Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα ξεκίνησαν κάπως(η εικόνα από κάτω) ετσι και μετά από μερικά ρεσταρτ δεν άλλαξε κάτι και απλά δεν είχα εικόνα.μετα δοκίμασα hdmi στη μητρική και δούλεψε όποτε υπέθεσα ότι μάλλον η κάρτα τα έπαιξε και είπα να κάνω ένα φορμάτ μήπως και στρώσει το θέμα αλλά μόλις τελείωνε το φορμάτ και έχοντας το hdmi στη μητρική είδα παρόμοιες γραμμές και μου έδωσε μια μπλε οθόνη και στη συνέχεια δεν μπόρεσα να πάρω εικόνα από πουθενά ούτε και στην τηλεόραση που το δοκίμασα...

Παίδες έχετε καμία ιδέα ???

received_916703326091317.jpeg

Δημοσ.

I7 8700k

Ddr4 16gb 

Gtx 1080

Z370e motherboard 

M2 250/1tb

4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Την σύνθεση να γράψεις και μερικές φωτογραφίες από το πλαϊνό του κουτιού.

received_634643431522851.jpeg

received_794769465219632.jpeg

received_234878232485443.jpeg

Δημοσ.

Κλείνεις τροφοδοτικό από διακόπτη.

Πατάς κρατημένο το power 10δεύτερα να αποφορτίσουν όλα.

Βγάζεις κάρτα γραφικών από τη τροφοδοσία και από τη μητρική προσεκτικά.

Βάζεις hdmi στη θύρα της μητρικής.

Ανάβεις διακόπτη και ξεκινάς. Αν δεις οθόνη εκκίνησης προχωράς στο format να δούμε το σύστημα με τα ενσωματωμένα τι κάνει.

Αν δε σου δίνει καθόλου εικόνα κλείνεις διακόπτη τροφοδοτικού και αποφορτίζεις όπως παραπάνω.

Βγάζεις μπαταρία μητρικής για 10 δεύτερα.

Ξαναβάζεις μπαταρία.

Δίνεις ρεύμα.

Αν πήρες εικόνα ήταν ίσως η ρύθμιση για εξωτερική GPU μόνο.

Βάζεις λειτουργικό και βλέπεις πως πάει με τα ενσωματωμένα για λίγη ώρα.

Αν παίζει και youtube κάνα 10λεπτο σβήνεις τροφοδοτικό, αποφορτίζεις και ξανακουμπώνεις κάρτα γραφικών και τροφοδοσία.

Αν πάλι με την 1080 έχεις τα ίδια RIP GPU.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Κλείνεις τροφοδοτικό από διακόπτη.

Πατάς κρατημένο το power 10δεύτερα να αποφορτίσουν όλα.

Βγάζεις κάρτα γραφικών από τη τροφοδοσία και από τη μητρική προσεκτικά.

Βάζεις hdmi στη θύρα της μητρικής.

Ανάβεις διακόπτη και ξεκινάς. Αν δεις οθόνη εκκίνησης προχωράς στο format να δούμε το σύστημα με τα ενσωματωμένα τι κάνει.

Αν δε σου δίνει καθόλου εικόνα κλείνεις διακόπτη τροφοδοτικού και αποφορτίζεις όπως παραπάνω.

Βγάζεις μπαταρία μητρικής για 10 δεύτερα.

Ξαναβάζεις μπαταρία.

Δίνεις ρεύμα.

Αν πήρες εικόνα ήταν ίσως η ρύθμιση για εξωτερική GPU μόνο.

Βάζεις λειτουργικό και βλέπεις πως πάει με τα ενσωματωμένα για λίγη ώρα.

Αν παίζει και youtube κάνα 10λεπτο σβήνεις τροφοδοτικό, αποφορτίζεις και ξανακουμπώνεις κάρτα γραφικών και τροφοδοσία.

Αν πάλι με την 1080 έχεις τα ίδια RIP GPU.

Το θέμα μου είναι ότι έβγαλα τελειωσ την κάρτα γραφικών και έβαλα hdmi στη motherboard και πήρα εικόνα αλλά μόλις τελείωνε το φορμάτ μου έβγαλε παλι αυτές τις γραμμές όποτε δεν νομίζω να είναι η κάρτα γραφικών 

Δημοσ.
36 minutes ago, troyleedesigns said:

Το θέμα μου είναι ότι έβγαλα τελειωσ την κάρτα γραφικών και έβαλα hdmi στη motherboard και πήρα εικόνα αλλά μόλις τελείωνε το φορμάτ μου έβγαλε παλι αυτές τις γραμμές όποτε δεν νομίζω να είναι η κάρτα γραφικών 

τροφοδοτικο τι εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου καλησπέρα πιστευώ πώς σε αφήνει ο επεξεργαστής, oσο περίεργο και αν ακούγεται. Αυτό το έπαθα με ένα laptop οπου είχε intel 3ης γενιάς i5 που η μητρική του είχε μόνο ενσωματομένα απο τον επεξεργαστή

Δοκίμασε κάπως να μην μπορουν να εγκατασταθούν τα driver των ενσωματομένων γραφικών. Ο λόγος που σου παίζει για λίγο μετά το φορμάτ είναι διότι για λίγα λεπτά δεν εχουν εγκατασταθεί τα driver της intel για τα ενσοματομένα γραφικά και δεν "freezάρει" η ενσωματομένη κάρτα, μόλις αυτά εγκατασταθούν και το hardware γινει initialize τότε γίνεται η ζημιά και βλέπεις τα artifacts

Εάν είναι αυτό ενημέρωσε μας αν μπορείς, ίσως μετά να έχει ζημιά και η μητρική ή και το τροφοδοτικό να έχει βγεί εκτός ορίων κάποια τάση και να περνάει παραπάνω τάση η θόρυβο στη γραμμή των ενσωματομένων και να το έκαψε σταδιακά

EDIT: Εμένα όμως σε κάθε boot εμφάνιζε κανονικά, μόνο στα Windows μέσα υπήρχαν πολλά artifacts (με τον driver της intel) - το έλυσα μονάχα με αλλαγή CPU στο motherboard του laptop 

Επεξ/σία από omokas
Δημοσ.

Χωρις να αποκλειω το επεξεργαστη πιο πιθανο είναι να εχει προβλημα η μητρική παρά ο επεξεργαστης.Σε ολη μου την ζωη αντε να εχω δει 4-5 επεξεργαστες προβληματικους ή καμένους.Αν πω για μητρικές...δεκάδες μην πω εκατονταδες! Αν εχεις επεξεργαστη δοκίμασε πρωτα αυτο γιατι είναι πιο εύκολο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Crybal είπε

Χωρις να αποκλειω το επεξεργαστη πιο πιθανο είναι να εχει προβλημα η μητρική παρά ο επεξεργαστης.Σε ολη μου την ζωη αντε να εχω δει 4-5 επεξεργαστες προβληματικους ή καμένους.Αν πω για μητρικές...δεκάδες μην πω εκατονταδες! Αν εχεις επεξεργαστη δοκίμασε πρωτα αυτο γιατι είναι πιο εύκολο.

2 ώρες πριν, necrodj είπε

Καλησπέρα. Δοκίμασες με άλλο καλωδιο hdmi;

Λοιπόν παιδια σήμερα πήγα σε μάστορα και δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα καλώδιο hdmi αντί desplay port στη gpu τίποτα hdmi και display port στην μητρική πάλι καμία εικόνα μετά βγάλαμε την μια ραμ και πήραμε εικόνα(βάζοντας desplay port) όποτε υποθέσαμε ότι η ραμ φταίει και έτσι το πήρα σπίτι.ειχα κάνει φορμάτ και έτσι έπρεπε να ξανακατεβασω όλους τους ντριβερς και κανοντας install τους drivers της κάρτας πάλι τα ίδια.ο μάστορας μου είπε ότι μάλλον έχει θέμα η κάρτα γραφικών...

Επίσης δοκιμάσαμε διαφορετικό τροφοδοτικό και άλλες μνήμες ραμ και πάλι τίποτα,με μια μικρή κάρτα που έβαλε πήραμε εικόνα πάντως όποτε δεν ξέρω τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα 

22 ώρες πριν, greekfragma είπε

τροφοδοτικο τι εχεις;

Corsair 750 gold

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλού κακού αν θέλεις ή καθάρισε με ισοπροπανόλη τους ακροδέκτες του τροφοδοτικού ή άλλαξε τα καλώδια και επίσης βεβαιώσου οτι είναι κουμπωμένα καλά στην μητρική όλα. Πάντως αφού σου έκανε θέμα και με την gpu κουμπωμένη και με το integraded πιο πολύ για motherboard πάει ο νούς μου. 

Παρακολούθα επίσης με πρόγραμμα τα ρεύματα σου να δείς τι γίνεται.

Πάντως στη πρώτη φωτό που δείχνεις την οθόνη, ξεκάθαρα είναι θέμα γραφικών.

Επεξ/σία από necrodj

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...