flienky Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος λογιστής, χωρίς να του έχω δώσει κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet, να δει με κάποιον τρόπο αν είμαι υπάλληλος σε μία εταιρία γνωρίζοντάς μόνο το ΑΦΜ μου και το ονομα και το επώνυμό μου; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από flienky
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Ρωτας γιατι καποιος το εκανε και απορεις πως εγινε ή γιατι θες να μαθεις για καποιον?
acomaedo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Λογικά απο Εργάνη θα μπορεί να δεί αν προσπαθήσει να σε δηλώσει
acomaedo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Skrobo είπε Χωρίς τους κωδικούς τάξις σου, όχι. Για να σε δηλώσει ως μισθωτό στην εργάνη δεν θέλει τους δικούς σου κωδικούς τάξις.
Skrobo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, acomaedo είπε Για να σε δηλώσει ως μισθωτό στην εργάνη δεν θέλει τους δικούς σου κωδικούς τάξις. Και να σε δηλώσει σαν εργαζόμενο, δεν φαίνεται αν δουλεύεις κάπου άλλου. Μακάρι να ήταν τόσο ευκολο. Για τα προβλήματα με την πολλαπλή απασχόληση οπου ο εργοδότης δεν μπορεί να ξέρει αν κάποιος εργάζεται αλλού αλλα ειναι νομικά υπόχρεος για τις παρανομες υπερωριες δεν εχεις ακουσει;
flienky Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 47 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ρωτας γιατι καποιος το εκανε και απορεις πως εγινε ή γιατι θες να μαθεις για καποιον? Ενα πολύ κοντινό μου πρόσωπο εργάζεται σαν μισθωτός στον Εργοδότη Α και θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση ώστε να απασχοληθεί (part-time) σε έναν άλλον εργοδότη (Εργοδότης Β), όπου θα την πληρώνει με τιμολόγιο. Απλά θέλει να αποφύγει ο Εργοδότης Β να μάθει για τον Εργοδότη Α. Ο μόνος τρόπος που ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι ο Εργοδότης Β να ρώταγε τον λογιστή του αν με καποιον τροπο θα μπορουσε να δει αν εργάζεται σε κάποια άλλη εταιρία. 32 λεπτά πριν, Skrobo είπε Χωρίς τους κωδικούς τάξις σου, όχι. Ωραια, καλό οτι δεν υπάρχει τρόπος.
Skrobo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, flienky είπε Ενα πολύ κοντινό μου πρόσωπο εργάζεται σαν μισθωτός στον Εργοδότη Α και θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση ώστε να απασχοληθεί (part-time) σε έναν άλλον εργοδότη (Εργοδότης Β), όπου θα την πληρώνει με τιμολόγιο. Απλά θέλει να αποφύγει ο Εργοδότης Β να μάθει για τον Εργοδότη Α. Ο μόνος τρόπος που ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι ο Εργοδότης Β να ρώταγε τον λογιστή του αν με καποιον τροπο θα μπορουσε να δει αν εργάζεται σε κάποια άλλη εταιρία. Απλα να ξες οτι ο εργοδότης Α υπάρχει πιθανότητα να μάθει οτι η φίλη σου ειναι ΚΑΙ ελεύθερη επαγγελματιας. Δεν θα μπορεί να ξέρει με ποιον δουλευει, φυσικά, αλλα τα στοιχεία της σαν ΕΕ σε ΓΕΜΗ ή σε κάποιο επιμελητήριο θα μπορεί να τα βρει.
flienky Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Skrobo είπε Απλα να ξες οτι ο εργοδότης Α υπάρχει πιθανότητα να μάθει οτι η φίλη σου ειναι ΚΑΙ ελεύθερη επαγγελματιας. Δεν θα μπορεί να ξέρει με ποιον δουλευει, φυσικά, αλλα τα στοιχεία της σαν ΕΕ σε ΓΕΜΗ ή σε κάποιο επιμελητήριο θα μπορεί να τα βρει. Δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό. Το πρόβλημα είναι αν ο Εργοδότης Β (που την πληρώνει με τιμολόγιο) να μην μάθει για τον Εργοδότη Α (που την έχει δηλωμένη σαν μισθωτή). Ίσως θα μπορούσε ο Εργοδότης Β να μάθει με κάποιον τρόπο οτι η ασφάλεια της φιλης μου ειναι μέσω του ΙΚΑ και όχι μέσω του ΕΦΚΑ και έτσι να πονηρευτεί;
Skrobo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, flienky είπε Ισως θα μπορούσε ο Εργοδότης Β να μάθει με κάποιον τρόπο οτι η ασφάλεια της φιλης μου ειναι μέσω του ΙΚΑ και όχι μέσω του ΕΦΚΑ και έτσι να πονηρευτεί; Δεν υπάρχει κάπου που θα φαίνεται η ασφάλεια της φίλης. Γενικα το σύστημα και στην πολλαπλή εργασία και στους μισθώτους που ειναι και ΕΕ, δουλευει με την ιδέα οτι πληρώνονται ολα (διπλες εισφορές / παρακτηρήσεις / φοροι κτλ). Τυχόν εκαθάριση γίνεται με την φορολογική δηλωση. Δεν θα πληρώσει κατι λιγότερο ο εργοδότης Β γιατι "πληρώνει και κάτι αλλο" η φίλη. edit: Εδω να πω οτι μου φαίνεται πολύ τοξικό το όλο περιβάλον. Μήπως να βρει εναν εργοδότη Γ αντι για τον Β, που να ειναι ΟΚ με όλα; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από Skrobo
TuXaKoS Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, flienky είπε Ενα πολύ κοντινό μου πρόσωπο εργάζεται σαν μισθωτός στον Εργοδότη Α και θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση ώστε να απασχοληθεί (part-time) σε έναν άλλον εργοδότη (Εργοδότης Β), όπου θα την πληρώνει με τιμολόγιο. Απλά θέλει να αποφύγει ο Εργοδότης Β να μάθει για τον Εργοδότη Α. Ο μόνος τρόπος που ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι ο Εργοδότης Β να ρώταγε τον λογιστή του αν με καποιον τροπο θα μπορουσε να δει αν εργάζεται σε κάποια άλλη εταιρία. Αν ο εργοδότης Β έχει παρόμοιο αντικείμενο με τον εργοδότη Α, θα πρέπει ο εργοδότης Α να ενημερωθεί (εξαρτάται πάντα από το τι γράφει η σύμβαση).
flienky Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Skrobo είπε Δεν υπάρχει κάπου που θα φαίνεται η ασφάλεια της φίλης. Γενικα το σύστημα και στην πολλαπλή εργασία και στους μισθώτους που ειναι και ΕΕ, δουλευει με την ιδέα οτι πληρώνονται ολα (διπλες εισφορές / παρακτηρήσεις / φοροι κτλ). Τυχόν εκαθάριση γίνεται με την φορολογική δηλωση. Δεν θα πληρώσει κατι λιγότερο ο εργοδότης Β γιατι "πληρώνει και κάτι αλλο" η φίλη. edit: Εδω να πω οτι μου φαίνεται πολύ τοξικό το όλο περιβάλον. Μήπως να βρει εναν εργοδότη Γ αντι για τον Β, που να ειναι ΟΚ με όλα; Ναι ναι ο Εργοδότης Β θα πληρώνει αυτά που γράφονται στο τιμολόγιο που θα κόβει η φίλη. Οποτε δεν θα καταλάβει κάτι από εκει. Ωραία. Ναι κουλοβάχατα έχουν γίνει, είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση. Βασικα δεν εχει θέμα, απλά αν γνωρίζει οτι η φίλη δουλεύει και σαν μισθωτή θα θέλει ίσως διαπραγμάτευση τιμής. 4 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Αν ο εργοδότης Β έχει παρόμοιο αντικείμενο με τον εργοδότη Α, θα πρέπει ο εργοδότης Α να ενημερωθεί (εξαρτάται πάντα από το τι γράφει η σύμβαση). Είναι άσχετοι τομείς και δεν υπάρχει κάτι στην σύμβαση. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από flienky
Skrobo Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, flienky είπε Ναι κουλοβάχατα έχουν γίνει, είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση. Βασικα δεν εχει θέμα, απλά αν γνωρίζει οτι η φίλη δουλεύει και σαν μισθωτή θα θέλει ίσως διαπραγμάτευση τιμής. Πες την φίλη αν ζητούσε 600, να ζητήσει 800 και να κάνουν αναδιαπραγμάτευση στα 600 1
greenfan20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 34 λεπτά πριν, flienky είπε Ο μόνος τρόπος που ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι ο Εργοδότης Β να ρώταγε τον λογιστή του αν με καποιον τροπο θα μπορουσε να δει αν εργάζεται σε κάποια άλλη εταιρία. Δεν επιτρέπεται ένας λογιστής να δώσει πληροφορίες για έναν πελάτη του. Το αναφέρει ο Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 3314, Άρθρο 6, Παράγραφος 4.7. Ακόμα και αν λήξει η συνεργασία του πελάτη με τον λογιστή, ο λογιστής δεν επιτρέπεται να παρέχει πληροφορίες (ΦΕΚ 3314, Άρθρο 8, Παράγραφος 3). 1
flienky Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, greenfan20 είπε Δεν επιτρέπεται ένας λογιστής να δώσει πληροφορίες για έναν πελάτη του. Το αναφέρει ο Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 3314, Άρθρο 6, Παράγραφος 4.7. Ακόμα και αν λήξει η συνεργασία του πελάτη με τον λογιστή, ο λογιστής δεν επιτρέπεται να παρέχει πληροφορίες (ΦΕΚ 3314, Άρθρο 8, Παράγραφος 3). Οι λογιστές είναι διαφορετικοί. Η φίλη μου εχει δικό της λογιστή, ο Εργοδότης Α εχει άλλον και ο Εργοδότης Β έχει άλλον. Οπότε η ερώτηση ήταν αν μπορεί ο λογιστής του Εργοδότη Β (που πληρώνει την φιλη μου μεσω τιμολογίου) να δει με κάποιον τρόπο αν η φίλη μου είναι δηλωμένη ως μισθωτή από τον Εργοδότη Α. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από flienky
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα