lyda94 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, eMike είπε Πολύ μικρό το σπίτι για να γίνει τέτοια προσθήκη, πιστεύω. Μπορεί να το βγάλεις με κάποιο τρόπο, αλλά θα είστε αποπνικτικά. Πόσα μέτρα είναι? Είναι 60 ή μπα? 57 νομίζω ακριβώς. 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ναι δεν ξερω τι μπορει να γινει και τι δεν μπορει να γινει σε πολυκατοικια. Δες και το παρακατω. Με κοκκινο που μπορεις να βαλεις αυτα τα παραθυρα για να μπαινει φως στο σαλονι, κοκκινο πλαισιο ο καναπες και απεναντι η τηλεοραση. Θα ριξεις και εκεινα τα 2 (κιτρινο), εκτος αν ειναι κολωνες (εκτος αν ειναι με το μπλε στυλο στην 1η φωτο, οποτε δεν εχεις θεμα). Για το παιδικο, ισως οσο πιο μικρο γινεται, με σκοπο να βαλεις μια μικρη διφυλλη ντουλαπα καποια στιγμη, και κουκετα με γραφειο απο κατω. Πιο πολυ αποθηκευτικοι χωροι, στην δικια σας μερια (πχ τραμπα καλοκαιρινα με χειμερινε ρουχα). (την μαυρη γραμμη αγνοησε την) (ξεχασα πορτα για το παιδικο, αλλα μπορει να μπει στον καινουργιο τοιχο, διπλα απο καναπε). Οριακα για 1 παιδι, και μεχρι να γινει ~8 ισως να βγαινει αυτο το διαμερισμα. Απο την ωρα που εχετε σκοπο για 2ο παιδι, ψαξτε για καποιο σπιτι. Το κάτω κίτρινο είναι κολώνα, δεν πέφτει. Όπου στο επεξεργασμένο σχέδιο έχει κουκίδες με στυλό, είναι κολώνα. Αυτό που προτείνεις, είναι αυτό που σκεφτόμαστε ουσιαστικά, αλλά θέλω εκμεταλλευτώ και το χωλ για να μεγαλώσει υποτίθεται το σαλόνι. Πρέπει να βρω τρόπο να μπει καναπές και τηλεόραση σε όλο τον χώρο, ώστε να φαίνεται ένα άνετο σαλόνι.
Nabuko Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Αν είναι να κάνετε κάτι τέτοιο τουλάχιστον κάντε το σωστά και ας πληρώσετε τώρα παραπάνω. Αναγκαστικά αλλάζει θέση η κουζίνα και γίνεται ενιαίος χώρος με το σαλόνι, καταργείται το χωλ και ότι μένει γίνονται ένα μεγάλο και ένα μικρό υπνοδωμάτιο 3
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, lyda94 είπε Το κάτω κίτρινο είναι κολώνα, δεν πέφτει. Όπου στο επεξεργασμένο σχέδιο έχει κουκίδες με στυλό, είναι κολώνα. Αυτό που προτείνεις, είναι αυτό που σκεφτόμαστε ουσιαστικά, αλλά θέλω εκμεταλλευτώ και το χωλ για να μεγαλώσει υποτίθεται το σαλόνι. Πρέπει να βρω τρόπο να μπει καναπές και τηλεόραση σε όλο τον χώρο, ώστε να φαίνεται ένα άνετο σαλόνι. Ε με την εξωπορτα δεν εχετε και πολελς επιλογες για κατι μονιμο εκει. Μπορει να μπει καποια βιβλιοθηκη kallax εκει ωστε να χωρισει την εισοδο με το σαλονι. Γενικα και εγω συμφωνω οτι ειτε αλλαζει θεση η κουζινα, ή αλλαζετε εσεις σπιτι. 1
eMike Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 36 λεπτά πριν, lyda94 είπε 57 νομίζω ακριβώς. Ε τι συζητάμε.... 1
lyda94 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Κατάλαβα... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! 1
filipprin Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 H καλυτερη λυση ειναι η μεταφορά της εξώπορτας οπσδηποτε.Μετα η κουζινα υπνοδοματιο και οτι μεινει κουζινα σαλονι ενιαιο.
generalb31 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Στις πολυκατοικιες δεν αλλαζει η προσοψη...δεν ανοιγουν/κλεινουν/μεγαλωνουν/μικραινουν παραθυρα....θελει γραπτως την αδεια ολων των ιδιοκτητων και αν !! 3
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα πριν από πολλά χρόνια. Αλλά επειδή ήμασταν σε νοίκι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγή διαρρύθμισης, οπότε μετατρέψαμε την κρεβατοκάμαρα σε παιδικό γιατί ήρθε και δεύτερο παιδί και αγοράσαμε καναπέ που γίνεται κρεβάτι και κοιμόμασταν στο σαλόνι. Στη δική σας περίπτωση μπορείτε να κάνετε αυτό που σκεφτόσαστε με μια μικρή παραλλαγή όπως φαίνεται στο σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση πάλι έχετε δύο επιλογές. Αν έρθει δεύτερο παιδί να κάνετε την κρεβατοκάμαρα παιδικό και το παιδικό κρεβατοκάμαρα. 2 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα πριν από πολλά χρόνια. Αλλά επειδή ήμασταν σε νοίκι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγή διαρρύθμισης, οπότε μετατρέψαμε την κρεβατοκάμαρα σε παιδικό γιατί ήρθε και δεύτερο παιδί και αγοράσαμε καναπέ που γίνεται κρεβάτι και κοιμόμασταν στο σαλόνι. Ξέρω ένα τέτοιο ζευγάρι. Χαράς το κουράγιο σας!
Astronautis Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Φίλε μου καλά κάνεις και ρωτάς για γνώμες. Σκέψου όμως ότι κανείς εδώ μέσα δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται. Αν πραγματικά θες να ρίξεις χρήματα σε αυτό το διαμέρισμα που δεν θα τα μετανιώσεις πρέπει χθες να πας σε αρχιτέκτονα να συζητήσεις τις ανάγκες σου - και τις μελλοντικές - και να δεις τι επιλογές υπάρχουν. Σε συνάρτηση πάντα με γεγονός ότι όλα πρέπει να τα κάνεις νόμιμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ακόμη και αν δεν καταλήξει ο αρχιτέκτονας σε κάτι άλλο που ενδεχομένως να μην έχεις σκεφτεί, τουλάχιστον θα γνωρίζεις εκ των προτέρων τι και πώς θα γίνει. ΥΓ: αυτό με την μετακίνηση της κουζίνας δεν νομίζω ότι γίνεται τόσο απλά. Η αποχέτευση που θα πάει; 4
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ξέρω ένα τέτοιο ζευγάρι. Χαράς το κουράγιο σας! Offtopic Δεν έχουμε παράπονο από τη ζωή μας. Τα δύσκολα χρόνια, που συνήθως είναι κανόνας για τους νέους σε όλες τις εποχές, πέρασαν χωρίς να μας λυγίσουν. Και σπίτι αποκτήσαμε και όχι μόνο ένα και τα παιδιά μας σπουδάσαμε και σήμερα έχουμε όλοι μια άνετη ζωή χωρίς άγχος και δυσκολίες! 4
_Biohazard_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα πριν από πολλά χρόνια. Αλλά επειδή ήμασταν σε νοίκι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγή διαρρύθμισης, οπότε μετατρέψαμε την κρεβατοκάμαρα σε παιδικό γιατί ήρθε και δεύτερο παιδί και αγοράσαμε καναπέ που γίνεται κρεβάτι και κοιμόμασταν στο σαλόνι. Στη δική σας περίπτωση μπορείτε να κάνετε αυτό που σκεφτόσαστε με μια μικρή παραλλαγή όπως φαίνεται στο σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση πάλι έχετε δύο επιλογές. Αν έρθει δεύτερο παιδί να κάνετε την κρεβατοκάμαρα παιδικό και το παιδικό κρεβατοκάμαρα. Αυτό είναι ωραίο σχέδιο νομίζω, με τη διαφορά ότι δεν συμφωνώ με να χωριστεί το σαλόνι από το χωλ με τοίχο και πόρτα. Εγώ θα το κρατούσα ενιαίο με το σαλόνι και θα κοιτούσα εκεί να μπει μια τραπεζαρία. 1
mary Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, SabotazNic είπε Δικό σας σπίτι, ε? Σκεφτείτε την ενοικίαση αυτού και να βρείτε ένα μεγαλύτερο σε περίπτωση που το παρακάτω δεν είναι εφικτό. Θα συμφωνήσω με αυτό. Θα στριμωχτειτε πολύ να χωρέσετε 2ο δωμάτιο, θα πληρώσετε ένα κάρο λεφτά και στο τέλος θα χαλάσετε την ωραία διαρρύθμιση που έχει ήδη το διαμέρισμα. Καλύτερα νοικιάστε το και με τα χρήματα του ενοικίου νοικιάζετε ένα πιο μεγάλο σπίτι 1
manolis-K Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Λιγα τα μετρα για κατι καλο χωρις πολλες επεμβασεις. Η σημερινη διαρυθμιση ΚΑΚΗ (κουζινα 2.00x5.20) Θελει ενιαιο χωρο κουζινας - σαλονιου, γκρεμισμα του μεταξυ τους τοιχου και με γυψοσανιδα ενα μικρο δωματιο 3 λεπτά πριν, manolis-K είπε Λιγα τα μετρα για κατι καλο χωρις πολλες επεμβασεις. Η σημερινη διαρυθμιση ΚΑΚΗ (κουζινα 2.00x5.20) Θελει ενιαιο χωρο κουζινας - σαλονιου, γκρεμισμα του μεταξυ τους τοιχου και με γυψοσανιδα ενα μικρο δωματιο Εχει και διαχωριστικο τοιχο με τους διπλα με 10ρι. Ολα θα τα ακουτε Γκρεμιζεις ενα κοματι μεταξυ κουζινας σαλονιου και με γυψοσανιδα διαμορφωνεις δωματιο με ενα κραβατι και ενα γραφειο Η απλουστερη και φθηνοτερη λυση. 1
ppanos7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Ακριβώς αυτό. Και πέτα το τραπέζι από την κουζίνα για να κερδίσεις χώρο (ή φτιάχνεις ένα πάσο και τρώτε εκεί με σκαμπό ψηλά που θα έχουν κ πλάτη) Προσπάθησε αν γίνεται να αξιοποιήσεις το χωλ που συνήθως είναι το άχρηστο δωμάτιο σε κάθε σπίτι. Tip : Πριν κάνεις οτιδήποτε , σκέψου την ιστορία με τις ντουλάπες και γενικά τις αποθηκεύσεις ρούχων, βιβλίων, παιχνιδιών κτλ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα