mechpanos Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Αρχιτέκτονα για σχέδιο διαρρύθμισης. Θα συζητήσετε τις ανάγκες σας και θα σου βγάλει κάτι που θα είναι το βέλτιστο από αυτό που μπορείς να κάνεις. Τους αρχιτέκτονες τους παραδέχομαι γιατί σκέφτονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, out of the box, και έχουν εικόνα του τελικού αποτελέσματος όταν εμείς βλέπουμε σοβάδες και μπάζα, αυτοί ξέρουν ακριβώς πώς θα είναι και πώς θα δουλέψει. 4
SB_1957 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Αυτό είναι ωραίο σχέδιο νομίζω, με τη διαφορά ότι δεν συμφωνώ με να χωριστεί το σαλόνι από το χωλ με τοίχο και πόρτα. Εγώ θα το κρατούσα ενιαίο με το σαλόνι και θα κοιτούσα εκεί να μπει μια τραπεζαρία. Έχουμε μείνει σε 20 διαφορετικά σπίτια. Ποτέ δεν μας άρεσαν αυτά που δεν είχαν χωλ με πόρτα για διάφορους λόγους. Ο οποιοσδηποτε που χτυπάει την πόρτα να βλέπει τί έχω ή δεν έχω. Μπαίνει κρύο το χειμώνα κάθε φορά που ανοίγεις. Παπούτσια, παντοφλες, παλτά κ.λπ. να τα βλέπω όταν κάθομαι στο σαλόνι.
_Biohazard_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Έχουμε μείνει σε 20 διαφορετικά σπίτια. Ποτέ δεν μας άρεσαν αυτά που δεν είχαν χωλ με πόρτα για διάφορους λόγους. Ο οποιοσδηποτε που χτυπάει την πόρτα να βλέπει τί έχω ή δεν έχω. Μπαίνει κρύο το χειμώνα κάθε φορά που ανοίγεις. Παπούτσια, παντοφλες, παλτά κ.λπ. να τα βλέπω όταν κάθομαι στο σαλόνι. Το ακούω, αλλά πες και που θα βάλει μια τραπεζαρία στο σχέδιο σου. Εσύ δηλαδή για να έχεις αυτά που είπες, θα θυσιαζες να μην έχεις τραπέζι και να έχεις αυτό το χώρο λίγο πολύ άχρηστο, απλά για την ιδιωτικότητα; Τα παπούτσια μπορεί να έχει μια παπουτσοθηκη/αντίστοιχο επιπλο δίπλα στην πόρτα. Για το κρύο....είσοδος σε διάδρομο ορόφου πολυκατοικίας είναι, όχι εξώπορτα στην Ανταρκτική. 2
SB_1957 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 54 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Το ακούω, αλλά πες και που θα βάλει μια τραπεζαρία στο σχέδιο σου. Εσύ δηλαδή για να έχεις αυτά που είπες, θα θυσιαζες να μην έχεις τραπέζι και να έχεις αυτό το χώρο λίγο πολύ άχρηστο, απλά για την ιδιωτικότητα; Τα παπούτσια μπορεί να έχει μια παπουτσοθηκη/αντίστοιχο επιπλο δίπλα στην πόρτα. Για το κρύο....είσοδος σε διάδρομο ορόφου πολυκατοικίας είναι, όχι εξώπορτα στην Ανταρκτική. Είπε ότι έχει τραπέζι στην κουζίνα, η οποία όπως φαίνεται και στο σχέδιο είναι 5,20 μέτρα. Σε ένα τόσο μικρό σπίτι είναι υπερβολή να έχεις ξεχωριστή τραπεζαρία, ακόμη και αν καλείς συχνά κόσμο για φαγητό. Ενα ωραίο τραπέζι που επεκτείνεται καλύπτει άνετα αυτή την ανάγκη. Όπως είπα έχουμε μείνει σε 20 διαφορετικά σπίτια, από 40 τ.μ. μέχρι και 160 τ.μ. Τα κατάλληλα έπιπλα κάλυπταν όλες τις ανάγκες μας στα μικρά σπίτια. Όσο για το κρύο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας, ναι για κάποιους είναι σημαντική απώλεια θερμότητας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ιδιωτικότητα, την οποία δεν την έχεις χωρίς χωλ. Τέλος, όπως ήδη ειπώθηκε, ένας καλός αρχιτέκτονας μπορεί να βρει μια καλή και οικονομική λύση.
Ducatista Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Αρχιτέκτονα για σχέδιο διαρρύθμισης. Θα συζητήσετε τις ανάγκες σας και θα σου βγάλει κάτι που θα είναι το βέλτιστο από αυτό που μπορείς να κάνεις. Τους αρχιτέκτονες τους παραδέχομαι γιατί σκέφτονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, out of the box, και έχουν εικόνα του τελικού αποτελέσματος όταν εμείς βλέπουμε σοβάδες και μπάζα, αυτοί ξέρουν ακριβώς πώς θα είναι και πώς θα δουλέψει. Αυτο ακριβως μαρεσει και εμενα!! απο μπετά βλέπω τελειωμένους χώρους φώτα κλπ λάθος επάγγελμα κάνω.. 17 ώρες πριν, lyda94 είπε Δικό μας ναι. Είναι μια από τις επιλογές μας το ένοικο αλλού, αλλά αφού υπάρχει το δικό μας, θα το αφήσουμε ως έσχατη λύση! Δεν κατάλαβα το σχέδιο σου. Η πόρτα δεν μπορεί να αλλάξει, είμαι σε πολυκατοικία. Η ιδέα με τα τζάμια όμως μου άρεσε, θα την χρησιμοποιήσω. Και αν έρθει και 2ο μπεμπέ? Που θα το βάλω? Στην επόμενη ζωή θα είναι αυτή η δουλειά μου.. μακάρι να ήμουν κοντά να το βλέπαμε μαζί και θα βρίσκαμε λύση εύκολα.... 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Είπε ότι έχει τραπέζι στην κουζίνα, η οποία όπως φαίνεται και στο σχέδιο είναι 5,20 μέτρα. Σε ένα τόσο μικρό σπίτι είναι υπερβολή να έχεις ξεχωριστή τραπεζαρία, ακόμη και αν καλείς συχνά κόσμο για φαγητό. Ενα ωραίο τραπέζι που επεκτείνεται καλύπτει άνετα αυτή την ανάγκη. Όπως είπα έχουμε μείνει σε 20 διαφορετικά σπίτια, από 40 τ.μ. μέχρι και 160 τ.μ. Τα κατάλληλα έπιπλα κάλυπταν όλες τις ανάγκες μας στα μικρά σπίτια. Όσο για το κρύο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας, ναι για κάποιους είναι σημαντική απώλεια θερμότητας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ιδιωτικότητα, την οποία δεν την έχεις χωρίς χωλ. Τέλος, όπως ήδη ειπώθηκε, ένας καλός αρχιτέκτονας μπορεί να βρει μια καλή και οικονομική λύση. Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την ιδιωτικοτητα γιαυτό στο σπίτι και εγω έχω κάνει ένα προθάλαμο όπως τον λεω μεγάλο έχω "χαραμισει" 18 τετρ και έχει μόνο ένα επιπλο εισόδου και μια μεγάλη ντουλάπα.. ουσιαστικά όταν ανοίγει η κεντρική πόρτα βλέπεις μόνο ένα μεγάλο διάδρομο με 2 αντικείμενα και τα άλλα είναι διακόσμηση... η ιδιωτικοτητα είναι μεγάλη υπόθεση.. γιαυτό και στον κηπο έχω κάνει ψηλό τοίχο συν δέντρα... σε νιώθω φίλε απόλυτα 1
NTC Labs Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 20 ώρες πριν, lyda94 είπε Το παιδικό πως θα μπει διπλα από την κρεματοκαμαρα? Δεν θα εχει παραθυρο, θα ειναι πολυ κλειστο για το παιδι! Είναι μικρό το σπίτι, οπότε όπου και να μπει το παιδικό, δεν κάνει διαφορά. Για την άδεια έχω μιλήσει με μηχανικό και θα μου βγάλει για "Εσωτερικές διαρρυθμίσεις χωρίς να θίγονται τα δομικά στοιχεία του φέροντος οργανισμού". Για αρχιτέκτονα και διακοσμητή ακόμα το ψάχνουμε. Στο έκανα στη φωτο, είναι μαζεμένα από τη μία πλευρά. Από την άλλη πλευρά της κουζίνας είναι τραπέζι μόνο. Να αλλάξεις μηχανικό καταρχάς, η άδεια που λές δεν έχει καμια σχεση με γκρεμισμα - χτισιμο μπαλκονοπορτων παραθυρων, οταν θα ερθει η ωρα που για να κανεις οτιδηποτε ( εξοικονομω π.χ.) θα αρχισεις να τα σκας σε προστιμα να στα πληρωσει αυτος.
manolis-K Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Αρχιτεκτονας ειμαι και προτεινα τη φθηνοτερη λυση. Οτιδηποτε αλλο θελει πολλα χρηματα για ενα σπιτι 50 ετων Με ενα πασο- τραπεζι αναμεσα σε κουζινα και σαλονι και ντουλαπες για ολους στο χωλλ βολευεται καπως η κατασταση Ιδιωτικοτητα σε τοσο μικρο σπιτι δεν γινεται Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει αμεσο φωτισμο και αερισμο το παιδικο δωματιο . Αν στους ελεγχους το χαρακτηρισετε σαν αποθηκη ολα θα ειναι νομιμα και σωστα Μικρο γκρεμισμα, ενας τοιχος απο γυψοσανιδα και μερεμετια σε υδραυλικα και ηλεκτρολογικα. Η κουζινα εαν ειναι αρχαια θα θελει αλλαγη 5 1
eMike Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Το ακούω, αλλά πες και που θα βάλει μια τραπεζαρία στο σχέδιο σου. Εσύ δηλαδή για να έχεις αυτά που είπες, θα θυσιαζες να μην έχεις τραπέζι και να έχεις αυτό το χώρο λίγο πολύ άχρηστο, απλά για την ιδιωτικότητα; Τα παπούτσια μπορεί να έχει μια παπουτσοθηκη/αντίστοιχο επιπλο δίπλα στην πόρτα. Για το κρύο....είσοδος σε διάδρομο ορόφου πολυκατοικίας είναι, όχι εξώπορτα στην Ανταρκτική. Ποια τραπεζαρία ρε φίλε?...57τμ είναι το σπίτι......
manolis-K Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 40 λεπτά πριν, eMike είπε Ποια τραπεζαρία ρε φίλε?...57τμ είναι το σπίτι...... Ενα σπιτι που λειτουργει σε λιγα μ2. Τελικο σχεδιο 5
_Biohazard_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, eMike είπε Ποια τραπεζαρία ρε φίλε?...57τμ είναι το σπίτι...... Δες ρε φίλε... το σχέδιο που λέω, αν το χωλ δεν χωρίσει, μια χαρά χωράει....
lyda94 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 19/5/2023 στις 8:42 ΜΜ, filipprin είπε H καλυτερη λυση ειναι η μεταφορά της εξώπορτας οπσδηποτε.Μετα η κουζινα υπνοδοματιο και οτι μεινει κουζινα σαλονι ενιαιο. Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα που επηρεάζει την πολυκατοικία και οι ιδιοκτήτες δεν θα συμφωνήσουν ποτέ! Στις 19/5/2023 στις 10:21 ΜΜ, Astronautis είπε ΥΓ: αυτό με την μετακίνηση της κουζίνας δεν νομίζω ότι γίνεται τόσο απλά. Η αποχέτευση που θα πάει; Γίνεται. Η τωρινή κουζίνα και σαλόνι συνδέονται με κοινό μπαλκόνι και πόρτες, από εκεί θα περάσει. Απλά είναι πολύ δύσκολο και κοστοβόρο. Στις 20/5/2023 στις 1:09 ΠΜ, mary είπε θα χαλάσετε την ωραία διαρρύθμιση που έχει ήδη το διαμέρισμα. Την ποια? Το σπίτι έχει αισχρή διαρρύθμιση! Στις 20/5/2023 στις 8:35 ΠΜ, ppanos7 είπε Ακριβώς αυτό. Και πέτα το τραπέζι από την κουζίνα για να κερδίσεις χώρο (ή φτιάχνεις ένα πάσο και τρώτε εκεί με σκαμπό ψηλά που θα έχουν κ πλάτη) Προσπάθησε αν γίνεται να αξιοποιήσεις το χωλ που συνήθως είναι το άχρηστο δωμάτιο σε κάθε σπίτι. Tip : Πριν κάνεις οτιδήποτε , σκέψου την ιστορία με τις ντουλάπες και γενικά τις αποθηκεύσεις ρούχων, βιβλίων, παιχνιδιών κτλ Το τραπέζι της κουζίνας είναι τεράστιο και άχρηστο, θα φύγει! Επίσης το χωλ είναι άχρηστο! Φαντάσου ότι το χωλ χωρίζεται με πόρτα από το σαλόνι. Λες και κρατούσαμε κλειστό το σαλόνι για όταν έρθει ο βασιλιάς! Στις 20/5/2023 στις 10:12 ΠΜ, mechpanos είπε Αρχιτέκτονα για σχέδιο διαρρύθμισης. Θα συζητήσετε τις ανάγκες σας και θα σου βγάλει κάτι που θα είναι το βέλτιστο από αυτό που μπορείς να κάνεις. Τους αρχιτέκτονες τους παραδέχομαι γιατί σκέφτονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, out of the box, και έχουν εικόνα του τελικού αποτελέσματος όταν εμείς βλέπουμε σοβάδες και μπάζα, αυτοί ξέρουν ακριβώς πώς θα είναι και πώς θα δουλέψει. Έχουμε κανονίσει να έρθει αρχιτέκτονας και κατασκευαστής να δουν το σπίτι. Θα μας κάνουν και σχέδια 3d! 😁 Αλλά μέχρι να έρθουν, ψάχνω ιδέες! Στις 20/5/2023 στις 12:25 ΜΜ, NTC Labs είπε Να αλλάξεις μηχανικό καταρχάς, η άδεια που λές δεν έχει καμια σχεση με γκρεμισμα - χτισιμο μπαλκονοπορτων παραθυρων, οταν θα ερθει η ωρα που για να κανεις οτιδηποτε ( εξοικονομω π.χ.) θα αρχισεις να τα σκας σε προστιμα να στα πληρωσει αυτος. Τι εννοείς? Μα του είπα τι θέλω να κάνω ακριβώς και μου πρότεινε αυτή ως πιο εύκολη λύση! Δεν θα πειράξω κουφώματα. Μόνο έναν τοίχο θα ρίξω που δεν έχει και καμία σχέση με κολώνες. 16 ώρες πριν, eMike είπε Ποια τραπεζαρία ρε φίλε?...57τμ είναι το σπίτι...... Δεν με νοιάζει η τραπεζαρία! 15 ώρες πριν, manolis-K είπε Ενα σπιτι που λειτουργει σε λιγα μ2. Τελικο σχεδιο Σε υπερευχαριστώ! Δυο ερωτήσεις... Το παιδικό είχαμε σκεφτεί να μπει εκεί, αλλά όπως λες και εσύ δεν θα έχει καθόλου φυσικό φως και αέρα. Με γυαλότουβλο πάνω για φως, θα είναι εντάξει χωρίς αέρα? Οι ντουλάπες που αναφέρεις δίπλα από το γραφείο, τί είναι? Και πάλι σε υπερευχαριστώ για τον κόπο σου! Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από lyda94
Philippe Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αχ τα χωλλ, αυτή η μάστιγα.. Από το σχέδιο και μόνο του δίνω 90% πιθανότητες να είναι κατασκευασμένο μεταξύ 1970-1975 και 70% να είναι Βόρεια Ελλάδα, πιθανότατα Θεσσαλονίκη. Λύσεις υπάρχουν, αλλά όσο καλύτερες είναι τόσο περισσότερο χρήμα θέλουν. Όπως είπαν και τα παιδιά, συμφέρει να πας αλλού. Εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι και έτσι κι αλλιώς σκόπευες να κάνεις εκτεταμένη ανακαίνιση. "Χαμένος" χώρος σε ένα τόσο μικρό διαμέρισμα είναι όχι μόνο το χωλλ αλλά και ο διάδρομος προς το λουτρό. Το πλάτος όμως των 2,00μ της υπάρχουσας κουζίνας είναι πολύ περιοριστικό. Παρά ταύτα με αυτό θα δουλέψετε αφού μόνο εκεί μπορεί να βγει το παιδικό υπνοδωμάτιο. Αν θες φυσικό φωτισμό αερισμό και όχι αποθήκη, θα μπορούσε να γίνει στα δεξιά το παιδικό για να έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι και στα αριστερά η ανοιχτή κουζίνα, αφού θα είναι ενιαία με το σαλόνι και θα παίρνει φως έμμεσα. Αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος για αυτό ο Manolis-K στο έχει χωρίς φυσικό φωτισμό. Θεωρητικά υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθεί και ο διάδρομος προς το λουτρό, αλλά θα πρέπει να βγει και ένα wcδάκι ανάμεσα από παιδικό και κουζίνα γιατί θα είναι πλέον του υπνοδωματίου το μπάνιο. Δηλαδή ανεβαίνουμε πάρα πολύ κοστολογικά. Εφόσον βγαίνουν οι αποχετεύσεις βέβαια, γιατί οι σωληνώσεις αυτές θέλουν και κατάλληλη κλίση, οπότε δεν μπορούν να είναι πολύ μακριά από εκεί που ήδη υπάρχουν κατακόρυφες. Όπως το κοιτάζω, αν γινόταν από την αρχή θα έκοβα μια λωρίδα από το υπάρχον υπνοδωμάτιο (τους 60 πόντους που τώρα έχεις ντουλάπες, συν λίγα εκατοστά ακόμα και θα τις έβγαζα σε άλλη θέση) και αντί να το μικρύνα θα μεγάλωνα άλλα 2,00μ το σαλόνι σε σχέση με τώρα. Θα έπαιρνε λίγο αέρα το σπιτάκι. Αλλά όλα αυτά θα πάνε ο κούκος αηδόνι και είναι ασκήσεις επί χάρτου. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από Philippe 3
SB_1957 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, lyda94 είπε Με υαλοτουβλο πάνω για φως, θα είναι εντάξει χωρίς αέρα? Όταν ακόμη και οι αποθήκες χρειάζονται παράθυρο για να μη μουχλιαζουν, είναι δυνατόν να κάνει κάποιος δωμάτιο, και μάλιστα παιδικό, χωρίς φυσικό φως και αερισμό; 1
a_f_a Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, manolis-K είπε Ενα σπιτι που λειτουργει σε λιγα μ2. Τελικο σχεδιο Εξαιρετική πρόταση! Βεβαια, το θέμα ειναι ο μη φυσικό φωτισμός / αερισμός. Οκ, φωτισμό με τζαμια αμοβολής κλπ ή κατι τέτοιο κάτι θα περνάει αλλά, όπως και να το κάνεις ειναι τρομακτικό μειον. Αυτό το μειον δε το αποφέυγει η ιδιοκτήτρια με καμία κάτοψη που να μπορεί να ειναι και "λογική". Γνώμη μου, να το νοικιάσουν και να βρουν άλλο διαμέρισμα που να τους καλύπτει. Ιδιως όταν αναφέρει περίπτωση 2ου παιδιού... Εκτος, τωρα λέμε, αν οι τοιχοι Υ/Δ και παιδικού Υ/Δ, στο πάνω μέρος είναι με τζάμι και συρόμενο τμήμα, ωστε να ανοιγουν και να δημιουργείται ρευμα αέρα από παραθ.Κουζινας ->παιδ. ΥΔ-> μπαλκονοπορταΥΔ... Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από a_f_a
manolis-K Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα που επηρεάζει την πολυκατοικία και οι ιδιοκτήτες δεν θα συμφωνήσουν ποτέ! Γίνεται. Η τωρινή κουζίνα και σαλόνι συνδέονται με κοινό μπαλκόνι και πόρτες, από εκεί θα περάσει. Απλά είναι πολύ δύσκολο και κοστοβόρο. Την ποια? Το σπίτι έχει αισχρή διαρρύθμιση! Το τραπέζι της κουζίνας είναι τεράστιο και άχρηστο, θα φύγει! Επίσης το χωλ είναι άχρηστο! Φαντάσου ότι το χωλ χωρίζεται με πόρτα από το σαλόνι. Λες και κρατούσαμε κλειστό το σαλόνι για όταν έρθει ο βασιλιάς! Έχουμε κανονίσει να έρθει αρχιτέκτονας και κατασκευαστής να δουν το σπίτι. Θα μας κάνουν και σχέδια 3d! 😁 Αλλά μέχρι να έρθουν, ψάχνω ιδέες! Τι εννοείς? Μα του είπα τι θέλω να κάνω ακριβώς και μου πρότεινε αυτή ως πιο εύκολη λύση! Δεν θα πειράξω κουφώματα. Μόνο έναν τοίχο θα ρίξω που δεν έχει και καμία σχέση με κολώνες. Δεν με νοιάζει η τραπεζαρία! Σε υπερευχαριστώ! Δυο ερωτήσεις... Το παιδικό είχαμε σκεφτεί να μπει εκεί, αλλά όπως λες και εσύ δεν θα έχει καθόλου φυσικό φως και αέρα. Με γυαλότουβλο πάνω για φως, θα είναι εντάξει χωρίς αέρα? Οι ντουλάπες που αναφέρεις δίπλα από το γραφείο, τί είναι? Και πάλι σε υπερευχαριστώ για τον κόπο σου! Πανω απο το γραφειο θα βαλεις (στη γυψοσανιδα) παραθυρο με γαλακτωδη τζαμια . Απο εκει θα φωτιζεται και θα αεριζεται μεσω κουζινας κ σαλονιου. Οι ντουλαπες ειναι βασικα για το υπνοδωματια και καθε χρηση. Στη λυση που σου προτεινω Δεν πειραζεις πατωματα Μικρη επεμβαση σε τοιχους, γυψοσανιδα και μερεμετια σε υδραυλικα και ηλεκτρολογικα Ειμαι 40 αρχιτεκτονας με πολυ μεγαλη εμπειρια σε κατασκευη και διακοσμιση Μη δινεις λεφτα για αρχιτεκτονες και διακοσμητες. Θα σου προτεινουν ολικη αλαγη που θα κοστισει πιο πολυ απο την αξια του διαμερισματος Δεν εχω χρονο τωρα. οταν εχω χρονο μπορω να σου στειλω πως θα γινει το παραθυρο στο παιδικο δωματιο 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Όταν ακόμη και οι αποθήκες χρειάζονται παράθυρο για να μη μουχλιαζουν, είναι δυνατόν να κάνει κάποιος δωμάτιο, και μάλιστα παιδικό, χωρίς φυσικό φως και αερισμό; To εχω γραψει απο την αρχη. Θα εχει παραθυρο (επαλληλο ή ανοιγομενο) πανω απο το γραφειο, χαμηλα για να ειναι ευκολο στη χρηση του. Εναλλακτικα θα μπορουσε και πανω απο το τραπεζι της κουζινας να αεριζεται απο το σαλονι .... Δεν αλλαζουμε κατακορυφες στηλες αποχετευσης, διατηρουμε τα ηλεκτρολογικα με μικρο μερεμετι, δεν αλλαζουμε πατωματα, διατηρουμε τις πορτες οπως ειναι. Με ενα κοφτη κοβουμε το ανοιγμα της κουζινας και πεταμε τα μπαζα σε μια μερα. Τα υπολοιπα ξηρες κατασκευες και συνολικο κοστος με νεα κουζινα 3.500 εως 5.000 ευρω 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα