Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Ρωτήστε την τράπεζα που ενέκρινε το δάνειο να σας απαντήσει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ψέματα, πάντως, δεν διακρίνω, τουλάχιστον αποδείξιμα. Αν ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να το έχουν και σας είπαν το αντίθετο, ναι, αλλά αυτό είναι εικασία. Και, εντελώς πρακτικά, δεν κερδίζετε κάτι. Παρασκευή απόγευμα, για αγορά με δάνειο, νωρίτερα από την Τρίτη δεν θα έχει κάτι στα χέρια της, εκτός κι αν επιλέξει ετοιμοπαράδοτη συσκευή από άλλο κατάστημα.
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 39 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Αν είναι αγορά μέσω ίντερνετ μπορεί(εντός 14 ημερών), αν πήγε σε κατάστημα που είναι και το πιο πιθανό να έγινε μιας και μιλάμε για δάνειο για να βγουν οι δόσεις είναι στο χέρι του καταστήματος αν δεχτεί την επιστροφή/ακύρωση παραγγελίας 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε το θεμα ειναι μαζι με την ακύρωση του smartphone, να γίνει και ακύρωση δανείου, διαφορετικά αν είναι να μη πάρει το smartphone και να πληρώνει δόσεις ποιο είναι το νόημα. Εμείς όσες φορές είχαμε αγοράσει από εκείνο το κατάστημα, δεν είχαμε τέτοια θέματα και μάλιστα εξοφλούσαμε τις δόσεις πριν τη τελική λήξη τους . Επειδη το δάνειο έγινε από απόσταση και όχι σε τράπεζα, ισχύει η υπαναχώρησης (όπως έγραψε και πιο πάνω που έχει όρο πάλι 14 ημερών). Για σιγουριά, ρωτάτε κατάστημα/τράπεζα, αλλά κατά 99% ακυρώνετε χωρίς να πληρώσετε κάτι. Αλλά πιστεύω Τρίτη θα έρθει. Έτσι και αλλιώς χρειάζεται τηλέφωνο. Και εγώ ζούσα σε νησί, είναι περίεργα σε τέτοια μέρες, ή γιορτές κτλ.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Drama queen king Πάντως κι οι προμηθευτές δίνουν εκτιμώμενη ημερομηνία άφιξης, όχι εγγυημένη. Αφού ζει και σε μέρος που δε φτάνει οδικώς η νταλίκα, δε βρίσκω κάτι παράξενο που καθυστέρησε. Οκ συμβαίνει, shit happens. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε το θεμα ειναι μαζι με την ακύρωση του smartphone, να γίνει και ακύρωση δανείου, διαφορετικά αν είναι να μη πάρει το smartphone και να πληρώνει δόσεις ποιο είναι το νόημα. Εμείς όσες φορές είχαμε αγοράσει από εκείνο το κατάστημα, δεν είχαμε τέτοια θέματα και μάλιστα εξοφλούσαμε τις δόσεις πριν τη τελική λήξη τους . καμία υπερβολή. Τους είχε πει η μητέρα μου ότι χρειάζεται το κινητό άμεσα γιατί θα φύγει επαγγελματικό ταξίδι μέσα στο ΣΚ και ότι χρειάζεται το κινητό για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της και εκείνοι της ανέφεραν 2 φορες ότι το κινητό θα έρθει σήμερα Παρασκευή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας Οταν είναι τόσο ανάγκη αγοράζεις ετοιμοπαράδοτο για να ξεμπερδευεις.
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Οταν είναι τόσο ανάγκη αγοράζεις ετοιμοπαράδοτο για να ξεμπερδευεις. έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αν θες πιστεψε το, επειδή η μητέρα μου στο μέρος που κατοικεί εκτός ότι δεν έχει πληθώρα των επιλογών σε καταστήματα, δεν έχει και ετοιμοπαράδοτα ( δηλαδή τα περισσότερα έρχονται κατόπιν παραγγελίας). Οπότε ηταν γενικά ατυχία
eMike Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα, Η μητέρα μου κατοικεί εκτός Αθηνών και είχε πάει σε κατάστημα Κωτσόβολος ( το οποίο είναι Franchise), έτσι ώστε να αγοράσει ένα smartphone το οποίο δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο και έπρεπε να το παραγγείλουν. Ημέρα Δευτέρα όλα αυτά. Αγόρασε το κινητό με δόσεις μέσω Δανείου, το οποίο εγκρίθηκε από τη τράπεζα την ίδια ημέρα. Κατά την παραγγελία στο κατάστημα, της είπαν ότι σήμερα Παρασκευή 19/5 θα ήταν έτοιμο να το παραλάβει καθώς θα είχε έρθει. Επικοινώνησε η μητέρα μου πριν από λίγο με το εν λόγω κατάστημα και της ανέφεραν ότι λόγω εκλογών η παραγγελία δεν ήρθε, καθώς μπήκε αρκετός κόσμος στο πλοίο και δεν μπορούσε να μπει η Μεταφορική για να φέρει τα προιόντα και θα παραλάβει η μητέρα μου τη Τρίτη το κινητό. Το θέμα είναι ότι το χρειαζόταν καθώς δεν έχει τώρα που μιλάμε. Ήθελα να ρωτήσω, μπορεί η μητέρα μου να πάει στο κατάστημα franchise και να ακυρώσει τη παραγγελία, παρόλο που πήρε το προιόν ( ενώ ακόμα δεν το έχει παραλάβει) με δόσεις με δάνειο από τράπεζα? Δηλαδή το γεγονός ότι υπέγραψε έγγραφο χορήγησης προσωπικού-καταναλωτικού δανείου για το smartphone, μπορεί να ακυρώσει τη παραγγελία? Η αντι-επαγγελματική συμπεριφορά ποια είναι ακριβώς?
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, eMike είπε Η αντι-επαγγελματική συμπεριφορά ποια είναι ακριβώς? εξήγησα και πιο πάνω
Nabuko Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε εξήγησα και πιο πάνω Ούτε εγώ κατάλαβα πάντως που είναι η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του καταστήματος.
eMike Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε εξήγησα και πιο πάνω Τίποτα δεν εξήγησες, γιατί πετάς ένα τσιτάτο "αντι-επαγγελματικής συμπεριφοράς" το οποίο αν και απλό, μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει. Το κατάστημα, λοιπόν, λειτούργησε πολύ σωστά και επαγγελματικά. Προέκυψε πρόβλημα και δε μπορεί να παραδώσει τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη. Σε πήραν και σε ενημέρωσαν, ως όφειλαν. Συμβαινουν αυτά, και αν δε μπορείς να το καταπιείς είναι μάλλον δικό σου πρόβλημα. Τώρα επειδή εσύ ξύνεσαι για μανούρα θες να ακυρώσεις. Πήγαινε ακύρωσε. Στο τέλος της ημέρας έχεις το δικαίωμα. Θα το πάρουν πίσω, θα επιβαρυνθείς οποιοδήποτε κόστος πέραν της συσκευής διότι υπέραψες δανειακή σύμβαση με τράπεζα και όχι με το κατάστημα, τηλέφωνο δε θα έχεις και θα ξανακάνεις και έξοδα για να δανειστείς για νέο τηλέφωνο. Αν ο εγωισμός σου ήταν σε νορμάλ επίπεδα, δε θα κάναμε αυτή την ανούσια συζήτηση. Α!....και επειδή είμαστε χρόνια στο εμπόριο κάποιοι, αφήνω στο τραπέζι απλά, ότι λεφτά στο χέρι επιστροφή δεν πρόκειται να πάρετε ποτέ. Για την περίπτωση που περιμένετε κάτι τέτοιο. Γιατί έχουμε δει πολλά... Καλές αγορές.
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Ούτε εγώ κατάλαβα πάντως που είναι η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του καταστήματος. Ότι ενώ η μητέρα μου τους εξήγησε, ότι πρέπει να αγοράσει κινητό smartphone, γιατί το ΣΚ θα έχει επαγγελματικό ταξίδι, το οποίο θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας ( δηλαδή εκεί που θα πάει για μια εβδομάδα θα πρέπει να έχει smartphone), πήρε τις διαβεβαιώσεις από το κατάστημα ότι τη Παρασκευή θα είναι στο κατάστημα, καθώς θα έρθει μέσω παραγγελίας. Και σήμερα Παρασκευή που τους πήραμε τηλ, μας είπαν τη δικαιολογία ότι η παραγγελία μαζί με αλλα προιοντα δεν μπηκε με τη μεταφορικη στο πλοιο γιατί υπήρχε αρκετός κόσμος λόγω εκλογών.
StamTheMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αν θες πιστεψε το, επειδή η μητέρα μου στο μέρος που κατοικεί εκτός ότι δεν έχει πληθώρα των επιλογών σε καταστήματα, δεν έχει και ετοιμοπαράδοτα ( δηλαδή τα περισσότερα έρχονται κατόπιν παραγγελίας). Οπότε ηταν γενικά ατυχία Οπότε θελετε να κανετε ολη αυτη τη φασαρια,εγωιστικα. Αν σου ελεγε οτι λογω μποφορ δεν εφυγε το πλοιο,θα ενιωθες καλυτερα; Στο τελος της ημερας,παλι δε θα εχετε τηλεφωνο και παλι θα πατε για αγορα με δοσεις. 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ότι ενώ η μητέρα μου τους εξήγησε, ότι πρέπει να αγοράσει κινητό smartphone, γιατί το ΣΚ θα έχει επαγγελματικό ταξίδι, το οποίο θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας ( δηλαδή εκεί που θα πάει για μια εβδομάδα θα πρέπει να έχει smartphone), πήρε τις διαβεβαιώσεις από το κατάστημα ότι τη Παρασκευή θα είναι στο κατάστημα, καθώς θα έρθει μέσω παραγγελίας. Και σήμερα Παρασκευή που τους πήραμε τηλ, μας είπαν τη δικαιολογία ότι η παραγγελία μαζί με αλλα προιοντα δεν μπηκε με τη μεταφορικη στο πλοιο γιατί υπήρχε αρκετός κόσμος λόγω εκλογών. Φιλε λες τα ιδια πραγματα 10 φορες,ελπιζοντας καποιος να παρει το μερος σου. Επειδη κανεις δεν το παιρνει,λες αλλα,καινουργια,μπας και σε λυπηθει κανεις. Θες πραγματικα βοηθεια,η απλα ψυχολογικη στηριξη; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από StamTheMan
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, eMike είπε Τίποτα δεν εξήγησες, γιατί πετάς ένα τσιτάτο "αντι-επαγγελματικής συμπεριφοράς" το οποίο αν και απλό, μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει. Το κατάστημα, λοιπόν, λειτούργησε πολύ σωστά και επαγγελματικά. Προέκυψε πρόβλημα και δε μπορεί να παραδώσει τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη. Σε πήραν και σε ενημέρωσαν, ως όφειλαν. Συμβαινουν αυτά, και αν δε μπορείς να το καταπιείς είναι μάλλον δικό σου πρόβλημα. Τώρα επειδή εσύ ξύνεσαι για μανούρα θες να ακυρώσεις. Πήγαινε ακύρωσε. Στο τέλος της ημέρας έχεις το δικαίωμα. Θα το πάρουν πίσω, θα επιβαρυνθείς οποιοδήποτε κόστος πέραν της συσκευής διότι υπέραψες δανειακή σύμβαση με τράπεζα και όχι με το κατάστημα, τηλέφωνο δε θα έχεις και θα ξανακάνεις και έξοδα για να δανειστείς για νέο τηλέφωνο. Αν ο εγωισμός σου ήταν σε νορμάλ επίπεδα, δε θα κάναμε αυτή την ανούσια συζήτηση. Α!....και επειδή είμαστε χρόνια στο εμπόριο κάποιοι, αφήνω στο τραπέζι απλά, ότι λεφτά στο χέρι επιστροφή δεν πρόκειται να πάρετε ποτέ. Για την περίπτωση που περιμένετε κάτι τέτοιο. Γιατί έχουμε δει πολλά... Καλές αγορές είδες που επιμένω ότι δεν διάβασες σωστά όλα τα σχόλια, γιατί απαντούσα στο ερωτημά σου και σε άλλο χρήστη? Η μητέρα μου χρειαζόταν κινητό smartphone γιατί το ερχόμενο ΣΚ και για μια εβδομάδα θα είναι σε επαγγελματικό ταξίδι, καθώς το δικό της κινητό χάλασε οριστικά Πήγαμε στο Κωτσόβολο , εξηγήσαμε τη κατάσταση και αφού πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι το κινητό θα είναι εδώ σήμερα Παρασκευή, και μάλιστα μας το τόνισαν 2 φορές, και μας είπαν να μην ανησυχούμε, σήμερα σε επικοινωνία μας, μας τόνισαν ότι λόγω ότι δεν κατάφερε να μπει η μεταφορική στο πλοιο λογω εκλογων, καθως μπήκε αρκετός κόσμος, το smartphone θα έρθει τη Τριτη. 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οπότε θελετε να κανετε ολη αυτη τη φασαρια,εγωιστικα. Αν σου ελεγε οτι λογω μποφορ δεν εφυγε το πλοιο,θα ενιωθες καλυτερα; Στο τελος της ημερας,παλι δε θα εχετε τηλεφωνο και παλι θα πατε για αγορα με δοσεις. Φιλε λες τα ιδια πραγματα 10 φορες,ελπιζοντας καποιος να παρει το μερος σου. Επειδη κανεις δεν το παιρνει,λες αλλα,καινουργια,μπας και σε λυπηθει κανεις. Θες πραγματικα βοηθεια,η απλα ψυχολογικη στηριξη; με ρωτάνε και τους απαντάω, καθώς με ρώτησαν 2 χρήστες που πιθανώς οι άνθρωποι να μην είδαν τα προηγούμενα σχόλια. Δεν λέω τίποτα το καινούριο αν εσύ το λαμβάνεις έτσι. Αν μου έλεγε λόγω μποφορ δεν έγινε , είναι τελείως διαφορετικό και κατανοητό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Για να καταλάβω: Κατηγορείτε για αντιεπαγγελματική στάση και ψέματα ένα κατάστασημα επειδή υπήρξε μια καθυστέρηση δύο εργάσιμων ημερών τελείως έξω από τον έλεγχό του; Μπορείτε να επικοινωνήσετε, όπως σας προέτρεψε το κατάστημα, με τη μεταφορική, να διαπιστώσετε αν ισχύει αυτό που σας είπε το κατάστημα. Αν και, υποψιάζομαι, μετά θα κατηγορήσετε κατάστημα και μεταφορική για συμπαιγνία. Πρακτικά, όπως σας έγραψα πριν, ρωτήστε την τράπεζα που ενέκρινε το δάνειο τι θα συμβεί αν ακυρώσετε την παραγγελία και, εφόσον το κρίνετε συμφέρον, ακυρώστε τη. 1
Bitbit Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Παρασκευή σήμερα. Το κακό είναι ότι επειδή έχει τύχει να εργαστώ σε θέση όπου είχα επαφή με κόσμο-πελάτες, τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Και υπάρχουν πολλές. Και μετά σου λένε ότι ο πελάτης έχει δίκιο. Όποιος το πρωτοείπε αυτό άνετα τον πατούσα με το αυτοκίνητο και μάλιστα έκανα και όπισθεν για να είμαι σίγουρος. Δε παίζεστε μερικοί 3
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ότι ενώ η μητέρα μου τους εξήγησε, ότι πρέπει να αγοράσει κινητό smartphone, γιατί το ΣΚ θα έχει επαγγελματικό ταξίδι, το οποίο θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας ( δηλαδή εκεί που θα πάει για μια εβδομάδα θα πρέπει να έχει smartphone), πήρε τις διαβεβαιώσεις από το κατάστημα ότι τη Παρασκευή θα είναι στο κατάστημα, καθώς θα έρθει μέσω παραγγελίας. Και σήμερα Παρασκευή που τους πήραμε τηλ, μας είπαν τη δικαιολογία ότι η παραγγελία μαζί με αλλα προιοντα δεν μπηκε με τη μεταφορικη στο πλοιο γιατί υπήρχε αρκετός κόσμος λόγω εκλογών. Αρχικά, πρώτη φορά γράφεις ότι τελικά δεν θα μπορεί να παραλάβει μέσα στην εβδομάδα. Σάββατο πότε φεύγει? Ίσως και να έχει έρθει, δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει. Ναι μεν ο κόσμος έχει πάρει άδεια, αλλά αυτοί που δεν δικαιούνται λόγω απόστασης, δουλεύουν κανονικά. Γενικά, το να μένεις σε νησί τα έχει αυτά. Ποτέ δεν είναι κάτι 100% σίγουρο. Απο εκεί και πέρα, όπως είδες και εσύ τους όρους μπορεί να ακυρώσει μιας και το δάνειο δεν το πήρε από κατάστημα της τράπεζας. Γενικά αυτό με την υπαναχώρηση 14 ημερών δεν αφορά μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες αλλά από απόσταση. Πχ μπορεί κάποιος να ακυρώσει συμβόλαιο με παροχο κινητής από άτομο που το έκαναν στον δρόμο. Το θέμα είναι αύριο να βρει να πάρει από αλλού τηλ. Ή αν θα βρίσκετε εντός Ελλάδας, να σταλεί αλλού το κινητό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις