Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ATmega είπε

Δλδ για να καταλάβω, αν για παράδειγμα σήμερα βάλω 10Κ σε ένα FTE και μετά από κάποια χρόνια αυτά τα 10Κ θα γίνουν πχ 30Κ τότε σε περίπτωση που γίνει η κάποια "στραβη" θα με καλύψουν για το αρχικό κεφάλαιο που έχω βάλει (10Κ) ή για τα 20Κ και τα 10 θα τα χάσω?

Etf εννοείς.

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δε θα σε καλύψουν για τίποτα. 0, zero.

Η στραβή που λες αφορά τι; Να πέσει το etf πχ -90%;

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Etf εννοείς.

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δε θα σε καλύψουν για τίποτα. 0, zero.

Η στραβή που λες αφορά τι; Να πέσει το etf πχ -90%;

Ναι ήθελα να γράψω ETF. 

Λέγοντας στραβή φυσικά και δεν εννοώ να πέσει το etf (αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει ο καθένας όταν κάνει την επένδυση σε etf). Αν πχ χρεοκοπήσει, κλείσει η freedom (η κάθε freedom) τι γίνεται? 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ενδιαφερομαι να αγορασω ακινητο και μαζευυα πολλα χρονια , αλλα επεσα στην φαση οπου ειναι αποτρεπτικο τωρα. θα ηθελα να αποταμιευσω τα χρηματα σε αποταμιευτικο. τα εχω eurobank . πιθανον να τα βαλω σε προθεσμιακη οπου γνωριζω οτι για 6 μηνες θα παρω ενα τοκο πολυ μικρο της ταξης 110 ευρω μιας και οι προθεσμιακες πλεον δεν αποδιδουν . ειμαι σε φαση ερευνας και δελεαζομαι με την freedom και τον αποταμιευτικο και το ΤΟΣΟ μεγαλο προμοσιον που πεφτει στο youtube. με τραβαει πισω καπως ολο αυτο γιατι λενε οπου ακους πολλα κερασια ξερετε... ειναι η δουλεια 10 χρονων τα χρηματα αυτα με πολυ κοπο...πραγματικα αν γινει κατι και τα χασω θα αυτοκτονησω δε ξερω...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KosStam86 είπε

Καλησπέρα σας, ενδιαφερομαι να αγορασω ακινητο και μαζευυα πολλα χρονια , αλλα επεσα στην φαση οπου ειναι αποτρεπτικο τωρα. θα ηθελα να αποταμιευσω τα χρηματα σε αποταμιευτικο. τα εχω eurobank . πιθανον να τα βαλω σε προθεσμιακη οπου γνωριζω οτι για 6 μηνες θα παρω ενα τοκο πολυ μικρο της ταξης 110 ευρω μιας και οι προθεσμιακες πλεον δεν αποδιδουν . ειμαι σε φαση ερευνας και δελεαζομαι με την freedom και τον αποταμιευτικο και το ΤΟΣΟ μεγαλο προμοσιον που πεφτει στο youtube. με τραβαει πισω καπως ολο αυτο γιατι λενε οπου ακους πολλα κερασια ξερετε... ειναι η δουλεια 10 χρονων τα χρηματα αυτα με πολυ κοπο...πραγματικα αν γινει κατι και τα χασω θα αυτοκτονησω δε ξερω...

Μακρια απο Freedom τοτε ουτε για αστειο εφοσον δεν εχεις περιθωριο να χασεις χρηματα,δες optima bank που εχει(ειχε)καλουτσικο επιτοκιο για προθεσμιακη στην Ελλαδα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, KosStam86 είπε

πραγματικα αν γινει κατι και τα χασω θα αυτοκτονησω δε ξερω...

φαινεσαι πολύ κατάλληλος τύπος για επενδύσεις

• Like 1
  • Haha 12
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, somt είπε

φαινεσαι πολύ κατάλληλος τύπος για επενδύσεις

φαινεσαι πολυ καταλληλος τυπος για να εκφερεις γνωμη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, KosStam86 είπε

Εγώ τα έχω σε attica σε προθεσμιακή για 1  χρόνο. Κάθε μήνα παίρνω τους τόκους και ξεκινάμε για την επόμενο μήνα όπου μετά από 3 μηνες μεγαλώνει το επιτόκιο. Ήδη είμαι στον 4το μήνα. Πρόλαβα τα επιτόκια λίγο πιο υψηλά μιας και τώρα ειναξ χαμηλότερα. Οι συστήμικες πάντως δίνουν ψίχουλα 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Μακρια απο Freedom τοτε ουτε για αστειο εφοσον δεν εχεις περιθωριο να χασεις χρηματα,δες optima bank που εχει(ειχε)καλουτσικο επιτοκιο για προθεσμιακη στην Ελλαδα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

απο οτι ειδα μολις το επιτοκιο κατω απο 50 χιλιαδες ειναι ιδιο ή και χειροτερο απο τις συστημικες alpha/euro κλπ, ευχαριστω παντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2025 στις 2:50 ΠΜ, kage είπε

ΔΕΝ βαζουμε μεγαλα ποσα σε πλατφορμες/app   .. μεχρι 20κ καλυπτεσαι κ οχι 100κ οπως λενε! Οι προθεσμιακες καταθεσεις που λενε ειναι επενδυτικες/χρηματιστηριακες ! Δεν χρησιμοποιουν Safr/ eurobor rate  αλλα τα δικα τους κολπα . τα etf σχεδον σε ολες δεν ειναι ονομαστικα..αν γινει ρευστοποιηση ψαξε βρες τι απεγιναν τ cfd σου

Απόκρυψη περιεχομένων

Σχεδον ολες οι fintech/trading  ακομη κ η ρεβολουτ εχουν περιεργες σχεσεις /σκοπους με χωρες οπως καζακσταν ρωσσια μπελαρους...σε μας ειχαμε παρατραγουδα με την ασπις,η μαλτα ακομη κ με real τραπεζες οπως η pilatus ,στη γερμανια την wirecard,σε usa  ftx,binanace,η κυπρος με πειραιως...δεν θελει πολυ να γινει η μλκ ...μοιραστε το ρισκο σας!!!

Δεν πρεπει να δινετε βαση στις βλακειες ΟΛΩΝ των tiktokερς youtubers π ζουν απο μονιμο payroll+ affiliate καταθεσεων

αν επενδύσεις σε μετοχες, ομολογα κλπ  από ελληνικη τραπεζα παλι υπαρχει ρισκο. ουτε εκει σε καλυπτει η προστασία καταθεσεων.

Οι επενδυσεις σε brokers σου ανήκουν ο broker ειναι απλα ο ενδιάμεσος. 

Οι brokers ειναι regulated απο οργανισμούς τυπου fca, sec κλπ.

Μονο την freedom δεν πολυεμπιστευομαι πολυ λογω δεσμων με Ρωσία. 

Η trading212 ειναι regulated απο fca, sec, bafin κλπ. σε ηπα, αγγλια γερμανια κλπ.

https://helpcentre.trading212.com/hc/en-us/articles/360007315078-Who-regulates-Trading-212

interactive brokers ομοιως απο πολλους οργανισμους;

https://www.interactivebrokers.com/en/general/about/info-and-history.php

η freedom24 νομιζω ειναι regulated μονο απο cysec

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KosStam86 είπε

απο οτι ειδα μολις το επιτοκιο κατω απο 50 χιλιαδες ειναι ιδιο ή και χειροτερο απο τις συστημικες alpha/euro κλπ, ευχαριστω παντως

Για να λες 110ευρω από τόκους στο εξάμηνο υπέθεσα ότι μιλάμε για άνω των 50κ ποσό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, KosStam86 said:

Αν βγάλεις την επιλογή των προθεσμιακών, προτεινόμενες επιλογές υπάρχουν ως εξής: 

- Έντοκα γραμμάτια του κράτους, τα τελευταία που ήταν 6μιση μήνες πριν από 2 ημέρες, είχαν καθαρό επιτόκιο 2,45%. Βγαίνουν την άλλη εβδομάδα αντίστοιχα τρίμηνα. Πρέπει να έχεις ανοίξει λογαριασμό & μερίδα Σ.Α.Τ με μικρό κόστος και έχει όριο μέχρι 15 χιλιάδες ανά λογαριασμό. Για να τα χάσεις θα πρέπει να πτωχεύσει το κράτος. 

- Η T212 είναι πολύ ασφαλής καθώς όπως αναφέρθηκε είναι regulated, είναι κάποια χρόνια, δεν έχει χρεώσεις διατήρησης ή μεταφοράς εκεί και σου δίνει 3,4% μεικτό επιτόκιο(μέχρι τώρα). Ένα ποσοστό των χρημάτων σου, πχ στα δικά μου είναι ένα 39% θα είναι σε QMMF. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο ρίσκου, δηλαδή πολύ πρόχειρα πρέπει να καταρρεύσουν οι αγορές, να γίνει 3ος παγκόσμιος ή κάτι τέτοιο για να τα χάσεις. Συνολικά, καλύπτεσαι έως 20 χιλιάδες αν βγει αφερέγγυος ο broker.

- Η Trade Republic σου δίνει 3% μεικτό επιτόκιο(μέχρι τώρα), είναι πιο νέα αλλά εξίσου regulated. Αυτή στο δίνει σε αποταμιευτικό τύπου λογαριασμό με μηδέν ρίσκο αφού λέει ότι μέχρι 100 χιλιάδες είσαι προστατευμένος και μέχρι 50 χιλιάδες σου δίνει το επιτόκιο, παραπάνω δεν παίρνεις τίποτα. Επίσης δεν έχει χρέωση διατήρησης λογαριασμού ή μεταφοράς για να τα πας εκεί. Όμως, η σούμα είναι ότι εκεί που βάζεις τα χρήματα σου λέει ότι μέχρι Χ ποσό είναι στην τράπεζα και μετά μπαίνουν σε τύπου αμοιβαία κεφάλαια ήτοι στην Blackrock. Άρα, διαβάζεις στα ψιλά γράμματα ποιο είναι το όριο το δικό σου, σε εμένα πχ είναι 25 χιλιάδες και το κρατάς κάτω από αυτό το όριο. Διάβασα επίσης ότι κάποια στιγμή σου στέλνουν να αναβαθμίσεις το λογαριασμό σου με δικό τους IBAN και έχεις ένα μήνα να το δεχτείς αλλιώς σταματάς να παίρνεις επιτόκιο. Δεν μου έχει γίνει ακόμη, όταν γίνει θα διαβάσω τα νέα έγγραφα, τι συνεπάγεται και βλέπουμε.

Επεξ/σία από AeonBeliever
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AeonBeliever είπε

Πρέπει να έχεις ανοίξει λογαριασμό & μερίδα Σ.Α.Τ

Μπορεις να δωσεις περισσοτερρε πληροφοριες για το που και πως κανουμε αυτο το ανοιγμα;

Δημοσ.
29 minutes ago, Titos301 said:

Μπορεις να δωσεις περισσοτερρε πληροφοριες για το που και πως κανουμε αυτο το ανοιγμα;

Η πιο εύκολη επιλογή είναι ότι ανοίγεις μέσω μιας οποιασδήποτε τράπεζας. Με φυσική παρουσία χρειάζεται το άνοιγμα, οπότε πρέπει να το έχεις επικοινωνήσει και να πας με ραντεβού μαζί με τα όποια δικαιολογητικά μπορεί να χρειαστούν plus το fee.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, nikosmakos είπε

ο αποταμιευτικός της Revolut δεν αξιζει? ειχα διαβασει εδινε περιπου 3%  και αν πας premium ανεβαίνει 

Κάτω από 2,2 πλέον, αλλά εμπνέει εμπιστοσύνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...