Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας. Eχω ένα Desktop τουλάχιστον 10++ ετών. Πόσο θα αντέξει ;;  Θα ήθελα να αλλάξω : μητρική, επεξεργαστή,  εξυπακούεται ram,     σε πρώτη φάση και κάρτα γραφικών (που είναι πολύ ακριβές αργότερα μετά από 6 μήνες)  . Θα κρατήσω, οθόνη ,σκληρούς, πληκτρολόγια ,ποντίκι, κουτί( element t  vk9000),τροφοδοτικό ;; ( Εχω το Cooler Master 500W silent pro) .Τον χρησιμοποιώ για ταινίες και δουλειά γραφείου. Μπάτζετ γύρω στα 300 ευρώ. Αγορά από όπου συμφέρει και με δόσεις. Ευχαριστώ. Κώστας.

PC.png

KOYTI.png

Επεξ/σία από kostasdg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θα κρατήσεις το τροφοδοτικό εξαρτάται από τα χρόνια του και όχι την μάρκα.

Αν το  έχεις αρκετά χρόνια (>5) θα ήταν φρόνιμο να μην εμπιστευτείς καινούργιο σύστημα επάνω του.

Βάσει χρήσης δεν χρειάζεται να αγοράσεις gpu.

Θα έλεγα οτι πιο νορμάλ στην περίπτωσή σου είναι να πας για σύστημα με ενσωματωμένα γραφικά, πχ 5600g που είναι σε τρομερή τιμή εδώ και καιρό, να βάλεις 16gb ή και γιατί όχι 32gb ram, μαζί με μια b450 μητρική, ακόμη και με τροφοδοτικό δε θα ξεπεράσεις τα 300€.

Αν θες να κρατήσεις την κάρτα γραφικών μπορείς να δεις λίγο πιο δυνατό επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, πχ 5600 μαζί με μια b550 μητρική και 16gb/32gb ram.

Να σημειώσω οτι με τη χρήση που κάνεις, ακόμη και με ενσωματωμένα γραφικά που θα κάνουν share μνήμης, τα 16gb είναι υπέραρκετά, αν πας στα 32gb μόνο για να έχεις άνεση στο μέλλον, μιας και οι τιμές στις ddr4 είναι χώμα, κάτι που μπορεί να μην ισχύει αν κάποια στιγμή χρειαστείς αναβάθμιση.

Πες ποιό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για σένα, να βρούμε μαγαζί για λίγο πιο συγκεκριμένες προτάσεις

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

5600g θα σε καλύψει άλλη μια 10ατια . Ήμερα με την νυχτα απο διπύρηνο του 2006 σε 5600g 😀

Θα μπορούσες να βάλεις ενα τετραπυρηνο στο υπάρχων pc μιας και εχεις 8GB ram και ssd, θα περπάταγε καλύτερα. Τώρα τι ανάγκες εχεις με το "δουλείες γραφείου" εσυ ξέρεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Δουλειές γραφείου (είμαι συνταξιούχος) αστεία δηλ : emal ,λογαριασμοί ,πληρωμές, office .. Το τροφοδοτικό το έχω πάνω από 5-7 χρόνια. Θα προτιμούσα δυνατό επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, πχ 5600 μαζί με μια b450 η b550 μητρική και 16gb/32gb ram. Το επόμενο σύστημα θα είναι μετά από 10 χρόνια .Η κάρτα γραφικών που έχω αξίζει ;;  Τι τελικά προτείνετε ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasdg είπε

Γειά σας. Eχω ένα Desktop τουλάχιστον 10++ ετών. Πόσο θα αντέξει ;;  Θα ήθελα να αλλάξω : μητρική, επεξεργαστή,  εξυπακούεται ram,     σε πρώτη φάση και κάρτα γραφικών (που είναι πολύ ακριβές αργότερα μετά από 6 μήνες)  . Θα κρατήσω, οθόνη ,σκληρούς, πληκτρολόγια ,ποντίκι, κουτί( element t  vk9000),τροφοδοτικό ;; ( Εχω το Cooler Master 500W silent pro) .Τον χρησιμοποιώ για ταινίες και δουλειά γραφείου. Μπάτζετ γύρω στα 300 ευρώ. Αγορά από όπου συμφέρει και με δόσεις. Ευχαριστώ. Κώστας.

PC.png

KOYTI.png

Τις συγκεκριμένες εργασίες που περιγράφεις μπορείς να τις καλύψεις και με ένα mini pc->

Θα πρότεινα την έκδοση με τα 16gb ram που βγαίνει στα 170ευρω με το κουπόνι.

Υ.γ Εάν όμως βλέπεις στο μέλλον σου gaming δεν σου κάνει.

2 λεπτά πριν, kostasdg είπε

Ευχαριστώ. Δουλειές γραφείου (είμαι συνταξιούχος) αστεία δηλ : emal ,λογαριασμοί ,πληρωμές, office .. Το τροφοδοτικό το έχω πάνω από 5-7 χρόνια. Θα προτιμούσα δυνατό επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, πχ 5600 μαζί με μια b450 η b550 μητρική και 16gb/32gb ram. Το επόμενο σύστημα θα είναι μετά από 10 χρόνια .Η κάρτα γραφικών που έχω αξίζει ;;  Τι τελικά προτείνετε ;

Υ..γ Είδα την απάντηση, μετά που ποσταρες.

Γιατί προτιμάς επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά?

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα στο υπάρχων σύστημα να κάνω αλλαγές. Ένας φίλος που έκανε αναβάθμιση λίγο κάτω από μένα συμφωνήσατε για :  

AMD RYZEN 5 5600

GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2

RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 32GB Είναι στα 300 περίπου Ευρώ + ένα τροφοδοτικό.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostasdg είπε

Θα ήθελα στο υπάρχων σύστημα να κάνω αλλαγές. Ένας φίλος που έκανε αναβάθμιση λίγο κάτω από μένα συμφωνήσατε για :  

AMD RYZEN 5 5600

GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2

RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 32GB Είναι στα 300 περίπου Ευρώ + ένα τροφοδοτικό.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες...

Προσωπικά (φαντάζομαι και οι υπόλοιποι αλλά δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους) προσπαθώ να βρω την βέλτιστη σύνθεση βάσει budget αλλά και χρήσης.

Πηγαίνοντας από core duo σε 5600g, θα είναι έτσι κι αλλιώς σα να πηγαίνεις από πατίνι σε αεροπλάνο. Η διαφορά από 5600g σε 5600 είναι αλλαγή θέσης, από τρίτη σε δεύτερη.

Με τον 5600g θα γλιτώσεις από την κάρτα γραφικών, που εκτός από ενεργοβόρα είναι και επίφοβη να σε αφήσει λόγω ηλικίας.

Σκέψου οτι η κάρτα που έχεις τώρα, μάλλον "καίει" περισσότερο από τον 5600g μόνη της ενώ οι δυνατότητές της είναι χαμηλότερες από αυτές του 5600g.

B550 aorus elite είναι υπερβολική. Μέχρι B550 Gaming X V2 και πάλι αχρείαστη τη βλέπω

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ  nickol-us .Διάβασα και αξιολογήσεις. Επομένως σε παρακαλώ αν μπορείς να μου συμπληρώσεις το σύστημα. Επεξεργαστή : AMD Ryzen 5600G 3.9 GHZ ,μητρική ;; Ram και τροφοδοτικό. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostasdg είπε

Δουλειές γραφείου (είμαι συνταξιούχος) αστεία δηλ : emal ,λογαριασμοί ,πληρωμές, office .. Το τροφοδοτικό το έχω πάνω από 5-7 χρόνια.

Άλλαξε μόνο τροφοδοτικό και cpu (βάλε έναν μεταχειρισμένο τετραπύρηνο συμβατό με τη μητρική σου με περίπου 10-15 ευρώ το πολύ) καθώς με 8 gb ram + ssd θα σε καλύπτει για αυτή την χρήση. Όταν χαλάσει ή δεν σου κάνει πια κρατάς το τροφοδοτικό και πας σε νέο σύστημα. Στην ουσία θα έχεις ρίξει μόλις 10 ευρώ για το παλιό pc και όταν θα το αλλάξεις θα μπορείς να πάρεις νέο με σαφώς λιγότερα χρήματα από ό,τι τώρα.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostasdg είπε

Συμφωνώ  nickol-us .Διάβασα και αξιολογήσεις. Επομένως σε παρακαλώ αν μπορείς να μου συμπληρώσεις το σύστημα. Επεξεργαστή : AMD Ryzen 5600G 3.9 GHZ ,μητρική ;; Ram και τροφοδοτικό. Σε ευχαριστώ.

Χωρίς να ξεφύγεις οικονομικά, βλέπω βγαίνουν να τα πάρεις όλα από ένα μαγαζί:

https://www.skroutz.gr/s/24005309/Gigabyte-B550M-DS3H-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

https://www.skroutz.gr/s/20497706/G-Skill-Aegis-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-3200-για-Desktop-F4-3200C16D-32GIS.html

ή 16gb που όπως σου είπα είναι υπέραρκετά για τη χρήση που ζητάς

https://www.skroutz.gr/s/20497840/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Ταχύτητα-3200-για-Desktop-F4-3200C16D-16GIS.html

https://www.skroutz.gr/s/38950707/Be-Quiet-System-Power-10-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, kostasdg είπε

Αγορά από όπου συμφέρει και με δόσεις. Ευχαριστώ. Κώστας.

Δοσεις με καρτα ; Αν ειναι με καρτα τοτε λιγο πολυ απο ολα τα καταστηματα μπορεις.Χωρις καρτα , μεσω καλαθιου του Skroutz και χρηματοδοτηση απο tbi bank με χρεωση 1€ ανα δοση , ατοκα κατα τα αλλα , μεχρι 300€.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Millennium είπε

Καλύτερα να αλλάξεις τροφοδοτικό (αν το κρατήσεις το σύστημα) , όπως είπε και ο Νικόλας.

Ξερω τι λενε οι κατασκευαστες και τι λενε και οι γενικες οδηγιες καλης πρακτικής αλλα εγω τα τροφοδοτικά μου τα εχω απο το 2006 και τα δυο και κανενα δεν εχει κανει κιχ. Φυσικα η χρηση των PC ειναι επαγγελματικη με πολυ ελαχιστο περιοδικο gaming. Και δεν προτιθεμαι και να τα αλλαξω εαν δεν καούν.

Εννοειται οτι επιλεχθηκαν ποιοτικα εξ αρχης και οχι φθηνιαρικα. Αλλα και κατι παλιοτερα πιο φθηνα που ετυχε να πεσουν στα χερια μου κανενα δεν καηκε ή δεν δημιουργησε προβλημα. Τωρα εαν ζητατε λογω απαιτησεων να παρετε το 90%+ απο την δυναμικοτητα τους καθε φορα που ανοιγετε το PC λογω gaming αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Εγω δεν θα αλλαζα τροφοδοτικο μιας και ο ανθρωπος ελαφρια χρηση εκανε μεχρι σημερα και θα συνεχισει να κανει. Καλυτερα να τα δωσει για 32gb RAM 

23 ώρες πριν, kostasdg είπε

PC.png

KOYTI.png

Η αλλαγη γινεται λογω πραγματικων αναγκων για κατι δυνατοτερο ή απλα διοτι ειναι παλιο? 

21 ώρες πριν, kostasdg είπε

Την δουλεια που θελεις την κανεις οπως ειπαν και με ενα mini PC κατι το οποιο και θα προτεινα σαφεστατα λογω εξαιρετικα μικρου ογκου. 

Δεν θα πηγαινα στο T-BAO N100 που προταθηκε ή αλλο αντοιστοιχων specs μιας και θελεις να το κρατησεις για καιρο.

Ενα με τον Ryzen 5600u θα ηταν οτι πρεπει και υπαρχουν στις τιμες που αναφερεσαι.

Στα 400 ευρω βρισκεις mini PC και με τον ακομη καλυτερο 5800h.

19 ώρες πριν, kostasdg είπε

Θα συμφωνησω με οτι ειπωθηκε αλλα θα ανταλαζα το τροφοδοτικο με τον 5700g. Προσωπικη αποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...