Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια πριν 4 μηνες εκανα αγορά το παλιο αυτοκίνητο του πατερα μου που πλεον συνταξιούχος δεν οδηγεί στο ονομα μου,το 'κανα σε μια σχολή οδηγών με μια στάνταρτ διαδικασία που πας σε κεπ και κάνεις μια υπεύθυνη δηλωση(εβαλα τυπικά 1500 ευρω) και τέλος πάντων δεν βρισκω πουθενά αυτη την δήλωση οσο και να εχω φαει τον κοσμο,η οποια δήλωση θα χρειαστεί του χρόνου απο τον λογιστή για την φορολογική δηλωση,μπορω να παρω απο κάπου αντιγραφο???υπαρχει πουθενά αυτό το εγγραφο??ειτε γκοβ ειτε να το ζητησω απο κεπ??

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

καλησπέρα παιδια πριν 4 μηνες εκανα αγορά το παλιο αυτοκίνητο του πατερα μου που πλεον συνταξιούχος δεν οδηγεί στο ονομα μου,το 'κανα σε μια σχολή οδηγών με μια στάνταρτ διαδικασία που πας σε κεπ και κάνεις μια υπεύθυνη δηλωση(εβαλα τυπικά 1500 ευρω) και τέλος πάντων δεν βρισκω πουθενά αυτη την δήλωση οσο και να εχω φαει τον κοσμο,η οποια δήλωση θα χρειαστεί του χρόνου απο τον λογιστή για την φορολογική δηλωση,μπορω να παρω απο κάπου αντιγραφο???υπαρχει πουθενά αυτό το εγγραφο??ειτε γκοβ ειτε να το ζητησω απο κεπ??

Φτίαξτε άλλη αφου είναι απο τον πατέρα σου

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, δυο γίνονται : μια για τον αγοραστή και μια για τον πωλητή.

Λογικά θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να σας καλύψει και αυτή του πατέρα σας.

• Like 1
Δημοσ.

εαν την είχες κάνει μεσω gov θα μπορούσες απλα να την εκτυπώσεις πάλι 

τώρα που μπλέκουν και τα κεπ δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι μιας και δεν είναι

υποχρεωμένοι να κρατάνε αντίγραφα 

• Like 2
Δημοσ.

99.9999% δεν υπάρχει πρόβλημα..  κάνεις μια άλλη αφου είναι με τον πατέρα σου με τα ίδια στοιχεία . ένα απλό χαρτί είναι η υπ. δηλωση. 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έχετε κάνει μεταβίβαση, ήδη φαίνεται στο taxis η αλλαγή ιδιοκτήτη. Την υπεύθυνη δήλωση δεν την καταθέτεις πουθενά. Εσύ  θα δηλώσεις στο ε1 πόσο το αγόρασες και ο πατέρας σου πόσο το πούλησε!

• Like 4
Δημοσ.
20 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Αφού έχετε κάνει μεταβίβαση, ήδη φαίνεται στο taxis η αλλαγή ιδιοκτήτη. Την υπεύθυνη δήλωση δεν την καταθέτεις πουθενά. Εσύ  θα δηλώσεις στο ε1 πόσο το αγόρασες και ο πατέρας σου πόσο το πούλησε!

α γιατι στο παρελθον που ειχα αγορασει ενα σκουτερ μου την ειχε ζητησει ο λογιστης,τωρα θα του πω να βαλει ενα ποσο ιδιο ετσι και αλλιως ειναι μεταξυ μου και του πατερα μου

22 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Η απο gov ή μια καινουργια ...Σιγα το προβλημα ....

καινουρια να κανω και να ξαναπαω απλα με την ημερομηνια τι κανω βαζω σημερινη αφου εγινε προ4 μηνων η αγοραπωλησια

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

καινουρια να κανω και να ξαναπαω απλα με την ημερομηνια τι κανω βαζω σημερινη αφου εγινε προ4 μηνων η αγοραπωλησια

Θα βάλεις ημερομηνία εκδοσης σημερινή και ημερομηνία μεταβίβασης πριν 4 μήνες.

Του χρόνου θα την χρειαστείς.Οπότε εχεις όλο το 2023 μπροστά σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, rudigarcia222 said:

α γιατι στο παρελθον που ειχα αγορασει ενα σκουτερ μου την ειχε ζητησει ο λογιστης,τωρα θα του πω να βαλει ενα ποσο ιδιο ετσι και αλλιως ειναι μεταξυ μου και του πατερα μου

Η χρησιμότητα αυτής της ΥΔ είναι μόνο και μόνο για να είσαι καλυμμένος στην περίπτωση μελλοντικού ελέγχου, δεν κατατίθεται κάπου.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η ημερομηνία υπογραφής της δήλωσης να είναι σήμερα, ημερομηνία μεταβίβασης να βάλεις όταν έγινε.

• Like 2
Δημοσ.

αρα φτιαχνω ενα ιδιο σε ολα  και βαζω σημερινη ημερομηνια αλλα αναγραφω ημερομηνια μεταβιβασης αυτην που εχει η αδεια,thank u guyssssss 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ζητάνε πουθενά την υπεύθυνη δήλωση. Απλά πρέπει στο σωστό κουτάκι του Ε1 ξέρει ο λογιστής να γραφεί το AΦΜ αγοραστή (αν είσαι ο πωλητής) ή του πωλητή (αν είσαι ο αγοραστής) και να δηλωθεί το συμφωνημένο ποσόν που για τον αγοραστή είναι τεκμήριο και για τον πωλητή έσοδο να δικαιολογήσει ανάλωση κεφαλαίου αν χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Θα βάλεις ημερομηνία εκδοσης σημερινή και ημερομηνία μεταβίβασης πριν 4 μήνες.

Του χρόνου θα την χρειαστείς.Οπότε εχεις όλο το 2023 μπροστά σου.

Ακριβως αυτό κάνεις άλλη μία για τυπικούς λόγους ετσι να κοιμάσαι ηρεμος και να μη σε πιάνει άγχος 🤣 αφού ετσι και αλλιώς πουθενά δεν πρόκειται να σου χρειαστεί. Η δήλωση στο λογιστή του ποσού γίνεται προφορικά.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...