγκες μου και όχι με την τρέλα μου .

Με τον 5600g μπορείς να μείνεις στο τροφοδοτικό που ήδη έχεις(λογικά είναι μεταγενέστερο του αρχικού σου build)

Δημοσ.
Στις 20/5/2023 στις 11:27 ΠΜ, kostasdg είπε

Γειά σας. Eχω ένα Desktop τουλάχιστον 10++ ετών. Πόσο θα αντέξει ;;  Θα ήθελα να αλλάξω : μητρική, επεξεργαστή,  εξυπακούεται ram,     σε πρώτη φάση και κάρτα γραφικών (που είναι πολύ ακριβές αργότερα μετά από 6 μήνες)  . Θα κρατήσω, οθόνη ,σκληρούς, πληκτρολόγια ,ποντίκι, κουτί( element t  vk9000),τροφοδοτικό ;; ( Εχω το Cooler Master 500W silent pro) .Τον χρησιμοποιώ για ταινίες και δουλειά γραφείου. Μπάτζετ γύρω στα 300 ευρώ. Αγορά από όπου συμφέρει και με δόσεις. Ευχαριστώ. Κώστας.

PC.png

KOYTI.png

3πιθανες επιλογες:

-------------------------

5600g: 110 €

Mobo: 100 € (Gigabyte B550M Aorus Elite)

2X8GB RAM 50€ (G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200)

1TB nVME SSD: 60 € (WD Blue)

Συνολο: 320 €

5700g: 170 € (θα τον προτιμουσα)

Mobo: 100 € (Gigabyte B550M Aorus Elite)

2X8GB RAM 50€ (G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200)

1TB nVME SSD: 60 € (WD Blue)

Συνολο: 380 €

Mini PC

Ryzen 7 5800H - 16G DDR4 - 1T NVMe  - 415 € (με μεταφορικα και το κουπονι) ή

Ryzen 7 5800H - 16G DDR4 - 1T NVMe - 415 € (με μεταφορικα και το κουπονι)

https://www.amazon.de/-/en/Beelink-16-Thread-Processor-Integrate-Graphics/dp/B0C4GYD6YQ/ref=sr_1_3?crid=2NQM6ZYSGUPRI&keywords=beelink%2B5800h&qid=1684779396&sprefix=beelink%2B5800h%2Caps%2C87&sr=8-3&th=1

Σου μενει και το υπαρχον PC ή το δινεις 

Ο 5800Η ειναι στα ιδια περιπου με τον 5700g

• Like 2
Δημοσ.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον , τις πολύτιμες συμβουλές σας και για τον χρόνο σας , ψάχνοντας να μου βρείτε την καλλίτερη και οικονομικότερη λύση. Μάλλον θα καταλήξω στην φθηνή επιλογή  την πρώτη του SeNNinhA ,(την οποία μου προτείνατε σχεδόν όλοι) ,διότι έρχεται και καλοκαίρι.  Και πάλι Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...