Basilhs23___ Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, Ntinaras είπε Εγω θεωρω πως παλαιοτερα υπηρχε περισσοτερη, απλα δεν την εβλεπες ποτε, γιατι δεν υπηρχαν τα μεσα προβολης της. Εβλεπες ο,τι σου εδειχναν τα μμε Αυτή είναι μια άποψη που την έχω και εγώ. 5 ώρες πριν, panther_512 είπε Αυτό είναι μία θεωρία που δεν μπορούμε να την αποδείξουμε. Προφανώς τα προσωπικά σου βιώματα συνηγορούν σε αυτή σου την αντίληψη, όπως τα δικά μου προσωπικά βιώματα συνηγορούν στην αντίθετη αντίληψη. Χρειάζονται μελέτες. Το δεδομένο είναι ότι η νεανική παραβατικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, και χρειάζεται έλεγχο. Όπως λέω στην κόρη μου "Δεν πειράζει να είσαι λίγο άτακτη, αλλά να μήν στεναχωριέσαι αν σε μαλώνω κι εγώ λίγο. Καί τα δύο χρειάζονται" Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα. Ρώτα άτομα που τώρα έχουν μεγαλώσει και βίωσαν bullying αυτοί η κάποιοι συμμαθητές τους, ιστορίες με ξύλο και βία από τον περίγυρό τους. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι βία υπήρχε. Αν την βλέπουμε τώρα αυξημένη είναι επειδή καταγγελεται ευκολότερα, το νέο διαδιδεται ταχυτερα. Οι γονείς έχουν γίνει υπερπροστατευτικοι και γκρινιάζουν συνεχώς και ευκολότερα για αυτά τα θέματα με την θετική έννοια του όρου επειδή φοβούνται για τα παιδιά τους και τους αρέσει να παραφουσκωνουν καταστάσεις και πράγματα ώστε να αναδεικνύεται συνέχεια το πρόβλημα μήπως κάποια στιγμή γίνει κάτι, επέμβει το κράτος ή αλλάξει μυαλό ο κόσμος. Για τα μεν παιδιά ισχύει ακριβώς το ίδιο και έχουν γίνει πιο μαλθακα. Παλιά πχ μπορεί να έπεφτε ξύλο και μετά το αρχικό θύμα να ρίξει ξύλο στον θύτη για αντίποινα. Καταστάσεις τώρα που βίωσα εγώ, συμμαθητές η άτομα του περίγυρου μου πριν 20 και 30 χρόνια δεν έχει νόημα να αναφέρω γιατί θα γεμίσουμε σεντόνια. Ιστορίες με μαχαίρια απειλές και αλητεία από 90s. Άσε. Πολλά άτομα έχουν την τάση επίσης να ωραιοποιουν τα δικά τους παιδικά χρόνια όταν μεγαλώσουν και αυτό επηρεάζει και τις απόψεις τους. 3
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 4 hours ago, pontez2 said: Κάτι κέρδισες, κάτι έχασες. Κέρδισες χρόνο, έχασες προσωπική επαφή πχ. Η τεχνολογία πάντα έχει και κάποια αρνητικά. Όχι, μόνο κέρδισα. Κέρδισα χρόνο για να μπορώ να τον αφιερώνω σε πράγματα που βρίσκω περισσότερο ενδιαφέροντα. Σε κάθε περίπτωση η τεχνολογία δεν έχει αρνητικά, η κατάχρησή της έχει, όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα. Το ότι πάντως μιλάμε για επικοινωνία και επαφή, σε ένα νήμα όπου το έχουν δει 1000 άτομα ξέρω 'γω, το βρίσκω και λίγο γλαφυρό. Λες και τα «παλιά τα χρόνια» θα είχες την δυνατότητα να μοιραστείς τις σκέψεις με πάνω από 5-10 φίλους και συγγενείς. Ενιγουέι. 4 hours ago, pontez2 said: Να ας πούμε αρκετοί γονείς έκαναν μάχη να ξεκολλήσουν τα κατά βάση κλειστου χαρακτήρα 13χρονα τους από τον υπολογιστή και το κινητό ώστε να αρχίσουν να έχουν κανονικες συναναστροφές. Και πιο παλιά κοίταζαν οι γονείς τα ξεκολλήσουν τα παιδιά τους από τα μηχανάκια ή από τις χουλιγκανοπαρέες ή από την μέταλ μουσική κοκ. Πάντα υπήρχαν δαίμονες, σε όλες τις εποχές, δεν είναι κάποιος νεωτερισμός αυτό. Ίσα ίσα, από όλες τις καταχρήσεις μάλλον οι υπολογιστές και τα κινητά είναι τα πιο ανώδυνα που έχουμε συναντήσει σε αυτό το κομμάτι. 4 hours ago, pontez2 said: Αλλά το θέμα είναι αυτό της διαχείρισης που όπως είπα από το πρώτο ποστ που έκανα, είναι καθαρά θέμα γονιών. Αν περιμένεις να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση στα 12-13, εχεις ήδη χάσει το παιχνίδι. Θέμα εμπιστοσύνης όπως είπαμε. Είπαμε, δεν θα δώσεις κινητό και σόσιαλ σε ένα παιδί που δεν τα έχει ξανακουμπήσει και δεν του έχεις εξηγήσει πως δουλεύουν. Χρειάζεται χτίσιμο χρόνια πριν. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι γίνεται δουλειά από το σχολείο στις μέρες μας. Από την Α' δημοτικού μαθαίνουν τα παιδιά τι κωδικούς πρέπει να βάζουν στους online λογαριασμούς τους (passphrases κλπ), οπότε μας έρχεται πιο εύκολα στους γονείς να τους εξηγούν τα περαιτέρω, 2
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, Malthador είπε Όχι, μόνο κέρδισα. Κέρδισα χρόνο για να μπορώ να τον αφιερώνω σε πράγματα που βρίσκω περισσότερο ενδιαφέροντα. Σε κάθε περίπτωση η τεχνολογία δεν έχει αρνητικά, η κατάχρησή της έχει, όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα. Το ότι πάντως μιλάμε για επικοινωνία και επαφή, σε ένα νήμα όπου το έχουν δει 1000 άτομα ξέρω 'γω, το βρίσκω και λίγο γλαφυρό. Λες και τα «παλιά τα χρόνια» θα είχες την δυνατότητα να μοιραστείς τις σκέψεις με πάνω από 5-10 φίλους και συγγενείς. Ενιγουέι. Και πιο παλιά κοίταζαν οι γονείς τα ξεκολλήσουν τα παιδιά τους από τα μηχανάκια ή από τις χουλιγκανοπαρέες ή από την μέταλ μουσική κοκ. Πάντα υπήρχαν δαίμονες, σε όλες τις εποχές, δεν είναι κάποιος νεωτερισμός αυτό. Ίσα ίσα, από όλες τις καταχρήσεις μάλλον οι υπολογιστές και τα κινητά είναι τα πιο ανώδυνα που έχουμε συναντήσει σε αυτό το κομμάτι. Είπαμε, δεν θα δώσεις κινητό και σόσιαλ σε ένα παιδί που δεν τα έχει ξανακουμπήσει και δεν του έχεις εξηγήσει πως δουλεύουν. Χρειάζεται χτίσιμο χρόνια πριν. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι γίνεται δουλειά από το σχολείο στις μέρες μας. Από την Α' δημοτικού μαθαίνουν τα παιδιά τι κωδικούς πρέπει να βάζουν στους online λογαριασμούς τους (passphrases κλπ), οπότε μας έρχεται πιο εύκολα στους γονείς να τους εξηγούν τα περαιτέρω, Μα ασφαλώς, αλλά αν το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκει ένα παιδί ή οποιοδήποτε ενήλικας είναι η χρήση της τεχνολογίας, τότε όντως δεν έχουμε κατάχρηση; Έτερον εκατερον για το ότι βλέπουν 1000 άτομα την άποψη μας. Από τους 1000 ανοίξαμε διάλογο με 4-5....όσους δηλαδή θα ανοίγαμε διάλογο αν βρισκομασταν με φίλους και συγγενείς. Το ότι είδαν πολλοί τι γράψαμε δεν σημαίνει ότι το βρήκαν και ενδιαφέρον. Η και να το βρήκαν απλά βαρέθηκαν να συμμετέχουν. Καταλαβαίνω το point σου, ωστόσο έχει περάσει η εποχή με τις τεράστιες φορουμικες συζητήσεις. Ο κόσμος θέλει πιο απλά πράγματα πλέον και λιγότερη σκέψη. Εγώ αυτό το βλέπω πχ ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα.
panther_512 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, Basilhs23___ said: Αυτή είναι μια άποψη που την έχω και εγώ. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα. Ρώτα άτομα που τώρα έχουν μεγαλώσει και βίωσαν bullying αυτοί η κάποιοι συμμαθητές τους, ιστορίες με ξύλο και βία από τον περίγυρό τους. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι βία υπήρχε. Αν την βλέπουμε τώρα αυξημένη είναι επειδή καταγγελεται ευκολότερα, το νέο διαδιδεται ταχυτερα. Καταστάσεις τώρα που βίωσα εγώ, συμμαθητές η άτομα του περίγυρου μου πριν 20 και 30 χρόνια δεν έχει νόημα να αναφέρω γιατί θα γεμίσουμε σεντόνια. Ιστορίες με μαχαίρια απειλές και αλητεία από 90s. Άσε. Χαριλάου και Κάτω Τούμπα μεγάλωσα, φλωράκος έφηβος στα 90s. Μιά χαρά τις ίδιες ιστορίες έχουμε να πούμε. Μήν μπαίνουμε στο τρυπάκι των δικών μας γονιών, που είχαν την καραμέλα στο στόμα ότι οι δικοί τους καιροί ήταν πιό δύσκολοι και ότι εμείς είμαστε καλομαθημένοι. Για τη νεανική παραβατικότητα χρειάζονται μελέτες και κατευθυντήριες γραμμές από ειδικούς. Όχι αποφθέγματα. Και όσοι είμαστε γονείς, να προσπαθήσουμε πραγματικά να εξελιχθούμε ώς άνθρωποι, και να σπάσουμε την αλυσίδα των κομπλεξισμών και στερεοτύπων που περνάνε από γονιό σε παιδί. Αν πραγματικά θέλουμε να μεγαλώσουμε καλύτερους ανθρώπους και όχι κακέκτυπα των εαυτών μας. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από panther_512 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα