Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AeonBeliever είπε

Η πιο εύκολη επιλογή είναι ότι ανοίγεις μέσω μιας οποιασδήποτε τράπεζας. Με φυσική παρουσία χρειάζεται το άνοιγμα, οπότε πρέπει να το έχεις επικοινωνήσει και να πας με ραντεβού μαζί με τα όποια δικαιολογητικά μπορεί να χρειαστούν plus το fee.

Αυτο ετσι εχει fee, δεν μπορεις ανεξαρτητα;

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Titos301 είπε

Αυτο ετσι εχει fee, δεν μπορεις ανεξαρτητα;

Εγώ πέρσι που άνοιξα μέσω της Πειραιώς (Τράπεζα) δεν υπήρχε κανένα κόστος για άνοιγμα ΣΑΤ

Θα σου πω την ίδια διαδικασία ακολούθησε η γυναίκα μου στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή φέτος και πάλι μέσα σε μια ημέρα της τα έκαναν όλα τα χαρτιά (μέσω email) χωρίς κανένα κόστος

Για να αγοράσεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου απλά τους παίρνεις τηλέφωνο και τους δίνεις την εντολή

Στην Πειραιώς Χρημ. υπάρχει κόστος 10€ ανά εντολή αγοράς ανεξάρτητα από το ποσό και μετά 4€ ανά τρίμηνο χρέωση εάν έχεις ανοικτή θέση μαζί τους (δλδ αν διατηρείς θέση σε ομόλογα).

Σε κάθε δημοπρασία μπορείς να βάλεις μέχρι 15Κ δλδ εάν έχεις ένα ποσό 30Κ μπορείς να βάλεις αυτό τον μήνα τα 15Κ και στην επόμενη δημοπρασία του επόμενου μήνα άλλα τόσα και επειδή είναι ομόλογα στην ουσία τους τόκους τους παίρνεις στην αρχή. Στην τελευταία δημοπρασία το επιτόκιο ήταν περίπου στο 2.6

• Like 1
  • Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2025 στις 8:34 ΜΜ, AeonBeliever είπε

Αν βγάλεις την επιλογή των προθεσμιακών, προτεινόμενες επιλογές υπάρχουν ως εξής: 

- Έντοκα γραμμάτια του κράτους, τα τελευταία που ήταν 6μιση μήνες πριν από 2 ημέρες, είχαν καθαρό επιτόκιο 2,45%. Βγαίνουν την άλλη εβδομάδα αντίστοιχα τρίμηνα. Πρέπει να έχεις ανοίξει λογαριασμό & μερίδα Σ.Α.Τ με μικρό κόστος και έχει όριο μέχρι 15 χιλιάδες ανά λογαριασμό. Για να τα χάσεις θα πρέπει να πτωχεύσει το κράτος. 

Αυτα τα αγοράζεις και τα πουλάς απο την ίδια πλατφόρμα ( Εθνική π.χ. ) που αγοράζεις και μετοχές ; Βλέπω ενα Δ090312Θ1 GGB 3 24/02/30 Hellenic Republic Government Bond (GR0133008210) και Δ090312Ι1 GGB 3 24/02/31 Hellenic Republic Government Bond (GR0133009226)

Επεξ/σία από greekmm
Δημοσ.
18 ώρες πριν, greekmm είπε

Βλέπω ενα Δ090312Θ1 GGB 3 24/02/30 Hellenic Republic Government Bond (GR0133008210) και Δ090312Ι1 GGB 3 24/02/31 Hellenic Republic Government Bond (GR0133009226)

Αυτά είναι ομόλογα ή ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια, τα έντοκα λέγονται t bills

https://www.pdma.gr/en/debt-instruments-greek-government-bonds/issuance-calendar-a-syndication-and-auction-results/latest-results/latest-t-bills-auction-results

Δημοσ.
Στις 25/1/2025 στις 11:04 ΠΜ, mogsub είπε

Εγώ πέρσι που άνοιξα μέσω της Πειραιώς (Τράπεζα) δεν υπήρχε κανένα κόστος για άνοιγμα ΣΑΤ

Θα σου πω την ίδια διαδικασία ακολούθησε η γυναίκα μου στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή φέτος και πάλι μέσα σε μια ημέρα της τα έκαναν όλα τα χαρτιά (μέσω email) χωρίς κανένα κόστος

Για να αγοράσεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου απλά τους παίρνεις τηλέφωνο και τους δίνεις την εντολή

Στην Πειραιώς Χρημ. υπάρχει κόστος 10€ ανά εντολή αγοράς ανεξάρτητα από το ποσό και μετά 4€ ανά τρίμηνο χρέωση εάν έχεις ανοικτή θέση μαζί τους (δλδ αν διατηρείς θέση σε ομόλογα).

Σε κάθε δημοπρασία μπορείς να βάλεις μέχρι 15Κ δλδ εάν έχεις ένα ποσό 30Κ μπορείς να βάλεις αυτό τον μήνα τα 15Κ και στην επόμενη δημοπρασία του επόμενου μήνα άλλα τόσα και επειδή είναι ομόλογα στην ουσία τους τόκους τους παίρνεις στην αρχή. Στην τελευταία δημοπρασία το επιτόκιο ήταν περίπου στο 2.6

Οπότε αν ανοίξεις ΣΑΤ σε κατάστημα και αγοράσεις 1 φορά ομόλογα ελληνικού δημοσίου μετά γίνεται η διαδικασία γίνεται και με τηλέφωνο; Πάντα λέω να αγοράσω αλλά δεν με βολεύει η διαδικασία γιατί πρέπει να πάρω άδεια από την δουλειά...

Συνήθως με παίρνουν τηλ. από το personal banking για να με πρήξουν με τα δικά τους αμοιβαία κεφάλαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/2/2025 στις 9:49 ΠΜ, The_Judas είπε

Οπότε αν ανοίξεις ΣΑΤ σε κατάστημα και αγοράσεις 1 φορά ομόλογα ελληνικού δημοσίου μετά γίνεται η διαδικασία γίνεται και με τηλέφωνο; Πάντα λέω να αγοράσω αλλά δεν με βολεύει η διαδικασία γιατί πρέπει να πάρω άδεια από την δουλειά...

Συνήθως με παίρνουν τηλ. από το personal banking για να με πρήξουν με τα δικά τους αμοιβαία κεφάλαια.

Στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή ναι το κάνεις από το τηλέφωνο ακόμη και την πρώτη φορά. Δίνεις εντολές τηλεφωνικά δλδ για ομόλογα γιατί δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα στην πλατφόρμα τους (η οποία είναι πάρα πολύ φτωχή). Και το άνοιγμα για ΣΑΤ πάντως για την γυναίκα μου μέσω ίντερνετ και τηλεφώνου το κάναμε - δεν χρειάστηκε φυσική παρουσία

Επεξ/σία από mogsub
Δημοσ.
On 04/01/2025 at 00:25, ma3stros said:

την peerberry την ξερεις? γενικα η αποψη σου για τα p2p ποια ειναι? εμενα μου φαινεται απιστευτα μεγαλο ρισκο αλλα δειχνουν να δινουν αποδοσεις εδω και αρκετο καιρο

Αν και η απάντηση έρχεται ενάμισυ μήνα μετά πιστεύω αξίζει να δώσω την εμπειρία μου, είχα χρήματα στην peerberry προ της εκκίνησης των επιχηρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα είχα όλα σε ρωσικά δάνεια, πήραμε πίσω όλα τα χρήματα μας μέχρι κεραίας, έκτοτε την εμπιστευτικα τυφλά, έφτασα να έχω πάνω από 40k μέσα τα οποία μείωσα με τον καιρό ένεκα cash drag και μετέφερα κάποια σε robocash & esketit, θεωρώ αυτές τις τρείς, αλλά ιδιαίτερα την prreberry, ιδιαίτερα αξιόπιστη.

Παράλληλα έχω κάτι πάνω από 50k στην freedom σε etf SXR8.EU και είναι πολύ μακρυά από τις ποιο επικίνδυνες επενδύσεις που έχω κάνει, επειδή διαβάζω πολλά και διάφορα περί του θέματος εδώ μέσα, υπάρχουν πολύ χειρότερες επιλογές που έχω κάνει οπότε δεν με φοβίζει ιδιαίτερα. Οι επενδύσεις παιδιά θέλουν γερό στομάχι! Ανά πάσα στιγμή μπορεί η πρώην αξιόπιστη πλατφόρμα - τράπεζα κλπ να βαρέσει κανόνι.

Το δικό μου disclaimer είναι ότι είμαι από τους επενδυτές μέσου-μεγάλου ρίσκου, οπότε εχτε υπόψιν όταν διαβάζετε αυτά που γράφω.! 🙂

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

καινούριος με την πλατφορμα της freedom24 εχω βάλει ενα μικρό ποσό δοκιμαστικά για να δω γενικά τί παίζει με τα etf.

οταν παω να κανω εντολή ανάθεσης μου εμφανίζει κάτι τεστ καταλληλότητας. μπορώ να τα σκιπάρω αυτά?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, spiritclay είπε

οταν παω να κανω εντολή ανάθεσης μου εμφανίζει κάτι τεστ καταλληλότητας. μπορώ να τα σκιπάρω αυτά?

Όχι, είναι υποχρεωτικά από το νόμο (για εκείνους).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Όχι, είναι υποχρεωτικά από το νόμο (για εκείνους).

ok μπορώ να βρω κάπου τις απαντήσεις? ρωτάει πράγματα που δεν με αφορούν καν και δεν με επιτρεπει να συνεχισω την αγορά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...