mechpanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Σε κάνα εξοικονομώ/ανακαινίζω, να βάλεις εκεί και έναν μηχανικό αερισμό με ανάκτηση και να έχεις φρέσκο αέρα και χωρίς απώλειες θερμότητας, δεν μπαίνετε;!! Να βγάλεις και την ανακαίνιση και να μηδενίσεις και το ενεργειακό κόστος σου;
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Σε κάνα εξοικονομώ/ανακαινίζω, να βάλεις εκεί και έναν μηχανικό αερισμό με ανάκτηση και να έχεις φρέσκο αέρα και χωρίς απώλειες θερμότητας, δεν μπαίνετε;!! Να βγάλεις και την ανακαίνιση και να μηδενίσεις και το ενεργειακό κόστος σου; Δεν μπορώ να μπω εξοικονομώ για άλλους λόγους. 1
Philippe Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Βλέπω ότι έχει προχωρήσει η συζήτηση αλλά για πλάκα και μόνο επισυνάπτω τις δύο προτάσεις ριζικής ανακαίνισης που περιέγραφα χθες (από αυτές που στοιχίζουν όσο το διαμέρισμα). Προφανώς τέτοιας κλίμακας επεμβάσεις δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τα απαιτούμενα χρήματα, ειδικά τώρα πια που έχουν πάει οι τιμές στα ύψη, εκτός αν ήταν ρετιρέ στο Κολωνάκι με θέα θάλασσα. Για μένα καλύτερη λύση παραμένει το ... να φύγετε, να πάτε αλλού Είναι και μερικές σταθερές από τις οποίες δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουμε, π.χ. δεν μπορεί να μπαίνεις σε ένα σπίτι και να βλέπεις φάτσα κάρτα την τουαλέτα, ούτε το σαλόνι να είναι στη μέση του σπιτιού χωρίς μπαλκονόπορτα όπως το δείχνεις στο 1ο post, ούτε ένα υπνοδωμάτιο να έχει πλάτος 2x2 επειδή δεν μας βγαίνει αλλιώς. Από την άλλη, όσο στενεύουν τα πράγματα, γίνονται παραχωρήσεις και καλείται κανείς να γίνει πιο ευρηματικός, όπως ο Manolis-K. Έτσι κι εγώ, στο σχεδιάκι παρακάτω αναγκάζομαι να βγάλω πόρτα μες στο σαλόνι, πράγμα απαράδεκτο, αλλά θα μπορούσε έστω να είναι "κρυφή" και να μην ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο τοίχο, για να μετριάσει κάπως το κακό. Αν ήμασταν στο Κολωνάκι λέμε.. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Philippe 1
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Philippe είπε Βλέπω ότι έχει προχωρήσει η συζήτηση αλλά για πλάκα και μόνο επισυνάπτω τις δύο προτάσεις ριζικής ανακαίνισης που περιέγραφα χθες (από αυτές που στοιχίζουν όσο το διαμέρισμα). Προφανώς τέτοιας κλίμακας επεμβάσεις δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τα απαιτούμενα χρήματα, ειδικά τώρα πια που έχουν πάει οι τιμές στα ύψη, εκτός αν ήταν ρετιρέ στο Κολωνάκι με θέα θάλασσα. Για μένα καλύτερη λύση παραμένει το ... να φύγετε, να πάτε αλλού Είναι και μερικές σταθερές από τις οποίες δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουμε, π.χ. δεν μπορεί να μπαίνεις σε ένα σπίτι και να βλέπεις φάτσα κάρτα την τουαλέτα, ούτε το σαλόνι να είναι στη μέση του σπιτιού χωρίς μπαλκονόπορτα όπως το δείχνεις στο 1ο post, ούτε ένα υπνοδωμάτιο να έχει πλάτος 2x2 επειδή δεν μας βγαίνει αλλιώς. Από την άλλη, όσο στενεύουν τα πράγματα, γίνονται παραχωρήσεις και καλείται κανείς να γίνει πιο ευρηματικός, όπως ο Manolis-K. Έτσι κι εγώ, στο σχεδιάκι παρακάτω αναγκάζομαι να βγάλω πόρτα μες στο σαλόνι, πράγμα απαράδεκτο, αλλά θα μπορούσε έστω να είναι "κρυφή" και να μην ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο τοίχο, για να μετριάσει κάπως το κακό. Αν ήμασταν στο Κολωνάκι λέμε.. Αρχικά να πω wow για τα σχέδια! Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά να γίνει τέτοια ανακαίνιση! Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου! Μια ερώτηση μόνο...γιατί δεν μπορεί το σαλόνι να είναι στη μέση του σπιτιού? 1
Philippe Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ελλείψει χρόνου μιας και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, δεν έβαλα καλλιγραφίες, όπως έπιπλα κλπ, αλλά σου έγραψα καθαρές διαστάσεις ενδεικτικές. Κουνάς τους τοίχους δεξιά - αριστερά και τροποποιείς αναλόγως. Τουλάχιστον το παιδικό "υπνοδωμάτιο" (ο Θεός να το κάνει δωμάτιο με μόλις 2μ πλάτος) αποκτά πρόσβαση στο μπαλκονάκι και μήκος λίγο πιο ανθρώπινο, ενώ και η κουζίνα με το σαλόνι νομίζω βελτιώνονται κάπως σε σχέση με το αρχικό σχέδιο του κατακευαστή. Αλλά τέτοιες αλλαγές θέλουν και επεμβάσεις στα δάπεδα (€€€) κλπ ανεφάρμοστα πράγματα. ΥΓ: Εννοούσα ειδικά στου δικού σου του σπιτιού να μην είναι στη μέση, επειδή δεν έχεις μπαλκονόπορτα (η έμφαση ήταν στο δεύτερο). Προτιμάται να είναι στην αρχή ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμο στους επισκέπτες, να μην κάνουν περίπατο μέσα από υπνοδωμάτια για να κάτσουν στον καναπέ, να "βλέπει" στην πρόσοψη και γενικά να έχει προνομιακή θέση στο σπίτι αφού εκεί υποτίθεται περνούν οι ένοικοι τον περισσότερο χρόνο τους. Αλλά αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι αρχιτέκτονες και τα εφαρμόζουν στην πράξη, εγώ μια ιδέα σου δίνω για να μην πας και ξοδευτείς χωρίς λόγο. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Philippe 1
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, Philippe είπε Ελλείψει χρόνου μιας και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, δεν έβαλα καλλιγραφίες, όπως έπιπλα κλπ, αλλά σου έγραψα τις καθαρές διαστάσεις να πάρεις μια ιδέα. Τουλάχιστον το παιδικό "υπνοδωμάτιο" (ο Θεός να το κάνει δωμάτιο με μόλις 2μ πλάτος) αποκτά πρόσβαση στο μπαλκονάκι και μήκος λίγο πιο ανθρώπινο, ενώ και η κουζίνα με το σαλόνι νομίζω βελτιώνονται κάπως σε σχέση με το αρχικό σχέδιο του κατακευαστή. Αλλά τέτοιες αλλαγές θέλουν και επεμβάσεις στα δάπεδα (€€€) κλπ ανεφάρμοστα πράγματα. ΥΓ: Εννοούσα ειδικά στου δικού σου του σπιτιού να μην είναι στη μέση, επειδή δεν έχεις μπαλκονόπορτα (η έμφαση ήταν στο δεύτερο). Προτιμάται να είναι στην αρχή ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμο στους επισκέπτες, να μην κάνουν περίπατο μέσα από υπνοδωμάτια για να κάτσουν στον καναπέ, να "βλέπει" στην πρόσοψη και γενικά να έχει προνομιακή θέση στο σπίτι αφού εκεί υποτίθεται περνούν οι ένοικοι τον περισσότερο χρόνο τους. Αλλά αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι αρχιτέκτονες και τα εφαρμόζουν στην πράξη, εγώ μια ιδέα σου δίνω για να μην πας και ξοδευτείς χωρίς λόγο. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου! Κατάλαβα τι εννοείς για το σαλόνι.
manolis-K Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, lyda94 είπε Αυτό! Αυτό θέλουμε! Και σκεφτήκαμε στη γυψοσανίδα πάνω να βάλουμε γυαλότουβλο για να μπαίνει φως στο νέο σαλόνι. Άρα το σχέδιο μας έχει βάση! Σε υπερευχαριστώ! Όσο για τα κουφώματα, το ξέρω ότι υπάρχουν χρώματα! Αλλά νευριάζω απίστευτα στο ότι είμαι αναγκασμένη να ψάχνω χρώματα, να πληρώνω παραπάνω και να μην βάλω το λευκό το αλουμίνιο, μόνο και μόνο επειδή ο διακοσμητής το '73 είχε όρεξη για τέτοια παντζούρια! Υαλοτουβλο πανω απο τη γυψοανιδα ΟΧΙ. Μονο μια συρρομενη πορτα για να απομονωνει το παιδικο δωματιο οταν χρειαζεται. Μπαλκονι τοσο στενο δεν εχει και μεγαλη αξια 1
lyda94 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 18 ώρες πριν, manolis-K είπε Υαλοτουβλο πανω απο τη γυψοανιδα ΟΧΙ. Μονο μια συρρομενη πορτα για να απομονωνει το παιδικο δωματιο οταν χρειαζεται. Μπαλκονι τοσο στενο δεν εχει και μεγαλη αξια Το ίδιο μου είπε και ένας μάστορας που ήρθε χθες και τελικά έφυγε σαν ιδέα. Το μπαλκόνι δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για άπλωμα ρούχων. Δεν βολεύει, δυστυχώς, για να κάτσουμε, αν και θα ήθελα να υπάρχει έστω μια ψησταριά! 😔 1
Amaretos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, lyda94 είπε Το ίδιο μου είπε και ένας μάστορας που ήρθε χθες και τελικά έφυγε σαν ιδέα. Το μπαλκόνι δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για άπλωμα ρούχων. Δεν βολεύει, δυστυχώς, για να κάτσουμε, αν και θα ήθελα να υπάρχει έστω μια ψησταριά! 😔 Πόσο πλάτος έχει? Πάντα χωράει μία ψησταριά
lyda94 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 35 λεπτά πριν, Amaretos είπε Πόσο πλάτος έχει? Πάντα χωράει μία ψησταριά Χωράει, χωράει! Ο άντρας μου αντιδρά με το σκεπτικό ότι είμαστε σε πολυκατοικία και θα μας βρίσουν! Πείτε ρε παιδιά ότι έχει άδικο!!!!
Amaretos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Αν δεν έχετε τίποτα πολυ περίεργους γείτονες δεν θα έχετε πρόβλημα μία ψησταριά υγραερίου και είστε άρχοντες
*nenya* Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 2 hours ago, lyda94 said: Χωράει, χωράει! Ο άντρας μου αντιδρά με το σκεπτικό ότι είμαστε σε πολυκατοικία και θα μας βρίσουν! Πείτε ρε παιδιά ότι έχει άδικο!!!! Ναι, θα σας βρισουν κ θα εχουν και τα δικια τους. Εσυ δλδ θα ηθελες την τσικνα του κολλητου σου γειτονα να σου'ρχεται στα απλωμενα σου ρουχα ή να ντουμανιαζει το σπιτι σου; Κανουμε υποχωρησεις κ σεβομαστε οταν επιλεγουμε να ζήσουμε σε πολυκατοικία. Αν κανει ο καθενας του κεφαλιου του φαντασου τι εχει να γίνει! 1
Amaretos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 1ον η υγραερίου έχει ελάχιστο καπνό, 2πν δεν είπαμε να το κάνεις ταβέρνα 1 φορά την εβδομάδα δεν χάθηκε ο κόσμος, αν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται αν κάποιος είναι δυσκοιλιος έτσι και αλλιώς δεν ικανοποιείται με τίποτα
*nenya* Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Παραεισαι αισιοδοξος αν νομιζεις οτι μπορει να υπαρξει συνεννόηση σε πολυκατοικιες με π.χ. 20+ διαμερισματα. Αλλο αν λεμε για καναδυο γειτονες. 1
lyda94 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, *nenya* είπε Ναι, θα σας βρισουν κ θα εχουν και τα δικια τους. Εσυ δλδ θα ηθελες την τσικνα του κολλητου σου γειτονα να σου'ρχεται στα απλωμενα σου ρουχα ή να ντουμανιαζει το σπιτι σου; Κανουμε υποχωρησεις κ σεβομαστε οταν επιλεγουμε να ζήσουμε σε πολυκατοικία. Αν κανει ο καθενας του κεφαλιου του φαντασου τι εχει να γίνει! Αυτό ακριβώς λέει ο άντρας μου! 11 ώρες πριν, Amaretos είπε 1ον η υγραερίου έχει ελάχιστο καπνό, 2πν δεν είπαμε να το κάνεις ταβέρνα 1 φορά την εβδομάδα δεν χάθηκε ο κόσμος, αν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται αν κάποιος είναι δυσκοιλιος έτσι και αλλιώς δεν ικανοποιείται με τίποτα Αυτό ακριβώς λέω εγώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα