Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/5/2024 στις 11:37 ΠΜ, csontheline είπε

Βάλε τα στην revolut καλύτερα. Δες πότε θα είναι είναι και καλό το συνάλλαγμα και ρίχτα σε $ λογαριασμό (δίνει λίγο μεγαλύτερο επιτόκιο). Τουλάχιστον εκεί αναφέρει ότι επενδύονται σε χαμηλού ρίσκου.

Αυτά αν μιλάς για 500-5000€ (± πάντα). Αν είναι να μιλάς για μεγαλύτερα ποσά, εφόσον δεν επίκειται κάποια χρήση τους, επένδυσέ τα σε κανονικά οχήματα (και όχι στην F24). Πχ στην Κύπρο (δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για αν μην θεωρηθεί διαφήμιση), εκδόθηκε 3ετές αμοιβαίο με 3,5% (ελάχιστο ποσό 20Κ).

Καλημέρα, μιας και είμαι νέος στις επενδύσεις μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για το πως μπορώ να επενδύσω σε "κανονικά οχήματα"; Επίσης γιατί να μπω σε 3.5% και όχι σε ΙΒ που από είδα παραπάνω είναι περισσότερο;

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 minutes ago, Ipmanoop said:

Καλημέρα, μιας και είμαι νέος στις επενδύσεις μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για το πως μπορώ να επενδύσω σε "κανονικά οχήματα"; Επίσης γιατί να μπω σε 3.5% και όχι σε ΙΒ που από είδα παραπάνω είναι περισσότερο;

Ως κανονικά οχήματα εννοούσα ETF (κυρίως), μετοχές ή κάποιο αμοιβαίο κεφάλαιο, όπου βάζεις τα χρήματα και τα "ξεχνάς". Τον λογαριασμό της revolut τον έφερα ως παράδειγμα γιατί είναι εναλλακτική από το άτοκο πορτοφόλι.

Το γιατί να επιλέξεις το 3,5% που δίνει μία φυσική τράπεζα και όχι κάποιος Online broker, μόνο εσύ μπορείς να το αποφασίσεις. Για τραπεζικό προϊόν (που συγκρίνεται με τα καταθετικά επιτόκιο, τα οποία είναι αισχρά χαμηλά), είναι πολύ καλό. Όμως, σε σχέση με άλλα (πχ το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι το vuaa) δεν το λες και αποδοτικό.
Σε κάθε περίπτωση, βλέπεις πόσο κοστίζει κάθε συναλλαγή με τον εκάστοτε broker (τράπεζα ή online), κρίνεις από την ευκολία και αποφασίζεις.

• Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα 

Είδα ξανά βίντεο του καθηγητή Μαρινάκη για την freedom . 

1ον είναι όντως αξιόπιστη και μέχρι τι ποσό ; 

2ον δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτά τα ονόματα ( μετοχές ή κάτι τέτοιο) και πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με αυτό. 

3ον για να ανοίξεις λογαριασμό υπάρχει κατώτατο όριο κατάθεσης; 

4ον δεν βρήκα τρόπο επικοινωνίας 

5ον. Οτιδήποτε βοηθήσει σχετικά με όλο αυτό το ζήτημα που είμαι άσχετος !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε αμα το πε ο dr  μετα απο χορηγια τα λυσες τα προβληματα σου...

η κρατικη προστασια των χρηματων 100-200κ ή οσο λενε ειναι μετα απο πωληση assets π δηθεν εχουν οι τραπεζες..Δηλ.αρκετα  χρονια μετα.. δεν περασαν πολλα χρονια π εσκαγαν fb διαφημισεις γ τοκους απο κατι μαλτεζικες  τραπεζες π εκλεισαν κ ακομη περιμενουν...

https://www.insomnia.gr/forums/topic/825342-γιατι-να-τα-εχω-να-καθονται/#findComment-60504880

Επεξ/σία από kage
  • Like 3
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή την ακούω, τη Freedom24, είπα να γραφτώ.

Προχωρώ, περνάω τα πρώτα βήματα από pc, με πετάει στην εφαρμογή για να ανοίξω λογαριασμό και στο τελευταίο βήμα που βάζεις το κινητό, λέει αποτυχία αποστολής SMS επιβεβαίωσης, ενώ πριν λίγο μού είχε στείλει τέτοιο για να ανοίξω το γενικό account. Λέει, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη. Ψάχνω και στην εφαρμογή και στο website, στοιχεία επικοινωνίας με τεχνική υποστήριξη, δεν έχουν κανένα τηλεφωνικό αριθμό ή φόρμα ή e-mail.

Μου βρωμάει, πουθενάδες που θα ρίξουν πιστολιά.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Επειδή την ακούω, τη Freedom24, είπα να γραφτώ.

Προχωρώ, περνάω τα πρώτα βήματα από pc, με πετάει στην εφαρμογή για να ανοίξω λογαριασμό και στο τελευταίο βήμα που βάζεις το κινητό, λέει αποτυχία αποστολής SMS επιβεβαίωσης, ενώ πριν λίγο μού είχε στείλει τέτοιο για να ανοίξω το γενικό account. Λέει, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη. Ψάχνω και στην εφαρμογή και στο website, στοιχεία επικοινωνίας με τεχνική υποστήριξη, δεν έχουν κανένα τηλεφωνικό αριθμό ή φόρμα ή e-mail.

Μου βρωμάει, πουθενάδες που θα ρίξουν πιστολιά.

Έχεις κόψει τους 5ψήφιους αριθμούς χρέωσης?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papadsp είπε

Έχεις κόψει τους 5ψήφιους αριθμούς χρέωσης?

Όχι, παραλαμβάνω κανονικά τα πάντα.

Όπως γράφω και στο παραπάνω, στο πρώτο βήμα που ανοίγεις το λογαριασμό στην υπηρεσία, άνοιξα κανονικά, αφού μού έστειλε SMS επιβεβαίωσης. Στην πορεία, εκεί που ανοίγεις μέσα από την εφαρμογή λογαριασμό συναλλαγών, στο τελευταίο βήμα που βάζεις κινητό, βγάζει το μήνυμα λάθους εντός της εφαρμογής, ενώ έχω βάλει τον ίδιο αριθμό που λίγο πριν η ίδια η Freedom24 μού έστειλε και προχώρησα στην αρχική επιβαίωση για το λογαριασμό στην υπηρεσία.

Όταν μια υπηρεσία έχει τέτοια θέματα και γράφει στο μήνυμα λάθους ένα ξερό «επικοινωνήστε με την τεχνική εξυπηρέτηση» και αδυνατείς να βρεις ποιά είναι αυτή σε εφαρμογή και ιστότοπο, οι τύποι είναι πουθενάδες που θα το πάνε για φούντο στην κατάλληλη στιγμή, όταν έχει ολοκληρωθεί το αρχικό τους σχέδιο «εξόδου».

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Όχι, παραλαμβάνω κανονικά τα πάντα.

Όπως γράφω και στο παραπάνω, στο πρώτο βήμα που ανοίγεις το λογαριασμό στην υπηρεσία, άνοιξα κανονικά, αφού μού έστειλε SMS επιβεβαίωσης. Στην πορεία, εκεί που ανοίγεις μέσα από την εφαρμογή λογαριασμό συναλλαγών, στο τελευταίο βήμα που βάζεις κινητό, βγάζει το μήνυμα λάθους εντός της εφαρμογής, ενώ έχω βάλει τον ίδιο αριθμό που λίγο πριν η ίδια η Freedom24 μού έστειλε και προχώρησα στην αρχική επιβαίωση για το λογαριασμό στην υπηρεσία.

Όταν μια υπηρεσία έχει τέτοια θέματα και γράφει στο μήνυμα λάθους ένα ξερό «επικοινωνήστε με την τεχνική εξυπηρέτηση» και αδυνατείς να βρεις ποιά είναι αυτή σε εφαρμογή και ιστότοπο, οι τύποι είναι πουθενάδες που θα το πάνε για φούντο στην κατάλληλη στιγμή, όταν έχει ολοκληρωθεί το αρχικό τους σχέδιο «εξόδου».

Ισχύει αυτό που γράφεις σε πολλές περιπτώσεις αλλά δεν κάνουν και τίποτα παράνομο ώστε να διακοπεί ξαφνικά η υπηρεσία που παρέχουν ή να πάνε για φούντο.

Δεν την έχω χρησιμοποιήσει την Freedom24 και δεν γνωρίζω, μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Σε παρόμοιο πρόβλημα όμως που είχα στο παρελθόν,  ήταν γιατί είχα κόψει τις υπηρεσίες χρέωσης όλων των 5ψήφιων από την Cosmote και δεν λάμβανα το sms παρόλο που ήταν χωρίς χρέωση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βάζω 10k σε προθεσμιακό της freedom με 3.5% επιτόκιο για 3 μήνες.

Μετά από 3 μήνες παίρνω 10350 μείον τα 7 της ανάληψης πάμε 10343 δλδ κέρδος 343.Υπάρχει κάποιο λάθος; γιατί μου φαίνεται αρκετά καλό.

Τέλος, αυτά τα 343 τα δηλώνουμε κάπως ; πώς φορολογούνται;

Δημοσ.
52 minutes ago, Steliosfan1 said:

Βάζω 10k σε προθεσμιακό της freedom με 3.5% επιτόκιο για 3 μήνες.

Μετά από 3 μήνες παίρνω 10350 μείον τα 7 της ανάληψης πάμε 10343 δλδ κέρδος 343.Υπάρχει κάποιο λάθος; γιατί μου φαίνεται αρκετά καλό.

Τέλος, αυτά τα 343 τα δηλώνουμε κάπως ; πώς φορολογούνται;

Αυτό που σου είπε ο Weiss παραπάνω, είναι αρκετά σημαντικό να το καταλάβεις.

Τώρα, για φορολόγηση, αν θες να είσαι σωστός, αυτά θεωρούνται ως "Τόκοι (προ φόρου) αλλοδαπής προέλευσης", και μπαίνουν στο αντίστοιχο πεδίο το Ε1, πριν την αφαίρεση των όποιων εξόδων ανάληψης.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, l3ft3r1s είπε

Αυτό που σου είπε ο Weiss παραπάνω, είναι αρκετά σημαντικό να το καταλάβεις.

Τώρα, για φορολόγηση, αν θες να είσαι σωστός, αυτά θεωρούνται ως "Τόκοι (προ φόρου) αλλοδαπής προέλευσης", και μπαίνουν στο αντίστοιχο πεδίο το Ε1, πριν την αφαίρεση των όποιων εξόδων ανάληψης.

ναι κατάλαβα.

Άπλα έχει άλλο επιτόκιο για τους 6 και 12 μήνες αντίστοιχα και πολλοί μπορεί να μπερδευτούν όπως και εγώ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Steliosfan1 είπε

Άπλα έχει άλλο επιτόκιο για τους 6 και 12 μήνες αντίστοιχα και πολλοί μπορεί να μπερδευτούν όπως και εγώ.

Παντου τα επιτοκια αναφερονται ως ετησια.

Δεν υπαρχει πουθενα η αναφορα ως εβδομαδιαια/15νθημερου/μηνιαια/τριμηνιαια/εξαμηνιαια/διχρονα/πενταχρονα κλπ επιτοκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...