Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά με υγεία στην παρέα! Παρακολουθώ κάνα χρόνο τώρα τον Κοσμά Μαρινάκη ο οποίος προμοτάρει πλέον και τη Freedom.

Για ένα ποσό που κάθεται περί των 30k και δε το χρειάζομαι για 6-9 μήνες μέσα στο χρόνο (κάθε χρόνο) θα προτείνατε να κάτσω να το μάθω να ασχοληθώ;

Υ.Γ.1: Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με κάτι παρόμοιο, ούτε με μετοχές κτλ.!

Υ.Γ.2: Σύμφωνα με αυτό που έγραψε ο φίλος, 

18 ώρες πριν, Steliosfan1 είπε

Βάζω 10k σε προθεσμιακό της freedom με 3.5% επιτόκιο για 3 μήνες.

Μετά από 3 μήνες παίρνω 10350 μείον τα 7 της ανάληψης πάμε 10343 δλδ κέρδος 343.Υπάρχει κάποιο λάθος; γιατί μου φαίνεται αρκετά καλό.

Τέλος, αυτά τα 343 τα δηλώνουμε κάπως ; πώς φορολογούνται;

δε βλέπω κάτι το "τρελό" σε θέμα κέρδους. Σίγουρα, αν επενδύσω αυτά τα λεφτά στη δουλειά μου με τον συνεχόμενο τζίρο 3μηνου τα 343€ είναι είναι αστείο κέρδος για 10k€.

Θα μου πεις γιατί δε τα επενδύεις όλα στη δουλειά σου; Η απάντηση είναι απλή, έχω επενδύσει υπερπολλαπλάσια ποσά και γενικά δε θέλω να τα ρίχνω όλα σε έναν "κουμπαρά".

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, bill_viper είπε

Για ένα ποσό που κάθεται περί των 30k και δε το χρειάζομαι για 6-9 μήνες μέσα στο χρόνο (κάθε χρόνο) θα προτείνατε να κάτσω να το μάθω να ασχοληθώ;

αν τα βαλεις σε freedom/trading212/revolut που εχουν υψηλα επιτοκια ειναι θεμα ποσο εμπιστοσυνη δινεις σε αυτες τις πλατφορμες.

αλλιως τα "κλειδωνεις" σε εντοκα γραμματια 3μηνα/6μηνα/12/μηνα που ειναι αφορολογητα. https://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01/προγραμμα-δανεισμου

υγ. οι προθεσμιακες πλεον εχουν εξαφανιστει/πεθανει με τα επιτοκια-ψιχουλα.

Επεξ/σία από thermaikos4
Δημοσ.
2 hours ago, bill_viper said:

Καλή χρονιά με υγεία στην παρέα! Παρακολουθώ κάνα χρόνο τώρα τον Κοσμά Μαρινάκη ο οποίος προμοτάρει πλέον και τη Freedom.

Υ.Γ.1: Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με κάτι παρόμοιο, ούτε με μετοχές κτλ.!

Υ.Γ.2: Σύμφωνα με αυτό που έγραψε ο φίλος, 

δε βλέπω κάτι το "τρελό" σε θέμα κέρδους. Σίγουρα, αν επενδύσω αυτά τα λεφτά στη δουλειά μου με τον συνεχόμενο τζίρο 3μηνου τα 343€ είναι είναι αστείο κέρδος για 10k€.

Θα μου πεις γιατί δε τα επενδύεις όλα στη δουλειά σου; Η απάντηση είναι απλή, έχω επενδύσει υπερπολλαπλάσια ποσά και γενικά δε θέλω να τα ρίχνω όλα σε έναν "κουμπαρά".

δες και την NEXO..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gbras είπε

δες και την NEXO..

εγώ έχω βάλει κάποια λίγα χρήματα στη nexo αλλά τους φοβάμαι πολύ.

Θεωρώ την πιο επικίνδυνη επιλογή. Γενικά τα λεφτά που έχω εκεί τα βλέπω λίγο σε φάση στοίχημα-τζόγο. Δηλαδή έχω στο νου μου ότι μπορεί να χαθούνε και όλα. Δε ξέρω αν έχει βάση αυτό

Πάντως για μια τρίμηνη (EURx) δίνουν 7%.

Δημοσ.
1 minute ago, Neptu said:

εγώ έχω βάλει κάποια λίγα χρήματα στη nexo αλλά τους φοβάμαι πολύ.

Θεωρώ την πιο επικίνδυνη επιλογή. Γενικά τα λεφτά που έχω εκεί τα βλέπω λίγο σε φάση στοίχημα-τζόγο. Δηλαδή έχω στο νου μου ότι μπορεί να χαθούνε και όλα. Δε ξέρω αν έχει βάση αυτό

Πάντως για μια τρίμηνη (EURx) δίνουν 7%.

Εγγυημενα δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο. Αλλα δινουν και το καλυτερο επιτοκιο...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gbras είπε

Εγγυημενα δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο. Αλλα δινουν και το καλυτερο επιτοκιο...

καλά εγγυημένο δεν είναι τίποτα αλλά σίγουρα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Το ότι δίνουν το καλύτερο επιτόκιο είναι αλήθεια και είναι λόγος να φοβάσαι.

πx εγώ έχω ρίξει περισσότερα χρήματα σε p2p (mintos) τη στιγμή που πολλοί θεωρούν μεγάλο το ρίσκο. Και αναγνωρίζω ότι υπάρχει ρίσκο γι αυτό έχω και αποδόσεις >7%. Τη nexo όμως τη φοβάμαι περισσότερο.

Τη freedom24 που εδώ μέσα δεν την παίρνουν και πολύ σοβαρά την θεωρώ καλύτερη (αξιόπιστη) από τη nexo.

Σίγουρα όμως δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε κανένα απ όλους αυτούς που έχουν εμφανιστεί σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια. Κι αν έχω πχ 1000€ προτιμώ να τα σπάσω σε 10 μεριές κυριολεκτικά. Πράγμα που έχω κάνει κιολας κι ας χάνω σε απόδοση,

Μπορεί να είμαι και λάθος.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Neptu είπε

καλά εγγυημένο δεν είναι τίποτα αλλά σίγουρα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Το ότι δίνουν το καλύτερο επιτόκιο είναι αλήθεια και είναι λόγος να φοβάσαι.

πx εγώ έχω ρίξει περισσότερα χρήματα σε p2p (mintos) τη στιγμή που πολλοί θεωρούν μεγάλο το ρίσκο. Και αναγνωρίζω ότι υπάρχει ρίσκο γι αυτό έχω και αποδόσεις >7%. Τη nexo όμως τη φοβάμαι περισσότερο.

Τη freedom24 που εδώ μέσα δεν την παίρνουν και πολύ σοβαρά την θεωρώ καλύτερη (αξιόπιστη) από τη nexo.

Σίγουρα όμως δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε κανένα απ όλους αυτούς που έχουν εμφανιστεί σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια. Κι αν έχω πχ 1000€ προτιμώ να τα σπάσω σε 10 μεριές κυριολεκτικά. Πράγμα που έχω κάνει κιολας κι ας χάνω σε απόδοση,

την peerberry την ξερεις? γενικα η αποψη σου για τα p2p ποια ειναι? εμενα μου φαινεται απιστευτα μεγαλο ρισκο αλλα δειχνουν να δινουν αποδοσεις εδω και αρκετο καιρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, Neptu said:

Αυτο που καπως με εχει καθυσηχασει με την nexo ειναι οτι πριν 2 χρονια ειχαν κρασαρει τα κρυπτο και ενω αλλες αναλογες εκλεισαν αυτοι ηταν σταθεροι. Και καποια χρηματα που εβγαλα τα πηρα αμεσως.

Επεξ/σία από gbras
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ma3stros είπε

την peerberry την ξερεις? γενικα η αποψη σου για τα p2p ποια ειναι? εμενα μου φαινεται απιστευτα μεγαλο ρισκο αλλα δειχνουν να δινουν αποδοσεις εδω και αρκετο καιρο

την ξέρω αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

εγώ ασχολούμαι με τη Mintos από το 2019. Είχα σταματήσει τελείως την περίοδο του ιου διότι παίζανε διάφορες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες και φοβόμουν ότι θα είχα θέμα. Κοινώς θα παγώνανε τα χρήματα μου και δε θα έπαιρνα μια. Μετά συνέχισα και αύξησα και το κεφάλαιο.

Έχω χάσει χρήματα, από τη χρεωκοπία της varks (αρμενία) ακόμα υπάρχει υπόλοιπο και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ένα ποσοστό θα κουρευτεί. Έστω κι έτσι πάλι βγαίνω κερδισμένος. Αλλά και κάποιες άλλες εταιρίες που χρεωκοπήσαν πήρα τα χρήματα μου στο 100%. Ακόμα και από την Ουκρανική Dinero που θεωρούσα ξεγραμμένη.

Γενικά θεωρώ κι εγώ το ρίσκο μεγάλο. Και εκτός του ρίσκου είναι κι άλλα μειονεκτήματα. Αλλά όπως είπες κι εσύ έχουν και μεγάλες αποδόσεις. Έχω πχ notes με 16%. Δε το λες και λίγο. Βέβαια έχω και με 6-8%. Διότι κάπως πρέπει να ισοσκελίσουμε το ρίσκο.

Ακριβώς όμως επειδή θεωρώ το ρίσκο μεγάλο είναι από τις επενδύσεις που έχω βάλει τα λιγότερα χρήματα και δεν έχω σκοπό να ανοιχτώ πολύ όσο κέρδος και να βγάζω. 

Γενικά όμως πρέπει να ασχολείσαι και να μη πας στα τυφλά.. πχ δε πας να επενδύσεις τώρα σε Μολδαβία. Βασικά εδώ και μήνες δεν έπρεπε να το κάνεις.

Με τη nexo δεν έχω πολύ καιρό που ασχολήθηκα. Απλά για να μη ρίξω κι άλλα χρήματα στη Mintos είπα να βάλω κάποια στη Nexo.

Δηλαδή την πιο επίφοβη μετά τη nexo θεωρώ τη mintos.

7 λεπτά πριν, gbras είπε

Αυτο που καπως με εχει καθυσηχασει με την nexo ειναι οτι πριν κανενα χρονο ειχαν κρασαρει τα κρυπτο και ενω αλλες αναλογες εκλεισαν αυτοι ηταν σταθεροι. Και καποια χρηματα που εβγαλα τα πηρα αμεσως.

ναι το έχουν αναφέρει αρκετοί αυτό. Έχει αντέξει. Πολλοί όμως λένε ότι την επόμενη φορά....

Χθες πάντως έκλεισα χρήματα για τρίμηνο με το 7%.

ΥΓ. ρε παιδιά δε πήρα απάντηση. Στη f24 σε ετήσια προθεσμιακή, πότε μπαίνοιυν οι τόκοι; στο τέλος

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...