Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!

Είμαι στη διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού, καθώς θέλω να δημιουργήσω δεύτερο δωμάτιο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στο σπίτι. Σας βάζω 2 φώτο, η 1 είναι πως είναι το σπίτι και η 2η πως σκεφτήκαμε να το κάνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω τη διαρρύθμιση του σαλονιού γιατί θα είναι ένα γάμμα ουσιαστικά και είναι πολύ στενό (2,10 πλάτος στο πιο στενό του σημείο). Δεν ξέρω πως να βάλω τους καναπέδες, που να βάλω την τηλεόραση. Μου πρότεινε μια φίλη να μπει η τηλεόραση κρεμαστή από ταβάνι ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Είμαι με ένα μέτρο στο χέρι εδώ και 3 ημέρες! Ό,τι ιδέα έχετε καλοδεχούμενη... 

0-02-0a-3d06aed5cc9744c8f3b4e871e942a564b7c6f4ca52f519c54a2a5c3ed7bf0cf1_2e59655bc430e84.jpg

0-02-0a-534e100e3fbd41e994538b11205a9be5378d22531280b77ef97d7a52335bed96_af11e571e6489eb7.jpg

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αλλαξεις την κουζινα και την πας στο χωρο που εχεις βαλει το παιδικο? Φυσικα θα χτισεις την μπαλκονοπορτα μεχρι ενα υψος και θα το κανεις παραθυρο μακροστενο ας πουμε και θα ανοιξεις μια μονη μπαλκονοπορτα στο παιδικο.  Ετσι θα εχεις μονο χωρο για σαλανοκουζινα και μπορει να σε διευκολυνει στην εσωτερικη διαρρυθμιση. 

Οι τοιχοι με το μπλανκο εχουν γκρεμιστει ή ειναι οπως την 2η φωτο? ΓενιΚα σε < 50 τ.μ. δεν εχεις πολλες επιλογες...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει πέσει τίποτα ακόμα, είναι πως σκεφτόμαστε να το κάνουμε.

Το σκεφτήκαμε αυτό με την αλλαγή της κουζίνας, αλλά θέλει και πολλά λεφτά και πολλή δουλειά, οπότε βγήκε εκτός.

Δημοσ.

Η πιο καλη λυση φαινεται αυτη που ειπε ο Αλεξανδρος.

Τωρα αν θες να τη βγαλεις και φθηνα, θα πρεπει να κανεις υποχωρησεις.

Δημοσ.

Αν δεν θες να πειράξεις την κουζίνα, η μονη λύση ειναι αυτη που εχεις σκεφτεί. 
Αν θες να την αλλάξεις, ή κανεις αυτο που λεει ο ο Αλέξανδρος παραπάνω, ή κολλας το παιδικό διπλα απο την κρεβατοκάμαρα, που πάλι θα σε περιορίζει, αλλα θα εχεις ενα σαλόνι - διάδρομο που ανοιγει λιγο σε κουζίνα και βλέπει μπαλκόνι. 

Δημοσ.

Γιατι δεν πας σε εναν αρχιτέκτονα τουλαχιστο για τα σχεδια.

Ειναι προτιμότερο απο το να αρχίσεις τις αλλαγές μονος σου και μετα να τραβάς τα μαλλιά σου

Αν είναι πολυκατοικία θέλεις και οικοδομική άδεια γιατι το καρφί θα τι φας.

Δημοσ.

Το παιδικό μέσα στη μέση του σαλονιού /κουζίνας; Νομίζω είναι ότι χειρότερο. Συνέχεια θα έχει θόρυβο, είτε από το σαλόνι με την τηλεόραση είτε από την κουζίνα και το μαγείρεμα, μιας και η πόρτα του καταλήγει ακριβώς στην μέση της σαλονοκουζινας

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Αν δεν θες να πειράξεις την κουζίνα, η μονη λύση ειναι αυτη που εχεις σκεφτεί. 
Αν θες να την αλλάξεις, ή κανεις αυτο που λεει ο ο Αλέξανδρος παραπάνω, ή κολλας το παιδικό διπλα απο την κρεβατοκάμαρα, που πάλι θα σε περιορίζει, αλλα θα εχεις ενα σαλόνι - διάδρομο που ανοιγει λιγο σε κουζίνα και βλέπει μπαλκόνι. 

Το παιδικό πως θα μπει διπλα από την κρεματοκαμαρα? Δεν θα εχει παραθυρο, θα ειναι πολυ κλειστο για το παιδι!

21 λεπτά πριν, mary είπε

Το παιδικό μέσα στη μέση του σαλονιού /κουζίνας; Νομίζω είναι ότι χειρότερο. Συνέχεια θα έχει θόρυβο, είτε από το σαλόνι με την τηλεόραση είτε από την κουζίνα και το μαγείρεμα, μιας και η πόρτα του καταλήγει ακριβώς στην μέση της σαλονοκουζινας

Είναι μικρό το σπίτι, οπότε όπου και να μπει το παιδικό, δεν κάνει διαφορά.

45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατι δεν πας σε εναν αρχιτέκτονα τουλαχιστο για τα σχεδια.

Ειναι προτιμότερο απο το να αρχίσεις τις αλλαγές μονος σου και μετα να τραβάς τα μαλλιά σου

Αν είναι πολυκατοικία θέλεις και οικοδομική άδεια γιατι το καρφί θα τι φας.

Για την άδεια έχω μιλήσει με μηχανικό και θα μου βγάλει για "Εσωτερικές διαρρυθμίσεις χωρίς να θίγονται τα δομικά στοιχεία του φέροντος οργανισμού". Για αρχιτέκτονα και διακοσμητή ακόμα το ψάχνουμε.

19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δείξε μας πώς είναι η κουζίνα. Πού είναι ο πάγκος με νεροχύτη, η κουζίνα με τον απορροφητηρα.

Στο έκανα στη φωτο, είναι μαζεμένα από τη μία πλευρά. Από την άλλη πλευρά της κουζίνας είναι τραπέζι μόνο.

0-02-0a-534e100e3fbd41e994538b11205a9be5378d22531280b77ef97d7a52335bed96_2d4e6b27e99a5859.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Είναι μικρό το σπίτι, οπότε όπου και να μπει το παιδικό, δεν κάνει διαφορά.

Δικό σας σπίτι, ε? Σκεφτείτε την ενοικίαση αυτού και να βρείτε ένα μεγαλύτερο σε περίπτωση που το παρακάτω δεν είναι εφικτό. Στο παιδικό δεξιά και καλά ντουλάπα. Μπορείτε να βάλετε στον τοίχο ανάμεσα στο παιδικό και δωμάτιο, από αυτά τα θαμπά τετράγωνα τζάμια μπας και μπαίνει λίγο φυσικό φως 

0-02-0a-534e100e3fbd41e994538b11205a9be5378d22531280b77ef97d7a52335bed96_2d4e6b27e99a5859.jpg.9bf37aa2c95a51d1db0bfaf5082b3e74.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Η αλλη λυση ειναι να κανεις ενα πολυ μικρο παιδικο δωματιο που μελλοντικα θα εχεις κρεβατι σαν κουκετα αλλα απο κατω θα ειναι γραφειο γιατι αλλως δεν θα χωραει, κοβωντας την κουζινα στην μεση. Δηλαδη ο νεροχυτης και η κουζινα να πανε καθετα προς το σαλονι. Διπλα στο καλοριφερ θα βαλεις την πορτα του παιδικου. 

Το κακο σε αυτο το σεναριο ειναι οτι δεν θα εχει παραθυρο η κουζινα αλλα οκ δεν ειναι και dealbreaker. Ωστοσο ακουμπας μονο την κουζινα οποτε απο αποψη ανακαινισης ειναι ευκολο και οικονομικο και δεν χανεις απο το ήδη σχετικα μικρο σαλονι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Δικό σας σπίτι, ε? Σκεφτείτε την ενοικίαση αυτού και να βρείτε ένα μεγαλύτερο σε περίπτωση που το παρακάτω δεν είναι εφικτό. Στο παιδικό δεξιά και καλά ντουλάπα. Μπορείτε να βάλετε στον τοίχο ανάμεσα στο παιδικό και δωμάτιο, από αυτά τα θαμπά τετράγωνα τζάμια μπας και μπαίνει λίγο φυσικό φως 

0-02-0a-534e100e3fbd41e994538b11205a9be5378d22531280b77ef97d7a52335bed96_2d4e6b27e99a5859.jpg.9bf37aa2c95a51d1db0bfaf5082b3e74.jpg

Δικό μας ναι. Είναι μια από τις επιλογές μας το ένοικο αλλού, αλλά αφού υπάρχει το δικό μας, θα το αφήσουμε ως έσχατη λύση! Δεν κατάλαβα το σχέδιο σου. Η πόρτα δεν μπορεί να αλλάξει, είμαι σε πολυκατοικία. Η ιδέα με τα τζάμια όμως μου άρεσε, θα την χρησιμοποιήσω.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Η αλλη λυση ειναι να κανεις ενα πολυ μικρο παιδικο δωματιο που μελλοντικα θα εχεις κρεβατι σαν κουκετα αλλα απο κατω θα ειναι γραφειο γιατι αλλως δεν θα χωραει, κοβωντας την κουζινα στην μεση. Δηλαδη ο νεροχυτης και η κουζινα να πανε καθετα προς το σαλονι. Διπλα στο καλοριφερ θα βαλεις την πορτα του παιδικου. 

Το κακο σε αυτο το σεναριο ειναι οτι δεν θα εχει παραθυρο η κουζινα αλλα οκ δεν ειναι και dealbreaker. Ωστοσο ακουμπας μονο την κουζινα οποτε απο αποψη ανακαινισης ειναι ευκολο και οικονομικο και δεν χανεις απο το ήδη σχετικα μικρο σαλονι. 

Και αν έρθει και 2ο μπεμπέ? Που θα το βάλω?

• Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αν αλλαξεις την κουζινα και την πας στο χωρο που εχεις βαλει το παιδικο? Φυσικα θα χτισεις την μπαλκονοπορτα μεχρι ενα υψος και θα το κανεις παραθυρο μακροστενο ας πουμε και θα ανοιξεις μια μονη μπαλκονοπορτα στο παιδικο.  Ετσι θα εχεις μονο χωρο για σαλανοκουζινα και μπορει να σε διευκολυνει στην εσωτερικη διαρρυθμιση. 

Οι τοιχοι με το μπλανκο εχουν γκρεμιστει ή ειναι οπως την 2η φωτο? ΓενιΚα σε < 50 τ.μ. δεν εχεις πολλες επιλογες...

Δεν χτιζονται οι μπαλκονόπορτες. Δεν κανεις οτι γουσταρεις στα σπίτια. Χρειαζεται οικοδομικη αδεια γιατι αλλαζει η προσοψη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Είναι μια από τις επιλογές μας το ένοικο αλλού, αλλά αφού υπάρχει το δικό μας, θα το αφήσουμε ως έσχατη λύση! Δεν κατάλαβα το σχέδιο σου. Η πόρτα δεν μπορεί να αλλάξει, είμαι σε πολυκατοικία. Η ιδέα με τα τζάμια όμως μου άρεσε, θα την χρησιμοποιήσω.

Ναι δεν ξερω τι μπορει να γινει και τι δεν μπορει να γινει σε πολυκατοικια. Δες και το παρακατω. Με κοκκινο που μπορεις να βαλεις αυτα τα παραθυρα για να μπαινει φως στο σαλονι (βασικα μπορεις να βαλεις και πανω απο τον καναπε, να μπαινει απο το παιδικο), κοκκινο πλαισιο ο καναπες και απεναντι η τηλεοραση. Θα ριξεις και εκεινα τα 2 (κιτρινο), εκτος αν ειναι κολωνες (εκτος αν ειναι με το μπλε στυλο στην 1η φωτο, οποτε δεν εχεις θεμα). Για το παιδικο, ισως οσο πιο μικρο γινεται, με σκοπο να βαλεις μια μικρη διφυλλη ντουλαπα καποια στιγμη, και κουκετα με γραφειο απο κατω. Πιο πολυ αποθηκευτικοι χωροι, στην δικια σας μερια (πχ τραμπα καλοκαιρινα με χειμερινε ρουχα). (την μαυρη γραμμη αγνοησε την) (ξεχασα πορτα για το παιδικο, αλλα μπορει να μπει στον καινουργιο τοιχο, διπλα απο καναπε). Οριακα για 1 παιδι, και μεχρι να γινει ~8 ισως να βγαινει αυτο το διαμερισμα.. Δεν νομιζω οτι αξιζει ομως να ριξεις χρημα. Πιο ευκολα θα το νοικιασεις σε ενα ζευγαρι/φοιτητη (αναλογως που βρισκεσαι). Αν τα κανεις αυτα και φυγεις, η διαμορφωση ισως ειναι περιεργη για καποιον αλλο. 

23 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Και αν έρθει και 2ο μπεμπέ? Που θα το βάλω?

Απο την ωρα που εχετε σκοπο για 2ο παιδι, ψαξτε για καποιο σπιτι. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ μικρό το σπίτι για να γίνει τέτοια προσθήκη, πιστεύω. 

Μπορεί να το βγάλεις με κάποιο τρόπο, αλλά θα είστε αποπνικτικά. Πόσα μέτρα είναι? Είναι 60 ή μπα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...