filipprin Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Εισαι εξαιρετικος μπραβο 4 ώρες πριν, manolis-K είπε Δεν αλλαζουμε κατακορυφες στηλες αποχετευσης, διατηρουμε τα ηλεκτρολογικα με μικρο μερεμετι, δεν αλλαζουμε πατωματα, διατηρουμε τις πορτες οπως ειναι. Με ενα κοφτη κοβουμε το ανοιγμα της κουζινας και πεταμε τα μπαζα σε μια μερα. Τα υπολοιπα ξηρες κατασκευες και συνολικο κοστος με νεα κουζινα 3.500 εως 5.000 ευρω
mary Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, lyda94 είπε 😁Την ποια? Το σπίτι έχει αισχρή διαρρύθμιση!Τ Μια χαρά διαρρύθμιση έχει το σπίτι. Το μόνο που θέλει για να γίνει πιο μοντέρνο είναι γκρέμισμα τον τοίχο ανάμεσα σε σαλόνι κουζίνα. Τα χρήματα που θα δώσετε σε αρχιτέκτονα και εργασίες ειλικρινά δεν αξίζουν για να στριμώξετε ένα ακόμα μικρό δωματιάκι στα 57τμ σπίτι. Το παιδί μετά θα μεγαλώσει και θα θέλει πχ γραφείο να διαβάζει. Που θα το βάλετε;
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, Philippe είπε Αχ τα χωλλ, αυτή η μάστιγα.. Από το σχέδιο και μόνο του δίνω 90% πιθανότητες να είναι κατασκευασμένο μεταξύ 1970-1975 και 70% να είναι Βόρεια Ελλάδα, πιθανότατα Θεσσαλονίκη. 1973 Πειραιάς προάστια! 16 ώρες πριν, manolis-K είπε Πανω απο το γραφειο θα βαλεις (στη γυψοσανιδα) παραθυρο με γαλακτωδη τζαμια . Απο εκει θα φωτιζεται και θα αεριζεται μεσω κουζινας κ σαλονιου. Οι ντουλαπες ειναι βασικα για το υπνοδωματια και καθε χρηση. Στη λυση που σου προτεινω Δεν πειραζεις πατωματα Μικρη επεμβαση σε τοιχους, γυψοσανιδα και μερεμετια σε υδραυλικα και ηλεκτρολογικα Ειμαι 40 αρχιτεκτονας με πολυ μεγαλη εμπειρια σε κατασκευη και διακοσμιση Μη δινεις λεφτα για αρχιτεκτονες και διακοσμητες. Θα σου προτεινουν ολικη αλαγη που θα κοστισει πιο πολυ απο την αξια του διαμερισματος Δεν εχω χρονο τωρα. οταν εχω χρονο μπορω να σου στειλω πως θα γινει το παραθυρο στο παιδικο δωματιο To εχω γραψει απο την αρχη. Θα εχει παραθυρο (επαλληλο ή ανοιγομενο) πανω απο το γραφειο, χαμηλα για να ειναι ευκολο στη χρηση του. Εναλλακτικα θα μπορουσε και πανω απο το τραπεζι της κουζινας να αεριζεται απο το σαλονι .... Δεν αλλαζουμε κατακορυφες στηλες αποχετευσης, διατηρουμε τα ηλεκτρολογικα με μικρο μερεμετι, δεν αλλαζουμε πατωματα, διατηρουμε τις πορτες οπως ειναι. Με ενα κοφτη κοβουμε το ανοιγμα της κουζινας και πεταμε τα μπαζα σε μια μερα. Τα υπολοιπα ξηρες κατασκευες και συνολικο κοστος με νεα κουζινα 3.500 εως 5.000 ευρω Άρα ουσιαστικά πέφτει μισός τοίχος μόνο! Μπορεί αυτό το κομμάτι που θα πέσει να είναι καμάρα? Πάντα μου άρεσαν!! Επίσης, κάτι που έχω ξεχάσει να αναφέρω... Η μεριά της κουζίνας που έχει ψυγείο, κουζίνα κλπ είναι γεμάτη στον τοίχο με ντουλάπια! Επίσης, ο νεροχύτης που αλλάζει θέση, εκεί που τον έχεις βάλει είναι μπαλκονόπορτα...εδώ τι γίνεται? Καινούργια κουφώματα? Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! 9 ώρες πριν, mary είπε Μια χαρά διαρρύθμιση έχει το σπίτι. Το μόνο που θέλει για να γίνει πιο μοντέρνο είναι γκρέμισμα τον τοίχο ανάμεσα σε σαλόνι κουζίνα. Τα χρήματα που θα δώσετε σε αρχιτέκτονα και εργασίες ειλικρινά δεν αξίζουν για να στριμώξετε ένα ακόμα μικρό δωματιάκι στα 57τμ σπίτι. Το παιδί μετά θα μεγαλώσει και θα θέλει πχ γραφείο να διαβάζει. Που θα το βάλετε; Μεγάλωσα σε αυτό το σπίτι χωρίς να έχω ποτέ δικό μου δωμάτιο και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ τώρα με ό,τι έχω! Στο δικό μου σχέδιο το παιδικό βγαίνει 9τμ και στο σχέδιο του ο Μανώλης τα έχει τοποθετήσει όλα μέσα.
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Μεγάλωσα σε αυτό το σπίτι χωρίς να έχω ποτέ δικό μου δωμάτιο και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ τώρα με ό,τι έχω! Στο δικό μου σχέδιο το παιδικό βγαίνει 9τμ και στο σχέδιο του ο Μανώλης τα έχει τοποθετήσει όλα μέσα. Η πιο φτηνή και γρήγορη λύση στο σχέδιο που ήδη είχες ανεβάσει σε συνδυασμό με ό,τι σου πρότεινα. Μην κάνεις σαλοκουζίνα. Θα μυρίζει όλο το σπίτι όταν μαγειρεύεις. Αντί για νέους τοίχους βάζεις βιβλιοθήκες ή ντουλάπες μέχρι το ταβάνι και δημιουργείς κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα γίνεται άνετο παιδικό για δύο παιδιά. 2
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Η πιο φτηνή και γρήγορη λύση στο σχέδιο που ήδη είχες ανεβάσει σε συνδυασμό με ό,τι σου πρότεινα. Μην κάνεις σαλοκουζίνα. Θα μυρίζει όλο το σπίτι όταν μαγειρεύεις. Αντί για νέους τοίχους βάζεις βιβλιοθήκες ή ντουλάπες μέχρι το ταβάνι και δημιουργείς κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα γίνεται άνετο παιδικό για δύο παιδιά. Έχω κρατήσει και το σχέδιο σου! Μου άρεσε η ιδέα του σχεδίου σε συνδυασμό με την βιβλιοθήκη. Εκεί που έχει το χώρισμα μπροστά από την πόρτα, να μπει ψιλή βιβλιοθήκη. Ευχαριστώ πολύ!
manolis-K Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μιλαμε για σπιτι του 1973 δυαρι ουσιαστικα, χωρις μονωσεις, με παλια υδραυλικα, με μονα τζαμια, με μονο διαχωριστικο τοιχο απο τον γείτονα, με μπαλκονια 1.00 μ (μονο για να τιναζεις τα ρουχα) και συζηταμε αν εχει Χωλλ ή αν μυριζει το σπιτι οταν μαγειρευεις. Χασαμε την μπαλα δυστυχως !!!! Ο καθενας περιγραφει την ζωη του και τις επιθυμιες του χωρις να εχει γνωσεις .... Η κουζινα πρεπει να εχει παραθυρο για να χωρεσουν τα πραγματα. Αν ειναι πορτα την μετατρεπουμε σε παραθυρο Η κουζινα εχει προβλημα οταν τηγανιζεις ψαρια. Οταν μαγειρευεις στη χυτρα ταχυτητας, στο φουρνο ή ψηνεις στο τηγανι ενας καλος απορροφητηρας αρκει Αν θελουμε να κρυβουμε λιγο την ακαταστασια βαζουμε μια επαλληλη ή πτυσομενη ή μια απλη πόρτα Και η καμάρα ειναι καλη λυση 3
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 43 λεπτά πριν, manolis-K είπε Μιλαμε για σπιτι του 1973 δυαρι ουσιαστικα, χωρις μονωσεις, με παλια υδραυλικα, με μονα τζαμια, με μονο διαχωριστικο τοιχο απο τον γείτονα, με μπαλκονια 1.00 μ (μονο για να τιναζεις τα ρουχα) και συζηταμε αν εχει Χωλλ ή αν μυριζει το σπιτι οταν μαγειρευεις. Χασαμε την μπαλα δυστυχως !!!! Ο καθενας περιγραφει την ζωη του και τις επιθυμιες του χωρις να εχει γνωσεις .... Η κουζινα πρεπει να εχει παραθυρο για να χωρεσουν τα πραγματα. Αν ειναι πορτα την μετατρεπουμε σε παραθυρο Η κουζινα εχει προβλημα οταν τηγανιζεις ψαρια. Οταν μαγειρευεις στη χυτρα ταχυτητας, στο φουρνο ή ψηνεις στο τηγανι ενας καλος απορροφητηρας αρκει Αν θελουμε να κρυβουμε λιγο την ακαταστασια βαζουμε μια επαλληλη ή πτυσομενη ή μια απλη πόρτα Και η καμάρα ειναι καλη λυση Α! μου θύμισες τα κουφώματα τώρα! Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πολυκατοικίας! Παντζούρια μαύρο/καφέ/γκρι/μελιτζανί! Δεν ξέρω τι χρώμα είναι! Και όχι...δεν μπορώ να βάλω λευκά αλουμινίου για να μην χαλάσει η πρόσοψη! Άντε να βρω το ίδιο χρώμα κουφώματα! Τα υδραυλικά του μπάνιου έχουν αλλαχτεί ευτυχώς! Δεν με νοιάζει η ακαταστασία για να την κρύψω με πόρτες! Σιγά...οι φίλοι μας που θα έρχονται θα τους νοιάζει? Καλύτερα μεγαλύτεροι χώροι, μπας και δείξει και το σπίτι μεγαλύτερο!
manolis-K Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Tα κουφωνατα βαφωνται σε οτι χρωμα θελεις με καποια επιβαρυνση Υπαρχει και η λυση των ελαχιστων αλλαγων που μπορει να φιλοξενισει 5-6 ατομα Τοιχος απο γυψοσανιδα για να εχεις ανοιχτο παιδικο δωματιο για φωτισμο και αερισμο του σαλονιου Μικρο κλεισιμο στο χωλλ για δημιουργια κόχης γι καναπε κρεβατι ή ντουλαπες Κουζινα κλπ μενουν ως εχουν Κοστος < 1.000 ευρω (με το βαψιμο)` 2
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, manolis-K είπε Tα κουφωνατα βαφωνται σε οτι χρωμα θελεις με καποια επιβαρυνση Υπαρχει και η λυση των ελαχιστων αλλαγων που μπορει να φιλοξενισει 5-6 ατομα Τοιχος απο γυψοσανιδα για να εχεις ανοιχτο παιδικο δωματιο για φωτισμο και αερισμο του σαλονιου Μικρο κλεισιμο στο χωλλ για δημιουργια κόχης γι καναπε κρεβατι ή ντουλαπες Κουζινα κλπ μενουν ως εχουν Κοστος < 1.000 ευρω (με το βαψιμο)` Αυτό! Αυτό θέλουμε! Και σκεφτήκαμε στη γυψοσανίδα πάνω να βάλουμε γυαλότουβλο για να μπαίνει φως στο νέο σαλόνι. Άρα το σχέδιο μας έχει βάση! Σε υπερευχαριστώ! Όσο για τα κουφώματα, το ξέρω ότι υπάρχουν χρώματα! Αλλά νευριάζω απίστευτα στο ότι είμαι αναγκασμένη να ψάχνω χρώματα, να πληρώνω παραπάνω και να μην βάλω το λευκό το αλουμίνιο, μόνο και μόνο επειδή ο διακοσμητής το '73 είχε όρεξη για τέτοια παντζούρια!
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχει βέβαια και η λύση να μην κάνετε καμιά επέμβαση στη διαρρύθμιση και να βρείτε κάποιον επιπλοποιό να σας κάνει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι τοίχου, που είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό. https://www.kitchenking.ae/wall-beds https://resourcefurniture.com/products/nuovoliola Με ένα τέτοιο κρεβάτι στο σαλόνι λύνονται όλα τα προβλήματα χώρου, χωρίς άδειες, γκρεμίσματα, μερεμέτια κ.λπ. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από SB_1957 2
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Υπάρχει βέβαια και η λύση να μην κάνετε καμιά επέμβαση στη διαρρύθμιση και να βρείτε κάποιον επιπλοποιό να σας κάνει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι τοίχου, που είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό. https://www.kitchenking.ae/wall-beds https://resourcefurniture.com/products/nuovoliola Με ένα τέτοιο κρεβάτι στο σαλόνι λύνονται όλα τα προβλήματα χώρου, χωρίς άδειες, γκρεμίσματα, μερεμέτια κ.λπ. Μα το θέμα είναι να δημιουργηθεί δωμάτιο για το παιδί. Όχι να κοιμάται το παιδί στο σαλόνι με ανάλογο κρεβάτι.
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, lyda94 είπε Μα το θέμα είναι να δημιουργηθεί δωμάτιο για το παιδί. Όχι να κοιμάται το παιδί στο σαλόνι με ανάλογο κρεβάτι. Εσείς θα κοιμάστε στο σαλόνι, όχι το παιδί! Μακάρι όταν είχαμε παρόμοιο πρόβλημα πριν πολλά χρόνια να είχαμε τέτοιο κρεβάτι, αντί για καναπέ. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από SB_1957 2
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Εσείς θα κοιμάστε στο σαλόνι, όχι το παιδί! Αααα, μάλιστα!
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, lyda94 είπε Αααα, μάλιστα! Το παιδί καλύτερα να κοιμάται μακριά από το σαλόνι. Εσείς θα θέλετε να καθήσετε μέχρι αργά είτε για να δείτε τηλεόραση, είτε γιατί έχετε κόσμο, γιατί να ξενυχτήσει κι εκείνο; Αλλά και όταν μεγαλώσει και θα πηγαίνει σχολείο, δεν θα θέλει ησυχία για να διαβάσει; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από SB_1957
lyda94 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το παιδί καλύτερα να κοιμάται μακριά από το σαλόνι. Εσείς θα θέλετε να καθήσετε μέχρι αργά είτε για να δείτε τηλεόραση, είτε γιατί έχετε κόσμο, γιατί να ξενυχτήσει κι εκείνο; Αλλά και όταν μεγαλώσει και θα πηγαίνει σχολείο, δεν θα θέλει ησυχία για να διαβάσει; Όπως προείπα, το σπίτι είναι μικρό, οπότε όπου και αν είναι το παιδικό, δεν θα κάνει διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα